A nagy bumm (Family Guy)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
A nagy bumm
Family Guy
2. évad, 3. epizód
Eredeti cím Da Boom
Vendégszereplő Patrick Duffy
Victoria Principal
Jack Perkins
Will Sasso
Író Neil Goldman, Garrett Donovan
Rendező Bob Jacques
Gyártási szám 2ACX06
Első sugárzás 1999. december 26.
Első sugárzás Magyarországon 2008. november 4.
Kronológia
Előző Szent szar
Következő Brian szerelmes
Epizódlista

A nagy bumm (angolul Da Boom, további ismert magyar címei: A robaj és Apokalipszis) a Family Guy második évadának a harmadik része. Összességében ez a tizedik rész. Az epizódot először az amerikai FOX csatorna mutatott be 1999. december 26-án, körülbelül három hónappal a második epizód után. Magyarországon a Comedy Central mutatta be 2008. november 4-én.

Az epizód végén kiderül, hogy az egészet csak Dallasból ismert Pamela Ewing álmodja. Ebben a részben jelenik meg először Ernie, az óriás csirke, aki később többször visszatér, és megküzd Peterrel.

Dialog-stop-hand.svg Alább a cselekmény részletei következnek!

Cselekmény[szerkesztés]

1999. december 31-e van, mindenki az ezredforduló miatti dátumváltásra készülődik. Miután egy csirkejelmezbe öltözött ember figyelmezteti Petert, hogy az Y2K miatt éjfélkor beköszönt a világvége, a családját védőöltözetben a lakás pincéjébe zárja. A nukleáris holokauszt éjfél után pár másodperccel be is köszönt, sebesülést, pusztulást és mutációt hozva Quahog város lakóira. Griffinék Peternek köszönhetően épségben átvészelik a pusztítást, azonban Joe beleolvad a kocsibejáróba, Cleveland és Quagmire fuzionálnak, és az új nevük Clevemire, bár az utóbbi jobban szeretné a Quagland nevet.

Bár fogytán van az élelmük, Peter egy ültő helyében megeszi a felhalmozott szárított étel készletet víz nélkül, így hát kénytelenek elindulni a Massachusetts állambeli Natickbe, azt remélve, hogy a Twinkee csokoládégyár túlélte a csapást. Az úton Stewie nukleárisan szennyezett pocsolyába lép, amitől hamarosan mutálódni kezd, és polipszerű csápjai nőnek. Ahogy megérkeznek Natickbe, és megtalálják a csokigyárat, egy új várost alapítanak, melynek neve Új Quahog lesz.

A csokigyárban elegendő élelmet találnak, hogy új életet kezdjenek. Egy évvel később már teljesen újjáépítették a várost. Mivel Peter találta meg a gyárat, és ő hozta ide a többieket, ő lesz a város örökös polgármestere. Joe és Quagland lesz a városi tanács tagja, de tanácsaik ellenére Peter számos katasztrofális hibát követ el, többek között az állampolgárok foglalkozását egy kalapból sorsolja ki (Lásd: Szikraváros). Az utolsó csepp a pohárban, amikor Peter felszedeti a város öntöző rendszerét, hogy abból a fémből csináljon fegyvereket. Eközben Stewie váratlanul több száz tojást tojik a ház pincéjében.

Peter bár továbbra is kitart amellett, hogy nagyszerű vezető, a városlakók fellázadnak, és kiteszik a szűrét Új Quahog-ból. Peter a családjával elindul Framinghambe, ahol úgy tudják, hogy van egy Milka gyár. Ezalatt, míg a városlakók elégetik a fegyvereket, Stewie tojásai kikelnek, és megtámadják a várost. Két városlakó a helyzeten ironizál, ahogy megpróbálják a tűzből kiszedni a fegyvereket, hogy megvédhessék magukat. Ahogy a család távolodik az épp megsemmisülő városból, Lois javasolja, hogy énekeljenek valamit. Chris rázendít a „Bal láb, jobb láb” dalra, amit Randy Newman énekelt az epizód egy korábbi részében.

Az epizód vége rendhagyó módon nem animáció, hanem valódi mozgókép: a Dallas egyik híres részének paródiája, amelyben Pamela Ewing felébred, és a férjét, Bobbyt a zuhany alatt találja. Elmondja neki, hogy álmában egy furcsa Family Guy epizódot látott. Bobby nyugtatja Pamelát, majd a végén megkérdezi, hogy „Mi az a Family Guy?”, és belenéz a kamerába – ezzel áttörve az úgynevezett negyedik falat.

Külső hivatkozások[szerkesztés]