A kis kedvencek titkos élete

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
A kis kedvencek titkos élete
(The Secret Life of Pets)
2016-os amerikai 3D-s film

Rendező
  • Yarrow Cheney
  • Chris Renaud
Producer
  • Chris Meledandri
  • Janet Healy
Műfajfilmvígjáték
Forgatókönyvíró
  • Ken Daurio
  • Brian Lynch
  • Cinco Paul
Hang
ZeneAlexandre Desplat
VágóKen Schretzmann
Gyártás
GyártóIllumination Entertainment
Ország Amerikai Egyesült Államok
Nyelv
Játékidő91 perc
Költségvetés75 millió USD
Képarány1,85:1
Forgalmazás
ForgalmazóUniversal Pictures
Bemutató
KorhatárHat éven aluliak számára nem ajánlott
Bevétel5,2 millió USD
Kronológia
KövetkezőA kis kedvencek titkos élete 2.
További információk
A Wikimédia Commons tartalmaz A kis kedvencek titkos élete témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

A kis kedvencek titkos élete (eredeti cím: The Secret Life of Pets) 2016-ban bemutatott amerikai 3D-s számítógépes animációs filmvígjáték, amelynek rendezői Yarrow Cheney és Chris Renaud. A producerei Christopher Meledandri és Janet Healy, az írói Ken Daurio, Brian Lynch és Cinco Paul, a zeneszerzője Alexandre Desplat. A mozifilm az Illumination Entertainment gyártásában készült, az Universal Pictures forgalmazásában jelent meg.

Amerikában 2016. július 8-án, Magyarországon 2016. augusztus 4-én mutatták be a mozikban.

Cselekmény[szerkesztés]

Az elkényeztetett Max naponta ül az ajtó előtt, és alig várja, hogy gazdája, Katie hazaérkezzen. Fenekestül felfordul világa, mikor Katie egy Duke nevű kutyával tér haza.

Max próbálná betölteni az alfahím szerepét Duke felett, amelyet Duke nem néz jó szemmel. Egyszer, amikor lemennek a parkba sétálni, Duke elrángatja Maxet egy sikátorba és beledobja a kukába. Hirtelen feltűnik egy csupasz macska és csapata, akik megfenyegetik az állatokat. Őket befogja a sintér, lévén, hogy a macskák leszakították a nyakörveiket. Hógolyó, a pszichopata nyúl és bandája kiszabadítja őket, ha attól fogva a két kutya kényszerűségből nekik dolgozik. Levezetik őket a csatornába, ahol egy egész hadsereg kidobott állat él, akik bosszút esküdtek az emberek ellen. Miközben a többiek észreveszik Max és Duke eltűnését, úgy gondolják hogy idegen emberek rabolták el őket. Gigi kijelenti, hogy felderítést szervez a két kutya után. Ám a többiek félnek a külvilágtól, és nem akarják elhagyni a házat. Pajti felvezeti őket a papájához, akinél sok házi kedvenc gyűlt össze, hogy bulizhassanak. Pajti papája ugyan ismeri a csatorna útvonalát, de 12 éves (emberévekben 84) kora révén már nem képes elhagyni a házat. Papa levezeti őket a titkos útra, ahol végül csak elérkeznek a csatornához. Közben a két kutyát Hógolyó a viperájukhoz küldi, hogy megmarhassa és bandataggá nyilváníthassa a két kutyát; Max-nek és Duke-nak azonban nem tetszik az ötlet, ezért megpróbálnak elszökni. Miután egy hosszas harc végén Duke megöli a viperát; Hógolyó és bandája kijelenti hogy az életük árán is kifogják nyírnyi a két kutyát. A többiek közben elérkeznek ahhoz a rejtekhelyhez ahol Hógolyó és bandája a vipera után gyászol. Közben Gigi kihallgatja Hógolyót, aki éppen azon morfondírozik, hogyan ölhetné meg a két kutyát; Azon nyomban felemeli a hangját, és azt mondja Hógolyónak, hogy ő Max legjobb barátja (de egyesek szerint a pasija), és akármi történik megfogja őt keresni, és örökre mellette marad. Azonban ez nem lesz egyszerű, ugyanis Hógolyó és a bandája nem hagyják annyiban a dolgot, utána rohannak a többieknek is, hogy őket is megöljék és kinyuvasszák. A többieknek végül sikerül elszökni, de Norman, a kis tengerimalac továbbra is Hógolyó fogságában marad.

