A Született feleségek elhunyt szereplői

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Az alábbi lista az amerikai ABC televíziós csatorna Született feleségek (Desperate Housewives) című sorozatának azon szereplőit tartalmazza, akik a 180 epizód során elhunytak. A sorozatban 49 ember vesztette életét.

1. évad[szerkesztés]

Az első évadban elhunyt szereplők (sorrendben)


Név Első megjelenése Élt Halála
Mary Alice Young
1.01. Végzetes csütörtök
1962-2004
1.01. Végzetes csütörtök
Zach mostohaanyja, Paul Young felesége. Már az első epizódban öngyilkos lesz, és ezzel alakítja ki az első évad legnagyobb rejtélyét. Ő a sorozat narrátora.
Martha Huber
1.01. Végzetes csütörtök
1956-2004
1.08. Bűnös
Mary Alice kíváncsi szomszédasszonya, aki rájött, hogy Mary Alice és Paul nem Zach vér szerinti szülei, ezért névtelen levelet írt Mary Alice-nek, hogy pénzért megzsarolja, s így Mary Alice elkeseredettségében öngyilkos lett. Amikor ez Paul Young tudomására jut, leüti őt egy konyhai géppel, majd elássa egy erdőben.
Juanita Solis
1.05. Jöjj be, idegen!
1935-2005
1.17. Nem szólnak majd a harsonák
Carlos Solis édesanyja, aki, miután felfedezte John és Gabrielle viszonyát, átrohan az úttesten, amikor az ittas Andrew Van De Kamp elgázolja. Kómába esik, és csak hónapokkal később ébred fel, égve a vágytól, hogy elmondhassa a fiának, amit kiderített, ám úton egy telefon felé a klinika folyosóján megcsúszik, és leesik a közeli lépcsőn.
Rex Van De Kamp
1.01. Végzetes csütörtök
1961-2005
1.23. Egy szép napon…
Bree első férje. George Williams, a patikusa, aki halálosan szerelmes Bree-be, megmérgezi őt.
Deirdre Taylor
1.23. Egy szép napon… (emlékezés)
1962-1993
1.23. Egy szép napon… (emlékezés)
Mike régi barátnője, Zach vér szerinti anyja, Noah Taylor egyik lánya. Megpróbálta elvinni a négyéves Zachet Youngéktól, és ekkor Mary Alice egy konyhakéssel leszúrta.

2. évad[szerkesztés]

A második évadban elhunyt szereplők (sorrendben)


Név Első megjelenése Élt Halála
George Williams
1.09. Lépj tovább!
1963-2005
2.09. A jó, a rossz és a többiek
Bree és korábban dr. Rex Van De Kamp - továbbá Gabrielle Solis - patikusa. Miután Bree rájön, hogy ő ölte meg Rexet, rengeteg altatót vesz be, azt remélvén, hogy Bree megsajnálja, és kihívja a mentőket, de az asszony hagyja meghalni.
Curtis Monroe
2.10. Hazatérés
1957-2006
2.11. Egy csók és más semmi
Egy chicagói magánnyomozó, aki azt hiszi, hogy Caleb Applewhite ölte meg Melanie Fostert, és ezért követi Applewhite-ékat, majd véletlenül lelövi magát az Applewhite-ház pincelejárójában.
Ralph
2.03. Sose szabadulsz tőlem!
1963-2006
2.23. Emlékezz!
A Justin nyomdokaiba lépő kertész Soliséknál. A főnöke, Carlos pénzt ad neki, hogy menjen helyette közmunkára a sztrádára szemetet szedni (hogy együtt lehessen kínai szobalányukkal, Xiao-Meijel), ahol elüti egy busz.
Melanie Foster
2.23. Emlékezz! (emlékezés)
1988-2005
2.23. Emlékezz! (emlékezés)
Matthew Applewhite egykori barátnője, aki, miután a fiú szakított vele, a közeli fatelepen beszélt meg vele találkozót, ám Matthew helyett fogyatékos öccse, Caleb jelent meg, közlendő a lánnyal, hogy szerelmes belé. A lány kinevette, és meg is ütötte, amikor Caleb megpróbálta megcsókolni. Így Caleb zavarában leüti őt egy fadarabbal.

