A Star Wars: Lázadók szereplőinek listája

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Ez a szócikk az Star Wars: Lázadók című sorozat szereplőinek felsorolását tartalmazza. A sorozat 2014. augusztus 11-én debütált az Amerikai Egyesült Államokban a Disney XD csatornán.

Szereplők[szerkesztés]

Főszereplők[szerkesztés]

 • Kanan Jarrus
Fedőnév: Lidérc 1.
Valódi Név: "Caleb Dume"
Kanan egy Jedi padawan és egy kisebb Lázadó csoport vezetője. Nagy ítélőképességgel rendelkezik, csapatában a határozottság megtestesítője. Fénykardja kék, ami a Jedi Védelmezők színe. Az Inkvizítor, első összecsapásukkor, Kanan támadási technikája és a coruscanti Jedi Templom archívumából megmaradt feljegyzések alapján rájön, hogy Depa Billaba Jedi mester képezte ki.[1] Billaba mestert és tanítványát, Caleb Dume-ot klónkatonák támadták meg a 66-os parancs végrehajtásakor, ami a Jediket a Galaktikus Köztársaság árulóiként bélyegezte meg. Elszántan harcoltak, hogy megmentsék egymást, de Billaba mester elesett a Köztársaság árulásával. Dume túlélte a támadást és felvette a Kanan Jarrus nevet. Kanan végül Lázadó lett, és a Galaktikus Birodalom ellen harcol. Évekkel a Köztársaság bukása után, továbbra is elesett mesterére és tanításaira gondol. Még nem volt lovag, amikor életbe lépett a 66-os parancs, ám miután a lothali Jedi Templomban megbékélt a halállal és megküzdött számos látomással, melyek a Coruscanton egykor büszkén álló Jedi Templom őreinek alakjait vették fel, a Legfőbb Inkvizítor látomása lovaggá ütötte őt. Jedi Lovaggá, mi egykoron az Inkvizítor is volt.[2] Kanant a második évad végén Maul megvakítja.[3]
 • Hera Syndulla
Fedőnév: Lidérc 2, Főnix vezér
Hera egy Twi'lek a Ryloth bolygórol, ahol nagybátyja a klónháborúk idején felkelést vezetett a megszálló Szeparatista Szövetség ellen. Nagyon jó szívű és az egyedüli a csapatból, aki képes megérteni Ezra gondjait. Chopper tulajdonosa. Nagyon nyugodt személyiség, és ő mindenki élő lelkiismerete. Hera, Cham Syndulla lánya aki a Star Wars: A klónok háborúja sorozatban szerepelt.[4]
 • C1-10P (Chopper)
Fedőnév: Lidérc 3.
Asztroszer droid. Hera a tulajdonosa. Imádja bosszantani Ezrát.[5]
 • Garazeb "Zeb" Orrelios
Fedőnév: Lidérc 4.
Az Izom (The Muscle)
Egy Lasat a Lasan bolygóról. Korábban a Lasani Díszőrség tagja volt, mielőtt a Birodalom el nem pusztította hazáját, ezért viselhet Boo-Fegyvert. Ő képviseli az erőt.[6]
 • Sabine Wren
Fedőnév: Lidérc 5.
Egy Mandalori lány aki megszökött, egy a szülőbolygóján létesített Birodalmi Akadémiáról. Imád festeni, de még jobban szeret robbantgatni. Zsoldos fejdíszét párbajban szerezte, amit aztán egyedire kidekorált. Ő maga a fürgeség.[7]
 • Ezra Bridger
Fedőnév: Lidérc 6.
