A hegy gyomrában

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A hegy gyomrában (Under the Mountain) egy nyolcrészes új-zélandi filmsorozat, mely 1981-ben készült Maurice Gee regénye alapján. Magyarországon a TV 2 vetítette 1991-ben, majd megismételték 1993-ban.

A történet[szerkesztés]

Egy ikerpár, Rachel és Theo Matheson Aucklandba mennek nyaralni nagynénjükhöz és családjához. A városban él egy idős úr, Mr. Jones, aki földönkívüli, és korábban már találkozott az ikrekkel, amikor azok három éves korukban elvesztek az erdőben. Az ikrek küldetése, hogy a szemközti házban lakó Mr. Wilberforce-ot és családját –, akik szintén emberalakot öltött földönkívüli lények – megállítsa azon céljukban, hogy a Földet megszállják. Kiderül, hogy az ikrek is rendelkeznek különleges képességekkel, mint pl. a telepátia. Mr. Jones útmutatásai alapján meg kell tanulniuk bánni a "szellem fegyvereivel". Ebben külsőleg két egyszerű kőnek látszó tárgynak is kulcsszerepe van.

A sorozat a mai harmincas generációnak meghatározó élmény maradt, több hozzászólás szerint akkoriban túl rémisztőnek hatott egy – főként – gyerekeknek szánt műhöz képest. A történet mellett megismerhető Új-Zéland ezen részének csodás környezete (pl. Rangitoto-sziget, Eden-hegy, krátertó) is.

A sorozat érdekessége, hogy a filmsorozat zenéjét később a Csillagutasok (Earth Star Voyager) című Walt Disney minisorozathoz is felhasználták, kisebb változtatásokkal.

Szereplők[szerkesztés]

Források[szerkesztés]