A Trónok harca epizódjainak listája

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Game of Thrones 2011 logo.svg

A Trónok harca egy amerikai fantasy televíziós sorozat, melynek alkotói David Benioff és D. B. Weiss, és az HBO mutatott be 2011. április 17-én. A sorozat George R. R. Martin A tűz és jég dala című regényciklusán alapul. A cselekmény egy kitalált világ két kontinensén, Westerosban és Essosban játszódik, és nemesi családok a Hét Királyság feletti erőszakos küzdelmeit követi nyomon.[1]

2017. augusztus 27-ig bezárólag 67 epizód került adásba, amely összesen hét évadot foglal magába. A sorozat hat epizódból álló nyolcadik, és egyben utolsó évadát 2019-ben mutatják be.[2] A szinkronstúdió és a házimozi-forgalmazó több esetben is másképp fordította az eredeti epizódcímeket. Ezekben az esetekben előbb a magyar szinkronban hallható, majd a „/” után a magyarországi DVD-kiadványon olvasható címek találhatók.

Évadáttekintés[szerkesztés]

ÉvadRészek számaEredeti sugárzásEredeti adóMagyar sugárzásMagyar adó
ÉvadbemutatóÉvadzáróÉvadbemutatóÉvadzáró
1.102011. április 17.2011. június 19.HBO logo.svg2011. április 18.2011. június 20.HBO logo.svg
2.102012. április 1.2012. június 3.2012. április 2.2012. június 4.
3.102013. március 31.2013. június 9.2013. április 1.2013. június 10.
4.102014. április 6.2014. június 15.2014. április 7.2014. június 16.
5.102015. április 12.2015. június 14.2015. április 13.2015. június 15.
6.102016. április 24.2016. június 26.2016. április 25.2016. június 27.
7.72017. július 16.2017. augusztus 27.2017. július 17.2017. augusztus 28.
8.62019. áprilisn. a.2019. áprilisn. a.

Epizódok[szerkesztés]

Első évad (2011)[szerkesztés]

Sor. Év. Cím Rendező Író Premier Nézettség
1. 1. Közeleg a tél
(Winter Is Coming)
Tim Van Patten David Benioff és D. B. Weiss USA 2011. április 17.
magyar 2011. április 18.
USA 2,22 millió[3]
Az Éjjeli Őrség Testvériségének tagjai furcsa jelenségnek lesznek szemtanúi: életre kelő holtakkal találkoznak. Jon Arryn, a Király Segítője meghal. Robert Baratheon, Westeros Hét Királyságának királya és királynéja, Cersei Lannister és családja Északra utaznak, hogy találkozzanak a király régi barátjával, Eddard „Ned” Starkkal, a fagyos Deres urával, egyúttal felajánlják neki a Király Segítőjének pozícióját, amit az nem utasíthat vissza. A Keskeny-tengeren túl, Essos Szabad Városában a száműzetésben élő Viserys Targaryen herceg új szövetséget köt a Vastrón visszaszerzésére: húgát, Daeneryst feleségül adja a nomád dothraki hadúrhoz, Khal Drogóhoz, Drogo seregéért cserébe. Deresben Ned felesége, Catelyn arról értesül, hogy lehet, a királyné családja gyilkolta meg az előző Segítőt, miközben tízéves fiuk, Brandon ("Bran") meglátja az ikertestvérével, Jaime-vel szeretkező királynét, akit ezért Jaime kilök egy ablakon.
2. 2. A Királyi út / Királyi út
(The Kingsroad)
Tim Van Patten David Benioff és D. B. Weiss USA 2011. április 24.
magyar 2011. április 25.
USA 2,20 millió[4]
Bran életben maradt, de helyzete válságos. Miután Ned elfogadta a Király Segítője címet, lányaival Sansával és Aryával elhagyja Derest és délre, Királyvárba indul, míg Catelyn hátramarad, hogy Brant ápolja. Havas Jon, Ned fattya északra tart Ned testvérével, Benjen-nel, hogy beálljon az Éjjeli Őrség testvériségébe, akik a Fal őrei, és a civilizált Westerost védik a gonosz Másoktól és egyéb nomádan élő vadaktól. Tyrion Lannister, az "Ördögfióka", a királyné öccse úgy dönt, elhalasztja délre vivő útját családjával, helyette Jonnal meglátogatja a falat. Viserys az alkalmas pillanatot várja trónja visszaszerzésére, míg Daenerys azzal foglalkozik, hogy megtanulja boldoggá tenni új férjét, Drogót. Nászajándékba három kővé vált sárkánytojást kap, és egy elüldözött lovagban, Ser Jorah Mormont-ban szövetségesre talál.
3. 3. Havas uraság
(Lord Snow)
Brian Kirk David Benioff és D. B. Weiss USA 2011. május 1.
magyar 2011. május 2.
USA 2,44 millió[5]
Királyvárban, a Hét Királyság fővárosában Ned csatlakozik a király Kistanácsához, ahol szembesül azzal, milyen rosszul vezették Westerost. Catelyn úgy dönt, álruhában délre utazik férje után, hogy figyelmeztesse, ám Petyr Baelish (Kisujj) tanácsos, Catelyn régi barátja rátalál. Jon azzal küzd, hogy hozzászokjon az élethez a Falon, miközben néhány alacsonyabb származású újonccal képzik együtt. Lord Jeor Mormont, a Fal parancsnoka arra kéri Tyriont, vegye rá a királyt és a királynét, több embert küldjenek az Éjjeli Őrségbe, ezért vele küldi Yoren-t toborozni. Bran, aki felébredt, nem emlékszik esése körülményeire. Daenerys rájön, hogy Drogo khaleesijeként hatalommal bír, és elkezd ellenszegülni Viserysnek.
4. 4. Nyomorékok, fattyak és összetört dolgok /
Nyomorékok, fattyúk és minden, ami nem egész

(Cripples, Bastards, and Broken Things)
Brian Kirk Bryan Cogman USA 2011. május 8.
magyar 2011. május 9.
USA 2,45 millió[6]
Ned az előző Király Segítője, Jon Arryn halálának körülményeit kutatja, s eközben rátalál a király egyik törvénytelen fiára. Ned tiszteletére lovagi tornát rendeznek. A Falhoz érkezik egy fura és magányos fiú, Samwell Tarly, akit Jon véd meg az Éjjeli Őrség tagjainak molesztálásától. Az egyre frusztráltabb Viserys ismét összetűzésbe kerül egyre hatalmasabb húgával. Sansa arról álmodozik, hogy királyné lesz (mivel eljegyezték a trónörökös Joffreyval), míg Arya nincs kibékülve a neki szánt várúrnői szereppel, inkább harcos lenne. Catelyn Kisujj sugalmazására az immár délre tartó Tyriont vádolja meg a Bran elleni gyilkossági kísérlettel, akit foglyul ejt a Királyi út mentén.
5. 5. A farkas és az oroszlán
(The Wolf and the Lion)
Brian Kirk David Benioff és D. B. Weiss USA 2011. május 15.
magyar 2011. május 16.
USA 2,58 millió[7]
Robert és Ned összeveszik azon, mit kell lépni a Targaryenek és a dothrakik szövetségére, ezért Ned visszaadja a Segítő címet. Catelyn és Tyrion Sasfészekbe, Catelyn nővérének, Lysának otthonába érkeznek. Amikor Tyrion foglyulejtésének híre Királyvárba ér, Jaime Lannister Ned életére tör, Ned lába súlyosan megsebesül. Robert újra kinevezi Ned-et Segítőnek.
6. 6. Az aranykorona / Aranykorona
(A Golden Crown)
Daniel Minahan Történet: David Benioff és D. B. Weiss
Forgatókönyv: Jane Espenson és David Benioff és D. B. Weiss
USA 2011. május 22.
magyar 2011. május 23.
USA 2,44 millió[8]
Jaime-nek menekülnie kell, miközben Nedre marad a Vastrón, amíg a király vadászatra megy. Ned törvény elé citálja a Lannister ház fejét, és rájön, milyen titok miatt kellett meghalnia Jon Arynn-nak: a királyné gyermekeinek apja nem a király, hanem Jaime. Tyrion párbaj általi tárgyalást követel, és bajnoka győzedelmeskedik, így kiszabadul. Viserys hataloméhségében már Daenerys életét fenyegeti, így Drogo kivégzi.
7. 7. Győzöl vagy meghalsz
(You Win or You Die)
Daniel Minahan David Benioff és D. B. Weiss USA 2011. május 29.
magyar 2011. május 30.
USA 2,40 millió[9]
Ned elárulja Cersei királynénak, ismeri az igazságot Jon Arryn haláláról. Robert halálos sebet kap a vadászaton, aki Nedet nevezi ki a Királyság Védelmezőjének, amíg örököse elég idős nem lesz. Havas Jon felesküszik az Éjjeli Őrség testvéreként. Miután Robert korábbi parancsára megpróbálják megmérgezni Daeneryst, Drogo megesküszik, hogy elfoglalja Westerost. Ned felkéri Kisujjat, hogy állítsa mellé a városi őrséget, hogy védjék meg, amikor nyilvánosságra hozza, hogy Joffrey nem a király fia, s így a trón jogos örököse Robert idősebb fivérére, Stannis. Robert halála után Ned a királyné, Joffrey és a Kistanács elé áll Robert végrendeletével, ám Kisujj és a városi őrség a Lannisterek mellé áll: Nedet elfogják, embereit megölik.
8. 8. A hegyes vége / Hegyes vég
(The Pointy End)
Daniel Minahan George R. R. Martin USA 2011. június 5.
magyar 2011. június 6.
USA 2,72 millió[10]
Sansa a Lannisterek fogságában marad, de Arya elmenekül. Ned legidősebb fia, Robb összehívja apja hűbéreseit, szövetségeseit és hadba szólítja őket. Sansa megalázkodik Joffrey előtt, hogy apja életét mentse. A bebörtönzött Ned Lord Varys tanácsosban lel szövetségesre. A Falnál megtalálják két korábban – Benjen Stark-kal együtt – eltűnt felderítő holttestét, amik azonban az éjszaka folyamán az erőd lakóinak életére törnek. Egy ősi gonosz, a Mások hatása ez, és csak a tűz állíthatja meg őket. Jon megmenti Lord Mormont, a parancsnok életét. Tyrion szövetséget köt Sasfészek völgyének vad népeivel. A Keskeny-tengeren túl Drogo seregével pusztítva nyugatra masírozik, eközben Daenerys megment egy boszorkányt a megerőszakolástól. Az emiatt kitört vita miatt Drogo egy párharcban megsebesül.
9. 9. Baelor
(Baelor)
Alan Taylor David Benioff és D. B. Weiss USA 2011. június 12.
magyar 2011. június 13.
USA 2,66 millió[11]
A Starkok és a Lannisterek első összecsapásukra készülnek. Robb és Catelyn egy renegát várúrral tárgyalnak, hogy átkelhessenek a folyón. Ezzel a taktikai előnyhöz jutott Starkok félrevezetik a Lannistereket és fogságba ejtik Jaime-et. Drogo sebe elfertőződik és haldoklik. Daenerys kétségbeesésében a boszorkány vérmágiájának segítségét kéri, amitől a legtöbb dothraki elborzad. A Fal bölcse, Aemon mester bevallja, hogy ő is Targaryen, ezzel próbálja maradásra bírni Jont, aki Robb után menne a háborúba. Ned a tárgyalására menet meglátja Ayrát, és Yoren-re, az Éjjeli Őrség toborzójára bízza, majd lányait féltve árulónak vallja magát, és elismeri Joffreyt a Vastrón jogos örökösének. Joffrey ennek ellenére lefejezteti Nedet, amit a királyné és a Kistanács is tehetelenül, kétségbe esve néz végig.
10. 10. Tűz és vér
(Fire and Blood)
Alan Taylor David Benioff és D. B. Weiss USA 2011. június 19.
magyar 2011. június 20.
USA 3,04 millió[12]
Ned kivégzésének híre terjed a Hét Királyságban. Az Észak kiválik a birodalomból és Robbot teszi meg királyának. Robert mindkét fivére igényt formál a trónra, melyen Joffrey ül. Lord Tywin Lannister, a ház feje fiát, Tyriont küldi Joffrey és Cersei kordában tartására a Király Segítőjének. Jon el akarja hagyni a Falat, ám a barátai maradásra bírják. Az Éjjeli Őrséggel felderítésre indul a Faltól északra eső területekre. Yoren az Őrség újoncainak összeszedett rabokkal együtt Ayrát is kimenti Királyvárból. Daenerys rájön, hogy a vérmágia ára meg nem született fiának élete volt, és bár Drogo életben maradt, csak vegetál, ezért a dothraki sereg reggelre otthagyja a tábort. Daenerys inkább megfojtja Drogot, mint így hagyja élni. Drogo halotti máglyájához kötözteti a boszorkányt, a máglyára helyezi a három sárkánytojást, és ő maga is besétál a tűzbe. Másnap reggel Daenerys sértetlenül jön elő a tűz martalékai közül három kikelt sárkányfiókával. A vele maradottak hűséget fogadnak neki.

