A világ emlősei

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

"A világ emlősei; egy taxonómiai és geográfiai kézikönyv" (Mammal Species of the World/MSW) egy az emlősökkel foglalkozó hagyományos kézikönyv ami megadja minden ismert emlős leírását és a kapcsolódó bibliográfiát. Jelenleg a 2005-ben kiadott Don E. Wilson and DeeAnn M. Reeder[1] által szerkesztett harmadik kiadása érhető el.

Ennek online változata a pennsylvaniai Bucknell Egyetem szerverén érhető el, és onnan a fajok nevei letölthetők. A könyv részleges online változata elérhető a Google Könyvek között (lásd külső kapcsolatok).

Az MSW szerkesztésére és aktualizálására alakult szerkesztőbizottság a 2015-ös beszámolójában jelezte, hogy az MSW negyedik kiadására szerződést kötött a Johns Hopkins Kiadóval. Ennek a kiadásnak a szerkesztői DeeAnn M. Reeder és Kristofer M. Helgen. Az adatbázist a legaktívabb szerzők számára szerkeszthetővé teszik.[2]

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a Mammal_Species_of_the_World című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. szerk.: Don E. Wilson & DeeAnn M. Reeder: Mammal Species of the World, 3. kiadás, Baltimore: Johns Hopkins University (2005). ISBN 978-0-8018-8221-0. OCLC 62265494 
  2. Checklist Committee 2015

Külső kapcsolatok[szerkesztés]