A Rocko epizódjainak listája

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search

A Rocko című rajzfilmsorozat a Nickelodeon nevű rajzfilmcsatornán fut a világ számtalan országában. 1993 és 1996 között 52 epizódot készítettek. Főszereplője egy Ausztráliából áttelepült wallaby, aki az amerikai élet nehézségeivel küzd. Legjobb barátja egy ökör, Melák. Közös barátjuk, Filburt, a hipochonder teknős. Ők hárman számtalan bonyodalomba keverednek.

Egy epizód körülbelül fél órás, minden epizód két részből áll, köztük egy reklámszünettel. Az epizódok, a pilot kivételével, Los Angelesben, a San Fernando-völgyben készültek (az egy kivétel, a "Szemétőrület" című rész Saratogában).

Első évad: 1993[szerkesztés]

Dialog-stop-hand.svg Alább a cselekmény részletei következnek!
# Magyar cím
1 Mindenért meg kell küzdeni / Ki ad egy dollárt?
Az első részben Rocko és Melák, mivel erősen elhíztak, úgy döntenek, hogy fitness-stúdióba járnak. Ez azonban számos bonyodalomba keveri őket, főleg, mert Melák folyton csak enne, és viselkedésével érdekes helyzeteket idéz elő. A második részben Rocko hitelkártyát kap. Ennek rögtön hasznát is venné, mert lakása romokban hever, és kutyájának, Szafaládénak is új tálat kellene vennie. De a hitel nyújtotta csábításnak képtelen ellenállni, és mindent megvesz, amit meglát…
2. Békaugrás / Hálótársak
Az első részben Rocko szomszédai, a béka Nagyfejűék kerülnek a középpontba. Nagyfejű Ed felesége, Bev bánatos amiatt, mert Ed már nem tekint rá vonzó nőként. Hogy jobban érezze magát, áthívja Rockót, hogy végezze el a ház körüli munkákat, közben megpróbálja "elcsábítani". A második részben Melák szobáját a szülei kiadják albérletbe, mivel alig jár haza. Mivel nincs hová mennie, beköltözik Rockóhoz, és ezzel fenekestől felfordítja a wallaby életét.
3 A repülőút / Koszos kutya
Az első részben Rocko és Melák egy las vegasi repülőútra indulnak. Melák fél a repüléstől, de mikor megtudja, hogy finomságokat szolgálnak fel, belemegy a dologba. Azonban az út számos bonyodalommal jár. A második részben a Szafaládén élősködő Bolha és Gyűrűs a főszereplők. Miközben Rocko próbálkozik megfürdetni a víztől rettegő kutyáját, addig Bolha a főnökét várja vacsorára, és Gyűrűs segít neki a főzésben.
4 Nagyfejűék szintjét tartani kell / A vizsga
Az első részben Nagyfejű úr a kertjét szépítgeti, de egy vad növény Rockóék elhanyagolt kertjéből tönkreteszi a virágait. Ezen feldühödve este 6 óráig adott haladékot Rockóéknak, hogy tegyék rendbe a házat, különben az építész unokaöccse lerombolja azt. A második részben egy szökött bűnöző bujkál Rocko kocsijának csomagterében. Mivel nem volt az autón tanksapka, ezért kötelezik Rockót, hogy szerezze meg újra a jogosítványt. Ez természetesen ismét nem lesz egyszerű.
5 Mit jelent a hatalom / A pokolba és vissza
Az első részben Rocko főnöke, Mr. Szmötyi pár napra elutazik, és addig Rockóra bízza a képregényboltot. Rocko segédet keres, és megtalálja azt barátja, Filburt személyében. Azonban a bolt vezetése (és egy zöld gomb) miatt Rockón úrrá lesz a hatalomvágy- A második részben Melák mindenkire tekintet nélkül folyton csak eszik. De a torkán akad egy csirkecsont, és ettől meghal. Lelke a pokolba kerül, ahol a sötétség fejedelme, Őszibarack mutatja meg neki bűneit. Eközben Rocko igyekszik eltávolítani a torkán akadt csontot.
