A büntethetetlen

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
A büntethetetlen
South Park
12. évad, 14. epizód
Eredeti címThe Ungroundable
ÍróTrey Parker
RendezőTrey Parker
Gyártási szám1214
Első sugárzás2008. november 19.
Első sugárzás Magyarországon2009. június 14.
Kronológia
ElőzőKosárbogyó vagy musical?
KövetkezőA gyűrű
A South Park epizódjainak listája

A büntethetetlen (The Ungroundable) a South Park című animációs sorozat 181. része (a 12. évad 14. epizódja). Elsőként 2008. november 19-én sugározták az Egyesült Államokban. Magyarországon 2009. június 14-én mutatta be a Comedy Central.

A cselekmény szerint Butters Stotch egy új divatirányzatot, a vámpír-divatot kezdi el követni, mely egyre népszerűbb a South Park-i iskolások körében. Azonban a darkos gyerekeknek nem tetszik az új hóbort és mindent megtesznek, hogy megállítsák azt. Az epizód – melyet Trey Parker írt és rendezett – az Alkonyat (Twilight) filmeket, illetve azok népszerűségét parodizálja ki.[1][2]

Cselekmény[szerkesztés]

Alább a cselekmény részletei következnek!

A gyerekek a számítástechnika teremben a számítógépek előtt ülnek, miközben a tananyagot Mr. Mackey magyarázza, ám a gyerekek – fittyet hányva a feladatra – a Call of Duty: World at War nevű számítógépes játékkal játszanak.[3] Hirtelen Butters ront be a terembe és azt állítja, hogy vámpírokat látott az iskolában, ám senki sem hisz neki. Butters úgy dönt, hogy egyedül lesi meg a vámpírokat. A tornaterembe meg is találja őket, ahol kiderül, hogy a „vámpírok” egyfajta divatirányzatot követő gyerekek, de Butters továbbra is valódi vámpíroknak hiszi őket. Miközben magnetofonjával az eseményeket rögzíti, a vámpírok észreveszik Butterst, aki félelmében elrohan.

Miután Butters hazaér, szigorú apja csúnyán megbünteti, mert az ételeket nem ABC-sorrendben rakta vissza a szekrénybe. Butters rájön, hogy nem is olyan rossz dolog a vámpírok közé tartozni, mert azokat nem lehet megbüntetni, nem parancsolhat nekik senki. Másnap az iskolában fel is keresi a vámpírokat és közli velük, hogy csatlakozni kíván hozzájuk. A vámpírok befogadják őt, és elviszik a plázába, ahol egy Hot Topic üzletben új ruhákat és kiegészítőket vesznek neki, majd paradicsomlével megitatják (amit Butters vérnek hisz). Ezzel Butters is vámpír lesz.

A gruftik nagyon dühösek lesznek a vámpírokra, mert azok stílusban némileg hasonlítanak rájuk, és mindenki összekeveri őket. A gruftik elhatározzák, hogy normális ruhákba fognak járni, de az ötletük nem válik be. A baj csak fokozódik, mikor egyre több gyerek kezdi el követni a vámpír-divatot. Elkeseredésükben elrabolják és postai úton Scottsdale-be küldik a vámpírok vezetőjét, Mike McCalskyt, de a problémát ez sem oldja meg. Miután Butters vámpír lett, nem engedelmeskedik a szüleinek és valódi vámpírnak hiszi magát. Hamar rájön, hogy nem képes más vérét kiszívni (amikor próbálja kiszívni az alvó Eric Cartman nyakát), ezért megbánja, hogy vámpírnak állt. Szövetkezik a gruftikkal, hogy leszámoljanak ellenségeikkel; megmutatja nekik a boltot, ahol a gyerekeket átváltoztatják vámpírokká. A gruftik fölgyújtják a boltot és Butters így „visszaváltozik” emberré. Mikor hazatér szüleihez, azok szobafogságra ítélik. Butters szomorúan fölkullog a szobájába, a szülők pedig boldogan megjegyzik, hogy a fiúk ismét büntethető.

Itt a vége a cselekmény részletezésének!

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Tobey, Matt: South Park to Parody Twilight (angol nyelven). Comedy Central, 2009. október 18. [2010. február 13-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2010. február 6.)
  2. Apats, Gábor: South Park: itt a 12. évad (magyar nyelven). Origo, 2009. március 13. (Hozzáférés: 2010. február 6.)
  3. Fickett, Travis: South Park's Guide to Gaming (angol nyelven). IGN, 2009. július 1. (Hozzáférés: 2010. február 6.)

További információk[szerkesztés]