A tiltott nő

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
A tiltott nő
2013-as osztrák televíziós film
RendezőHansjörg Thurn
ProducerAndreas Bareiss
Műfajfilmdráma
ForgatókönyvíróCaroline Hecht
FőszerepbenAlexandra Neldel
ZeneRoman Kariolou
OperatőrPeter Zeitlinger
VágóAlarich Lenz
Gyártás
Ország Ausztria
Nyelv
Játékidő91 perc
Forgalmazás
Bemutató
  • 2013
  • 2013. november 26. (Németország)[1]
További információk
SablonWikidataSegítség

A tiltott nő (eredeti címe: Die verbotene Frau) egy 2013-ban készült osztrák–német televíziós film. A szerelmi dráma, amelyben Alexandra Neldel és Mido Hamada játsszák a főszerepet, Verena Wermuth A tiltott nő: Éveim Khalid dubai sejkkel című önéletrajzi regényére épül.

Cselekmény[szerkesztés]

Az újságíró és fényképész Verenának jó állása van és egy szerető társa. Aztán találkozik az arab férfivel Khaliddal és beleszeret. A férfi nagyon jó benyomást kelt irányába és újból találkoznak Dubajban. A kapcsolata kemény próbát áll ki, amikor Verena megtudja, hogy Khalid nem csak egyszerűen egy arab férfi, hanem ő az Egyesült Arab Emirátusok jövendő  sejkje. Azt is meg kell tudnia, hogy hosszú ideje már a szép muszlim Faizahnak ígérte el magát. A családja, különösen a testvére, Hasszán áll Khalid és Verena közé. Hamarosan Verena számára egyértelmű lesz, hogy döntenie kell: vagy marad a tiltott nő, vagy egy szabad élet mellett dönt a férfi nélkül. Végül is elhagyja a férfit, és Khalid házasságra lép Faizahhal.

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Die verbotene Frau (2013) című német Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

További információk[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Internet Movie Database (angol nyelven). (Hozzáférés: 2016. augusztus 17.)