A hatodik kártya (A szökés)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
A hatodik kártya
A szökés
4. évad, 8. epizód
Eredeti cím The Price
Író Graham Roland
Rendező Bobby Roth
Gyártási szám 4AKJ08
Első sugárzás 2008. október 20.
Első sugárzás Magyarországon 2009. július 27.
Kronológia
ElőzőAz ötödik elem
KövetkezőAz áldozat
A szökés epizódjainak listája

A hatodik kártya (The Price) A szökés című amerikai sorozat negyedik évadának nyolcadik epizódja, összességében pedig a hatvanötödik.


Dialog-stop-hand.svg Figyelem: Itt az A szökés 4. évadának cselekményét vagy a végkifejletet is olvashatod.

Az epizód egy visszaemlékezéssel kezdődik, amikor is Lincoln és régi cimborája Derrick belerohant egy kocsiba és így vették el a benne tartózkodó személytől a pénzzel teli táskát még 2001-ben. Linc szerint ezt megcsinálhatnák a Tábornok limuzinjával is.

Michael és Self találkozik Gretchennel. Ő és Zsebes is be akarnak szállni az akcióba, hogy megbuktassák a Cég-et, cserébe pedig a csapat megkapja a madárhatározó további oldalait. Ezek után visszamennek a raktárba és Michael kérdőre vonja Rolandot a készülékének elvesztésével kapcsolatban. Sara megbeszéli Michaellel az orrvérzéseit, ő azonban biztosítja, hogy jól van, majd közli vele, hogy Gretchen életben van. Sarát sokkolja a hír, miközben visszajönnek az emlékei a sok szenvedésről, amit Panamában tett vele Gretchen. A többiek is vegyes reakciókkal fogadják a hírt.

Roland lenyomozhatatlanná teszi a telefonját, majd pedig küld egy sms-t a Mahone által kidobott papíron található számra. Az üzenetet Wyatt elolvassa, melyben ez áll: "Mennyit ad Scofieldért és Burrowsért?"

Eközben Gretchen a Gate irodában elmondja Zsebesnek, hogy szüksége lesz Michaelre az iroda alatti alagút ásásához. Hirtelen Feng, a kínai üzletember érkezik meg és követeli a Scyllát Zsebestől. Gretchen alkut köt Fenggel, hogy 125 millió dollárért megszerzi a Scyllát, majd közli Theodore-ral, hogy az ő része 25 millió lesz. Amikor Zsebes Michaelről és Lincolnról kérdezi, azt mondja, hogy ők már nem lesznek ott, amikor szétosztják a pénzt.

A Cég-nél Krantz tábornok informálja a többi kártyahordozót, hogy a kártyákat lemásolták. Wyatt jelenik meg és megmutatja neki a Rolandtól kapott üzenetet.

Self ügynök lefoglalja az ügyeletest, miközben Michael és Linc el tudnak hozni egy mentőautót egy megőrzőből. Közben Michael kérdőre vonja a bátyját, miért árulkodott Sarának.

Eközben a raktárban Roland megkérdi Sarát, hogy miért vannak még mindig itt, ha a GPS készülékük már nincs a lábukon, valamint bocsánatot kér a Vegasban történtek miatt. Selfet felhívja Gretchen, aki találkozni akar Sarával, hogy a nő "törleszteni tudjon".

Wyatt válaszol az sms-re, hogy 1 millió dollárt ad Rolandnak, ha még ma szállítja a testvéreket. Ezt Roland megerősíti, és elárulja, hogy mire készülnek.

A többiek a Tábornok limuzinjára várnak. Michael, Sara és Bellick a mentőben ülnek, míg Lincoln és Sucre egy mellékutcában várnak kocsijukkal. Wyatt még épp idejében hívja Krantz-ot, így a limuzin gyorsan megfordul, ezzel tönkretéve a csapat tervét. Wyatt jelenik meg Linc kocsijánál és tüzet nyit rájuk, Sucre lövést kap.

Gyorsan visszamennek a raktárba és Sara ellátja Sucrét. Nem értik, hogyan jöttek rá, hogy mire készülnek. Michael kérdőre vonja Rolandot, hogy nem ő volt e a besúgó, de az mindent tagad.

Self találkozik Zsebessel és Gretchennel és figyelmezteti őket, hogy miután az akciónak vége, hagyják el az országot. Trishanne segítségével Zsebes megszerzi Gretchen ujjlenyomatát.

A Tábornok nem örül, hogy Wyattnek nem sikerült elkapnia Michaelt. Eközben Self felhívja Michaelt, hogy hová tűnt Roland, mert nem látja a jelét a monitoron, de már csak a levágott GPS-t találják meg.

Miután ellátta Sucrét, Sara visszaemlékezik a szörnyűségekre, amiket átélt. Elmegy a motelhoz, hogy találkozzon Gretchennel, aki szövetséget ajánl neki. Kezébe ad egy zsinórt, hogy visszaadja neki, amiket még Panamában kapott. Sara látja, hogy már vannak sebek Gretchen hátán. Sarát annak a nőnek a neve érdekli, aki segített neki még a fogságban. Nem bántja Gretchent, de megígéri, hogy még megfizet azért, mert megölte azt a nőt.

Roland találkozik Wyatt-el, akinél nincs a pénze, valamint mindkét lábát meglövi és követeli a testvéreket. Roland elárulja a raktár pontos helyét, majd Wyatt hasba lövi. Hirtelen Mahone hátulról leüti a bérgyilkost, és ütni kezdi, a testvéreknek kell leállítani. Michael elveszi Rolandtól a laptopját és kiderül, hogy egy GPS-adót helyezett el benne, így találták meg őket.

Krantz tábornok utasítja a többieket, hogy a Scyllát el kell tüntetni, azonnal.

Az epizód végén Roland bocsánatot kér, azért amit tett és Michael kezei közt hal meg.