Később Matthew is odamegy, és a lány, aki elvesztette az eszméletét, felébred, és megfenyegeti Matthew-t, hogy feljelenti Calebet, ha szakítanak. Matthew dühében halálra üti őt a fadarabbal.

Noah Taylor
1. 05. Jöjj be, idegen!
1930-2006
2.23. Emlékezz!
Deirdre és Kendra Taylor édesapja, Mike megbízója Deirdre vagy az ő gyilkos felkutatására, Zach vér szerinti nagyapja. Közli Zach-el, hogy mégsem adja neki az örökségét, amikor az unokája kikapcsolja a lélegeztető gépét.
Matthew Applewhite
1.22. Ég veled!
1987-2006
2.23. Emlékezz!
Betty Applewhite fiatalabbik fia, Caleb Applewhite öccse, Danielle Van De Kamp egykori barátja. Épp készül agyonlőni Bree-t közvetlen közelről, amikor szíven lövi egy kommandós.

3. évad[szerkesztés]

A harmadik évadban elhunyt szereplők (sorrendben)


Név Első megjelenése Élt Halála
Nora Huntington
2.22. Nem vagy egyedül
1971-2007
3.07. Bumm!
Nora Huntington Tom házasságon kívül született lányának az anyja. Carolyn Bigsby végez vele, miután túszul ejtette másokkal együtt.
Carolyn Bigsby
3.01. Eső kopog a tetőn
1971-2007
3.07. Bumm!
Carolyn Orson volt szomszédja, Harvey Bigsby felesége. Mikor megtudja, hogy férje megcsalja, túszul ejt minden vásárlót a szupermarketben, aminek Harvey a tulajdonosa, de Maya, az egyik túsz lelövi őt.
Rebecca Shephard
3.09. Királylányok és hercegek
1972-2006
3.10. Varázsének
Rebecca az új szomszéd, Art Shephard húga. Rebecca súlyos szívbeteg és amikor épp a házuk előtt tüntetnek, rosszul lesz, ezért érte jön egy mentő, ám a kórházban meghal.
Jane Hainsworth
3.01. Eső kopog a tetőn
1969-2007
3.13. Hátsó szándékok
Jane, Ian Hainsworth felesége, aki tragikus módon kómába esett. Mikor Jane állapota romlik Susan Mayer bemegy hozzá a kórházba, ahol Jane barátnője elmondja neki, hogy Jane megcsalta Ian-t. Ezután Jane kómába esve meghal.
Monique Polier
3.06. Én igen nagy vétkem
1963-2005
3.15. Az utolsó pillanatban
Monique Orson Hodge és Harvey Bigsby szeretője volt. Orson ezzel a nővel csalta meg Alma-t, amikor ezt Gloria, Orson anyja megtudta odament és az éppen ott szerelő Mike Delfino franciakulcsával, megölte a francia nőt. Ezután kihúzta a nő fogait, hogy ne tudják azonosítani.
Edwin Hodge
3.15. Az utolsó pillanatban
1942-1977
3.15. Az utolsó pillanatban
Edwin Orson apja volt. A férfi rendkívül vallásos volt, ezért bűntudata volt, hogy megcsalta Gloriát, amikor ezt a nő megtudta, megölte a kádban férjét.
Alma Hodge
3.01. Eső kopog a tetőn
1963-2007
3.15. Az utolsó pillanatban
Alma Orson felesége. Gloria azt tervezi, hogy megöli Bree-t és így Alma-é lesz Orson, épp ezért bezárja Alma-t, a nő házának padlására, Alma megpróbál kimászni a tetőn át, de leesik és szörnyethal.
Gilbert McCluskey
3.18. Viszonyok
1928-2000
3.19. Áramszünet
Karen McCluskey férje, Gilbert hullája a fridzsiderjében van. A férje, Gilbert is hirtelen halt meg, anélkül, hogy beleírta volna őt a végrendeletébe. Mivel így a volt nejére jutott volna Gilbert minden vagyona, Mrs. McCluskey bejelentés helyett az alagsori fagyasztójába tette a holttestet.
Ilene Britt
3.23. Ásó, kapa, nagyharang
1940-2000
3.23. Ásó, kapa, nagyharang
Ileen nem más mint Edie Britt anyja, aki hosszú évekkel ezelőtt egyedül halt meg egy lakókocsiban, Edie álmában látja anyját, aki figyelmezteti, hogy ha így folytatja tovább Edie is úgy végzi mint ő.

