A király halott (Family Guy)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
A király halott
Family Guy
2. évad, 7. epizód
Eredeti címThe King Is Dead
ÍróCraig Hoffman
RendezőMonte Young
Gyártási szám1ACX15
Első sugárzás2000. március 28.
Első sugárzás Magyarországon2008. október 27.
Kronológia
ElőzőA Halál egy ringyú
KövetkezőPeter vagyok, tudok egy viccet
Epizódlista

A király halott (angolul The King Is Dead, további ismert magyar címe: Anna és a halott király) a Family Guy második évadjának a hetedik része. Összességében ez a tizennegyedik rész. Az epizódot először az amerikai FOX csatorna mutatott be 2000. március 28-án, egy héttel a hatodik epizód után. Magyarországon a Comedy Central mutatta be 2008. október 27-én.

Alább a cselekmény részletei következnek!

Cselekmény[szerkesztés]

Robert Kimble halála után Loist kérik fel a Quahog-i Színjátszó Kör művészeti vezetőjének. Elsőre az Anna és a király című darabot szeretné színre vinni. A családból mindenki részt vesz a szereplőválogatáson, amin Brian kapja a sziámi király szerepét, Anna szerepét pedig Loretta, Quagmire lesz a konferanszié, míg Stewie játszhatja el a sziámi csecsemőt. Mivel Peter meghallgatása elég gyengére sikerül, és nem kap szerepet, Lois producernek nevezi ki abban reménykedve, hogy ezzel távol tarthatja a darabtól. Peter azonban szép lassan átveszi az irányítást és teljesen megváltoztatja a darabot. Peter ráveszi Diane Simmonst, a helyi tévé hírolvasóját, hogy említse meg a darabot a hírekben, cserébe megígéri neki, hogy ő játszhatja a főszerepet.

Peter megpróbál ötleteket átemelni aktuális tévéműsorokból, és modernné tenni a darabot. Végül teljesen átírja a darabot, melyben a sziámi gyerekek igazából űrlények. Loison kívül mindenkinek tetszik az ötlet. Közben kiderül, hogy Peter ötletei segítik a darab népszerűsítését, és telt házas előadás várható. Lois dühösen Peternek támad, majd kiszáll a darabból, ráhagyja a rendezést. Lois azt tervezi, hogy megmutatja Peternek, hogy milyen, ha állandóan változtatnak a dolgok, ezért másnap reggelire halat ad neki nyers tojással. Peter állandó változtatásait már Diane is megelégeli és kiszáll, így hát maga Peter játssza el Anna szerepét.

Peter bemutatóján az Anna és a király egy apokalipszis utáni jövőben játszódik, a helyszín Sziám, egy romokban heverő város 2015-ben, a kilencedik atomháború után. A világ gyászos képet mutat „rengeteg robbanással, és nyilvános meztelenkedéssel”. A király erőszakkal ragadta magához a hatalmat. ANNA egy „Automatikus Nukleáris Neohumán Android”, egy robot nindzsa az Anglia nevű bolygóról, akit azért küldtek, hogy megszabadítsa a világot a király zsarnokságától. ANNA nem zavarodik meg bikinis lányok képében megjelenő sziámi gyerekektől, még a szex orgiának is ellenáll, majd kungfu párbajban legyőzi a királyt, és kihirdeti, hogy Sziám új neve Amerikai Egyesült Államok.

Lois is megnézi a premiert, csak hogy lássa Peter megaláztatását, amiért tönkretette a történetet, de várakozása ellenére a darab sikeres. Lois magából kikelve leinti a tapsolást, és szónoklatba kezd, hogy amit láttak, az nem művészet, nem is kultúra, hanem csak fos. Peter látszólag zavarba jön, de egy jó hosszút szellent a színpadon, amin mindenki nevet, és újra tapsolnak, ügyet sem vetve Loisra, így végül Quahog egyik legnépszerűbb embere lesz. Később Peter hazatérve a társulati buliról, megköszöni Loisnak, hogy lehetőséget adott neki felfedezze a kreativitását. Lois kissé hibásnak érzi magát a viselkedése miatt, és bevallja, hogy eleinte nem hitt Peter munkáját, de elismeri, hogy aki képes így átalakítani a darabot, abban lehet kreativitás. Peter meghatódva a szavain megígéri, hogy a következő évben készít egy darabot, amelynek Lois lehet a rendezője, majd azonnal megkérdezi, hogy „Heh, te hallottad, amikor fingtam?

Külső hivatkozások[szerkesztés]