6 A jó, a rossz, és a wallaby / Szemétőrület
Az első részben Rocko és Melák elmennek Rocko bácsikájának a farmjára. Míg Rocko vágya az, hogy megüljön egy vad lovat és megtanuljon lasszózni, addig Melák a tanyasi szarvasmarhák közé vágyik. A második részben (amely a sorozat pilot epizódja is volt) megérkeznek Rocko utcájába a kukások, akik egyébként ritkán járnak. A sok kacatot nem lesz egyszerű eltüntetni, főleg, mert felbukkan a laboratóriumból szökött vadkutya, Earl is.
7 Papírgalacsinok / Pattogatott kukorica-zűrzavar
Az első részben Rocko és Melák a kertben baseball-oznak, de a labda átrepül Nagyfejűék kertjébe, ahol Ed megsemmisíti azt. Mivel az egy kabalalabda volt, így hát kimennek egy baseballmeccsre, hogy szerezzenek egy másikat. A második részben Rocko és Melák moziba mennek, de leginkább az előzetesekre kíváncsiak. Teremről teremre rohangálnak, hogy végül bejuthassanak a Halálos bűz 9 vetítésére.
8 Szivomatik szívbaj / Álláskeresőben
Az első részben Rocko porszívója tönkremegy, de a házban hegyekben áll a piszok. Egy tévés hirdetés rábeszéli, hogy rendelje meg a Szivomatik nevű takarítógépet, mely kezdetben tényleg remekül működik… A második részben Rockót elbocsátják a képregényboltból, és ő a Conglom-O nevű óriáscégnél próbál munkát találni. Ott azonban Nagyfejű úrnak esze ágában sincs őt alkalmazni.
9 Vásári tanulság / Homok a köldökben
Az első részben Rocko és Melák vidámparkba mennek. Igyekeznek mindent kipróbálni, miközben Rocko azon van, hogy végre nyerjen valamit a játékokon. A második részben a rendkívüli meleg miatt Rocko és Szafi kimennek a tengerpartra hűsölni egy kicsit. Ám ez szintén újabb bonyodalmakat kavar.
10 Hétvége / Öblíts és köpj
Az első részben Rocko és Melák egy kellemes téli hétvégét töltenének a hegyekben. De egy véletlen folytán Nagyfejűék is pont akkor mennek fel a házikóhoz. Aztán egy lavina maga alá temeti őket, és összezárva várják a fejleményeket. A második részben Filburt, a teknős megkéri Rockót, hogy legyen a páciense a fogorvosi vizsgán. Rocko, mivel tartozik Filburtnek, belemegy a játékba, ami hamarosan komolyra fordul.
11 Terülj, terülj / Infuluenzia
Az első részben Rockónak mindössze 3 dollárja maradt a hónap végére, és rettenetesen éhesek. De az újságban benne van egy hirdetés, miszerint a helyi szupermarketben délig 99%-os leértékelés van. A második részben Rocko díjbirkózásra szeretne menni Melákkal, de váratlanul lebetegszik. Gyógyulása meglehetősen érdekes módon megy végbe…
12 Ki lesz vacsorára? / Szerelem verten
Az első részben Melák meghívja magukhoz Rockót vacsorára. Rocko megdöbbenve látja, hogy míg Melák egy ökör, addig a szülei farkasok. Mikor ezt szóvá teszi, kiderül, hogy Melák nem is tudott róla, és bánatában elindul megkeresni az igazi családját. A második részben Rocko reménytelenül szerelmes a szomszéd Melbába. Melák, hogy segítsen rajta, randevúkat szervez neki.
13 Tiszta szerelem / Nagymosás
Az első részben Szafi megrögzötten szerelmes lesz egy felmosórongyba. Rocko mindent megpróbál, hogy megfékezze a beteges eltévelyedést, de nem nagyon sikerül neki. A második részben Rocko úgy dönt, hogy a rengeteg szennyest, ami összegyűlt nála, elviszi a mosodába.