Második évad (2012)[szerkesztés]

Sor. Év. Cím Rendező Író Premier Nézettség
11. 1. Észak nem felejt / Az Észak emlékszik
(The North Remembers)
Alan Taylor David Benioff és D. B. Weiss USA 2012. április 1.
magyar 2012. április 2.
USA 3,86 millió[13]
Cersei kellemetlenségére Tyrion megérkezik Királyvárba, hogy felvegye feladatait, mint a Segítő megbízottja. Sárkánykőn Stannis Baratheon szövetséget köt egy új istenség papnőjével, Mellisandrével és kinyilvánítja a Vastrónra vonatkozó követeléseit Joffrey vérfertőző származását világgá kürtölve. Mikor ennek híre a fővárosba jut, az Aranyköpönyegesek (a Városi Őrség) lemészárolják Robert fattyait. Három győzelem után Robb Stark az Észak függetlenségéért cserébe békét ajánl a Lannistereknek, miközben Theont Balon Greyjoyhoz, Catelynt Renly Baratheonhoz küldi segítségért. A Falon túl az Éjjeli Őrség emberei egy Craster nevű vadnál és feleség-lányainál szállnak meg. Essosban Daenerys emberei a Vörös Pusztaságban szomjaznak, a khaleesi lovasokat küld szét, a segítség reményében.
12. 2. Az éjszaka földje / Az éjszaka földjén
(The Night Lands)
Alan Taylor David Benioff és D. B. Weiss USA 2012. április 8.
magyar 2012. április 9.
USA 3,76 millió[14]
Miután kilenc évet töltött a Starkok felügyelete alatt, Theon Greyjoy visszatér otthonába, Pyke-ba, és találkozik nővérével, Yarával és apjával, Balonnal. Balon ahelyett, hogy szövetséget kötne Robbal, és tőle kapna koronát, inkább erővel akarja elnyerni koronáját. Cercei visszautasítja Robb békefeltételeit. Tyrion a Falra száműzi Janos Slyntet, az Aranyköpönyegesek parancsnokát, helyébe saját emberét, Bronnt állítja. A Fal felé vezető úton Arya felfedi kilétét Gendrynek. A Faltól északra Craster egyik lánya, Szegfű Samwell Tarly segítségét kéri, mert félti meg nem született gyermekét. Jonhoz fordulnak, aki visszautasítja őket. A Vörös Pusztaságban Daenerys egyik küldöncének levágott fejét hozza vissza lova. Sárkánykőn Tengerjáró Davos, Stannis embere egy Sallhador Saan nevű kalózt próbál megnyerni a háborúhoz, Stannis pedig fiúgyermek reményében szeretkezik Melisandrével. Jon rájön, hogy Craster az élőholtaknak áldozza fiúgyermekeit.
13. 3. Ami halott, nem halhat meg többé
(What Is Dead May Never Die)
Alik Szaharov Bryan Cogman USA 2012. április 15.
magyar 2012. április 16.
USA 3,77 millió[15]
Catelyn Stark Renly király táborába érkezik, hogy szövetségről tárgyaljon. Tyrion Joffrey ügyéhez keres támogatót, három különböző házassági ajánlatot kieszelve, mely segítségével azt is kideríti, ki Cersei kéme a Kistanácsban. Deresben Bran Stark azon töpreng, mit jelenthetnek álmai, melyekben farkasalakot ölt. A Fal felé tartó újonccsapatot Lannister katonák támadják meg.
14. 4. Csontok kertje
(Garden of Bones)
David Petrarca Vanessa Taylor USA 2012. április 22.
magyar 2012. április 23.
USA 3,65 millió[16]
Catelyn békére és összefogásra próbálja bírni a Baratheon fivéreket a Lannisterek ellen. Joffrey nyilvánosan megalázza és megvereti Sansát a bátyja, Robb győzelmei miatt. Tyrion menti ki a lányt, majd cserébe örömlányokat ad a királynak, aki azonban kegyetlenül megvereti a két prostituáltat. Aryát és Gendryt fogolyként Harrenhalba viszik, ahova Tywin Lannister is hamarosan megérkezik, és pohárnokként maga mellé veszi Aryát. Daenerys csapata egy virágzó városba, Qarthba érkezik, ahol egy gazdag kereskedő veszi pártfogásába.
15. 5. Harrenhal szelleme
(The Ghost of Harrenhal)
David Petrarca David Benioff és D. B. Weiss USA 2012. április 29.
magyar 2012. április 30.
USA 3,90 millió[17]
Harrenhalban felajánlja a segítségét Aryának a rejtelmes Jaqen H’ghar, akit és két társát a lány korábban, a Lannisterek támadásakor megmentett. Melisandre és Stannis árnyvarázslata megöli Renlyt, minekutána Catelyn és Brienne menekülni kényszerül. Theon kihajózik Pyke-ból, azzal a feltett szándékkal, hogy bebizonyítja apjának, hogy ő is igazi vasember. Az Éjjeli Őrség csapata egy ősi erődhöz érkezik, melyet az Elsők Öklének hívnak, ahol berendezkednek a vadak ellen. Jon felderítőútra indul idősebb testvéreivel.
16. 6. Régi és új istenek / Régi istenek és az újak
(The Old Gods and the New)
David Nutter Vanessa Taylor USA 2012. május 6.
magyar 2012. május 7.
USA 3,88 millió[18]
Theon beveszi Deres várát, mely hír hallatán Robb bosszút esküszik. Tyrion Dorne-ba küldi Myrcella hercegnőt, Királyvár népe pedig Joffrey ellen fordul, és lázongani kezd. Az Elsők Öklétől elindult csapat rajtaüt a vadak egy előörsén, és hátrahagyják Jont, hogy végezzen egy vad lánnyal, de a fiú nem teljesíti a feladatot. A Tyrellek felajánlják szövetségüket a Lannistereknek Stannis ellen.
17. 7. A becsület nélküli ember / Becstelen ember
(A Man Without Honor)
David Nutter David Benioff és D. B. Weiss USA 2012. május 13.
magyar 2012. május 14.
USA 3,69 millió[19]
Ygritte próbálja elcsábítani Jont, majd kihasználva a fiú éberségének csökkenését megszökik, és csapdába csalja Jont. Sansa, akit továbbra is gyötrik a zavargás emlékei, arra ébred, hogy először menstruál. Robb táborában Jaime sikertelenül szökni próbál, ám megöli őrét. Catelyn attól tart, a tábor bosszút áll a férfin. Quarthban a mágus Pyat Pree magára vállalja a sárkányok elrablását, lemészárolja a tizenhármak tanácsát, és Xaro Xhoan Daxost teszi meg Quarth királyának.
18. 8. Deres hercege
(The Prince of Winterfell)
Alan Taylor David Benioff és D. B. Weiss USA 2012. május 20.
magyar 2012. május 21.
USA 3,86 millió[20]
Robb Stark megtudja, hogy Catelyn titokban Brienne kíséretével szabadon engedte Jaime Lannistert, hogy cserébe elengedjék Sansát és Aryát. Robb szerelembe esik egy gyógyítóval, Talisával. Tywin Lannister Robb ellen vonul Harrenhalból, mely lehetőséget ad Aryának, Gendrynek és Meleg Pitének, hogy Jaqen H'ghar segítségével megszökjenek. Cersei Lannister Királyvárban azzal próbálja zsarolni Tyriont, hogy elfogja Rost, akit öccse titkos szeretőjének hisz. A főváros Stannis támadására készül, aki Királyvár felé tartva Tengerjáró Davosnak ígéri a Király Segítője címet. A Falon túl egy vad vezető a királyuk, Mance Rayder tábora felé vezeti az elkapott Havas Jont és Félkezű Qhorint. Quarthban Jorah Mormont beleegyezik, hogy elkísérje Daeneryst a Halhatatlanok Házába, hogy visszaszerezzék a sárkányokat.
19. 9. Feketevíz
(Blackwater)
Neil Marshall George R. R. Martin USA 2012. május 27.
magyar 2012. május 28.
USA 3,38 millió[21]
Stannis Baratheon flottája Királyvár alá érkezik, és elkezdődik a feketevíz-öbölbeli csata. A védelem vezetője, Tyrion Lannister egy futótűzzel feltöltött hajó segítségével a támadók jelentős részét megsemmisíti, és személyesen vezeti a szárazföldi ellentámadást, amikor Joffrey király és testőre, Sandor Clegane is elmenekül a csatából. Eközben Cersei régenskirálynő az erődben várakozik és bort iszik Sansa Stark és más hölgyek társaságában. Mikor vesztesnek hiszi a csatát, felkészül fia, Tommen megmérgezésére, de Tywin Lannister és Loras Tyrell időben érkezik, és visszaveri a támadókat.
20. 10. Valar Morghulis
(Valar Morghulis)
Alan Taylor David Benioff és D. B. Weiss USA 2012. június 3.
magyar 2012. június 4.
USA 4,20 millió[22]
A feketevízi csata után Joffrey felbontja jegyességét Sansával, hogy Margaery Tyrell férje lehessen. Eközben Tyrion saját és Shae életét félti most, hogy apja elfoglalta helyét, mint a Király Segítője. A legyőzött Stannisnek Mellisandre ad új reményt. Brienne bajba keveredik, miközben Jaime-t kíséri Királyvárba. Catelyn megpróbálja meggyőzni Robbot arról, hogy románca Talisával veszélyes, de a fiú összeesküszik szerelmével. Quarthban Daenerys belép a Halhatatlanok Házába, és sikeresen visszaszerzi sárkányait. Saját széfjébe zárja az áruló Xaro Xhoan Daxost, majd magáénak kiáltja ki minden vagyonát, hogy hajót vehessen magának. Theont Deresben saját emberei árulják el egy elkerülhetetlen ostrom előtt, és foglyul ejtik. Osha és Hodor kicsempészik Brant és Rickont Deres parázsló romjai közül, és északra, a Falra tartanak. Arya, miután Meleg Pitével és Gendryvel elszöktek Harrenhalból, egy értékes ajándékot, egy érmét kap Jaqentől. A Faltól északra Félkezű Qhorin arra kényszeríti Jont, hogy ölje meg, így bizonyítva hűségét a vadakhoz. A Mások serege körbeveszi az Elsők Öklét.

Harmadik évad (2013)[szerkesztés]

