A félelem maga

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
A félelem maga
(Fear Itself)
Műfaj horror

Alkotó Mick Garris
Főcím Lie Lie Lie
Főcímzene Serj Tankian
Zeneszerző

Ország  USA
 Kanada
Nyelv angol
Évadok 1
Epizódok13
Gyártás
Vezető producer Andrew Deane
Producer Adam Goldworm
Ben Browning
Részenkénti játékidő 42 perc
Sugárzás
Eredeti adó USA NBC
Eredeti sugárzás2008. június 5.2009. január 30.
Első magyar adó AXN, AXN Sci-Fi
További információk

A félelem maga (Fear itself) 2008-ban bemutatott horror televíziós sorozat, amit az NBC tűzött műsorra. A sorozat egymástól független egyórás történetek füzére, egyfajta horror gyűjtemény, melyben a különböző a részeket különböző neves rendezők jegyzik.

Cselekmény[szerkesztés]

"Az egyetlen dolog, amitől félnünk kell, az maga a félelem" - mondta Franklin D. Roosevelt. Ez az idézet ihlette a készítőket a sorozat elkészítésére.[forrás?] A 13 részes sorozatban sok a klasszikus horror elem: mint a vámpír, szellem, zombi, boszorkány stb. rögtön az első részben Harry (Eric RobertsHősök), az alkoholfüggő magándetektív küzdelmeivel szembesül a néző. A hajdan volt zsaru komolyan vette apja életbölcsességét: „Néha rosszat kell tenni ahhoz, hogy helyrehozzuk a dolgokat”, s ennek szellemében bizony olykor jelentős túlkapásokkal végezte munkáját, minek köszönhetően végül el is bocsátották a rendőrség kötelékéből. Most, 15 évvel később egy házasságtörő férj után szaglászva egy elhagyatott, kísértet járta házban találja magát, ahol hirtelen arra lesz figyelmes, hogy a falon négy, vélhetően halott ember arcképe mellett hirtelen egy őt ábrázoló rajz is megjelenik. Az első sokkoló élmény után jön a többi – félelmetes látomások és hallucinációk: Harry belső démonai mind kiszabadulnak, s immár elkerülhetetlen, hogy szembesüljön végre velük, és egész, zátonyra futott életével.

Egy másik részben négy bűnöző megismerkedik három csábító, halálos titkokat rejtő szirénnel, de van, hogy egy, a halálközeli élményből visszatért családapa kezd testeket cserélni egy sorozatgyilkossal, egészen addig, amíg rá nem döbben, hogy ezzel felesége és gyermeke életét is kockára teszi.

Szereplők[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]