Második évad: 1994[szerkesztés]

Dialog-stop-hand.svg Alább a cselekmény részletei következnek!
# Magyar cím
1 Nekem nincs fiam
Rocko, Filburt, és Melák észreveszik, hogy kedvenc rajzfilmsorozatukat, a Hájfejűéket Nagyfejű Ralph készíti, akiről kiderül, hogy Nagyfejűék fia. Ám Ed haragszik a fiára, és nem akarja őt látni. De Bev elküldi a srácokat Hallowoodba, hogy hozzák vissza a házassági évfordulójukra a fiút, és hogy Ed is megbocsásson.
2. Csőproblémák / Szerezzünk örömet Pinkynek
Az első részben eldugul Rocko vécéje, és a szakember csak borsos árért vállalná el a tisztítást. Így Rockóék egyedül kezdenek neki a dugulás elhárításának, míg rájönnek a probléma okára: egy aranyhalra. A második részben Rocko vakbélgyulladással kerül kórházba. Míg a műtét közben altatják, fura álma lesz, melyben a vakbele életre kel, és különféle kívánságokkal áll elő.
3 A bárénekes / A zseniális Bev
Az első részben Rocko észreveszi, hogy Filburt milyen jól énekel. Bátorítja, hogy lépjen fel bárokban. Bár Filburt nem szeretné, végül mégis belemegy, és ezzel elindul a karrierje. A második részben Nagyfejű Ednek ki kell dolgoznia a Conglom-O-nál egy javaslatot, de képtelen megcsinálni, és ebbe belebetegszik. Így hát Bev írja meg helyette, aminek pozitív következményei lesznek…
4 Kutyagondok / Meggondolatlan utazás
Az első részben Szafi lenyel egy Hájfejűék sajtvitamin-tablettát, amit nem lett volna szabad, mert felrobbanhat tőle. A szervezetébe kerülve az ott élő élősködők totemként kezdik el tisztelni, amiből Bolha és Gyűrűs hasznot akarnak húzni, nem sejtve, hogy a tabletta halálos. A második részben Rocko és Melák meg akarják nézni a lerombolásra ítéltetett Flamand-sziklát és még sok más látványosságot, így hát országjáró túrára indulnak.
5 TV-rémség / Közlekedésre ítélve
Az első részben Rocko új tévét akar venni, de véletlenül egy komplett házimozi-rendszert vesz. Az óriási készüléknek végül Melák lesz a rabja, aki olyan közel ül a képernyőhöz, hogy az beszippantja az agyát. A második részben egy apró malőr miatt beviszik Rocko autóját a telepre, így nem tud dolgozni járni. Pénz nélkül viszont nem tudná kiváltani a kocsiját, így tömegközlekedést használ, hogy eljusson a munkahelyére, különben Mr. Szmötyi kirúgja.
6 Rocko modern karácsonya
Karácsony van O-városban, de mint eddig minden évben, idén sem esik a hó. Rocko új szomszédai manók, akiket meg is hív az egész város számára szervezett karácsonyi bulijára. Ám Nagyfejű Ednek nem tetszenek a manók, és mindent elkövet, hogy meghiúsítsa a bulit.
7 Kemping / Csókolj meg, külföldi vagyok
Az első részben Rocko, Melák, és Filburt túrázni indulnak a hegyekbe. Ott azonban csak elpuhult városlakókra lelnek, így Rocko javaslatára mélyebben bemerészkednek az erdőbe. A második részben egy félreértés miatt ki akarják utasítani Rockót az Államokból, azonban hirtelen kitalálják, hogy Filburt (azaz Ofélia) a házastársa. Ezt a szerepet addig kellene játszaniuk, míg az iratok nem készülnek el, azonban Filburt komolyan veszi.
8 Hajókirándulás
Rocko és Melák elkísérik melák nagyapját egy öregeknek szóló hajóútra. Az események azonban váratlan fordulatot vesznek, amikor a Bermuda-háromszögbe sodródva egy időviharban az öregek megfiatalodnak, Rockóék pedig megöregednek.
9 Szaporodási ösztön / Uniformisban
Az első részben a bolygók együttállása miatt Filburtre rátör a szaporodási ösztön, mely arra készteti, hogy jusson vissza Tekhonszültére. Ő azonban nem szeretne felnőni, és kéri barátait, ne hagyják, hogy elmenjen, bármit is tesz vagy mond. Azonban a természet szava erősebb… A második részben Melák összetöri a családi autót, és hogy a javításra pénzt keressen, munkát vállal. Biztonsági őr lesz a Conglom-O-nál, azonban a munkáját túl komolyan veszi.
10 Haj-sza / A döntő dobás
Az első részben Rockót jelölik a Hónap dolgozója címre. Ennek okán szerepelhetne a képe az újságban. Sajnos nincs róla normális fotó, ezért Filburttel csináltatna párat. Azonban a nagy napon elalussza a haját. A második részben Nagyfejű Ed, egy fiatalkori malőrje miatt, minden erejével azon van, hogy a női bowlingcsapattal kupát nyerjen. Mivel az ellenfelük feladja, de kötelező kiállniuk valakikkel, ezért Ed Rockóékból szervez egy csapatot, hogy nyerhessenek ellenük.
11 Romfüggők / A légy napja
Az első részben Rockóék 500 dollárral tartoznak a pizzásoknak, amit még aznap meg kéne adniuk. Hogy előteremtsék a pénzt, garázsvásárt tartanak. A pénz azonban egészen máshonnan folyik be… A második részben Rocko túrára indulna Melákkal, de Mr. Szmötyi egész éjszakára benn tartja az irodában. Lefárad, és hajnaltájt próbál elaludni. Ám ebben Flecko, a légy is megakadályozza…
12 Hógolyók / A béke legjobb barátja
Az első részben Rockót megbízza Mr. Szmötyi, hogy hozza el a legújabb Böszömmanus-képregényeket a hegyeken túlról. Magával viszi Melákot is. A hegyekben lavinaomlás történik, így kénytelenek meglátogatni a Fagyos-hegy síparadicsomot, ahol minden csak 5 dollár (pontosabban mindennek 5 dollár az ára). A második részben Earl megszökik a laboratóriumból, és Nagyfejű Edet terrorizálja. Bev viszont megsajnálja az állatot, és befogadja.
13 Nem jó kicsinek lenni / Szemproblémák
Az első részben Rockónak elege lesz abból, hogy olyan kicsi. Véletlenül balesetet okoz, és míg eszméletlenül fekszik, furákat álmodik a magasságával kapcsolatban. A második részben Rocko az országos légkalapács-versenyre készül, de kiderül róla, hogy rossz a szeme, és így bajosan indulhatna a versenyen.