Sor. Év. Cím Rendező Író Premier Nézettség
21. 1. Valar Dohaeris
(Valar Dohaeris)
Daniel Minahan David Benioff és D. B. Weiss USA 2013. március 31.
magyar 2013. április 1.
USA 4,37 millió[23]
Az Éjjeli Őrség testvéreinek egy csoportja – köztük Samwell Tarly és Mormont parancsnok – túlélik a támadást az Ökölnél, és a Fal felé veszik az irányt, hogy figyelmeztessék a Hét Királyságot a Mások visszatértéről. Havas Jont a Falon Túli Király, Mance Rayder elé viszik, ahol a vadak közé áll. A kegyvesztett Tyrion sikertelenül próbálja kiharcolni jussát apjától, a király új Segítőjétől. Margaery Tyrell jótékonykodásba kezd, Királyvár árváit segíti, ami sem Joffrey, sem Cersei tetszését nem nyeri el. Salladhor Saan a feketevízi csata után megmenti Ser Davost, és Sárkánykőre viszi. Davos ott rájön, hogy Melisandre teljesen megmérgezte Stannis elméjét. Miután megpróbálja megölni a nőt, börtönbe kerül. A Keskeny-tengeren túl Daenerys Astaporba érkezik, hogy hadsereget vásároljon magának brutálisan kiképzett rabszolgákból, a Makulátlanokból. Ser Barristan Selmy, aki a szolgálatába akar állni, megmenti a qarthi boszorkánymesterek merényletétől.
22. 2. Sötét szárnyak, sötét szavak
(Dark Wings, Dark Words)
Daniel Minahan Vanessa Taylor USA 2013. április 7.
magyar 2013. április 8.
USA 4,27 millió[24]
Brienne a Folyóvidéken keresztül Királyvár felé viszi Jaime-et. A férfi megszerzi az egyik kardját, ám párbajukat megzavarja a Robb Stark kötelékébe tartozó Bolton-házat képviselő csapat. Catelyn apja váratlanul meghal, így Robb Zúgóba indul, ami további elégedetlenségre ad okot Lord Karstarknak – akinek fiait Jaime megölte. Arya, Gendry és Meleg Pite szintén Zúgóba tart, ám a Lobogó Nélküli Testvériségbe botlanak, akik lázadással próbálják megvédeni Westerost. Magukkal viszik őket, ám Véreb, aki a foglyuk, felismeri és felfedi Arya kilétét. Margaery Tyrell és nagyanyja Olenna, a Tüskék Királynője ismeretséget kötnek Sansával, aki Joffrey szörnyű természetéről beszél nekik. Theon Greyjoyt ismeretlen fogvatartói kínozzák. Bran, Rickon, Osha és Hodor találkoznak egy testvérpárral, Jojen és Meera Reeddel, akiknek atyja Robbhoz hűséges. Jojen elmondja, hogy neki is Branéhez hasonló álmai vannak.
23. 3. A büntetés útja
(Walk of Punishment)
David Benioff David Benioff és D. B. Weiss USA 2013. április 14.
magyar 2013. április 15.
USA 4,72 millió[25]
Robb és Catelyn részt vesznek Hoster Tully temetésén Zúgóban. Tywin Lannister Kisujjat a Völgybe küldi, hogy feleségül vegye Lady Arrynt, míg Tyriont teszi meg az új pénzmesternek. Arya és Gendry a fogadóban elválnak Meleg Pitétől, és a Lobogó Nélküli Testvériséggel tartanak. Mance Rayder egy csapat vaddal a Fal megmászására küldi Havas Jont. Az Éjjeli Őrség túlélői visszaérkeznek Casterhez, ahol Sam megtudja, hogy Gilly fiút szült. Theon Greyjoyt egy ismeretlen jótevő kimenti fogságából. Melisandre elhagyja Sárkánykőt. Daenerys beleegyezik, hogy egyik sárkányáért cserébe megvásároljon nyolcezer Makulátlant és a tolmács Missandei-t, bár Ser Barristan és Ser Jorah is ellenzi. Jaime ráveszi fogvatartóját, Locke-ot, hogy ne hagyja Brienne-t megerőszakolni, de Locke levágja Jaime kardforgató kezét.
24. 4. És őrsége most véget ér
(And Now His Watch is Ended)
Alex Graves David Benioff és D. B. Weiss USA 2013. április 21.
magyar 2013. április 22.
USA 4,87 millió[26]
Jaime kardot lop fogvatartóitól, de azonnal legyőzik, és újra elfogják. Bran Jojen Reed segítségével továbbkeresi a háromszemű varjút. Crasternél az Éjjeli Őrség túlélői éheznek, és vitába keverednek vendéglátójukkal. Crastert és a főparancsnokot is megölik, míg Sam Szegfűvel és a fiával elmenekül. Aryát és Gendryt a Lobogó Nélküli Testvériség titkos barlangjába viszik, ahol találkoznak annak vezetőjével, Beric Dondarrionnal, aki párbaj általi ítéletet szab ki a Vérebnek. Theon Greyjoyt elárulja a takarítófiú, aki visszaviszi őt a kínzókamrába. Daenerys és Kraznys meg kötik az üzletüket: egy sárkány a Makulátlan-hadseregért cserébe. A hadsereget a városra küldi, hogy öljék meg korábbi rabszolgamestereiket, és visszaveszi sárkányát.
25. 5. Akit a tűz megcsókolt
(Kissed by Fire)
Alex Graves Bryan Cogman USA 2013. április 28.
magyar 2013. április 29.
USA 5,35 millió[27]
Kisujj segítségével a Lannisterek felfedik a Tyrellek tervét, amely szerint Sansát Loras Tyrell-lel akarják összeházasítani. Ezt megelőzendő Tywin Lannister Tyrionhoz akarja adni a lányt, és Cersei kezét szánja Lorasnak, amelyet mindkét gyermeke ellenez. Stannis bevallja feleségének, Selyse-nek hűtlenségét, de az asszony már eleve tudta, és helyeselte ezt. Lányuk, Shireen belopakodik a börtönbe, hogy meglátogassa Davost, akit olvasni tanít. A Véreb legyőzi Lord Bericet egy párviadalban, ezért szabadon eltávozhat. Gendry úgy dönt, a testvériséggel marad, Thoros és Beric pedig váltságdíjat akar követelni Robb Starktól Aryáért cserébe. Miután Roose Boltonhoz viszik, Jaime bevallja Brienne-nek, hogy annak idején miért végzett az Őrült Királlyal. Folyóvölgyben Robb a tiltakozások ellenére is úgy dönt, kivégzi Lord Karstarkot a két elfogott Lannister-fiú megölése miatt. A Karstarkok emiatt elhagyják seregét, így Robb kénytelen Walder Frey-jel szövetséget kötni. Havas Jon igyekszik elnyerni a Vadak bizalmát, miközben fontos információkat hallgat el előlük. Később Ygritte-tel egy barlangban szeretkeznek. Daenerys Targaryen Makulátlanjai Szürke Férget választják meg vezetőjüknek.
26. 6. A mászás
(The Climb)
Alik Szaharov David Benioff és D. B. Weiss USA 2013. május 5.
magyar 2013. május 6.
USA 5,50 millió[28]
Királyvárban Tywon Lannister meggyőzi Olena Tyrellt, hogy adja Lorast Cerseihez. Tyrion nagy nehezen elárulja Shae-nek és Sansának, hogy feleségül kell vennie Sansát. Baelish elmondja Varysnak, tud arról, hogy Ros Varys informátora volt, ezért a lányt Joffreynek adta, aki végzett vele. Folyóvölgyben Melisandre megvásárolja Gendryt a testvériségtől, mely felháborítja Aryát. Robb Stark igyekszik Walder Frey kedvében járni, és beleegyezik abba, hogy Edmure-t hozzáadják Frey egyik lányához. Roose Bolton azt tervezi, hogy Királyvárba küldi Jaime-t, de Brienne-t nem akarja elengedni. Ismeretlen helyszínen a titokzatos fiú tovább kínozza Theont. Északon Branék között nézeteltérés támad, miközben Jojen Havas Jont látja látomásaiban. A Falon túl Sam, Szegfű és a lány újszülött gyermeke folytatják útjukat, mialatt Jon és Ygritte megmásszák a Falat.
27. 7. A medve és a szűz
(The Bear and the Maiden Fair)
Michelle MacLaren George R. R. Martin USA 2013. május 12.
magyar 2013. május 13.
USA 4,84 millió[29]
Északon Jojen elmondja Brannek, hogy a Falon túlra kell utazniuk a háromszemű varjú megtalálásához. Jon és Ygritte kapcsolata tovább elmélyül, amit Orell rossz szemmel néz. Kínzója kasztrálja Theont. Talisa elárulja Robbnak, hogy terhes. Arya elszökik a Testvériségtől, azonban menekülés közben a Véreb fogságába esik. Gendry Melisandrétól megtudja, hogy Robert Baratheon volt a fiú apja. Shae nem hajlandó folytatni Tyrionnal való kapcsolatát, miután Tyrion megházasodott. Daenerys eléri Yunkai városát, ahol követ érkezik hozzá. Roose Bolton elhagyja Harrenhallt, hogy az Ikrekbe utazzon, miközben Jaime elbúcsúzik Brienne-től és Királyvár felé veszi útját. Út közben Qyburn elmeséli neki, hogyan veszítette el mesterként a láncát és azt is, hogy Locke nem fogadta el Brienne apjának váltságdíját. Jaime visszatér Harrenhallba, ahol Brienne-t egy küzdőveremben találja, egy medvével szemben. Megmenti a nő életét és együtt indulnak el ismét Királyvárba.
28. 8. Második fiak
(Second Sons)
Michelle MacLaren David Benioff és D. B. Weiss USA 2013. május 19.
magyar 2013. május 20.
USA 5,13 millió[30]
Királyvárban megrendezik Tyrion és Sansa esküvőjét. A lakodalomban a részeg Tyrion okoz felfordulást, majd a nászéjszakán közli Sansával, hogy nem fogja erőltetni a házaséletet, amíg a lány nem akarja azt. A Véreb elárulja Aryának, hogy az Ikrek felé tartanak, ahol a Véreb váltságdíjat akar követelni Robbtól húgáért cserébe. Stannis szabadon engedi Davost. Melisandre és Gendry Sárkánykőre érkezik, a vörös papnő elcsábítja Gendryt és piócákkal vért szerez tőle. A piócákat tűzbe hajítja, miközben Stannis megnevezi három trónbitorlóját. Daenerys megtudja, hogy Yunkai a Második Fiak elnevezésű zsoldoscsapat védelme alatt áll. Az egyik parancsnok, Daario Naharis megöli a többi zsoldosvezért és hűséget ajánl Daenerysnek. Samet és Szegfűt megtámadja a Mások egyik élhalottja, amelyet Sam egy sárkányüveg-tőrrel pusztít el.
29. 9. Castamere-i esők
(The Rains of Castamere)
David Nutter David Benioff és D. B. Weiss USA 2013. június 2.
magyar 2013. június 3.
USA 5,22 millió[31]
Sam és Szegfű megérkezik a Falhoz. Egy vihar során Brannek sikerül belépnie Hodor elméjébe, hogy lenyyugtassa a vihartól megrettent Hodort. Jon nem hajlandó megölni egy ártatlant, ezért Tormund elrendeli Jon megölését. Bran varg-képességével megmenti Jon életét, aki megöli Orellt, majd megszökik, maga mögött hagyva a dühödt Ygritte-t. Daenerys parancsára Jorah, Daario és Szürke Féreg behatol Yunkaiba, hogy belülről nyissák ki a városkapukat a támadó sereg számára. Robb megérkezik az Ikrek várába, és Walder Frey bocsánatáért esedezik, aki látszólag elfogadja a bocsánatkérést. Edmure feleségül veszi Roslin Freyt, de a lakoma alatt Walder emberei meggyilkolják Catelynt, Talysát és a Starkok legtöbb emberét, Roose Bolton pedig Robbal végez. Arya is a helyszínre érkezik, ahol szembesül a mészárlással, de a Véreb egy ütéssel elkábítja és biztonságos helyre viszi.
30. 10. Mhysa
(Mhysa)
David Nutter David Benioff és D. B. Weiss USA 2013. június 9.
magyar 2013. június 10.
USA 5,39 millió[32]
A Frey-ház megkapja Zúgót, míg Roose Boltont kinevezik „Észak védelmezőjének”, és ezzel a Lannister-ház győzelmet arat az északiak felett. Arya és a Véreb szemtanúi lesznek, ahogy Frey katonák Robb lefejezett testével masíroznak, amelyhez Robb farkasának fejét rögzítették. Később négy, a gyilkosságról beszélgető Frey emberrel találkoznak, akik közül Arya egyet megöl, míg a többivel a lány segítségére siető Véreb végez. Eközben a Greyjoy-ház Rémvár ellen indul, hogy kiszabadítsák Theont, akit Bolton fattya, Ramsay tart fogva. Királyvárban Tywin megfenyíti Tyriont, amiért az még nem ejtette teherbe Sansát, és a család fontosságát emlegeti. Jaime és Brienne megérkeznek a fővárosba, és Jaime azonnal felkeresi Cerseit. Miután találkozik Sammel, Aemon mester Északról hollókat küld szerte Westerosba a Mások érkezéséről. Sam segít Brannek és társaságának átjutni a Faltól északra. Ygritte, mikor utoléri Jont, három nyilat lő rá, és eltalálja. Jon sikeresen elszökik, és eléri Fekete Vár kapuját. Davos Sárkánykőn segít Gendrynek megszökni, míg Stannis megkapja a Másokról szóló hollót. A yunkai rabszolgák a Keskeny-tengeren túl ünnepelve fogadják Daeneryst, és „mhysa”-nak nevezik, amely nyelvükön anyát jelent.

Negyedik évad (2014)[szerkesztés]