Közben Max és Duke útja Brooklynba vezet, ahol egy virsligyárba tévednek és jóízűen elkezdenek falatozni, ám bármilyen kényelmes is nekik, a sintérek már felkészülve várják a két kutyát. Max és Duke sikeresen elszöknek a virsligyárból és folytatják barangolásukat. Végül rátalálnak arra a házra, ahol Duke a régebbi gazdájával élt. Max és Duke bemennek a házba ahol egy macska fogadja őket. Azt mondja nekik hogy Duke régi gazdája kb. 3 hónappal azelőtt 82 évesen elhunyt. Duke szomorkodni kezd, és Max-et hibáztatja, amiért iderángatta őt a semmiért; Közben Duke arra is rájön, hogy Max, meg akar tőle szabadulni, és emiatt nagyon mérges lesz Max-re. Max faképnél hagyja Duke-ot, amikor már felkészülten várják a sintérek, hogy kifeszített halászhálóval elkapják őket. Duke-ot sikerül elfogniuk, és ezzel egy igazán hajmeresztő kalandban lesz részük. Közben találkozik Hógolyóval és barátaival (Gyíkpofavál, Harcival és Tetkóval), akik 'anya és kisbabája' ruhába öltözve álcázzák magukat. Közben a sintérek rájönnek a turpisságra, és elkapják Hógolyó barátait. Max és Hógolyó számára nyilvánvalóvá válik, hogy a két állatnak össze kell fognia a barátaik megtalálása érdekében. Hógolyó és Max elkoboznak egy távolsági buszt, hogy a nyomukba eredhessenek, és visszatérjenek Manhattanbe a barátaikkal együtt.

Közben a Brooklyn-hídon utolérik a sintérkocsit, ami éppen az East River nevű folyóba készül belezuhanni. Közben megérkeznek a többiek is ahol, alaposan ellátják a baját Hógolyó bandájának: 1000-nyi meg 1000-nyi pofont vágnak be minden állatnak egyenként. Hógolyó barátainak és a sintéreknek ugyan sikerül kiszökniük a kocsiból, de Duke még odabent rostokol a kocsiban, lévén, hogy az ő ketrecajtaja zárva maradt. Max megpróbálja kiszabadítani Duke-ot a ketrecből, de miután megszerezte a kulcsokat, véletlenül bekapcsolja a kocsi ablaktörlőjét, aminek hatására a kocsi az East River folyóba zuhan. Max és Duke azonban továbbra is bennmaradnak a kocsiban. Mikor Gigi és a többiek azt hiszik oda minden remény, Hógolyó megtalálja a kulcsokat, és ezzel a lendülettel sikeresen kiszabadítja Max-et és Duke-ot. Közben miután sikerül kijutniuk az East Riverből, Hógolyó barátai és a többi kedvenc egy taxiskocsival jelennek meg, és Tetkó a házi sertés vezetésével végül mindannyian hazaérkeznek. A történet végén kiderül hogy Gigi azért akarta megtalálni őket, mert ő halálosan szerelmes Max-be. Hógolyó és bandája mielőtt visszatérnek a csatornájukba, meglátja Hógolyót egy fiatal 7 év körüli kislány, és azonnal örökbe akarja őt fogadni. Hógolyónak elsőre nem tetszik az ötlet, de aztán pár perc alatt elválaszthatatlanok maradnak. Közben a többiek is hazaérkeznek a saját otthonukba, még a gazdájuk megérkezte előtt.

A stáblista közbeni jelenetnél Pajti és Mel egy buliba érkeznek (utóbbi egy minyon-jelmezben, utalva ezzel a stúdió nagysikerű karaktereire), ahova Hógolyó engedi be őket.

Szereplők[szerkesztés]

A szereplők a történet szerint New York-ban élnek.

Szereplő Eredeti hang Magyar hang Fajtája
Maximiliam Louis C.K. Széles Tamás kutya (Jack Russell terrier)
Duke Eric Stonestreet Szabó Győző kutya (újfundlandi keverék)
Hógolyó Kevin Hart Csőre Gábor nyúl
Gigi Jenny Slate Jordán Adél kutya (Törpespicc)
Chloe Lake Bell Peller Anna macska (Brit rövidszőrű)
Tibériusz Albert Brooks Csankó Zoltán rőtfarkú ölyv
Papa Dana Carvey Benkő Péter kutya (Basset hound)
Mel Bobby Moynihan Elek Ferenc kutya (Mopsz)
Katie Ellie Kemper Gubás Gabi ember
Ózon Steve Coogan Scherer Péter macska (Cornish Rex)
Pajti Hannibal Buress Kálid Artúr kutya (Tacskó)
Norman Chris Renaud Fesztbaum Béla tengerimalac

További magyar hangok: Andrusko Marcella, Berkes Bence, Bognár Tamás, Bor László, Csonka Anikó, Csuha Lajos, Czirják Csilla, Dévai Balázs, Endrédi Máté, Epres Attila, Fabó Györgyi, Forgács Gábor, Hannus Zoltán, Hay Anna, Jéger Zsombor, Kapácsy Miklós, Karácsonyi Zoltán, Király Adrián, Kossuth Gábor, Láng Balázs, Lipcsey Colini Borbála, Mészáros Máté, Mohácsi Nóra, Molnár Levente, Schneider Zoltán, Seder Gábor, Szabó Máté, Téglás Judit, Törtei Tünde, Varga Gábor, Vári Attila

Magyar változat[szerkesztés]

A magyar változatot a Digital Media Services készítette.

Források[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]