Alias: "Dev Morgan", "Jabba a Hutt", "Lando Calrissian"
Ezra egy fiatal, erőérzékeny fiú, aki a Lothalon él. Szüleit lázadásért a Birodalom foglyul ejtette, mikor hétéves volt, azóta egyedül él tornyában, melynek az "Ezra Tornya" nevet adta. A túlélés érdekében tolvajláshoz folyamodott, s ezt kiterjesztette a Birodalmi katonákra, akiknek a sisakjait, más dolgok mellett a feketepiacon értékesíti, így biztosítva megélhetését. A Csapatban újonc, és még nagyon sok mindent kell megtanulnia a Szellemről és a legénységéről, valamint Kanan segítségével Az Erőről.[8]

Galaktikus Birodalom[szerkesztés]

 • Palpatine Császár
Valódi Név: "Sheev Palpatine"
Alias: "Darth Sidious", "Az Uralkodó" (The Emperor), "Palpatine Kancellár" (Chancellor Palpatine)
Palpatine egy Sith Nagyúr aki a Galaxis Császára, a Galaktikus Birodalom megalapítója és uralkodója. Darth Vader sith mestere, aki már a harmadik tanítványa, Darth Maul és Darth Tyranus (Dooku Gróf) után.
 • Darth Vader
Valódi Név: "Anakin Skywalker"
A Kiválasztott (The Chosen One)
Az egykor elbukott Jedilovag, Anakin Skywalker az Uralkodó tanítványaként a sötét oldal híve lett. A Galaktikus Birodalom retteget vezetője a császár után.
A Jedi Vadász (The Jedi Hunter), A Legfőbb Inkvizítor (The Grand Inquisitor)
Egy Pau'an-i férfi az Utapau bolygóról. Sötét Oldali harcos, akit Darth Vader azzal bízott meg, hogy levadássza és megölje az utolsó életben maradt Jediket. Fénykardja igen egyedi, dupla és forgó pengéjű. Az Ereje vetekszik a legnagyobb Jedimesterével. Végül öngyilkos lesz egy Kanannal folytatott párbaj után.[9]
 • Ötödik Fivér Inkvizítor
Egyike annak a két Inkvizítornak, akiket Darth Vader arra utasított, hogy a Lázadók nyomait kutassák és fogjanak el minden életben maradt Jedit. Darth Maul megöli.
 • Hetedik Nővér Inkvizítor
Egy Mirialani Inkvizítor, aki a csalás mestere. Darth Vader parancsa szerint a Lázadók nyomait kutatja és el kell fognia minden életben maradt Jedit. Darth Maul megöli.
 • Nyolcadik Fivér Inkvizítor
Az egyetlen olyan Inkvizítor, akinek nem ismerjük meg az arcát. Véletlenül találkozik Malachor-nál Ezrával, Kanannal és Ahsokával, Mault jött felkutatni. Az egykori Sith okozza a halálát, mivel párbajban megrongálja a Fivér fénykardját, és amikor az megpróbál elrepülni, meghibásodik a fénykardja, és lezuhan.
 • Wilhuff Tarkin Nagy Moff
Tarkin egy Nagy Moff, a Peremvidék kormányzója. Darth Vader mellett a Galaktikus Birodalom második meghatározó vezetője. Ő csatolta a Birodalomhoz a Lothalon élő farmerek földjeit. Akinek nem tetszett az eljárás, azt elvitték lázadásért. A telep gúnyneve "Tarkin Város".
 • Wullf Yularen Ezredes
 • Thrawn Főadmirális
Egy a Birodalomnál magas rangú pozíciót betöltő Chiss férfi.
 • Kallus Ügynök
Azonosítószám: ISB-021 "Imperial Security Bureau" (Magyarul: BBI-021 "Birodalmi Biztonsági Iroda")
Fedőnév: Fulcrum
A Birodalmi Biztonsági Iroda ügynöke, a Jedik elfogásával foglalkozik. Ő pusztíttatta el a Lasan bolygót és jogtalanul használja a Lasani Díszőrség Boo-fegyverét, melyet a támadáskor egy őrtől vett el. Később kiderült, hogy a Boo-fegyvert, az őr adta neki, mivel párbajban legyőzte őt. Miután Zebbel megjárták a Geonosis holdját, Kallus átértékelte nézeteit a Birodalommal kapcsolatban. Azóta, ha személyesen találkozik a lázadókkal mindig kisegíti őket. Sabinet a Skystrike akadémián, Kanant és Ezrát pedig a Lothali hajógyárban mentette ki a bajból, az Ahsoka által kitalált "Fulcrum" álnéven pedig apró-cseprő információkkal látja el a lázadókat.
 • Maketh Tua Miniszter
A Galaktikus Birodalom egyik Minisztere a Lothali kirendeltségen.