Harmadik évad: 1995[szerkesztés]

Dialog-stop-hand.svg Alább a cselekmény részletei következnek!
# Magyar cím
1 Isten veled, kismadár / A végzet böffenése
Az első részben Filburtöt beutalják a kórházba, hogy kivizsgálhassák. Addig is Rockóra és Melákra bízza a madarát, Tirdyt, akivel több a gond, mint ahogy látszik… A második részben Filburt és Melák cserkészcsapat tagjaiként szeretnének eljutni egy űrtáborba. Azt azonban meg kellene nyerni. Melák is fellép, egy böfögős számmal, ami mindenkinek tetszik, de az apjának nem…
2. Kávé / Kolbászfejűek
Az első részben egy új kávézó nyílik, amit a Kaméleon testvérek üzemeltetnek. Megkínálják Rockót egy kávéval, aminek förtelmes íze van. Rocko meg is mondja, hogy szerinte ez nem kávé. A Kaméleon testvérek erre előadják a kávé bizarr történetét. A második részben Melákot beszervezi köreibe a kolbászokat áruló gyorsétterem. Előrefelé halad a ranglétrán, de mint kiderül, kiszállni már nem lehet…
3 A lidérces Halloween / Ed meghalt
A különkiadásnak szánt epizód első részében Rocko és Melák magukkal viszik a félős Filburtöt cukorkagyűjtő útjukra. Azonban ott kísért felettük az ugráló lidérc és Őrült Gréti Néni figyelmeztetése: Filburt nem ehet cukrot. A második részben Rocko különös árnyékokat lát a szomszédjában. Úgy fest számára, mintha Bev megölte volna a férjét, Nagyfejű urat. És csakugyan, Ed eltűnt a környékről…
4 Horgászat / Kamera előtt szégyenlős
Az első részben Rocko, Melák, és Filburt horgászni indulnak a tengerre. Filburt az új óráját mutogatja mindenkinek. A tengeren rejtélyes dolgok történnek velük. Úgy fest, mintha rájuk horgászna valaki… A második részben Rocko hézi videót készít a szüleinek, ami kritikán alulira sikeredik. Melákék titokban felveszik, ahogy Rocko éjjel meztelenül tejet iszik. Így adják oda a Kaméleon testvéreknek az anyagot, hogy vágják meg, ők azonban művészfilmet készítenek belőle.
5 Orr / Öreg béka nem vén béka
Az első részben Nagyfejű Bev egy fertőzött légytől beteg lesz. Kórházba viszik, ahol tévedésből orrot varrnak fel neki. Az illatokat igencsak élvezi, de megrökönyödik, amikor rájön, hogy férje, Ed, rettenetesen büdös. A második részben Nagyfejű Ed előléptetésre számít a cégénél, de ott azt mondják neki, hogy túl öreg. Ettől elszomorodik, és mindent megtesz, hogy fiatalosnak látszódjék.
6 Autószerelés / Rocko boldog férgei
Az első részben Rocko kocsija elromlik. Az autószerelők kinevetik az ócska járművet, így Rocko, Melák, és Filburt egyedül vágnak neki a javításnak. A második részben Nagyfejű úr csemegéi, a bogarak Flecko segítségével megszöknek, és átköltöznek Rockóhoz, mivel ő nem bántja őket.
7 Párizs / Kövér mezők
