A vizsga (Spongyabob Kockanadrág)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
A vizsga
SpongyaBob Kockanadrág
1. évad, 4b. epizód
Eredeti cím Boating School
Író Ennio Torresan
Erik Wiese
Mr. Lawrence
Első sugárzás 1999. augusztus 7.
Kronológia
ElőzőRosszcsont szomszédok
KövetkezőPizza házhozszállítás
epizódlista

A vizsga (angolul Boating School) a SpongyaBob Kockanadrág első évadjának 4b epizódja, amelyet 1999. augusztus 7-én mutattak be Amerikában.

Cselekmény[szerkesztés]

Dialog-stop-hand.svg Alább a cselekmény részletei következnek!

Ez az a nap, amikor Spongyabob leteheti motorcsónakvezetői vizsgáját, Puff Asszony Hajóvezető Iskolájában, amit a kis szivacs már régóta izgatottan vár és ha átmegy azon, megszerzi jogosítványát. Spongyabob egykerekűvel érkezik az iskola elé, s abban reménykedik, hogy át is fog menni a vizsgán, annak ellenére, hogy már korábban 37-szer megbukott. Mindenesetre az első lépés Spongyabobnak az elméleti vizsga elvégzése, ahol minden kérdésre helyesen válaszol. Azonban eljön a talán fontosabb gyakorlati vizsga is, ahol Spongyabob túlzott izgalmában nekiütközik a pálya szélén álló világítótoronynak, amitől ráadásul Puff asszony gömbhal létére a félelemtől felfúvódik és a kis szivacs így újra immáron 38-adjára is megbukik a vizsgán. Később az nap este, alvás előtt Spongyabob Csigusznak panaszkodik, hogy elszúrta lehetőségét a jogosítvány megszerzésére. A csiga pedig sétára akarta invitálni gazdáját, de Spongyabob elutasította azt, ekkor azonban váratlanul megszólal a takarója alatt lévő walkie-talkie készüléke, aminek a túl végén Patrik beszél. A tengericsillag, arra kéri Spongyabobot, hogy nézzen be a szekrényébe, ahol Patrik épp az ő kocka alakú ruháit hordja. Spongyabob azonban nincs túl jól ahhoz, hogy nevetni tudjon és elmagyarázza barátjának problémáját, aki egy tervet eszel ki megoldásként. Patrik Spongyabob walkie-talkie-ját az ő fejébe helyezi el, aminek az antennája ugyan kilóg de azt egy cowboy kalappal fedi le.

Másnap Spongyabob visszamegy hajóvezetői iskolájába, hogy újra megpróbáljon átmenni a vizsgán. Amikor beszállnak a csónakba, a tanárnő megkéri Spongyabobot, hogy induljon el a járművel, de ekkor a még kissé izgulós szivacs hirtelen pánikba esik, ám Patrik az adó-vevője túlvégén gyorsan lenyugtatja őt. Majd amikor a gázra kell lépnie, barátja azt tanácsolja, hogy lassan induljon és csak a nagylábujjával adjon gázt. Ekkor Spongyabob lábujja átszúrja cipőjét és óvatosan a gáz pedálra lép. Innentől pedig Patrik minden akadálynál segítséget ad barátjának, aminek köszönhetően Spongyabob hibátlanul végigmegy az akadály pályán. Puff asszony a cél vonal előtt el sem hiszi amit lát, még ironikusan is megjegyzi, hogy biztos a kalpja alatt egy antenna áll ki a fejéből és valaki azon keresztül adja a tanácsokat számára. Ezen Spongyabob, Puff asszony sőt még Patrik is hasát fogva nevetnek, amikor a kis szivacs rájön, hogy ő valójában csal. Spongyabob ekkor beismeri bűnét tanárnőjének és pánikrohamot kapva ámokfutásba kezd a csónak volánja mögött. Patrik és a tanárnő próbálják nyugtatgatni, de Spongyabob folyamatosan kiabál, hogy ő csalt. A szivacs mindennek újra nekiütközik és végül ismételten a világítótoronyban áll meg a járműve. A történet végén Csigusz várja Spongyabobot az iskola előtt egy egykerekűn, majd megkérdi csigáját mit szólna ha hazafele menet belátogatnának a kórházba.

Dialog-go-hand.svg Itt a vége a cselekmény részletezésének!

Külső hivatkozások[szerkesztés]