 • Arihnda Pryce Kormányzó
Arihnda Pryce a Birodalom által kinevezett kormányzója a Lothal bolygónak, hol Ezra és társai aktívan tevékenykedtek kisses-nagyobb borsot törve annak orra alá. Pryce meglehetősen erős katonai befolyással kormányozta a bolygót, valamint számos gyárat és bányát is üzemeltetett, melyekkel nagyban támogatta a Galaktikus Birodalom erejét.
 • Brom Titus Admirális
Az új kísérleti fázisban lévő Birodalmi Interdictor felügyelője. Ezen hajó képes rá, hogy más űrhajókat szó szerint kiragadjon a hiperűrből, irányítása és navigálása pedig nagyfokú hozzáértést igényel, amiben az admirális nem szenved hiányt.
 • Kassius Konstantine Admirális
A Galaktikus Birodalom egyik Admirálisa a Relentless Csillagromboló fedélzetén, ami Az Inkvizítort segítette a Szellem üldözésében.
 • Brunson Kapitány
 • Slavin Százados
A Galaktikus Birodalom egyik Századosa a Ryloth bolygón aki Thrawn Főadmirálist segíti. Esküdt ellensége a bolygó felkelőit vezető Cham Syndulla.
 • Vult Skerris Százados
Skerris a Birodalom egyik századosa. TIE elfogó vadászán (TIE interceptor) egyedi vörös jelzések láthatóak, melyek a százados harcias jellemét és bátorságát szimbolizálják. Oktató a Birodalmi Skystrike akadémián, szigorú és hűen betartja a parancsokat. Kadétjaitól mindig a legjobbat várja el.
 • Argin Relik Parancsnok
Repülés oktató a Birodalmi Skystrike akadémián.
 • Cumberlayne Aresko Parancsnok
Azonosítószám: LRC-01
A Galaktikus Birodalom egyik Parancsnoka a Lothali kirendeltségen. Sorozatos kudarcaiért Az Inkvizítor kivégzi Tarkin Nagy Moff parancsára a 11. részben.
 • Myles Grint Őrmester
Azonosítószám: LTM-02
A Galaktikus Birodalom egyik Őrmestere a Lothali kirendeltségen. Sorozatos kudarcaiért Az Inkvizítor kivégzi Tarkin Nagy Moff parancsára a 11. részben.
 • Yogar Lyste Hadtáp Mester
Azonosítószám: LSM-03
A Galaktikus Birodalom egyik ellátmány felelős tisztje a Lothali kirendeltségen.
 • Valen Rudor báró
Azonosítószám: LS-607
A Galaktikus Birodalom egyik flotta tisztje a Lothali kirendeltségen. Rudor ászpilóta, a Birodalom egyik büszkesége, aki az újonnan forgalomba állított TIE-vadászokat hivatott tesztelni. Alakját az első világháborús német ászpilóta, Manfred von Richthofen ihlette. Fekete birodalmi egyenruhája más, mint a többieké; kifejezetten pilótákra szabott, de nem a szokásos TIE-vadászpilóta öltözék. A negyedik évadban a Lothálon dolgozik pultosként.
 • Birodalmi Rohamosztagos Parancsnok
A Rohamosztagosok Parancsnokok más Rohamosztagosok fölérendeltjei a Galaktikus Birodalomban. Ugyan olyan páncélt viselnek mint a sima katonák, valamint egy narancssárga vállvédőt a jobb vállukon, rangjukat jelezvén.
 • Birodalmi Rohamosztagosok
A Rohamosztagosok képzik a Galaktikus Birodalom gyalogos erejét, kik az általuk szolgált hatalom érdekének érvényesítői az egész galaxisban. Páncéljuk hasonló, a klón háborúk idején harcolt klónkatonák páncéljához, kik a Galaktikus Köztársaság oldalán küzdöttek egészen a 66-os parancs bekövetkeztéig. A Köztársaság bukása után a klónkatonákat leszerelték, s helyettük új hadsereged hoztak létre, melynek gerince a Rohamosztagosokból áll.