4. évad[szerkesztés]

A negyedik évadban elhunyt szereplők (sorrendben)

Név Első megjelenése Élt Halála
Lillian Simms
3.22. A nagy kérdés
1934-2007
4.04. Kártevők
Lillian Katherine Mayfair nénikéje, Lillian betegsége miatt eddig egy otthonban élt, de utolsó napjaiban visszaköltözött Katherine-hoz, akivel régen együtt laktak itt 12 évvel ezelőtt, Lillian és Katherine szörnyű titkot őriznek, amit Lillian el akar mondani Dylan-nek, de ezt Katherine megakadályozza, s mikor elérkezik Lillian halála, az idős hölgy fölírja egy lapra a titkot, de mikor meghal, a papír beesik az ágy alá.
Victor Lang
3.16. Férjem, a disznó
1962-2007
4.09. Valami közeleg
Victor Lang, Gabrielle Solis férje, és Széplak polgármestere, mikor Victor tudomást szerez neje hűtlenségéről, úgy dönt bosszút, áll, de ez a bosszút állás a hajóján avval végződik, hogy Gabrielle belöki Victort a tengerbe, de a víz kisodorja, és mikor magához tér a kórházban elmondja Gaby-nak, hogy készül a bosszúra. Pár nappal később (éppen akkor, amikor Viktor elmehet a kórházból) tornádó üt ki a Lilaakác közben. Gaby és Carlos el akarják hagyni Széplakot, de Victor útjukat állja, mikor a tornádó eléri az utcát, Victor és Carlos épp verekszik egymással és Victor épp egy óriási acélrúddal akarja Carlos-t agyon ütni, de ekkor a tornádó kitépi a régi Young ház kerítésléceit, s az egyik épp Victor mellkasába fúródik…
Sylvia Greene
4.08. Távoli múlt
1968-2007
4.09. Valami közeleg
Sylvia Adam Mayfair egykori páciense volt Chicagoban, de mikor Katherine és Adam eltűntek Sylvia Adam után jött, és mindig odavolt a férfiért. Mikor a Tornádó közeleg a Lila Akác Köz felé, Bree beinvitálja Sylviát a házba, de a beszélgetésük kudarcba fullad, s Sylvia bezárkózik Bree-ék fürdőjébe, s addig nem jön ki, ameddig Adam nincs ott, és természetesen Bree áthívja Mayfairékat, de mikor a Tornádó már közeleg az utca felé, Orson, Bree, Katherine és Adam elbújnak Hodge-ék éléskamrájába, de mikor a Tornádó, az utcában van, Sylvia kijön a Wc-ből, és azt mondja Adam-nak (aki nem is hallja), hogy ez az utolsó lehetősége vele, s menni készül, de mikor kinyitja az ajtót, a Tornádó fölkapja mint egy rongybabát…
Ida Greenberg
1.05. Jöjj be, idegen!
1929-2007
4.09. Valami közeleg
Ida egy idős hölgy a Lila Akác köz egyikei közül, barátnője Karen McCluskey-nak, s van egy Toby nevű cicája. Mikor a tornádó közeleg, Lynette és családja Karen pincéjében találnak menedéket, de ott van Ida cicája, és Tom allergiás a macskákra, ezért Lynette felviszi a cicát, de a Tornádó, kikapja a macskát a szél, és Karen utána megy, de már nem tudnak visszamenni a házba. Kiderül, hogy Karne háza összeomlott, a Scavo család megúszta, de Idát maga alá temette a ház.

Majd egyik nap Parker elmondja, hogy Tom elájult az asztma miatt, s mikor jött a tornádó, Ida beterelte őket a lépcső alá, viszont Ida-nak már nem volt hely. Mikor Lynette megtudja, hogy Ida baseballsztár volt, eldöntik, hogy a baseballpályán szórják szét a hamvait.

