A nagy ho-ho-ho-horgászverseny

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
A nagy ho-ho-ho-horgászverseny
másodpéldány Wikimédia-lap
Rendező Füzesi Zsuzsa
Producer Sárosi István
Műfaj vígjáték
Forgatókönyvíró
Hang
Zene
Operatőr
Vágó Hap Magda
Hangmérnök Bársony Péter
Gyártásvezető Marsovszky Emőke
Gyártás
Gyártó Pannónia Filmstúdió
Ország  Magyarország
Nyelv magyar
Játékidő 21 perc
Képarány 1,37:1
Forgalmazás
Bemutató Magyarország 1990. április 15. (TV)
Eredeti adó Magyar Televízió
Eredeti magyar adó MTV-2 / M2, TV-1 / M1
Korhatár Korhatár nélkül megtekinthető.
Kronológia
Kapcsolódó műsor A nagy ho-ho-horgász

A nagy ho-ho-ho-horgászverseny magyar televíziós rajzfilm, amely A nagy ho-ho-horgász című televíziós rajzfilmsorozatnak az 1990-es rövidfilmje. Az eredeti sorozat két főszereplője nem más, mint a Nagy Ho-ho-ho-horgász és a Főkukac. A forgatókönyvet Csukás István és Sajdik Ferenc írta, Füzesi Zsuzsa rendezte, a zenéjét Pethő Zsolt a 100 Folk Celsius együttessel szerezte, a producere Sárosi István volt.

Története[szerkesztés]

A nagy ho-ho-ho-horgász és a Főkukac békésen horgászik, amikor váratlanul a postás hozza a levelet, ami egy meghívó a nagy ho-ho-ho-horgászversenyre. Elindulnak útnak a városba, de eltévednek, kivéve a halas sofőrt, aki nagyon ismeri a nagy ho-ho-ho-horgászt, az szívesen elkíséri a strandra, ahol a horgászverseny zajlik. Papír nélkül nem tudnak belépni, de bejutnak a kerítés mögé. A folyton-folyvást tüsszentő zsűri rajtot indít, Főkukac felkeresi a nagyobb halat, de úgy, hogy nagyság versenyt hirdet. A nagy ho-ho-ho-horgász és a többi fésűvel tisztálkodnak, az álszakállú horgász nem lehet más, mint az a postás. A zsűri riportot ad a televíziónak, később előkerül a nagyság versenyen a legnagyobb hal, aki nagyon unja a horgászversenyeket, inkább a szabad vízen töltené hátralévő életét. Meg is van beszélve. Kifogja a nagy ho-ho-ho-horgász, I.díjat érdemel. A halas sofőr segítségével elkíséri a nagy halat a folyóvízbe. Boldognak érzik magukat.

Gyártás[szerkesztés]

A rajzfilmet 1990-ben készítette el a Magyar Televízió megrendelésére a Pannónia Filmstúdió.

Készítette a Magyar Televízió megbízásából a Pannónia Filmstúdió

Szereplők[szerkesztés]

Érdekességek[szerkesztés]

  • A rajzfilm forgatókönyvét valóban Csukás István írta, de előtte még a mesekönyvben íródott 1987-ben, amit a Pannónia Filmstúdió adott ki.
  • A rajzfilm főcíme az 1. sorozat főcímére hasonlít, de a sorozatcím helyett A nagy ho-ho-ho-horgászverseny felirat animálódik, úgyhogy a Főkukac buborékokat ereszt ki, ezután van az epizódcím.
  • A rajzfilm végefőcíme a 2. sorozat végefőcímére hasonlít, csak még néhány új munkatárs neve is fel van tüntetve.

Források[szerkesztés]

A nagy ho-ho-ho-horgászverseny az MTV videótárában

További információk[szerkesztés]