 • Birodalmi Harci Pilóták
A Birodalmi Pilóták egy speciális típusai, leginkább az AT-DP (All Terrain Defense Pod) lépegetők (Walker) pilótái, de más Birodalmi járműveket is vezetnek, mint a 614-AvA Robogókat (Speeder Bike) valamint a Biridalmi Csapatszállítókat (Imperial Troop Transpor).
 • Birodalmi Pilóták
A Birodalomi Flotta pilótái akik kizárólag a TIE Vadászokat vezetik.
 • Alton Kastle
Alton Kastle a Birodalmi HoloNet Adások (HoloNet News) műsorvezetője. Látszólag a híreket közli, de valójában a Birodalom arra használja az adásait, hogy terjessze propagandáját javítva a Galaktikus Birodalom képét.
 • LT-319
Az Irányító (The Controller)
A Birodalmi információs iroda irányítója volt, aki egy birodalmi lehallgató hajón (Imperial Listener Ship) tevékenykedett.

Mellékszereplők[szerkesztés]

 • Obi-Wan "Ben" Kenobi
Alias: "Ben Kenobi"
Jedimester, még a klónháborúk idején. Túlélte a 66-os parancsot és a Tatooine-on él remeteként.
 • Cikatro Vizago
Egy Devaroni férfi, a legfőbb gazember a Lotharon. A Szellem legénysége néha megbízást teljesít és különféle árukat csempész neki, amikért bőkezűen fizet kreditekben vagy információval.
 • Bail Prestor Organa Szenátor
Az Alderaan bolygó Szenátora, jelenlegi tulajdonosa C-3PO-nak és R2-D2-nak.
 • Morad Sumar
Egy Lothali farmer, aki ismerte Ezra szüleit. A Birodalom elfogta, őt és családját, miután nem adta el a birtokát. Ezra és Zeb megmentette őket. Két évvel később egy Lothali birodalmi gyárban meghal, Thrawn főadmirális jóvoltából.
 • Marida Sumar
A néhai farmer, Morad Sumar felesége.
 • Gall Trayvis
Holoadásaiban, melyekben a Galaktikus Birodalom ellen szólítja fel a polgárokat "száműzött szenátornak" nevezi magát, ám valójában a Birodalom oldalán áll. Feladata felkeresni és lokalizálni az egyes bolygókon lévő lázadó sejteket. Információi alapján a Birodalom megfigyelteti az ellenállókat és a problémásabb egyéneket likvidálja, persze balesetnek álcázva.
 • C-3PO (Threepio)
Padmé Amidala egykori protokoll droidja, akit Anakin Skywalker készített. Jelenleg Amidala régi barátjának, Bail Organa szenátor tulajdonában van a Tantive IV-en.
 • R2-D2 (Artu)
Asztroszer droid, és legjobb barátja C-3PO. A Köztársaság alatt szolgált a klónháborúk idején, gazdája Anakin Skywalker oldalán. Jelenleg Bail Organa szenátor tulajdonában van, aki megbízta egy titkos küldetéssel, hogy aláássa a Birodalom tevékenységeit.
 • Luminara Unduli
Luminara Unduli egy jedimester volt a klónháborúk idején és a Galaktikus Birodalom felemelkedése alatt ölték meg. A legtöbb Jeditől eltérően nem ölték meg azonnal a 66-os parancs életbelépésekor, de letartóztatták. Később Az Inkvizítor kivégezte. A testét és a Birodalom által elterjedt pletykákat a túléléséről arra használták fel, hogy csapdába csalják a még megmaradt Jediket.
 • Lando Calrissian
Lando Calrissian egy galaktikus vállalkozó, sikeres karrierrel, mellyel végül Felhőváros vezetője lett.
 • Zare Leonis
A Lotharon lévő Birodalmi Akadémián Kadétként beszivárogva kutatja a nővére, Dhara hollétét. Meg van győződve róla, hogy Az Inkvizítor tett vele valamit.
 • Jai Kell
A Lotharon lévő Birodalmi Akadémián Kadétként tanul, hogy Rohamosztagos lehessen. Itt ismeri meg Ezrát, Dev Morgan állnéven és Zare Leonist. Barátai hatására otthagyja az Akadémiát.
 • Nazhros Oleg
A Lotharon lévő Birodalmi Akadémián Kadét és Rohamosztagosnak képzik. Élvezi a lehetőséget, hogy a birodalmat szolgálja.