Az első részben Rocko és Melák Franciaországba utaznak városnézésre. A buszvezető azonban nem hajlandó megmutatni az érdekes építményeket. Rocko bosszúból megszökik a csoporttól, időközben pedig szerelmes is lesz. Melák pedig követi. A második részben Szafi rettenetesen elhízik, ezért zsírleszívásra kell vinni. Bolha és Gyűrűs azonban vígan élnek, a háj ugyanis új, ismeretlen területeket jelent a kutyán.
8 Szerencsesütik / Budi-dili
Az első részben Filburt lesz a Sors kegyeltje, így részt vehet egy nyereményjátékon. Azonban egy szerencsesütiben talált jóslás miatt hirtelen elkezdi kísérteni őt a balszerencse… A második részben egy kormányzati műhold csapódik Rocko konyhájába. Mivel Rocko bulit tartana, sürgősen rendbe kell szedni a házat, ezért elmennek a helyi lakberendezési bemutatóra.
9 Beszélőviszonyok - Foggal-körömmel
Az első részben Rocko és Melák egy talkshow-ba kerülnek, ugyanis egy születésnapi ajándék miatt rettenetesen összevesztek, és utálják egymást. A második részben Rockóról kiderül, hogy rágja a körmét, és képtelen abbahagyni. A Kaméleon testvérektől szerez egy ingyenes gyógymódot, ami viszont rendkívül furcsa…
10 Az ostobaság völgye
Nagyfejű Ralph befejezi a Hájfejűéket. Viszont a szerződése szerint tartozik még egy sorozattal. Otthon Melákék igyekeznek ötleteket adni, de azok olyan bugyuták, hogy Filburt szerint felbontanák Ralph szerződését. Ralph viszont pont ezt akarja, így szerződteti őket, hogy csináljanak egy új sorozatot. Érdekes módon teljes sikert arat a próbálkozás…
11 A nagy kérdés / A nagy válasz
Az első részben Filburt szeretné megkérni doktor Hutchinson kezét. Ő azonban egész nap egy Tigris nevű alakkal van, és az osztálytalálkozóra is együtt mennek el. Filburt már-már feladná, de Rockóék bátorítják, hogy kérje meg a kezét. Mint kiderül, nem is alaptalanul: Tigris éppen hogy segítette a doktornőt a döntés meghozatalában. Így hát ők ketten eljegyezhetik egymást. A második részben tűzik ki az esküvőt, amit Hutchinson doktornő anyja ellenez, szerinte ugyanis egy macska és egy teknős nem köthet házasságot. Ráadásul a Rocko és Melák által szervezett legénybúcsú is érdekesre sikerül…
12 Egy őzike vacsorára / Sikálj az életedért
Az első részben Meláknak el kell ejtenie egy őzet, hogy igazolja a farkashordához való tartozását. Ez a feladat eleve nehéz számára, de ráadásul bele is szeret a választottjába, és végül félre is érti a feladatot. A második részben Rocko kínosan készül, hogy jól mutasson egy díjátadón, ám a fogait nem mossa meg elég alaposan, és az egész város láthatja a brokkolitól zöld fogait.
13 Takarítás / Végzetes szerkezet
Az első részben egy énekekkel tarkított takarítási akciót láthatunk, amelyben Rocko segítségével győzik meg a Conglom-O-t, hogy ne szennyezze a környezetet. A második részben Rocko vesz a műszaki boltban egy turmixgépet, amely azonban nem működik megfelelően, mindazonáltal lélekkel bír, és rossz néven veszi, hogy kitaszították.