Sor. Év. Cím Rendező Író Premier Nézettség
31. 1. Két kard
(Two Swords)
D. B. Weiss David Benioff és D. B. Weiss USA 2014. április 6.
magyar 2014. április 7.
USA 6,64 millió[33]
Tywin Lannister parancsára újrakovácsolják a Starkok kardját, Jeget két új karddá. Egyiket fiának, Jaime-nek adja, aki sikertelenül próbál újra beilleszkedni régi életébe kardforgató keze elvesztése után. A dorne-i Doran Martell herceg öccse, Oberyn herceg Királyvárba érkezik Homok Ellaria nevű szeretőjével, hogy részt vegyenek a királyi esküvőn. A herceget, akinek célja, hogy megbosszulja nővére, Elia megerőszakolását és halálát a Lannistereken, Tyrion fogadja. Miközben északon Óriásvész Tormund vadakból álló csapata kiegészül Styrrel és a kannibál thennekkel, Havas Jon a Fekete Várban bevallja, miket tett, míg a vadakkal élt. Daenerys Targeryen Meereen felé vezeti seregét a Keskeny-tenger túloldalán, amely az utolsó rabszolgaváros. Arya a Vérebbel a Folyóvidéken visszaszerzi kardját, a Tűt Pollivertől, majd bosszúból ugyanúgy öli meg, ahogy a férfi ölte meg Lommyt.
32. 2. Az oroszlán és a rózsa
(The Lion and the Rose)
Alex Graves George R. R. Martin USA 2014. április 13.
magyar 2014. április 14.
USA 6,31 millió[34]
Roose Bolton visszatér Rémvárba, ahol találkozik fattyú fiával, Havas Ramsayvel, és meglátja, hogyan alakította Theon Greyjoyt Bűzössé. Azt kéri fiától, derítse fel és ölje meg a két Stark-fiút, és segítsen kiűzni a vas szülötteit Északról. A Falon túl a Háromszemű Holló továbbra is hívogatja Branéket északra. Sárkánykőn Melisandre megégettet néhány embert a Fény Urának dicsőségére, Shireen és Davos pedig undorodnak az eljárástól. Királyvárban Tyrion elküldi Shae-t Pentosba, hogy biztonságban tudja. Jaime elkezd vívóleckéket venni bal kézzel Bronntól. Joffrey és Margaery menyegzőjén Joffrey megszégyeníti Tyriont, majd nem sokkal később fuldokolni kezd és meghal a mérgezett bortól. A gyászoló Cersei Tyriont vádolja meg a gyilkossággal.
33. 3. A láncok leverője
(Breaker of Chains)
Alex Graves David Benioff és D. B. Weiss USA 2014. április 20.
magyar 2014. április 21.
USA 6,59 millió[35]
Tyriont letartóztatják, majd Tommen királlyá koronázásának teszik meg az előkészületeit. Tywin úgy dönt, a fia tárgyalásán Oberyn Martell és Mace Tyrell is a bírák közt lesz, annak ellenére is, hogy Oberyn nyíltan gyűlöli a Lannistereket. Sansát kicsempészi Ser Dontos Királyvárból, de kiderül, hogy igazából Kisujj áll az egész akció mögött. Arya és a Véreb folytatják kalandozásaikat, melynek során találkoznak egy kedves farmerrel, akit a Véreb kirabol. Davos a Vasbanktól szeretne kölcsönkérni, hogy Stannis számára hadsereget toborozhasson. Sam Vakondvárosba viteti Szegfűt, mert félti az életét. Jon hírét veszi, hogy a vadak egyre erősödő támadásai mellett áruló testvérei Craster erődjében ütöttek tanyát. Daenerys beveszi Meeren városát, Daario segítségével.
34. 4. Hűség
(Oathkeeper)
Michelle MacLaren Bryan Cogman USA 2014. április 27.
magyar 2014. április 28.
USA 6,95 millió[36]
Daenerys a halott rabszolgagyerekeket 163 mester kivégzésével torolja meg Meerenben. Petyr bevallja Sansának, hogy ő áll Joffrey megmérgezése mögött. Királyvárban a Töviskirálynő ugyanezt mondja el Margaerynek, és arra bátorítja unokáját, hogy csábítsa el Tomment, különben Cersei befolyása megnő fölötte. Jaime meggyőződik Tyrion ártatlanságáról, Cersei viszont hajthatatlan, és azt követeli testvérétől, vegye üldözőbe és ölje meg Sansát. Jaime ehelyett Brienne-t küldi el, hogy keresse meg a lányt és védelmezze őt. Segítségül adja mellé Podrick Payne-t. Északon Ser Alliser Thorne és Janos Slynt azon mesterkednek, hogy Jon öngyilkos akcióba rohanva támadja meg Craster erődjét. A dezertőrök elfogják az erődben Brant, akiknek kénytelen felfedni, hogy ki ő.
35. 5. Első ezen a néven
(First of His Name)
Michelle MacLaren David Benioff és D. B. Weiss USA 2014. május 4.
magyar 2014. május 5.
USA 7,16 millió[37]
Tomment királlyá koronázzák, Cersei pedig azon mesterkedik, hogy mindenkit maga mellé állítson a per előtt. Kisujj a Sasfészekbe viszi Sansát, mindvégig az unokahúgának álcázva őt, majd aznap este elveszi feleségül a lány nagynénjét, Lisa Arrynt. Lysa betegesen féltékeny lesz Sansára. Miután megtudja, hogy Astaporban és Yunkaiban lázadások törtek ki, Daenerys úgy dönt, egyelőre elhalasztja a westerosi inváziót. Brienne elégedetlen Podrickkal, míg meg nem tudja, hogy megölt egy embert Tyrion védelmében. Jon támadást indít Craster erődje ellen. Locke el akarja rabolni Brant, de ő zöldlátó képességével Hodor bőrébe bújik és megöli őt. Ezután tovább folytatják útjukat észak felé.
36. 6. Isten és ember törvénye
(The Laws of Gods and Men)
Alik Szaharov Bryan Cogman USA 2014. május 11.
magyar 2014. május 12.
USA 6,40 millió[38]
Davos sikeresen meggyőzi a braavosi Vasbankot, hogy adjanak kölcsönt Stannisnek, és még Salladhor Saan segítségére is számíthat. Daenerys uralkodását kénytelen népszerűtlen intézkedésekkel megkezdeni. Yara megkísérli kimenteni Theont Rémvárból, ő viszont nem megy vele, mert attól retteg, hogy ez is csak egy csapda. Ramsay a hűségéért cserébe kedvesen bánik vele, és eléri, hogy Theon Greyjoyként segítsen neki bevenni a Cailin-árkot. Királyvárban Tywin vérdíjat tűz ki a Véreb fejére és utasítja Varyst, hogy kémkedjen tovább Daenerys után. Megkezdődik Tyrion pere, ahol legnagyobb döbbenetére mindenki ellene vall, még maga Shae is. Látván, hogy ügye veszett, párbaj általi ítéletet követel.
37. 7. Sokszavú poszáta
(Mockingbird)
Alik Szaharov David Benioff és D. B. Weiss USA 2014. május 18.
magyar 2014. május 19.
USA 7,20 millió[39]
Cersei Gregor Cleagane-t, a Hegyet nevezi meg, mint aki képviseli a koronát a párbajban, így Tyrion lázasan kezdi kutatni, ki állna ki a brutális harcos ellen a védelmében. Jaime és Bronn nem vállalják, Oberyn viszont személyes ellenérzése miatt önként vállalkozik - meg akarja bosszulni halott testvérét. Daenerys visszaküldi Daariot Yunkaiba, hogy rendet tegyen. Melisandre megkezdi az indulás előkészületeit a Falra, ahol Ser Alliser és Jon között nézeteltérés alakul ki. Arya és a Véreb régi ellenségeikkel csapnak össze, melynek során Clegane megsérül és nem akarja elláttatni a sebét. Brienne és Podrick megtudják, hogy Arya még mindig életben van, és a nyomába indulnak. Lysa beteges féltékenységében meg akarja öletni Sansát, ám Kisujj őt magát löki végül ki a Hold Ajtaján a halálba.
38. 8. A Hegy és a Vipera
(The Mountain and the Viper)
Alex Graves David Benioff és D. B. Weiss USA 2014. június 1.
magyar 2014. június 2.
USA 7,17 millió[40]
A vadak feldúlják Vakondvárost, ahol Ygritte találkozik Szegfűvel, és meghagyja az életét. Ramsay visszaszerzi a Cailin-árkot, aminek hatására Roose Bolton a törvényes fiának ismeri el őt. Missandei és Szürke Féreg elkezdenek vonzódni egymáshoz. Ser Barristan leleplezi, hogy Ser Jorah mindvégig westerosi kém volt, ami miatt Daenerys örökké száműzi őt. A Sasfészekben kivizsgálják Lysa Arryn halálát, Kisujj és Sansa ártatlanságát pedig megállapítják. A Véreb és Arya megtudják, hogy Lysa Arryn meghalt. Sor kerül a párbajra Oberyn és a Hegy között. Oberyn ügyességének köszönhetően legyűri Cleagane-t, és arra akarja kényszeríteni, hogy vallja be, hogy ő őlte meg a nővérét és annak gyerekeit, és hogy minderre Tywin bírta rá. A Hegy azonban váratlanul felkel, kiveri Oberyn összes fogát, kinyomja a szemeit, majd összetöri a koponyáját, mielőtt ő maga is meghalna. Az ítélet megszületik: Tyriont halálra ítélik.
39. 9. A Fal őrzői
(The Watchers on the Wall)
Neil Marshall David Benioff és D. B. Weiss USA 2014. június 8.
magyar 2014. június 9.
USA 6,95 millió[41]
A Vadak megtámadják a Fekete Várat, ahová Szegfű még éppen idejében érkezik vissza. A vadak egy alagúton át próbálnak betörni, amit a testvériség csak véráldozatok árán tud megvédeni. Alliser Thorne ragadja a kezébe a kezdeményezést, de kudarcot vall, így Jonnak kell átvennie az irányítást. Pypet megölik, Ygritte-tel viszont Olly végez, a fiú, aki így állt bosszút apja haláláért. A végső támadást egy hatalmas kasza segítségével védik ki. A vadak visszavonulnak ugyan, de Jon tudja, hogy visszatérnek, így nincs más választása: ki kell lovagolnia, és beszélnie kell Mance Rayderrel.
40. 10. Gyermekek
(The Children)
Alex Graves David Benioff és D. B. Weiss USA 2014. június 15.
magyar 2014. június 16.
USA 7,09 millió[42]
Havas Jon és Mance Rayder tárgyalását Stannis seregeinek érkezése szakítja félbe, akik fogságba vetik Mance-t. Bran és a társaság célbaérnek, ahol Mások támadnak rájuk, akik megölik Jojent. Még éppen időben érkezik az erdő egyik gyermeke, aki megmenti őket, és a Háromszemű Holló elé viszi őket. Meerenben a sárkányok egyre több gondot okoznak, ezért Daenerys megláncolja őket, Drogont kivéve. Brienne és Podrick rálelnek Aryára és a Vérebre. Arya nem akar velük tartani, inkább megszökik, Brienne pedig halálosan megsebzi a Vérebet, majd továbbáll. Királyvárban Quburn mester a Hegy feltámasztásán kezd el ügyködni, Tywin pedig Ser Loras Tyrellhez akarja kényszeríteni Cerseit. Jaime kiszabadítja Tyriont a börtönből, aki távozása előtt még rajtakapja Shae-t az apjával. Elkeseredésében mindkettejükkel végez, majd Varys társaságában Essosba indul. Arya hajóra száll és Braavosba indul, hogy Jaqen segítségét kérje.

Ötödik évad (2015)[szerkesztés]