 • Mira és Ephraim Bridger
Ezra Bridger szülei, akiket a birodalom foglyul ejtett, mert nem féltek kiállni azért amiben hittek.
 • Tseebo
Tseebo egy Rodiai aki korábban a Birodalmi Információs Hivatalnál dolgozott, de megszökött. A fejében lévő bizalmas és titkos információk miatt a Birodalom égre-földre keresi őt. Ismerte Ezra szüleit és tudja mi történt velük.
 • Azmorigan
Azmorigan egy bűnöző, aki a Galaktikus Birodalom uralkodása alatt tevékenykedett. Egy puffancs malacot adott el Lando Calrissiannak a Twi'lek Hera Syndulláért cserébe. Azmorigan és Lando is megkapta a magáét ezért az alkuért.
 • Wullffwarro
Wullffwarro egy hím Wookiee, akit rabul ejtett a Galaktikus Birodalom fiával, Kitwarr-al és számos társával egyetemben. A Kessel bányászvilágára szállították őket, ahol a fűszerbányákban kellett volna dolgozniuk, de végül a Lázadóknak köszönhetően megmenekültek. A Birodalom felemelkedését megelőzően Wullffwarro a klóháborúk alatt a Galaktikus Köztársaság oldalán szolgált és harcolt Kashyyyk-i csatában.
 • Kitwarr
Kitwarr egy hím Wookiee, akit rabul ejtett a Galaktikus Birodalom apjával, Wullffwarro-val és számos társával egyetemben. A Kessel bányászvilágára szállították őket, ahol a fűszerbányákban kellett volna dolgozniuk, de végül a Lázadóknak köszönhetően megmenekültek.
 • Öreg Jho
Egy hím Ithoriai. Szerelőműhelye (amolyan cantina féleség), Jhothal városának közepén van, a Lothal bolygón.
 • Yoda Mester
Yoda a Jedi Rend nagymestere és az egyik legerőteljesebb Jedi mester volt a történelemben. Majdnem nyolcszáz éven keresztül edzette a Jedi padawanokat és a Jedi lovagokat, mindaddig amíg a Galaktikus Birodalom hatalomra nem tört. Amikor a Jedi Rend és a Köztársaság elesett, önként vállalt száműzetést amit a távoli Dagobah mocsaras világában töltött el és itt is halt meg, Luke Skywalker kiképzése után.
Fedőnév: Fulcrum
Ahsoka Tano, egykori Jedi padawan, Anakin Skywalker Jedi lovag tanítványa volt a klónháborúk idején. Mikor mestere átállt a sötét oldalra és életbe lépett a 66-os parancs, egyike lett azon kevés Jediknek, kik túlélték a klónhadsereg árulását. Jelenleg Lázadó informátor "Fulcrum" álnéven, aki küldetéseket, feladatokat és információkat biztosít a Szellem legénységének, melyek segítik a Lázadókat a Galaktikus Birodalom ellen irányuló harcokban. Annak érdekében, hogy személyazonosságát titokban tartsa, Ahsoka csak Herával lépett kapcsolatba, valahányszor információt adott át a csapatnak. Továbbá, "Fulcrum" a beszélgetések során hangtorzítót használt, hogy a hangja alapján se lehessen felismerni.
 • Jun Sato Parancsnok
A Főnix osztag nevű lázadó sejt vezetője.
 • Hondo Ohnaka
Hondo Ohnaka egy Weequay kalóz, aki egy fajához hasonlókból álló kalóz banda vezetője. A klónháborúk alatt néha a Galaktikus Köztársasággal együttműködött, máskor pedig a Szeparatista Szövetséggel üzletelt. "Fűszeren" kívül más pénznemet nem fogad el, főleg nem a köztársasági kreditet.
 • Rex Százados
Azonosítószám: CT-7567
CT-7567 (Rex) egy klón százados, aki a Galaktikus Köztársaság Klónhadseregének katonája és az 501-es klón hadosztály parancsnoka volt a klónháborúk idején. Anakin Skywalker jedi lovag és Ahsoka Tano padawan alatt szolgált, de jól ismerte Obi-Wan Kenobi jedi mestert is. Valamilyen okból kifolyólag Rex több másik klónnal hagyta el a Klónhadsereget és jelenleg Ahsokával harcol a Galaktikus Birodalom elnyomó zsarnoksága ellen.
