A Süsüke, a sárkánygyerek epizódjainak listája

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Ezen az oldalon a Süsüke, a sárkánygyerek című bábfilmsorozat epizódjainak listája szerepel.

   #    Cím   Bemutató
   1.    Megérkezés Sárkányföldre    2001. május 12.
   Süsü és a Sárkánylány hazatérnek Sárkányföldre, Süsüt kinevezzék Sárkányföld legjobb királyának. A királyi barlangból az Öreg mindenes kerül elő, akinek három feje van, mint Süsü apjáé, de az öreg Apasárkány már rég meghalt. Az öreg mindenes nekilát a takarításnak. A takarítás végén hiába várják meg Sárkányföld népére, de Süsü mégis király marad.
   2.    Süsüke megszületik    2001. május 13.
   Az öreg mindenes fel-alá sétálva várja az újszülöttet. Végre megtörténik, megszületett a sárkánygyerek. Most éppen eszik-iszik, azután megnő. Süsüke lett a sárkánygyerek neve, az öreg mindenessel szeret játszani. A piros pecsenye-játékban és a versenyfutásban mindig győz. Végül együtt sétálnak.
   3.    Az öreg Varázsló    2001. május 19.
   Az öreg mindenes és Süsüke éppen egy barlang felé gyalogolnak. A barlangban az öreg varázsló lakik, akit száz éve nem látta senki, de ő mégis csak százéves. Süsüke egyedül merészkedik a Varázsló barlangjába. Találkozik vele. Összebarátkoznak, a Varázsló elővarázsolja Süsükének a labdát, fakardot és egy mesét Sárkányország népéről, akik külön barlangban bújnak éveken keresztül.
   4.    Előcsalják a sárkányokat    2001. május 20.
   Süsü és az öreg mindenes felfedezőúton keresik Süsükét, aki most az öreg varázslóval van elfoglalva. Varázslattal szabadjára engedi a sárkányokat, akik kuksoltak és morogtak. Süsüke szolmizáló nevet adja nekik, énekelni tanítja és játszik velük a labdájával. Süsü megörül, hogy végre meglett a Sárkányföld népei is Süsükével együtt. A szolmizáló sárkányok jól érzik magukat.
   5.    Süsüke beteg lesz    2001. május 26.
   Süsükének fáj mindene, a szülei és az öreg mindenes pedig aggódnak érte. Beteg lett. Titokban az öreg varázsló megvizsgálja Süsükét, majd a szolmizáló sárkányoknak kér segítséget az orvosság elkészítésére. Az öreg mindenes egy vödörbe küldi az orvosság hozzávalóit, bűvöskristály lesz belőle, ettől Süsüke meggyógyul.
   6.    Süsüke születésnapja    2001. május 27.
   Süsü azt sejti, hogy ma van Süsüke születésnapja. Süsüke nem örül, mert neki nincs gyerekjátszótársa. Teljesül a vágya, a Kiskirályfi érkezik Sárkányföldre szülinapi ajándékkal. Süsüke bemutatja a Kiskirályfinak a barátait. Azoktól kapnak ajándékokat.
   7.    A nagy Ki Mit Tud    2001. június 2.
   Süsüke és Kiskirályfi rendeznek egy nagy Ki-mit-tud vetélkedőt, mindenki lelkesen készül erre a pillanatra. Az öreg varázsló lesz a zsűrielnök. Mindenki tehetségét büszkélkednek. A végén kapnak díjakat, mindenki megérdemli.
   8.    Süsükét elrabolják    2001. június 3.
   Süsüke elhatározza, hogy bújócskázni szeretne a többiekkel, az öreg mindenes lesz a hunyó. Keresi, kivéve Süsükét, mert üzenet érkezett, hogy Süsükét elrabolják. Süsü, Kiskirályfi, Sárkánylány és az öreg mindenes Süsüke nyomait követi, a végén Süsüke előkerül, mert egy szikla mögé bújt. Azért rabolta el saját magát, mert azt gondolja, hogy őt mennyire szeretik.
   9.    Játék-háború    2001. június 9.
   Süsüke és a Kiskirályfi napozik, még a sárkányok is unalmasan. Süsü azt tanácsolja, hogy játszanak háborúsdit. A Két fővezér Süsüke és a Kiskirályfi lesz, saját katonáival csatáznak. A csata végére az öreg varázsló, mivel azt hiszi, hogy ez igazi háborúnak tűnik, rájuk varázsolja bénaságra, kivéve a két fővezérre.
   10.    Mindenki más szeretne lenni    2001. június 10.
   Az öreg mindenes letisztítja a királyi tükröt, néznek is magukon. Süsüke és a Kiskirályfi elhatározza, hogy rendezzenek egy álarcosbált, mindenki beöltözik. Sárkánylány boszorkánynak, Süsü kalóznak, a varázsló bohócnak, a mindenes tűzoltónak, a sárkányok pedig sasnak, szélmalomnak, kávédarálónak, napraforgónak és tökkirálynak vannak öltözve. Süsüke és a Kiskirályfi pedig szörnyetegnek.
   11.    Kincskereső    2001. június 16.
   Süsüke és a Kiskirályfi azon gondolkodnak, hogy milyen kincseket lehet találni. Egy varázsvessző segítségével kutatnak kincseket. Sárkánylánynak a hajcsatját, Mindenes az ajtókulcsot, Varázslónak a forrásvizet, Süsünek a vadkörtét és sárkányoknak pedig az orgonát találják meg. Süsükének a Kiskirályfi lehet a kincs, mert a barátság nagyobb kincs a többinél.
   12.    A tisztaság fél egészség    2001. június 17.
   Sárkánylány úgy gondolja, hogy ideje lenne az országos nagytakarításnak. Elkezdi mindenki. Sárkánylány a királyi barlangot takarít, Süsü pedig porolja a palástját. Az öreg mindenes feltalálja a tüdőmeghajtású levegővel működő sóhajtógépet, mely szívó, úgy tudja pofozni a leveleket egy kupacra. Süsüke és a Kiskirályfi kipróbálják. A sárkányok a hegyoldalt mossák fel. Az öreg varázsló azon csodálkozik, hogy száz éve őnála nem is volt nagytakarítás.
   13.    A Kiskirályfi hazamegy    2001. június 23.
   A sárkányföld határán túl egy furcsa üzenet érkezik, mindenki csodálkozik, hogy mi azok a füstjelek. Az öreg varázsló szerint azt mondja az üzenet: Vége a vakációnak, a Kiskirályfi jöjjön haza. Süsüke a Kiskirályfival akar menni világot látni. Lassanként mindenkitől elbúcsúznak és megígérnek az emléktárgyakra is. Elindulnak világot látni Emberföldön.