A hős legendája

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
A hős legendája
(Legend of the Seeker)
Legend of the Seeker Logo.png
Legend of the Seeker Logo.png
Műfaj fantasy, dráma

Alkotó Sam Raimi
Író Terry Goodkind (Az igazság kardja című regénye alapján készült)
Rendező Michael Hurst
Főszereplő Craig Horner
Bridget Regan
Bruce Spence
Craig Parker
Tabrett Bethell
Főcímzene Joseph LoDuca
Zeneszerző Joseph LoDuca

Ország  USA
Nyelv angol
Évadok 2
Epizódok44
Gyártás
Vezető producer Sam Raimi
Robert Tapert
Joshua Donen
Ned Nalle
Kenneth Biller
Producer Sam Raimi
Forgatási helyszín Új-Zéland
Részenkénti játékidő 42 perc
Gyártó ABC Studios
Paperboy Productions
Renaissance Pictures
Forgalmazó Disney–ABC Domestic Television
Sugárzás
Eredeti adó szindikált sugárzás
Eredeti sugárzás2008. november 1. – 2010. május 22.
Első magyar adó RTL Klub, AXN, Cool TV
További információk

A hős legendája egy televíziós sorozat Terry Goodkind Az igazság kardja című regénye alapján. A sorozat premierje 2008. november 1-jén volt, és 2 évadot futott, majd 2010-ben levették adásról. Jonathan Brough, Michael Hurst és Mark Beesly rendezte.

Tartalom[szerkesztés]

A történet egy kitalált világban játszódik, ahol Középföldet egy mágikus határ választja el a világ többi részétől. A főszereplő a határ másik oldalán lévő Szarvasföld tanácsosának öccse, Richard Cypher, akiről egy napon kiderül, hogy nem egy átlagos bajkeverő fiatal, hanem a végzete szerint ő az Igazság keresője, akinek a feladata megszabadítani Középföldet a zsarnok Darken Rahltól. Útitársai, Zedd (Zeddicus Zu'l Zorander), az Első Rend Varázslója és Kahlan Amnell, az Inkvizítor, akik mágikus erejüket bevetve védelmezik és segítik a Keresőt küldetésében, míg Richard az Igazság Kardjával száll szembe a gonosz ellen.

Miközben D'Hara gonosz urát keresik, hogy a Kereső a jóslat értelmében végezzen vele, meg kell akadályozniuk, hogy Darken Rhal furmányos módon a próféciát kijátszva, a Megszámlált Árnyak Könyvével vagy Orden Szelencéivel olyan hatalomhoz jusson, amivel leigázhatja a világot, illetve, Richardnak, mint Keresőnek, segítenie kell Középföld szenvedő népén, vagyis úton-útfélen izgalmas kalandokba keveredik barátaival.

Szereplők[szerkesztés]

  1. Richard CypherCraig Horner alakítja. Richard a Kereső. Amikor Darken Rahl parancsot ad katonáinak, hogy öljenek meg minden újszülöttet Brennidonban, Zedd megmentette Richardot azáltal, hogy átvitte őt Hartland városába és egy fiatal párra, Mary és George Cypherre bízta a gyermek nevelését. Az első évad első részében Kahlan megérkezik Hartlandba, hogy megkeresse Richardot és Zeddet. Zedd elmondja Richardnak, hogy ki is ő valójában és hogy mi a sorsa. (magyar hangja Dányi Krisztián)
  2. Kahlan AmnellBridget Regan alakítja. Kahlan az Inkvizítor. Miután megtalálta Richardot, esküt tesz, hogy akár az élete árán is védelmezi majd. (magyar hangja Mahó Andrea)
  3. Zeddicus Zu'l ZoranderBruce Spence alakítja. Zedd az Első Rend Varázslója, aki szintén felesküszik a Kereső védelmére. (magyar hangja Vass Gábor)
  4. Darken Rahl – őt Craig Parker alakítja. Darken Rahl Richard testvére és D'Hara uralkodója. (magyar hangja Welker Gábor)
  5. Cara Meason- őt Tabrett Bethell alakítja. Cara egy Mord-Sith. Darken Rahl egyik legmegbízhatóbb Mord-Sith-je. Segít megölni Rahlt majd segíti és védelmezi Richardot. (magyar hangja Major Melinda)

Felvételek[szerkesztés]

Az összes epizódot Új-Zélandon vették fel, a Henderson Valley Stúdióban és a környező hegyekben, erdőkben.

Források[szerkesztés]