 • Wolffe Parancsnok
Azonosítószám: CC-3636
CC-3636 (Wolffe) egy klón parancsnok, aki a Galaktikus Köztársaság Klónhadseregének katonája és a 104-es klón hadosztály parancsnoka volt a klónháborúk idején, melyet gyakran emlegettek "Farkas Falka" (Wolfpack) néven. Plo Koon jedi mester alatt szolgált, és bár ki nem állhatta a C-3PO-val való találkozásokat, előszeretettel nevezte a droidot "fényesnek". Wolffe egy klón társával, Rex Századossal dezertőr lett, és otthagyta a háborút, végül csatlakozott egy ellenállási mozgalomhoz, hogy segítse a Galaktikus Birodalom ellen irányuló harcot.
 • Gregor Százados
Azonosítószám: CC-5576-39
CC-5576-39 (Gregor) egy Kommandós Klón Százados aki a Galaktikus Köztársaság Klónhadseregének katonája volt a klónháborúk idején. Jelenleg klón társaival Rex-el és Wolffe-al egy a Galaktikus Birodalom ellen irányuló mozgalom tagja.
 • Quarrie
Quarrie egy Mon Calamari szerelő, aki különféle vadászhajók szerelésével és javításával foglalkozik. Megmutatott Herának és a társainak egy B-Wing Starfightert, majd oda is adta nekik.
 • Ketsu Onyo
Egy mandaloriai fejvadász és Sabine Wren régi barátnője. A Fekete Napnak nevezett bűnszervezetnek dolgozott, emellett besegít olykor a lázadóknak is.
 • Ryder Azadi
Ryder Azadi egy emberférfi, aki a Galaktikus Birodalom rezsimjét megelőzően Lothal kormányzójaként szolgált. A Birodalommal szemben tanúsított magaviselete miatt leváltották tisztségéből és börtönbe zárták Ezra Bridger szüleivel egyetemben.
 • Leia Organa Hercegnő
Bail Organa örökbefogadott lánya, valamint az Alderaan bolygó hercegnője. Apjához hasonlóan ő maga is a Lázadókat segíti, persze fenntartva a látszatot, miszerint családjával egyetemben hű a Galaktikus Birodalomhoz.
 • Fenn Rau
Concord Dawn védelmezője
Egy Mandaloriai férfi, a Concord Dawn bolygó védelmezője a Galaktikus Birodalom uralkodása alatt. A Lázadók új hiperűrfolyosó keresés céljából érkeztek a bolygóra, ám a védelmező állította, hogy a birodalmat szolgálja, s csapataival megrohamozta az ellenség hajóit. A csata hevében több Lázadó és Mandaloriai is életétt vesztette, a Phoenix osztag kapitánya, Hera Syndulla pedig Fenn Rau jóvoltából súlyos sérüléseket szenvedett, így osztagával megfutamodásra kényszerült.
 • Chava
Egy női Lasat, aki sámán.
 • Gron
Egy hím Lasat aki Garazeb Orrelios kapitány alatt szolgált a Lasani Díszőrségben.
 • Cham Syndulla
Egy hím Twi'lek, ki a szabadságharcosok vezéreként szülőbolygójáért, Ryloth megmentésért harcolt a Klónháborúk idején az álnok Szeparatista Szövetség elnyomó zsarnoksága ellen, s csakúgy mint akkoriban őket, most a Birodalmat sem éppen szívleli. Ő Hera Syndulla apja.
 • Gobi Glie
Egy hím Twi'lek, aki tagja a rylothi lázadó sejtnek, a szabadságharcosnak, kik a bolygó felszabadításáért küzdenek. Syndulla tábornok egyik legjobb harcosa.
 • Numa
Egy női Twi'lek, aki tagja a rylothi lázadó sejtnek, a szabadságharcosnak, kik a bolygó felszabadításáért küzdenek. Syndulla tábornok egyik legjobb harcosa.