Al Kaminsky
4.02. Pite-csata
1963-2007
4.09. Valami közeleg
Mikor Edie megzsarolja Carlost a titkos Kajmán szigeteki pénzével, Carlos felbérel egy könyvvizsgálót, aki eltünteti a pénzét, ami sikerül is. De Al épp a Tornádó közeledte előtt hozza a pénz hozzáféréséhez szükség adatokat, de Gaby helyet Edie-nek adja oda, mikor elmegy Edie és Gaby összeverekszik a papírokért, de a szél elviszi azokat…

Ezért 4 nappal később Gaby elmegy Al-hez, de kiderül, hogy mikor aznap Al épp hazafelé tartott a kocsijával nekiment egy fának, és a kocsi kigyulladt, s Gaby azt is megtudja, hogy Al felesége az összes iratot bedarálta…

Ellie Leonard
4.14. Nyíló ajtók
1965-2008
4.17. Szabadon
Amikor menekül a zsaruk elől, bemegy Katherine házába, ahol Wayne fogva tartja Katherine-t. Wayne egy párnán keresztül szíven lövi a nőt.
Wayne Davis
4.14. Nyíló ajtók
1961-2008
4.17. Szabadon
Amikor már Wayne Bree-t is fogva tartja, megérkezik Adam, hogy segítsen Katherine-nek. Wayne lemegy az alsó emeletre, és ott dulakodnak Adammal. Addig Bree megpróbálja kioldozni a kötelet Katherine kezéről, és valaki visszajön a dulakodásból, aki Adam. Bree beköti Adam sebeit, amíg Katherine odamegy a földön fetrengő Wayne-hez. Wayne azt mondja, hogy elmondja mindenkinek, mit tett Katherine a lányukkal, erre Katherine lelövi Wayne-t.

5. évad[szerkesztés]

Az ötödik évadban elhunyt szereplők (sorrendben)

Név Első megjelenése Élt Halála
Paige Dash
5.01. Röpül az idő...
2008-2011
5.01. Röpül az idő...
Paige Dash, Dave Williams lánya, azonban egy véletlen autóbalesetben meghal.
Lila Dash
5.01. Röpül az idő...
1971-2011
5.01. Röpül az idő...
Lila Dash, Dave Williams első felesége, azonban egy véletlen autóbaleset során meghal.
Dr. Samuel Heller
5.01. Röpül az idő...
-2013
5.08. Ég a város
Dr. Samuel Heller, Dave Williams orvosa, Dave megfojtja.
Glen Wingfield
4.08. Távoli múlt
1930-2012
5.11.Otthon, édes otthon
Glen Wingfield, Lynette nevelőapja, rákban hal meg
Bradley Scott
5.11. Otthon, édes otthon
1963-2014
5.16. Nem a mosoly teszi a barátot!
Bradley Scott, Carlos főnöke. A felesége hátbaszúrja.
Eli Scruggs
5.13. Egy ügyes kezű ezermester
-2014
5.13. Egy ügyes kezű ezermester
Eli Sruggs volt a Lila akác köz ezermestere, szívrohamban meghal.
Edie Britt
1.01. Végzetes csütörtök
1964-2014
5.19. Búcsú
Edie Britt, az egyik "született feleség" egy autóbalesetet követően hal meg, mikor kiszáll az autójából és egy villanyoszlopról leszakadt vezeték miatt áramütést szenved.

6. évad[szerkesztés]

A hatodik évadban elhunyt szereplők (sorrendben)