Sor. Év. Cím Rendező Író Premier Nézettség
41. 1. Eljövendő háborúk / Az eljövendő háborúk
(The Wars to Come)
Michael Slovis David Benioff és D. B. Weiss USA 2015. április 12.
magyar 2015. április 13.
USA 8 millió[43]
Tywin temetésén Cersei nekitámad Jaime-nek, amiért engedte megszökni Tyriont. Lancel Lannister visszatér a városba, immár mint egy fanatikus hívő, aki a „verebek” közé tartozik. Varys rábeszéli Tyriont, hogy menjen Meerenbe és segítsen Daenerysnek. Meerenben a Hárpia Fiai követnek el orgyilkosságokat az új renddel szembeni ellenérzéseik miatt, miközben Hizdahr zo Loraq sikertelenül próbálja elérni Daenerysnél, hogy az nyittassa újra a küzdővermeket. Kisujj nyugatra indul Sansával, célja azonban még ismeretlen. Stannis vadakat toboroz a hadseregébe Roose Bolton ellen. Havas Jon sikertelenül próbálja meggyőzni Mance Raydert, hogy hajtson térdet Stannis előtt, mire válaszul a király megégetteti. Miközben a máglyán ég, Jon kegyelemből átlövi a szívét egy nyílvesszővel.
42. 2. A Fekete és a Fehér Háza
(The House of Black and White)
Michael Slovis David Benioff és D. B. Weiss USA 2015. április 19.
magyar 2015. április 20.
USA 6,81 millió[44]
Arya Braavosba érkezik, ahol bekerül a Fekete és Fehér Templomába, a Sokarcú Isten szolgálói közé. Jaime Bronn segítségével Dorne-ba indul, hogy hazahozza Myrcellát, miután halálos fenyegetést kapnak. Podrick és Brienne rálelnek Sansára, aki nem kér a segítségükből, ennek ellenére úgy döntenek, a nyomukban maradnak. Stannis felajánlja Jonnak, hogy törvényesíti és Deres urává teszi, ám ő elutasítja. Samnek köszönhetően Jont választják az Éjjeli őrség 998. parancsnokának. Daenerys kivégeztet egy rabszolgát, aki igazságosnak gondolva, de a törvény ellenére gyilkolt, ami miatt tömegzavargás tör ki.
43. 3. Főveréb / A Főveréb
(High Sparrow)
Mark Mylod David Benioff és D. B. Weiss USA 2015. április 26.
magyar 2015. április 27.
USA 6,71 millió[45]
Margaeryt hozzáadják Tommenhez, és nyomban elkezdi győzködni az ifjú uralkodót, hogy küldje haza az anyját Kaszter-hegyre. Kisujj Deresbe viszi Sansát, azzal a szándékkal, hogy szövetséget kovácsoljon Észak és a Völgy között, hogy Királyvár ellen fordulhasson. Ennek érdekében Sansát Ramsay-hez akarja hozzáadatni. Stannis törvényesíteni szeretné Havas Jont, de ő visszautasítja az ajánlatot. Közben Braavosban Aryának, hogy senkivé válhasson, meg kell szabadulnia minden személyes holmijától, de Tűt nem tudja eldobni, hanem egy kőrakás alá rejti. A Fekete Várban Janos Slynt ellenszegül Havas Jon parancsának, aki ezért kivégzi. Lancel erkölcstelenségen kapja a főseptont egy bordélyban, ami miatt elmozdítják hivatalából, Cersei pedig úgy gondolja, érdemes lenne a Főverébnek bizalmat szavazni. Tyrion és Varys Voltantisba érkeznek, ahol a törpét elrabolja Ser Jorah Mormont.
44. 4. A Hárpia Fiai
(The Sons of the Harpy)
Mark Mylod Dave Hill USA 2015. május 3.
magyar 2015. május 4.
USA 6,82 millió[46]
A verebek letartóztatják Ser Loras Tyrellt, Margaery dühe ellenére Tommen semmit nem tud tenni. Melisandre megpróbálja rábírni Havas Jont, hogy tartson Stannisszel délre. Kisujj Királyvárba indul és elhagyja Sansát. Jaime és Bronn Dorne-ba érkeznek, ahol néhány lovas legyilkolása után álruhában folytatják utukat. Amikor ezt a Homokkígyók megtudják, Ellaria azt akarja, hogy Oberyn haláláért legyenek ők a gyorsabbak, és kapják el Myrcellát. Ser Jorah Mormont visszaindul Tyrionnal Meerenbe, akit a túszaként cipel, hogy így kerüljön vissza Daenerys kegyeibe. A városban közben kitör az erőszak: miután Hizdahr zo Loraq ismételt kérése ellenére sem nyílnak meg a küzdővermek, a Hárpia Fiai támadásba lendülnek, megölik Ser Barristan Selmyt, és súlyosan megsebesítik Szürke Férget.
45. 5. Öld meg a fiút
(Kill the Boy)
Jeremy Podeswa Bryan Cogman USA 2015. május 10.
magyar 2015. május 11.
USA 6,56 millió[47]
Brienne és Podrick Deres alá érkeznek, és bejuttatnak egy üzenetet Sansának, hogy jelezzen nekik, ha bármi baj érné. Sansa találkozik a Bűzössé változott Theonnal. A Falon Tormund szövetséget ajánl az Éjjeli Őrségnek, ha cserébe a vadak letelepedhetnek a Faltól délre. Jon, társai tiltakozása ellenére beleegyezik ebbe, és Tormunddal együtt Rideghonba indul a vadakért. Stannis délre indul, Deres felé, hogy visszafoglalja a várat, és vele tart Selyse és Shireen is. Szürke Féreg felépül, de elkeseredett Ser Barristan halála miatt. Daenerys megtorolja a történteket, de a béke jegyében megnyittatja a küzdővermeket, és hozzámegy Hizdahr zo Loraqhoz. Tyrion és Jorah Valyrián keresztül hajóznak, ahol kőemberek támadnak rájuk. Megmenekülnek, de Ser Jorah-t megfertőzik a szürkehámmal.
46. 6. Meg nem hajol, meg nem rogy, meg nem törik
(Unbowed, Unbent, Unbroken)
Jeremy Podeswa Bryan Cogman USA 2015. május 17.
magyar 2015. május 18.
USA 6,24 millió[48]
Jaqen megmutatja az Arcok Házát Aryának, ahol korábbi áldozatok arcai láthatóak, akiket magukra tudnak ölteni. Jaime és Bronn megtalálják Myrcellát és jegyesét, de a Homokkígyók rajtuk ütnek. Csak a dorne-i palotaőrség közbelépése miatt ér véget a harc, és mindannyiukat börtönbe vetik. Kisujj elárulja Cerseinek Ramsay és Sansa házasságát, majd a támogatását kéri, hogy a Völgy uraival Deres ellen indulhasson, cserébe az Észak Őrzője címet kéri. Olenna megfenyegeti Cerseit, hogy a szövetségük végét jelentheti Ser Loras bebörtönzése. Loras kihallgatásán ő és Margaery is tagadják a fajtalanságának a vádját, míg Olyvar mindent be nem vall. Emiatt Margaeryt is tömlöcbe vetik, mert hazudott az istenek előtt. Deresben Ramsay elveszi Sansát, majd megerőszakolja a lányt, Bűzös szeme láttára.
47. 7. Az ajándék / Az adomány
(The Gift)
Miguel Sapochnik David Benioff és D. B. Weiss USA 2015. május 24.
magyar 2015. május 25.
USA 5,40 millió[49]
Jon elindul Rideghonba, nem sokkal ezt követően pedig meghal Aemon mester. Szegfűt megtámadja két testvér, de Sam a segítségére siet. Sansa segítséget kér Bűzöstől, ő azonban, mert retteg Ramsay-től, inkább mindent bevall neki. Válaszul Ramsay megnyúzza a nőt, aki segíteni akart Sansának. Melisandre azt kéri Stannistől, hogy a hadiszerencse érdekében égessék meg a lányát, Shireent, aki elutasítja ezt. Ser Jorah-t és Tyriont kalózok fogják el, akik eladják őket rabszolgának. Elérik, hogy a meereni küzdővermek megnyitásakor ott legyeken. Jorah legyőz mindenkit, majd a megbocsátás kéréseként felajánlja királynőjének Tyriont. Dorne-ban Myrcella nem érti, miért kell hazamennie, amikor szeretik egymást jegyesével. Olenna azt követeli a Főverébtől, hogy engedje el az unokáit, de ő elutasítja a kérést. A Töviskirálynő segítségére Kisujj lesz, aki némi információt szivárogtat. Ennek hatására kiderül, hogy Ser Lancel is lefeküdt valamikor Cerseivel, amiért a régenskirálynőt is börtönbe vetik.
48. 8. Rideghon
(Hardhome)
Miguel Sapochnik David Benioff és D. B. Weiss USA 2015. május 31.
magyar 2015. június 1.
USA 7,01 millió[50]
Cersei a megalázó bánásmód ellenére is visszautasítja, hogy bevallja bűneit. Arya első feladata kagylóáruslányként mindent megtudnia egy kereskedőről, aki csalárdul viselkedik, majd meg kell őt ölnie. Bűzös (Theon) bevallja Sansának, hogy retteg Ramsay-től, és hogy nem Brant és Rickont ölette meg. Mikor Ramsay megtudja, hogy Stannis Deres felé tart, csapatot kér apjától. Meerenben Tyrion meggyőzi Daeneryst, hogy hagyja meg Ser Jorah életét, de újra száműzi. Rideghonban Jon sikeresen meggyőzi a vadakat, hogy tartsanak velük, amikor hirtelen rajtuk ütnek a Mások. Jon megöli az egyiküket a valyriai acélból készült kardjával. A hatalmas és véres csata után alig néhányan tudnak megmenekülni, miközben az Éjkirály élőhalott seregként támasztja fel a holtakat.
49. 9. Sárkányok tánca
(The Dance of Dragons)
David Nutter David Benioff és D. B. Weiss USA 2015. június 7.
magyar 2015. június 8.
USA 7,14 millió[51]
Ramsay mindössze húsz emberrel szabotálja Stannis seregeinek továbbhaladását, amikor hirtelen kitör a hóvihar. A veszteségek miatt végül enged a kegyetlen Melisandre követelésének, és felesége beleegyezésével megégetteti kislányát, Shireent. Jon és a vadak visszatérnek a Falra, ahol nem várják őket éppen szívélyesen. Dorne-ban Doran herceg hazaengedi Myrcellát azzal, hogy jegyese, Trystane is vele megy, hogy a Kistanácsban megkapja Oberyn helyét. Meerenben Daenerys észreveszi, hogy Ser Jorah már megint a küzdővermekben harcol. Az eseményt a Hárpia Fiainak támadása szakítja félbe. Mielőtt azonban végső csapást mérhetnének, megjelenik Drogon, és elviszi magával a hátán Daeneryst.
50. 10. Az Anya irgalma / Az Anya kegyelme
(Mother’s Mercy)
David Nutter David Benioff és D. B. Weiss USA 2015. június 14.
magyar 2015. június 15.
USA 8,11 millió[52]
Sam, Szegfű, és a gyermeke Óvárosba indulnak, ahol Sam elkészítheti a mesterláncát. Selyse királyné öngyilkos lesz, Stannis fele serege pedig dezertál. Ramsay könnyűszerrel legyőzi a seregét, Stannisszel pedig Brienne végez. Melisandre visszamenekül a Fekete Várba. Sansa és Theon kalandos körülmények közepette megszöknek Deresből. Cersei végül bevallja bűneit, aminek következtében először is nyilvános megszégyenítés során meztelenül kell végigsétálnia Királyváron. Quburn mester mindazonáltal egy ajándékkal várja, az élőhalottként feltámasztott Ser Gregor Clegane-nel, aki már csak őt szolgálja a Királyi Testőrség tagjaként. Jaime, Bronn, Myrcella és Trystane elhajóznak, ám Ellaria bosszúja miatt Myrcella lassan ható méreg miatt életét veszti, Trystane-t pedig megölik. Arya felfedezi, hogy Ser Meryn Trant Braavosban van, így beteljesítve bosszúját, megöli őt. Az engedetlenségért Jaqen átmenetileg elveszi a szeme világát. Varys Meerenbe érkezik, ahol Tyrionnal, Missandeivel és Szürke Féreggel vezetik a várost, míg Daenerys vissza nem tér. Keresésére Ser Jorah és Daario indulnak. Daeneryst messzire repíti Drogon, ahol egy csapat dothraki fogságába esik. A Fekete Várban a Havas Jonnal elégedetlen testvérek orvtámadást intéznek ellene, leszúrják és hagyják meghalni.

Hatodik évad (2016)[szerkesztés]