 • AP-5
AP-5 egy Köztársasági analizáló protokoll droid. Miután a Köztársaságot felváltotta a Galaktikus Birodalom, visszaminősítették őt leltározó droidnak, felettesei pedig gyakorta gúnyt űznek belőle. Chopperrel való találkozása után azonban nem csak hogy jó barátok lettek, de önszántából átállt a Lázadókhoz.
 • Maul
Alias: "Darth Maul"
Öreg Mester (Old Master), Az árny (The Shadow)
Maul (ismertebb nevén Darth Maul) egy hím Dathomiriai Zabrak akit korábban Talzin anya adott oda Darth Sidiousnak, s tanítványaként Sith Nagyúrrá vált. Miután a Kereskedelmi Szövetség Nabooi megszállása alatt Obi-Wan Kenobi ketté vágta őt, sokáig halottnak hitték. Visszatérése után sem kedvezett neki a sors. Fivérével Savage Opressel megjárták a poklok poklát. Szövetséget kötöttek a Fekete Nap nevű intergalaktikus bűnszervezettel, a Halálőrségnek nevezett terrorista csoporttal egyesülve megbuktatták Mandalore kormányát, végül oly sok idő után találkozott régi mesterével is, kivel fivérével egyetemben összecsaptak. Ezek után, már jóval a Birodalom idején, Malachoron jedikbe botlott kikkel látszólag összefogott a galaxist fenyegető sötétség ellen és felhasználta Ezra Bridgert, hogy megszerezzen neki egy sith holokront, ám terve kudarcot vallott.[10]
 • Bendu
A Bendu egy meglehetősen sajátos és különleges erőhasználó lény a galaxisban, aki a köztes erőt képviseli a fény és a sötét oldal között.
 • Wedge Antilles
Wedge fiatal kora ellenére tehetséges pilóta. Két kadét társával, Hobbie-val és Rake-el együtt megszökött a Birodalmi Skystrike akadémiáról Sabine segítségével, hogy csatlakozzanak a lázadókhoz. Rake kadét a szökés közben meghalt.
 • Derek "Hobbie" Klivian
Pilóta kadét a Birodalmi Skystrike akadémián, ahonnan megszökött és Wedge-el együtt csatlakozott a lázadókhoz.
 • Rake Gahree
Pilóta kadét a Birodalmi Skystrike akadémián. Szökés közben Skerris százados Pryce kormányzó parancsára megölte őt.
 • Gar Saxon
 • Mart Mattin
 • Gooti Terez
 • Jonner Jin
 • Saw Gerrera
 • Ursa Wren Grófnő
Sabine anyja.
 • Tristan Wren
Sabine bátyja.
 • Mon Mothma Szenátor
 • Erskin Semaj
 • Jon Vander
Fedőnév: Arany Vezér
 • Arany Kettes

Jegyzetek[szerkesztés]

 1. Hibberd, James: 'Star Wars Rebels' first human character revealed. Entertainment Weekly, 2014. február 11. (Hozzáférés: 2014. február 11.)
 2. 2. évad 16. rész[halott link]
 3. 2. évad 19. rész[halott link]
 4. Hibberd, James: 'Star Wars Rebels': Final hero revealed plus ALL the new characters together for first time -- EXCLUSIVE. Entertainment Weekly, 2014. február 20. (Hozzáférés: 2014. június 14.)
 5. Hibberd, James: 'Star Wars Rebels': New droid revealed. Entertainment Weekly, 2014. január 28. (Hozzáférés: 2014. február 13.)
 6. Star Wars Rebels Exclusive First Look: Meet Zeb. IGN, 2014. február 18. (Hozzáférés: 2014. június 14.)
 7. Ng, Philiana: 'Star Wars Rebels': Meet 'Feisty' Weapons Expert Sabine (Exclusive). The Hollywood Reporter, 2014. február 19. (Hozzáférés: 2014. február 19.)
 8. Sands, Rich: First Look: A New Recruit for Star Wars Rebels. TV Guide, 2014. február 14. (Hozzáférés: 2014. február 14.)
 9. I. évad 14. epizód
 10. Új szereplő a Lázadók 3. évadában. Gyerek-Világ, 2016. július 18. (Hozzáférés: 2016. július 18.)

További információk[szerkesztés]