A nagy ho-ho-ho-horgászverseny

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
A nagy ho-ho-ho-horgászverseny
1990-es magyar animációs rövidfilm
Rendező Füzesi Zsuzsa
Producer Sárosi István
Műfaj vígjáték
Forgatókönyvíró
Hang
Zene
Operatőr
Vágó Hap Magda
Hangmérnök Bársony Péter
Gyártásvezető Marsovszky Emőke
Gyártás
Gyártó Pannónia Filmstúdió
Ország Magyarország
Nyelv magyar
Játékidő 21 perc
Képarány 1,37:1
Forgalmazás
BemutatóMagyarország 1990. április 15. (TV)
Eredeti adó Magyar Televízió
Eredeti magyar adó TV-2 / M2, TV-1 / M1
KorhatárKorhatár nélkül megtekinthető
Kronológia
Kapcsolódó műsor A nagy ho-ho-horgász

A nagy ho-ho-ho-horgászverseny magyar televíziós rajzfilm, amely A nagy ho-ho-horgász című televíziós rajzfilmsorozatnak az 1990-es rövidfilmje. Az eredeti sorozat két főszereplője nem más, mint a Nagy Ho-ho-ho-horgász és a Főkukac. Az animációs játékfilm rendezője Füzesi Zsuzsa, producere Sárosi István. A forgatókönyvet Csukás István és Sajdik Ferenc írta, zenéjét Pethő Zsolt a 100 Folk Celsius együttessel szerezte. A tévéfilm a Pannónia Filmstúdió gyártásában készült, a Magyar Televízió forgalmazásában jelent meg. Magyarországon 1990. április 15-én vetítették le a televízióban.[1]

Története[szerkesztés]

A nagy ho-ho-ho-horgász és a Főkukac békésen horgászik, amikor váratlanul a postás hozza a levelet, ami egy meghívó a nagy ho-ho-ho-horgászversenyre. Elindulnak útnak a városba, de eltévednek, kivéve a halas sofőrt, aki nagyon ismeri a nagy ho-ho-ho-horgászt, az szívesen elkíséri a strandra, ahol a horgászverseny zajlik. Papír nélkül nem tudnak belépni, de bejutnak a kerítés mögé. A folyton-folyvást tüsszentő zsűri rajtot indít, Főkukac felkeresi a nagyobb halat, de úgy, hogy nagyság versenyt hirdet. A nagy ho-ho-ho-horgász és a többi fésűvel tisztálkodnak, az álszakállú horgász nem lehet más, mint az a postás. A zsűri riportot ad a televíziónak, később előkerül a nagyság versenyen a legnagyobb hal, aki nagyon unja a horgászversenyeket, inkább a szabad vízen töltené hátralévő életét. Meg is van beszélve. Kifogja a nagy ho-ho-ho-horgász, I. díjat érdemel. A halas sofőr segítségével elkíséri a nagy halat a folyóvízbe. Boldognak érzik magukat.

Gyártás[szerkesztés]

A rajzfilmet 1990-ben készítette el a Magyar Televízió megrendelésére a Pannónia Filmstúdió.

Készítette a Magyar Televízió megbízásából a Pannónia Filmstúdió

Szereplők[szerkesztés]

Érdekességek[szerkesztés]

  • A rajzfilm forgatókönyvét valóban Csukás István írta, de előtte még a mesekönyvben íródott 1987-ben, amit a Pannónia Filmstúdió adott ki.
  • A rajzfilm főcíme az 1. sorozat főcímére hasonlít, de a sorozatcím helyett A nagy ho-ho-ho-horgászverseny felirat animálódik, úgyhogy a Főkukac buborékokat ereszt ki, ezután van az epizódcím.
  • A rajzfilm végefőcíme a 2. sorozat végefőcímére hasonlít, csak még néhány új munkatárs neve is fel van tüntetve.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Tv műsor - 1990. április 15. - Vasárnap (anoblogja.blog.hu). [2016. szeptember 25-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2019. május 20.)

Források[szerkesztés]

A nagy ho-ho-ho-horgászverseny az MTV videótárában