Sor. Év. Cím Rendező Író Premier Nézettség
51. 1. A vörös asszony
(The Red Woman)
Jeremy Podeswa David Benioff és D. B. Weiss USA 2016. április 24.
magyar 2016. április 25.
USA 7,94 millió[53]
A Fekete Várban Ser Davos megtalálja Havas Jon holttestét, amelyet a vár még hűséges szolgálóival együtt óvni kezd. Melisandre mindezalatt hitét veszti a Fény Urában. Eközben Deresnél Sansa Stark és Theon Greyjoy elmenekülnek Ramsey uralma alól, de a Bolton-katonák mégis rájuk bukkannak. Tarth-i Brienne menti meg őket az újabb fogságba eséstől. Dorne-ban Ellaria meggyilkolja Doran herceget, miközben Jaime Lannister hazaérkezik Királyvárba lánya holttestével. Daenerys Targaryen a dothrakikat vezető Khal Moro fogságába esik. A Vörös Asszony felfedi valódi énjét.
52. 2. Otthon
(Home)
Jeremy Podeswa Dave Hill USA 2016. május 1.
magyar 2016. május 2.
USA 7,29 millió[54]
A Fekete Várban továbbra is nagy gondot okoz Havas Jon meggyilkolása. A Vadak megérkeztével megállítják Thorne-t és az Őrség további vezetőit, hogy betörjenek abba a szobába, ahol Jon testét őrzik. Deresben Walda megszüli Roose Boltonnal közös fiú gyermeküket, ám mikor ez Ramsey tudomására jut, meggyilkolja apját és újszülött testvérét. A Keskeny-tengeren túl Tyrion leszedi a láncokat a meereni katakombákban őrzött sárkányokról. Arya továbbra is Braavosban képzi magát. Ezalatt a Falon túl Bran Stark a Háromszemű Holló segítségével visszautazik a múltba, méghozzá régi otthonába, Deresbe. A Vörös Asszony a Fény Ura segítségével visszahozza Havas Jont a halálból.
53. 3. Az esküszegő
(Oathbreaker)
Dan Sackheim David Benioff és D. B. Weiss USA 2016. május 8.
magyar 2016. május 9.
USA 7,28 millió[55]
Ser Davos és Melisandre a halálból visszatért Havas Jonnal beszélgetnek. Jon kivégzi azokat, akik részt vettek meggyilkolásában, majd elhagyja a Fekete Várat. Deresben Ramsey Bolton elé hurcolják a nemrég elfogott Rickon Starkot. Bran és a Háromszemű Holló továbbra is a múltat szemlélik; az Öröm Tornyánál járnak, ahol a fiatal Ned Stark azért harcol, hogy kimenekítse húgát, Lyannát a toronyból. A Háromszemű Holló megakadályozza, hogy Bran kövesse édesapját fel a toronyba. A Keskeny-tengeren túl Daenerys Targaryen megérkezik Vaes Dothrakba, ahol sorsáról döntenek majd. Braavosban a megvakult Arya Stark feladja régi életét, és újat kezd Senkiként.
54. 4. Az Idegen könyve
(Book of the Stranger)
Dan Sackheim David Benioff és D. B. Weiss USA 2016. május 15.
magyar 2016. május 16.
USA 7,82 millió[56]
Brienne segítségével Sansa eljut a Fekete Várhoz, ahol hosszú idő után újra látja Havas Jont. Nem sokkal később levelet kapnak Ramsey-től, amelyben Deres jelenlegi ura arra buzdítja Jont, hogy foglalja vissza régi otthonát, és mentse meg Rickont. Királyvárban a Főveréb engedélyezi Margaery királynénak, hogy találkozzon testvérével, a továbbra is bebörtönzött Lorasszal. Cersei és Jaime összefognak Kevan Lannisterrel és Olenna Tyrell-lel, hogy kiszabadítsák a Tyrell testvéreket. Vaes Dothrakban Ser Jorah és Daario Naharis megtalálják Daeneryst, aki felgyújtja a Khalok templomát, és így elégeti az összes vezetőt. A Sárkányok Anyja sértetlenül jön ki a tűzből, kikiáltva magát a dothrakik új vezetőjének.
55. 5. Az ajtó
(The Door)
Jack Bender David Benioff és D. B. Weiss USA 2016. május 22.
magyar 2016. május 23.
USA 7,89 millió[57]
A Falon túl Bran Stark tudomást szerez a Mások eredetéről. Kíváncsisága miatt bajba kerül, miután látomásában az Éjkirály megérinti és megjelöli őt, így a Mások serege bármikor beléphet az eddig védett helyre. Meera és Hodor segítségével Bran elmenekül a Mások támadása közben. A Fekete Várban Havas Jon az északi házak újraegyesítését tervezi a Boltonok ellen. A Vas-szigeteken megválasztják Euron Greyjoyt, Theon és Yara nagybátyját királynak, aki előzőleg megölte apjukat, így a testvérpárnak nincs más lehetősége, mint nagybátyjuk flottáját eltulajdonítva elmenekülni otthonukból. A Keskeny-tengeren túl Tyrion és Varys egy vörös papnővel találkozik. Daenerys megparancsolja Jorah-nak, hogy épüljön fel a szürkehámból, és térjen vissza hozzá egészségesen.
56. 6. Vér a véremből
(Blood of My Blood)
Jack Bender Bryan Cogman USA 2016. május 29.
magyar 2016. május 30.
USA 6,71 millió[58]
A Falon túl Bran és Meera sikeresen elmenekülnek a Mások elől, azonban tehetetlenek, amikor azok újra rájuk találnak. Bran nagybátyja, Benjen Stark menti meg őket az erdőben. Samwell Tarly Szegfűvel és Kicsi Sammel együtt megérkezik régi otthonába, Szarvhegyre. Sam úgy tervezte, hogy ott szállásolja el Szegfűt és kisfiát, de kíméletlen édesapja miatt végül meggondolja magát. Királyvárban Jaime Lannister és a Tyrell-sereg megpróbálkozik Margaery királyné kiszabadításával, de megtudják, hogy Tommen király már egyesítette a Hitet és a Koronát, ezáltal a Főveréb még nagyobb befolyást szerzett a város felett. A Keskeny-tengeren túl, Braavosban Arya Stark visszautasítja az Arcnélküli Ember egyik megbízását, és nem mérgezi meg a kiszemelt színésznőt. Daenerys Targaryan a Meerenbe vezető úton Drogon hátán bátorítja az újonnan meghódított khalasarját.
57. 7. A megtört férfi
(The Broken Man)
Mark Mylod Bryan Cogman USA 2016. június 5.
magyar 2016. június 6.
USA 7,80 millió[59]
Sandor Clegane, a Véreb békepárti közösségben éli napjait Ray testvér vezetésével, aki meggyógyította a súlyos sebeket szerző Vérebet. A csoportot azonban kegyetlenül lemészárolják, így a Véreb régi önmagához visszatérve bosszút forral. Északon Havas Jon, Sansa Stark és Tengerjáró Davos elindul, hogy maguk mellé állítsák azokat a házakat, amelyek szerintük még hűségesek a Starkokhoz, de nem járnak sikerrel. Királyvárban Margaery meggyőzi nagyanyját, Lady Olennát, hogy hagyja el a fővárost. Cersei Lannister Olenna segítségét kéri a Hit harcosainak legyőzésében, de az idős hölgy visszautasítja. Jaime Lannister a Folyóvidékre érkezik, ahol a Fekete Hal visszafoglalta Zúgó várát. Braavosban Arya helyet foglal magának egy Westerosba tartó hajón, de kiképzője rátalál és megsebesíti a lányt, miután az nem teljesítette küldetését. Arya elmenekül, és a városban próbál menedéket találni.
58. 8. Senki
(No One)
Mark Mylod David Benioff & D. B. Weiss USA 2016. június 12.
magyar 2016. június 13.
USA 7,60 millió[60]
Braavosban Arya Stark megöli az őt megsebesítő Árvát, és elviszi arcát Jaqen templomába. Kijelenti az Arcnélkülinek, hogy az ő neve Arya Stark, és vissza fog térni Westerosba. Brienne Sansa kérésére Zúgóba érkezik, hogy meggyőzze a Fekete Halat, hogy segítse családját Északon, de a küldetés kudarcba fullad. Jaime átadja a Fekete Hal unokaöccsét, Edmure Tallyt a várban lévőknek, de ő, mint a Tally-ház ura megparancsolja embereinek, hogy adják meg magukat a Lannisterek előtt. Királyvárban Cersei bajba kerül, miután kiderül, hogy fia, a király eltörölte a párbaj általi ítéletet. Daenerys Targaryen visszaérkezik Meerenbe, amelyet éppen Yunkai, Astapor és Volantis mesterei akarnak visszafoglalni. Sandor Clegane összetalálkozik a Lobogó Nélküli Testvériséggel, akik arra biztatják a Vérebet, hogy csatlakozzon hozzájuk.
59. 9. Fattyak csatája
(Battle of the Bastards)
Miguel Sapochnik David Benioff & D. B. Weiss USA 2016. június 19.
magyar 2016. június 20.
USA 7,66 millió[61]
Északon Havas Jon és Ramsey Bolton seregei összecsapnak, hogy óriási és véres csata után eldöntsék Deres sorsát. A Boltonok leverik Jon seregének nagy részét, így Jonék vesztésre állnak. Sansa Stark azonban a csata közepette megérkezik a Kisujj által vezetett Völgy lovagjaival, így végleg eldöntve a csata kimenetelét. Ramsey visszamenekül Deres falai mögé, de Jon serege végül sikeresen betör, és legyőzik Ramsey-t. Lord Boltont elfogják és ketrecbe zárják, ahol széttépetik saját kutyáival. Meerenben Daenerys nem adja meg magát a mestereknek. Drogon hátán elrepül és felégeti a mesterek hajóhadát, végérvényesen legyőzve őket. Yara és Theon Meerenbe érkezik, hogy flottájukat felajánlva szövetséget kössenek a Sárkánykirálynővel.
60. 10. Északi szelek
(The Winds of Winter)
Miguel Sapochnik David Benioff & D. B. Weiss USA 2016. június 26.
magyar 2016. június 27.
USA 8,89 millió[62]
Királyvárban a tárgyalás alkalmából a Hét előtt összegyűlik a város számos fontos vezetője Baelor Nagy Szentélyében. Cersei Lannister tudomást szerezve az Őrült Király által telepített futótűz létezéséről az egész szentélyt porig égeti, így egy csapásra megszabadulva a Főverébtől és a Tyrell családtól. Tommen király, feleségének halála láttán öngyilkosságot követ el. Cersei átveszi a hatalmat és elfoglalja a Vastrónt. Arya Stark megkezdi bosszúállását, miután meggyilkolja az Ikrekben Walder Freyt. Deresben Észak urai kikiáltják Havas Jont Észak Királyának. Bran Stark visszatér a múltba az Öröm Tornyához, ahol megtudja, hogy Jon valójában Ned Stark húgának, Lyannának a fia. Samwell Tarly megérkezik Fellegvárba, ahol mesternek fog tanulni. Eközben Essosban Daenerys, Tyrion, Missandei és Varys a Greyjoy-, a Tyrell- és a Martell-házak flottáinak támogatásával elindulnak Westeros felé.

Hetedik évad (2017)[szerkesztés]

Sor. Év. Cím Rendező Író Premier Nézettség
61. 1. Sárkánykő
(Dragonstone)
Jeremy Podeswa David Benioff & D.B. Weiss USA 2017. július 16.
magyar 2017. július 17.
USA 10,11 millió[63]
Arya megmérgezi a teljes Frey-házat, Lord Walder képében. Királyvárban Jaime a szövetségesek hiánya miatt aggódik, de Cersei megnyugtatja, hogy új szövetségest szerez, Euron Greyjoy személyében. A flottáért és hűségéért cserébe Euron Cersei kezét kéri, aki visszautasítja. Euron erre megígéri, hogy hamarosan visszatér, egy királynőhöz méltó jegyajándékkal. Deresben Jon megbocsát az áruló Umber és Karstark családok ivadékainak, és hűségébe fogadja őket, Sansa ellenkezése ellenére. Sansa figyelmezteti Jont, hogy Cersei hamarosan megtámadhatja őket. Jon kívánságára a vadak, Tormund vezetésével a Keleti Őrségbe mennek, feltartóztatni a Másokat. A Fellegvárban Sam a mesterlánca készítése közben megszerez egy könyvet, melyből kiderül számára, hogy a Mások ellen hatásos sárkányüveget Sárkánykő vára alatt lehet hatalmas mennyiségben bányászni. A hírt megüzeni Jonnak is. Daenerys és hűséges követői partra szállnak Sárkánykő elhagyatott váránál, birtokba veszik azt, majd nekilátnak Westeros meghódításának előkészületeinek.
62. 2. Viharbanszületett
(Stormborn)
Mark Mylod Bryan Cogman USA 2017. július 23.
magyar 2017. július 24.
USA 9,27 millió[64]
Daenerys Sárkánykőre hívatja szövetségeseit, ahol úgy határoz, hogy a westerosi csapatok Királyvár ellen, míg a Makulátlanok és a dothraki horda Kaszter-hegy ellen vonul. Deresben Jon levelet kap Tyriontól, melyben Daenerys tanácsadója Sárkánykőre hívja Észak királyát. Sansa továbbra is kétkedik Jon döntéseiben. A Folyóvidéken Arya Királyvár felé veszi irányát, egy váratlan hír hallatán úti célja azonban Deresre változik. Útja során összetalálkozik Nymeriával, régen látott farkasával. Királyvárban Cersei Daenerys várható támadására figyelmezteti embereit. A Keskeny-tengeren a Greyjoyok és a Homokkígyók hajóit megtámadja Euron vasflottája. Yara és Ellaria foglyul esnek, míg Theon a tengerbe veti magát. A Fellegvárban Sam Jorah megmentésén munkálkodik.
63. 3. A királynő igazságszolgáltatása
(The Queen's Justice)
Mark Mylod David Benioff & D.B. Weiss USA 2017. július 30.
magyar 2017. július 31.
USA 9,25 millió[65]
Havas Jon és Tengerjáró Davos megérkeznek Sárkánykőre, ahol Tyrion közbenjárásával találkoznak Daenerysszel. Jon segítséget kér a Falon túli Éjkirály és holtakból álló serege ellen, a Sárkányok Anyja azonban ragaszkodik eredeti tervéhez, miszerint a Vastrón megszerzése az elsődleges célja. Melisandre elárulja Varysnak, hogy elhagyja Sárkánykőt és Volantisba megy, ahonnan majd csak meghalni tér vissza Westerosba Varys mellett. Jon engedélyt kap a sárkányüveg bányászatára a vár alatt. Királyvárban Euron visszatér Cerseihez korábban megígért ajándékávalː átadja neki Homok Ellariát és lányát. Cersei foglyul ejti a két nőt és ugyanazzal a méreggel ítéli halálra Ellaria lányát, mellyel Myrcella is életét vesztette. A Vasbank a Korona adósságát kívánja behajtani Cerseitől. A Fellegvárban Sam eltüntette a szürkehámot Jorah testéről. Bran Stark hazaérkezik Deresbe, ahol nővérével, Sansával találkozik. Kaszter-hegyen a Makulátlanok bejutnak a Lannisterek várába és könnyedén elfoglalják azt. Eközben megérkezik Euron vasflottája és felégeti a Makulátlanok hajóit, így bekerítve őket. Jaime és a Lannister sereg mindezalatt Égikert ellen vonul, ahol Jaime könyörület jeléül mérgezett bort nyújt át Olenna Tyrellnek.
64. 4. A hadizsákmány
(The Spoils of War)
Matt Shakman David Benioff & D.B. Weiss USA 2017. augusztus 6.
magyar 2017. augusztus 7.
USA 10,17 millió[66]
Sárkánykőn Daenerys és Jon az Erdő Gyermekei által készített barlangrajzokat figyelik, melyből kiderül, hogy az Elsők és a Gyermekek együtt harcoltak a Mások ellen. Királyvárban Cersei biztosítja a Vasbank emberét a Korona adósságának visszafizetéséről, amelyért cserébe a Lannisterek segítséget kapnak a közelgő háborúra. Arya hazatér Deresbe, ahol testvéreivel, Sansával és Brannel találkozik. Az Égikertből Királyvárba vezető úton Daenerys és a dothraki horda rátámad Jaime Lannister seregére. Drogon a zsákmánnyal felpakolt szekereket felégeti. Qyburn fegyverével Bronn sikeresen megsebesíti a sárkányt, ami emiatt a földre kényszerül. Jaime megragadja az alkalmat és egy lándzsával a kezében Daenerys felé indul, Drogon azonban megvédi őt. Jaime az utolsó pillanatban menekül meg, amikor lerántják a lováról egyenesen a vízbe, ahol a súlyos öltözéke miatt süllyedni kezd.
65. 5. A Keleti Őrség
(Eastwatch)
Matt Shakman Dave Hill USA 2017. augusztus 13.
magyar 2017. augusztus 14.
USA 10,72 millió[67]
Királyvár közelében Daenerys győzelmet arat a Lannister sereg felett, Jaime és Bronn azonban sikeresen elmenekülnek. Daenerys az életben maradt katonáktól azt követeli, hogy hajtsanak fejet előtte. A Koronához hű Randyll és Dickon Tarly megtagadják ezt, így őket élve elégetik. Tyrion Királyvárba utazik, hogy megkérje fivérét, Jaime-t, beszélje rá Cersei-t egy tárgyalásra köztük és Daenerys között, amely során bebizonyíthatnák a holtak seregének létezését. Davos újratalálkozik Gendryvel, akivel Jon és Jorah Mormont mellett a Keleti Őrség felé indul. Ott Tormundhoz, a Vérebhez és a Zászló nélküli testvériséghez csatlakozva tovább tartanak a Falon túlra. Deresben Arya Kisujj nyomába ered és egy levélre bukkan, melyet Sansa küldött családjának röviddel Ned Stark kivégzése előtt. A levélben, melyet Cersei akaratából küldött el, arra kéri családját, hogy fogadjanak hűséget Joffrey előtt. A Fellegvárban Sam miután hallotta Bran üzenetét a holtak érkezéséről a Falhoz, úgy dönt, hogy ő is Észak felé indul.
66. 6. A Falon túl
(Beyond the Wall)
Alan Taylor David Benioff & D.B. Weiss USA 2017. augusztus 20.
magyar 2017. augusztus 21.
USA 10,24 millió[68]
Jon és csapata a Falon túl próbál elfogni egy holtat, melyet később Királyvárba vihetnének, hogy a Mások létezését bizonyítsák. Miután sikerül elkapniuk egyet, az Éjkirály serege üldözni kezdi a csapatot. Jon parancsára Gendry visszasiet a Keleti Őrségbe, hogy onnan hollót küldjenek Daeneryshez segítség reményében. Jonék vesztésre állnak a küzdelemben, ekkor azonban megérkezik Daenerys három sárkányával együtt és elkezdi pusztítani a Mások seregét. Az Éjkirály a megfelelő pillanatra várva jégfegyverét elhajítva megöli Daenerys egyik sárkányát, Viseriont. Jon képtelen elérni Daeneryshez, így őt hátrahagyva menekül el a csapat Drogon hátán. Benjen Stark önmagát feláldozva siet Jon megmentésére és lovát felajánlva visszajuttatja a Keleti Őrségbe. Az Éjkirály feléleszti Viseriont a halálból. Deresben az Arya és Sansa közötti ellentét tovább fokozódik. Sansa rátalál Arya arcaira, melyeket még Braavosban szerzett.
67. 7. A sárkány és a farkas
(The Dragon and the Wolf)
Jeremy Podeswa David Benioff & D.B. Weiss USA 2017. augusztus 27.
magyar 2017. augusztus 28.
USA 12,07 millió[69]
Jon, Daenerys és szövetségeseik megérkeznek Királyvárba, hogy ott a Lannisterekkel tűzszünetet kössenek a közelgő fenyegetés miatt. Cerseinek bemutatják a Falon túl elfogott Mást, aki ekkor beleegyezik a békébe, azzal a feltétellel, ha Jon nem lázad fel a Korona ellen. Jon visszautasítja az ajánlatot Daenerys felé kötött esküje miatt, így Cersei is visszavonja támogatását. Tyrion felkeresi Cerseit és meggyőzi, hogy csatlakozzon be a Mások elleni háborúba. Jaime megkezdi a Lannister sereg felkészítését, Cersei azonban megállítja és elárulja, hogy valójában nem áll szándékában beszállni a Nagy Háborúba. Jaime elhagyja Királyvárat és Észak felé indul. Sárkánykőn Theon és a Vas szülöttei a fogságban lévő Yara megmentésére indulnak. Deresben Sansa parancsára Kisujjt gyilkosság és árulás vádjával kivégzi Arya. Sam Brannel találkozik, aki felfedi neki Jon valódi eredetét, miszerint Targaryenként ő a Vastrón jogos örököse. A Mások serege megérkezik a Keleti Őrséghez, ahol az Éjkirály a jégsárkányán ülve ledönti a Fal egy részét és seregével együtt belép a Hét Királyság területére.

