A költözés (Így jártam anyátokkal)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
A költözés
Így jártam anyátokkal
2. évad, 18. epizód
Eredeti címMoving Day
ÍróMaria Ferrari
RendezőPamela Fryman
Gyártási szám2ALH18
Első sugárzás2007. március 19.
Első sugárzás Magyarországon2008. november 26.
Kronológia
ElőzőArrivederci, Fiero
KövetkezőA legénybúcsú
Az Így jártam anyátokkal epizódjainak listája

A költözés az Így jártam anyátokkal című televízió-sorozat második évadának tizennyolcadik epizódja. Eredetileg 2007. március 19-én vetítették, míg Magyarországon egy évvel később, 2008. november 26-án.

Ebben az epizódban Ted és Robin össze szeretnének költözni, de Barney ellopja a költöztetőautót, hogy így szabotálja az eseményeket. Közben Lily és Marshall megtapasztalják, milyen Ted nélkül élni.

Cselekmény[szerkesztés]

Ted és Robin úgy döntenek, hogy összeköltöznek. Barney eleinte támogatja ezt, hiszen így megkérheti Lilyt és Marshallt, hogy hadd vigyen fel hozzájuk nőket a bárból, mert ő 23 percre lakik onnan, és ennyi idő alatt rendszeresen elromlanak a dolgok. Végül meggondolja magát, és rádöbben, hogy Ted helytelenül cselekszik. Ezért ellopja a költöztetőautót, és közli telefonon Teddel, hogy csak akkor kaphatja vissza, ha különféle kihívásokat teljesít. Ted belemegy a játékba, de egy idő után elege lesz, és ekkor veszi észre, hogy az autó mindvégig ott volt a bár háta mögött egy sikátorban, és Barney azzal csajozott. Barney szerint azonban nem véletlen, hogy az este így alakult: ő úgy véli, hogy Ted igazából nem is szeretne költözni. Ted azt mondja, hogy ez nem igaz, majd fogja magát és hazaindul Robinhoz. Azonban rögtön kiderül pár kellemetlenség: Robin nem örülne annak, hogy Ted cuccaival lenne tele a lakás, amellett dohányzik is, és egy fegyvermagazinra van előfizetése. Így végül közösen úgy határoznak, hogy mégsem költöznek össze.

Eközben Marshall és Lily élvezik, hogy végre csak az övék a lakás. Hamarosan azonban rájönnek arra, hogy Ted nélkül nehéz az élet, mert ő vásárolt be, az övé volt egy csomó holmi, és ő gondoskodott mindenről. Amikor már a vécépapír is hiányozni kezd, több más holmival egyetemben, Lily és Marshall rájönnek, hogy nem tudnak Ted nélkül élni. Így amikor a költözésből semmi sem lesz, üdvrivalgásban törnek ki.

Az epizód végén Barney felolvas egy TOP10-es listát arról, hogy milyen nevet adott volna a kocsijának, "ha Ted nem lett volna olyan hülye, hogy visszaadja".

Kontinuitás[szerkesztés]

  • Ted és Robin a "Cuccok" című részben döntötték el, hogy összeköltöznek, ami már láthatóan akkor sem tetszett Barneynak.
  • Hogy Robin és Ted a fegyverviselés terén is ellentétes állásponton vannak, a "Hol is tartottunk?" című részben már látható volt.

Jövőbeli visszautalások[szerkesztés]

  • Az, hogy Robin cigarettázik, a "Valami kölcsönvett" és "A legutolsó cigi" című részekben kap még hangsúlyt.
  • Ted és Robin a "Valami kék" című részben szakítanak, és akkor is felemlegetik, hogy az összeköltözés sem jött össze.
  • Bár most ragaszkodnak Tedhez, a "Beboszetesza" című részben épp azért költözne el Marshall és Lily saját lakásba, mert nem bírják együtt Teddel.
  • Robin és Ted végül "A nem apák napja" című részben költöznek össze, és a "Nem sürgetlek" című epizódban költözik el véglegesen, amikor Ted kérdésére megmondja neki, hogy nem szereti.

Érdekességek[szerkesztés]

  • Barney TOP10-es listája a nevekről, amit a kocsijának adott volna, az alábbi: Szexkombájn, Tekertaxi, FelcsipCadillac, Szűzoltó, Nyelves vontató, Kéjjármű, Nyomnibusz, Ford Mufftáng, Numeraverda, 69-es Chevy.
  • Barney ellopja a költöztetőautót és a bár mögé viszi, miközben az előző epizódból éppen az derült ki, hogy nem tud vezetni.
  • Lily azzal viccelődik, hogy az apja nem fizet ki egy második esküvőt is – igazából a "Pofonadás 2: A pofon visszaüt" című epizód tanúsága szerint ott sem volt az esküvőn, annyira rossz viszonyban vannak.
  • Mikor Barney elesik a költöztetőautó hátuljában, egy pillanatra lehet látni Neil Patrick Harris nadrágján a felcsíptetett mikroport világítását.
  • Robinnak nem tetszik az ötlet, hogy tévé kerüljön a hálószobába, míg a "Házassági szerződés" című részben kifejezetten azért van ott egy, mert szereti szex közben magát nézni a hírekben.

Vendégszereplők[szerkesztés]

Zene[szerkesztés]

  • The Solids – Soap On Your Skin

Források[szerkesztés]