Név Első megjelenése Élt Halála
Emily Portsmith
6.08. Egy csésze kávé
-2014
6.09. Önvédelem
Emily Széplak egyik kávézójának a kiszolgálója volt. Amikor az utolsó vendég Nick Bolen elmegy Emily be akar zárni, de valaki megjelenik az ajtónál (Eddie Orlofsky) és megfojtja.
Daphne Bicks
6.10. Kő-kövön
1963-2014
6.10. Kő-kövön
Daphne a férjével egy repülőgépen van de a férjének szívrohama van és átadja a kormányt Daphnének, de ő nem tudott vezetni és a repülőben meghalt mikor lezuhant.
Jeff Bicks
6.10. Kő-kövön
1958-2014
6.10. Kő-kövön
Daphne férje. A repülőgépen rosszul lesz és meghal.
Karl Mayer
1.03. Szép kis látvány!
1974-2014
6.11. Mi lett volna, ha...
Karl és Orson bent van egy Karácsonyi házikóban és elkezdenek verekedni. Bree bemegy, hogy a verekedést megállítsa, de két perccel később a repülő, ami egy plakátot lobogtatott volna, amit Bree és Karl házassága jelképezett, lezuhan, végigfut az utcán és a házikót szétroncsolja. Utána Karlt megműtik és meghal.
Mona Clark
6.03. Ki a legszebb e vidéken?
1968-2014
6.11. Mi lett volna, ha...
Mona épp Angievel beszélget amikor a gép lezuhan. Amikor Angie meglátja, elszalad, de a gép csak Monát kapja fel, és eldobja. Az operáció nem sikerül és meghal.
Irina
6.17. Aki bújt, aki nem
1995-2015
6.19. Eltűntek
Mikor Irinával beszélget az autóban Eddie, a lány gúnyolni kezdte és Eddie ezért megölte.
Barbara Orlofsky
6.20. Született Szörnyeteg
1972-2015
6.20. Született Szörnyeteg
Mikor Barbara rájön, hogy a fia Eddie támadta meg Julie-t és Emily-t akkor hívni akarja a rendőrséget de a fia fejenüti egy pálinkásüveggel, de utána az anyjával elkezd verekedni és idegességében megfojtja.
Teresa Pruitt
6.23 Isten hozzád!
1942-2015
6.23. Isten hozzád!
Széplaki kórházban dolgozott, ápolónőként, páciensként kerül vissza a kórházba és meghalt a nemtitkos gyónás után.
Patrick Logan
6.18 Ki nyer ma?
1969-2015
6.23. Isten hozzád!
Angie készített egy detonátort, de úgy, hogy Patrick ne tudja. Amikor már az autóban Patrick megnyomta a gombot, Angie sietett a túszul ejtett fiához, de mikor eljött az idő Angie elmondja neki, hogy a detonátor-távirányitóban rejtette el a bombát. Felrobban, elég és meghal.

7. évad[szerkesztés]

A hetedik évadban elhunyt szereplők (sorrendben)

Név Első megjelenése Élt Halála
Beth Young
7.02. Bemutatom a feleségem!
-2016
7.17. Minden különbözik, semmi sem változik!
Öngyilkos lesz és később meghal.
Felicia Tilman
1.11. Lépj tovább
1963-2015
7.22. Biztos, ami biztos
Épp menekül kocsijával a rendőrség elől, amikor az ülésről leesik Beth urnája, és a hamu beteríti a kocsi légterét. Felicia így nem lát semmit az útból, és egy szembejövő kamion alá kormányozza az autóját, majd szörnyethal.
Alejandró Márquez
7.21. Mindennapi rettegések
1948-2015
7.23. Vacsorára fel
Gabrielle Mostohaapja. Visszatért, hogy továbbra is zaklassa, de Carlos fejenüti egy gyertyatartóval, és az ütés következtében meghal.

8. évad[szerkesztés]

A nyolcadik évadban elhunyt szereplők (sorrendben)

Név Első megjelenése Élt Halála
Chuck Vance
7.19. Mérget rá!
-2016
8.09. Kirakós játék
Bree rendőrbarátja. Mikor már rájött volna, hogy hol van Alejandro, elgázolta egy autó és meghalt. Kérdéses, hogy ki vezetett.
Mike Delfino
1.01. Végzetes Csütörtök
-2017
8.16. Az élet ajándék
Ben uzsorása lelövi, amiért beleavatkozott Renée és az ő ügyeibe. Az uzsorás betör Renée házába, hogy szétzúzzon mindent. Susan kezei között hal meg.
Karen McCluskey
1.13. A te hibád
1932-2017
8.23. Veszem a kalapomat...
Kiújul a rákja és 3 hónap múlva meghal, pont akkor, amikor Julie kislánya megszületik. A színésznő napokkal eljátszott halála után a valóságban is meghal betegsége miatt.