A háború démonjai (film, 2020)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
A háború démonjai
(Ghosts of War)
2017-es amerikai film
RendezőEric Bress
ProducerD. Todd Shepherd
Shelley Madison
Joe Simpson
Műfaj
  • háborús film
  • Természetfeletti horror
ForgatókönyvíróEric Bress
FőszerepbenBrenton Thwaites
Theo Rossi
Skylar Astin
Kyle Gallner
Alan Ritchson
Billy Zane
Shaun Toub
ZeneMichael Suby
OperatőrLorenzo Senatore
VágóPeter Amundson
Gyártás
GyártóMiscellaneous Entertainment
OrszágEgyesült Királyság, Bulgária
Nyelvangol + magyar (szinkron)
Forgatási helyszínSzófia
Játékidő95 perc
Forgalmazás
Forgalmazó
Bemutató2020. június 18.
Korhatár18 V. kategória (NFT/25627/2020)
További információk
SablonWikidataSegítség

A háború démonjai (eredeti cím: Ghosts of War) 2020-ban bemutatott háborús horrorfilm, melyet Eric Bress írt és rendezett. A főszereplők Brenton Thwaites, Theo Rossi, Skylar Astin, Kyle Gallner és Alan Ritchson.

A filmet a DirecTV-n mutatták be 2020. június 18-án.

Cselekmény[szerkesztés]

A második világháború legsötétebb napjaiban öt amerikai katonának parancsot kell teljesítenie. Meg kell védeniük egy francia kastélyt az idegen kezektől, amelyet korábban a náci hadsereg foglalt el.

A küldetésük hamar kudarcba fullad, amikor a kastélyban megmagyarázhatatlan események kezdenek történni. Láthatatlan erők mozdítanak el különböző tárgyakat, majd egy négy tagból álló szellemcsalád is láthatóvá válik számukra, különböző haláleseteket bemutatva – a családapát a saját székében égették halálra, a lányát felakasztották, a fiát pedig belefojtották egy vízzel teli kádba. Mindezeket az anyának végig kellett néznie. Hamarosan kiderül, hogy ezek az emberek valójában így haltak meg, az afgánok általi mészárlás során, melyet az öt katonának tétlenül kellett végignéznie a falak mögött elrejtőzve. Nem tehetnek semmit, mert ellenségeik túlerőben vannak. Viszont az egyik áldozat, az édesanya túlélte az esetet és egy bombával a katonák felé rohant, melynek során az öt baka felrobbant és mindegyikük különböző testrészeit vesztette el.

Mindannyiukat kórházban kezeli egy bizonyos Dr. Engel nevű orvos. Kiderül, hogy avatarként szerepeltek az átvészelt múltban, amely újra lejátszódott egy program segítségével, viszont mindent valóságosnak éltek meg. A lábait elvesztő Christ visszaküldik a programmal, hogy ismét lejátszódjon minden átélt eset, annyi különbséggel, hogy megmentik a mészárlás áldozatait, hogy aztán a kastélyban ne kísértsék őket többé a kísérteteik.

Szereplők[szerkesztés]

Szerep Színész Magyar hang[1]
Chris Goodson Brenton Thwaites Szatory Dávid
Kirk Theo Rossi Szabó Máté
Eugene Skylar Astin Hamvas Dániel
Tappert Kyle Gallner Dolmány Attila
Butchie Alan Ritchson Király Attila
Dr. Engel Billy Zane Galambos Péter
Mr. Helwig Shaun Toub Németh Péter
Mrs. Helwig Laila Banki
Parancsnok Alexander Behrang Keshtkar eredeti nyelven
Helwig fia Kaloyan Hristov
Christina Helwig Yanitsa Mihailova

A film készítése[szerkesztés]

2017 februárjában arról számoltak be, hogy Brenton Thwaites alakítja a főszerepet A háború démonjai című filmben, melyet Bress rendez saját forgatókönyve alapján. D. Todd Shepherd, Shelley Madison, Joe Simpson és George Waud lettek a film producerei.[2] Egy hónappal később Skylar Astin, Theo Rossi, Alan Ritchson, Kyle Gallner és Shaun Toub csatlakoztak a film szereplőihez.[3][4][5]

A film forgatására Szófiában került sor.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. A háború démonai - ISzDb (magyar nyelven). Internetes Szinkron Adatbázis. (Hozzáférés: 2021. március 31.)
  2. McNary, Dave. „‘Pirates of the Caribbean’ Actor Brenton Thwaites to Star in Thriller ‘Ghosts of War’”, Variety, 2017. február 6. (Hozzáférés ideje: 2017. április 13.) 
  3. N'Duka, Amanda. „Skylar Astin To Co-Star In Thriller ‘Ghosts Of War’; Dustin Clare Joins ‘Pacific Rim Uprising’”, Deadline, 2017. március 2. (Hozzáférés ideje: 2017. április 13.) 
  4. N'Duka, Amanda. „Theo Rossi Set For Eric Bress’ ‘Ghosts Of War’”, Deadline, 2017. március 21. (Hozzáférés ideje: 2017. április 13.) 
  5. Lang, Brent. „Billy Zane, Alan Ritchson, Kyle Gallner, Shaun Toub Join ‘Ghosts of War’ (EXCLUSIVE)”, Variety, 2017. március 28. (Hozzáférés ideje: 2017. április 13.) 

További információk[szerkesztés]