Nyolcadik évad (2019)[szerkesztés]

Sor. Év. Cím Rendező Író Premier Nézettség
68. 1. ? David Nutter Dave Hill USA 2019. április
magyar 2019. április
69. 2. ? David Nutter Bryan Cogman USA 2019.
70. 3. ? Miguel Sapochnik David Benioff & D. B. Weiss USA 2019.
71. 4. ? David Nutter David Benioff & D. B. Weiss USA 2019.
72. 5. ? Miguel Sapochnik David Benioff & D. B. Weiss USA 2019.
73. 6. ? David Benioff & D. B. Weiss David Benioff & D. B. Weiss USA 2019.

Házimozi-megjelenések[szerkesztés]

Évad Epizódok  Amerikai Egyesült Államok  Magyarország
DVD és BluRay DVD BluRay
1. 10 2012. március 6.[70] 2012. március 7.[71] 2016. április 13.[72]
2. 10 2013. február 19.[73] 2013. március 13.[74] 2016. július 20.[75]
3. 10 2014. február 18.[76] 2014. február 19.[77] 2016. augusztus 17.[75]
4. 10 2015. február 17.[78] 2015. február 18.[79] 2016. szeptember 14.[80]
5. 10 2016. március 15.[81] 2016. február 17.[82]
6. 10 2016. november 15.[83] 2016. november 16.[84]
7. 7 2017. december 12.[85] 2017. december 6.[86]

Jegyzetek[szerkesztés]

 1. Shows A-Z - game of thrones on hbo. The Futon critic. (Hozzáférés: 2012. január 14.)
 2. Game of Thrones - Season 8 Returns in 2019. HBO. (Hozzáférés: 2018. január 5.)
 3. Seidman, Robert: Sunday Cable Ratings: NBA, 'Storage Wars,' 'Ax Men,' 'Khloe & Lamar' + 'The Killing,' 'Breakout Kings,' 'Sam Axe,' 'Game of Thrones' & Much More. TV by the Numbers, 2011. április 19. (Hozzáférés: 2011. április 20.)
 4. Gorman, Bill: Sunday Cable Ratings: NBA, 'Khloe & Lamar,' 'The Killing,' 'Breakout Kings,' 'Housewives,' 'Game of Thrones' & Much More. TV by the Numbers, 2011. április 26. (Hozzáférés: 2011. április 27.)
 5. Seidman, Robert: Sunday Cable Ratings: More 'Death of Bin Laden' Ratings; 'Khloe & Lamar,' 'Law & Order: CI,' 'In Plain Sight,' 'Army Wives,' 'Housewives,' 'Game of Thrones' & Much More. TV by the Numbers, 2011. május 3. (Hozzáférés: 2011. május 4.)
 6. Gorman, Bill: Sunday Cable Ratings: Bulls/Hawks Tops + 'Law & Order: CI,' 'In Plain Sight,' 'Army Wives,' 'Housewives,' 'Game of Thrones' & Much More. TV by the Numbers, 2011. május 10. (Hozzáférés: 2011. május 10.)
 7. Seidman, Robert: Sunday Cable Ratings: Heat/Bulls Slam Dunks + 'Law & Order: CI,' 'In Plain Sight,' 'Army Wives,' 'Housewives,' 'Game of Thrones' & Much More. TV by the Numbers, 2011. május 18. (Hozzáférés: 2011. május 18.)
 8. Gorman, Bill: Sunday Cable Ratings: Heat/Bulls Scores Big + 'Law & Order: CI,' 'In Plain Sight,' 'Army Wives,' 'Housewives,' 'Game of Thrones' & Much More. TV by the Numbers, 2011. május 24. (Hozzáférés: 2011. május 25.)
 9. Gorman, Bill: Sunday Cable Ratings: 'My Big Fat Gypsy Wedding,' 'Game of Thrones,' 'The Killing' & More. TV by the Numbers, 2011. június 1. (Hozzáférés: 2011. június 1.)
 10. Gorman, Bill: Sunday Cable Ratings: 'MTV Movie Awards' Leads Night, 'Game of Thrones' Series High, 'Real Housewives,' 'ABDC' & Lots More. TV by the Numbers, 2011. június 7. (Hozzáférés: 2011. június 8.)
 11. Gorman, Bill: Sunday Cable Ratings: ‘Game of Thrones’, ‘Real Housewives,’ ‘Kardashians,’ ‘In Plain Sight,’ ‘Army Wives’ & More – Ratings. TV by the Numbers, 2011. június 14. (Hozzáférés: 2011. június 14.)
 12. Seidman, Robert: Sunday Cable Ratings: 'Falling Skies,' 'Game of Thrones', 'The Killing,' 'In Plain Sight,' 'Law & Order: CI,' 'The Glades' and Much More. TV by the Numbers, 2011. június 21. (Hozzáférés: 2011. június 22.)
 13. Bibel, Sarah: Sunday Cable Ratings:'Game of Thrones' Returns To Series High; + 'Khloe & Lamar,' 'The Killing', 'Mad Men, 'Army Wives' & More. TV by the Numbers, 2012. április 3. (Hozzáférés: 2012. április 3.)
 14. Bibel, Sara: Sunday Cable Ratings: 'Game of Thrones' Leads + Atlanta 'Housewives,' 'Mad Men,' 'Khloe & Lamar,' 'Army Wives,' 'The Client List' & Much More. TV by the Numbers, 2012. április 10. (Hozzáférés: 2012. április 10.)
 15. Kondolojy, Amanda: Sunday Cable Ratings: 'Game of Thrones,' + 'Real Housewives ATL' 'Mad Men,' 'Khloe & Lamar,' 'The Client List' & More. TV by the Numbers, 2012. április 17. (Hozzáférés: 2012. április 17.)
 16. Kondolojy, Amanda: Sunday Cable Ratings: 'Game of Thrones,' + 'Real Housewives ATL' 'Mad Men,' 'Khloe & Lamar,' 'The Client List' & More. TV by the Numbers, 2012. április 24. (Hozzáférés: 2012. április 24.)
 17. Bibel, Sara: Sunday Cable Ratings: 'Game of Thrones' Rises, Ties NBA Playoffs + 'Real Housewives,' 'The Client List,' 'Army Wives,' 'Mad Men' & More. TV by the numbers. (Hozzáférés: 2012. május 1.)
 18. Kondolojy, Amanda: Sunday Cable Ratings: NBA Playoffs + 'Game of Thrones', 'The Client List', 'Army Wives,' 'Khloe & Lamar', 'Mad Men' + More. TV by the numbers, 2012. május 8. (Hozzáférés: 2012. május 8.)
 19. Bibel, Sara: Sunday Cable Ratings: 'Game Of Thrones' Tops, 'Real Housewives NJ,' 'The Client List,' 'Khloe & Lamar,' 'Army Wives' & More. TV by the numbers, 2012. május 15. (Hozzáférés: 2012. május 15.)
 20. Kondolojy, Amanda: Sunday Cable Ratings: NBA Playoffs, + 'Game of Thrones', 'Keeping Up With the Kardashians', 'Ax Men', 'The Client List', 'Sister Wives', + More. TV by the Numbers, 2012. május 22. (Hozzáférés: 2012. május 22.)
 21. Bibel, Sara: Sunday Cable Ratings: NBA Playoffs Win Night, 'Game of Thrones', 'Mad Men', 'Keeping Up With the Kardashians', 'Girls', 'Pawn Stars', & More. TV by the Numbers, 2012. május 30. (Hozzáférés: 2012. május 30.)
 22. 'Game of Thrones' finale breaks ratings record. EW, 2012. június 4. (Hozzáférés: 2012. június 4.)
 23. Bibel, Sara: Sunday Cable Ratings: 'The Walking Dead' Wins Night, 'Game of Thrones', 'The Bible', 'Vikings', 'Shameless', 'The Client List' & More. TV by the Numbers, 2013. április 2. (Hozzáférés: 2013. április 2.)
 24. Kondolojy, Amanda: Sunday Cable Ratings: 'Game of Thrones' Wins Night + 'Real Housewives of Atlanta', 'Kourtney & Kim Take Miami', 'Vikings', 'Mad Men' & More. TV by the Numbers, 2013. április 9. (Hozzáférés: 2013. április 9.)
 25. Bibel, Sara: Sunday Cable Ratings: 'Game of Thrones' Wins Night, 'MTV Movie Awards', 'Vikings', 'Mad Men','The Client List', 'Veep' & More. TV by the Numbers, 2013. április 16. (Hozzáférés: 2013. április 16.)
 26. Kondolojy, Amanda: Sunday Cable Ratings: 'Game of Thrones' Wins Night, 'NBA Playoffs', 'Real Housewifes of Atlanta', 'Vikings' & More. TV by the Numbers, 2013. április 23. (Hozzáférés: 2013. április 23.)
 27. Bibel, Sara: Sunday Cable Ratings: 'Game of Thrones' Wins Night, NBA Playoffs, 'Vikings', 'The Client List', 'Mad Men', 'Veep' & More. TV by the Numbers, 2013. április 30. (Hozzáférés: 2013. április 30.)
 28. Kondolojy, Amanda: Sunday Cable Ratings: 'Game of Thrones' Wins Night + 'Ax Men', 'Mad Men', 'Army Wives', 'The Client List' & More. TV by the Numbers, 2013. május 7. (Hozzáférés: 2013. május 7.)
 29. Kondolojy, Amanda: Sunday Cable Ratings: 'Game of Thrones' Wins Night + 'Breaking Amish', 'Mad Men', 'Long Island Medium', 'River Monsters' & More. TV by the Numbers, 2013. május 14. (Hozzáférés: 2013. május 14.)
 30. Bibel, Sara: Sunday Cable Ratings:'Game of Thrones' Wins Night, 'North America', 'Mad Men', 'Veep', 'The Client List' & More. TV by the Numbers, 2013. május 21. (Hozzáférés: 2013. május 21.)
 31. Kondolojy, Amanda: Sunday Cable Ratings: 'Game of Thrones' Wins Night + 'Keeping Up With the Kardashians', 'Real Housewives of New Jersey', 'Breaking Amish', 'Mad Men' & More. TV by the Numbers, 2013. június 4. (Hozzáférés: 2013. június 4.)
 32. Bibel, Sara: Sunday Cable Ratings: 'Game of Thrones' Wins Night, 'Falling Skies', 'Mad Men', 'Army Wives', 'Veep', 'The Client List' & More. TV by the Numbers, 2013. június 11. (Hozzáférés: 2013. június 10.)
 33. Kondolojy, Amanda: Sunday Cable Ratings: 'Game of Thrones' Wins Night + 'The Real Housewives of Atlanta', 'Silicon Valley', 'Married to Medicine' & More. TV by the Numbers, 2014. április 8. (Hozzáférés: 2014. április 8.)
 34. Bibel, Sara: Sunday Cable Ratings: 'Game of Thrones' Wins Night, 'Real Housewives of Atlanta', 'MTV Movie Awards', 'Silicon Valley', 'Mad Men', 'Drop Dead Diva' & More. TV by the Numbers, 2014. április 15. (Hozzáférés: 2014. április 15.)
 35. Kondolojy, Amanda: Sunday Cable Ratings: 'Game of Thrones' Wins Night, + NBA Playoffs, 'Real Housewives of Atlanta', 'Naked and Afraid' & More. TV by the Numbers, 2014. április 22. (Hozzáférés: 2014. április 22.)
 36. Bibel, Sara: Sunday Cable Ratings: 'Game of Thrones' Wins Night, NBA Playoffs, 'Real Housewives of Atlanta', 'Mad Men', 'Devious Maids' & More. TV by the Numbers, 2014. április 29. (Hozzáférés: 2014. április 29.)
 37. Kondolojy, Amanda: Sunday Cable Ratings: 'Game of Thrones' Wins Night, + 'Real Housewives of Atlanta', 'Married to Medicine', 'Silicon Valley' & More. TV by the Numbers, 2014. május 6. (Hozzáférés: 2014. május 6.)
 38. Bibel, Sara: Sunday Cable Ratings: 'Game of Thrones' Wins Night, NBA Playoffs, 'Silicon Valley', 'Bar Rescue', 'Real Housewives of Atlanta', 'Mad Men' & More. TV by the Numbers, 2014. május 13. (Hozzáférés: 2014. május 13.)
 39. Kondolojy, Amanda: Sunday Cable Ratings: 'Game of Thrones' Wins Night + 'Silicon Valley', 'Real Housewives of Atlanta', 'River Monsters', 'Married to Medicine' & More. TV by the Numbers, 2014. május 20. (Hozzáférés: 2014. május 20.)
 40. Kondolojy, Amanda: Sunday Cable Ratings: 'Game of Thrones' Wins Night + NHL Conference Finals, 'Real Housewives of Atlanta: Kandi's Wedding', 'Silicon Valley' & Moreh. TV by the Numbers, 2014. június 3. (Hozzáférés: 2014. június 3.)
 41. Bibel, Sara: Sunday Cable Ratings: 'Game of Thrones' Wins Night, 'Keeping Up With the Kardashians', 'Devious Maids', 'Veep', 'Turn' & More. TV by the Numbers, 2014. június 10. (Hozzáférés: 2014. június 10.)
 42. Kondolojy, Amanda: Sunday Cable Ratings: 'Game of Thrones' Wins Night + World Cup Soccer, 'Keeping up with the Kardashians', NASCAR & More. TV by the Numbers, 2014. június 17. (Hozzáférés: 2014. június 17.)
 43. Bibel, Sara: Sunday Cable Ratings: 'Game of Thrones' Wins Night, 'Silicon Valley', 'MTV Movie Awards', 'Mad Men', 'Veep', 'The Royals' & More. TV by the Numbers, 2015. április 14. (Hozzáférés: 2015. április 14.)
 44. Kondolojy, Amanda: Sunday Cable Ratings: 'Game of Thrones' Tops Night + NBA Playoffs, 'Real Housewives of Atlanta', 'Naked and Afraid' & More. TV by the Numbers, 2015. április 21. (Hozzáférés: 2015. április 21.)
 45. Bibel, Sara: Sunday Cable Ratings: 'Game of Thrones' Wins Night, NBA Playoffs, 'Real Housewives of Atlanta', 'Silicon Valley', 'Mad Men' & More. TV by the Numbers, 2015. április 28. (Hozzáférés: 2015. április 28.)
 46. Kondolojy, Amanda: Sunday Cable Ratings: 'Game of Thrones' Tops Night + 'Real Housewives of Atlanta', 'Silicon Valley' & More. TV by the Numbers, 2015. május 5. (Hozzáférés: 2015. május 5.)
 47. Bibel, Sara: Sunday Cable Ratings: 'Game of Thrones' Wins Night, NBA Playoffs, 'Silicon Valley', 'Mad Men', 'The Royals', 'Veep' & More. TV by the Numbers, 2015. május 12. (Hozzáférés: 2015. május 12.)
 48. Kondolojy, Amanda: Sunday Cable Ratings: 'Game of Thrones' Tops Night + 'Keeping Up With the Kardashians', 'Mad Men' & More. TV by the Numbers, 2015. május 19. (Hozzáférés: 2015. május 19.)
 49. Bibel, Sara: Sunday Cable Ratings: NBA Conference Finals Win Night, 'Game of Thrones', 'Silicon Valley', 'Keeping Up With the Kardashians', 'Veep' & More. TV by the Numbers, 2015. május 27. (Hozzáférés: 2015. május 27.)
 50. Kondolojy, Amanda: Sunday Cable Ratings: 'Game of Thrones' Tops Night + 'Keeping Up With the Kardashians', 'Silicon Valley', 'Naked and Afraid' & More. TV by the Numbers, 2015. június 2. (Hozzáférés: 2015. június 2.)
 51. Bibel, Sara: Sunday Cable Ratings: 'Game of Thrones' Wins Night, 'Silicon Valley', 'Naked & Afraid', 'Married to Medicine', 'Veep' & More. TV by the Numbers, 2015. június 9. (Hozzáférés: 2015. június 9.)
 52. Kondolojy, Amanda: Sunday Cable Ratings: 'Game of Thrones' Tops Night + 'Silicon Valley', NASCAR, 'Botched' & More. TV by the Numbers, 2015. június 16. (Hozzáférés: 2015. június 16.)
 53. Porter, Rick: Sunday cable ratings: ‘Game of Thrones’ opens slightly lower, still dominant. TV by the Numbers, 2015. április 26. (Hozzáférés: 2015. április 26.)
 54. Porter, Rick: Sunday cable ratings: ‘Game of Thrones’ slips, ‘Kardashians’ premiere steady. TV by the Numbers, 2016. május 3. (Hozzáférés: 2016. május 3.)
 55. Porter, Rick: Sunday cable ratings: ‘Game of Thrones’ (very) steady with episode 3. TV by the Numbers, 2016. május 10. (Hozzáférés: 2016. május 10.)
 56. Porter, Rick: Sunday cable ratings: ‘Game of Thrones’ rises, ‘Fear the Walking Dead’ falls. TV by the Numbers, 2016. május 17. (Hozzáférés: 2016. május 17.)
 57. Porter, Rick: Sunday cable ratings: ‘Preacher’ has decent debut, ‘Game of Thrones’ ties season high. TV by the Numbers, 2016. május 24. (Hozzáférés: 2016. május 24.)
 58. Porter, Rick: Sunday cable ratings: ‘Game of Thrones’ hits season low on Memorial Day weekend. TV by the Numbers, 2016. május 29. (Hozzáférés: 2016. május 29.)
 59. Porter, Rick: Sunday cable ratings: ‘Game of Thrones’ back to usual numbers, ‘Preacher’ holds up. TV by the Numbers, 2016. június 5. (Hozzáférés: 2016. június 5.)
 60. Porter, Rick: Sunday cable ratings: ‘Game of Thrones’ and ‘Silicon Valley’ hold steady. TV by the Numbers, 2016. június 14. (Hozzáférés: 2016. június 14.)
 61. Porter, Rick: Sunday cable ratings: ‘Game of Thrones’ holds up opposite NBA Finals. TV by the Numbers, 2016. június 21. (Hozzáférés: 2016. június 21.)
 62. Porter, Rick: Sunday cable ratings: ‘Game of Thrones’ scores series high with Season 6 finale. TV by the Numbers, 2016. június 28. (Hozzáférés: 2016. június 28.)
 63. Otterson, Joe: ‘Game of Thrones’ Season 7 Premiere Shatters HBO Ratings Records. Variety, 2017. július 17. (Hozzáférés: 2017. július 18.)
 64. Porter, Rick: Sunday cable ratings: ‘Phelps vs. Shark’ strong, ‘Game of Thrones’ boosts ‘Ballers,’ ‘Insecure’. TV by the Numbers, 2017. július 25. (Hozzáférés: 2017. július 25.)
 65. Porter, Rick: Sunday cable ratings: ‘Rick & Morty’ returns strong, more highs for ‘Insecure’ and ‘Ballers’. TV by the Numbers, 2017. augusztus 1. (Hozzáférés: 2017. augusztus 2.)
 66. Metcalf, Mitch: Top 150 Sunday Cable Originals: 8.6.2017. Showbuzz Daily, 2017. augusztus 8. (Hozzáférés: 2017. augusztus 8.)
 67. Porter, Rick: Sunday cable ratings: ‘Game of Thrones’ scores another series high. TV by the Numbers, 2017. augusztus 15. (Hozzáférés: 2017. augusztus 16.)
 68. Porter, Rick: Sunday cable ratings: ‘Survivor’s Remorse’ premiere steady, ‘Game of Thrones’ down a little. TV by the Numbers, 2017. augusztus 22.
 69. Porter, Rick: ‘Game of Thrones’ Season 7 finale smashes more records for HBO. TV by the Numbers, 2017. augusztus 28. (Hozzáférés: 2017. augusztus 29.)
 70. Lambert, David: Game of Thrones – HBO's Official Press Release with Full Details of 'The Complete 1st Season' on DVD, Blu-ray. TVShowsOnDVD.com, 2011. december 5. [2016. szeptember 1-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2012. február 3.)
 71. Trónok harca: Közeleg a tél. dvdextra.hu, 2012. február 14. (Hozzáférés: 2013. február 24.)
 72. ProVideo: 2016. áprilisi megjelenések. dvdextra.hu, 2016. március 18. (Hozzáférés: 2016. március 18.)
 73. Lambert, David: Game of Thrones – Winter is Coming, with 'The Complete 2nd Season': Date, Extras, Boxes!. TVShowsOnDVD.com, 2012. november 19. [2016. szeptember 1-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2012. november 20.)
 74. ProVideo: 2013. márciusi megjelenések. dvdextra.hu, 2013. február 10. (Hozzáférés: 2013. február 24.)
 75. a b ProVideo: 2016. augusztusi megjelenések. dvdextra, 2016. július 13. (Hozzáférés: 2016. július 13.)
 76. Lambert, David: Game of Thrones – 2014 Release Date, Package Art for 'The Complete 3rd Season,' on DVD, Blu. TVShowsOnDVD.com, 2013. június 24. [2016. szeptember 1-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2013. június 25.)
 77. ProVideo: 2014. februári megjelenések. dvdextra.hu, 2014. január 16. (Hozzáférés: 2014. január 16.)
 78. Lambert, David: Game of Thrones – 'The Complete 4th Season' Press Release: Date, Art, Cost, Extras. TVShowsOnDVD.com, 2014. július 16. [2016. szeptember 1-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2014. július 16.)
 79. ProVideo: 2015. februári megjelenések. dvdextra.hu
 80. ProVideo: 2016. szeptemberi-októberi megelenések. dvdextra.hu, 2016. szeptember 15. (Hozzáférés: 2016. szeptember 15.)
 81. Game of Thrones: Season 5. Amazon.com. (Hozzáférés: 2015. október 18.)
 82. ProVideo: 2016. januári-februári megjelenések. dvdextra.hu, 2016. január 15. (Hozzáférés: 2016. március 18.)
 83. https://www.amazon.com/Game-Thrones-Complete-Sixth-Season/dp/B01H2JPTDO/ref=tmm_dvd_swatch_0?_encoding=UTF8&qid=1471102151&sr=1-2
 84. Novemberi megjelenések: Pro Video, GHE-Bontonfilm, ADS. dvdextra.hu, 2016. október 20. (Hozzáférés: 2016. október 20.)
 85. Game of Thrones - 'The Complete 7th Season' Already Planned for DVD and Blu-ray Disc. TVShowsOnDVD. [2017. július 26-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2017. augusztus 2.)
 86. Decemberi DVD/BD megjelenések. ProVideo, 2017. november 17. (Hozzáférés: 2017. november 20.)