Negyedik évad: 1996[szerkesztés]

Dialog-stop-hand.svg Alább a cselekmény részletei következnek!
# Magyar cím
1 Jegyek / Hét tengeren keresztül
Az első részben Rocko nyer két jegyet egy birkózómeccsre. A másik jeggyel még nem tudja, mit kezdjen, de Rocko és Filburt egymást ölik azért, hogy az egyikük elmehessen. A második részben Nagyfejű úr egy régi gyerekkori trauma miatt minden éjjel alvajár, és kalóznak képzeli magát. Rockót is belekeveri a játékba…
2. Tréfacsinálók / Az anyaságig
Az első részben Melák április elsején mindenkivel tréfálkozik. Rocko felhívja őt, és megkéri, hogy hozza el a nagymamáját a repülőtérről, aki épp meglátogatja. Melák meg is teszi, de szöget üt a fejébe a tény, hogy a nagyi lehet, hogy maga Rocko. A második részben Filburt az apaságra készül. Ahhoz viszont, hogy a tojásokat jó melegen tarthassa, szüksége van egy méretes hátsóra. Itt jön a képbe Melák, aki pótmamaként száll be Filburt mellett a gyermekvárásba.

Érdekesség, hogy ezt a részt az amerikai Nickelodeon sosem adta le, mert a Tréfacsinálókban Melák a magára kötött rakétával öngyilkosságot kísérel meg, míg a második epizód szexualitását túlzottan bizarrnak találták.

3 Ed jó, Rocko rossz / Ed fel
Az első részben megüresedik a városi síntér pozíciója. Rocko és nagyfejű Ed is indulnak a választáson, de különböző célokkal. Ed azon van, hogy befeketítse Rockót a választók előtt. A második részben Nagyfejű úrnak golfoznia kell a főnökével. A lelkére kötik, hogy veszítenie kell, különben nagy bajba kerülhetnek. Azonban Ed meglepően jól játszik, köszönhetően Meláknak…
4 Kiképzés / Meseszövők
Az első részben felbukkan a városban Dingó, Rocko régi ellenfele. Mivel tartanak tőle, hogy elpáholja Rockót, Filburt és Melák harci tréninget csinálnak a számára. A második részben Filburt beteg lesz, és Rocko meg Melák olvasnak fel neki mesét, a maguk érdekes megfogalmazásában.
5 Mama kedvence / Kitartó kísértet
Az első részben Melák megunja, hogy mindenki mama pici fiának tekinti, és elköltözik otthonról. A Csocsi Csirke nevű étterem logójába költözik. Ám az élet nem lesz túl rózsás számára, hamarosan beköltözik hozzá egy rakás csótány… A második részben Rocko és Melák egy jósnőhöz mennek. Egy régmúltban történt sérelem miatt azonban Mortimer kán szelleme elkezdi üldözni Melákot.
6 Forrón csókol / Varázsfasírt
Az első részben Rocko szerelmes lesz a kenguru postáslányba, Alishába. Levelet is írt neki, ami rossz kezekbe kerül: Melákhoz, aki épp helyettesíti őt, és kötelességének érzi, hogy kivigye a levelet; annak ellenére, hogy Rocko meggondolta magát. A második részben Nagyfejű úr egy mágikus 8-as labda tanácsaira hallgatva egyre feljebb és feljebb jut a Conglom-O ranglétráján.
7 Titkolt bohóc / Sztárülep
Az első részben kiderül Nagyfejű úrról, hogy bár mást állít, de imád bohóc lenni. A főnöke javaslatára Ed, a bohóc néven lép fel gyerekzsúrokon, de erről senki sem tud. A második részben egy véletlen esés folytán Rocko lesz egy alsónadrágot gyártó cég reklámarca. Ez azonban megrontja kapcsolatát Melákkal.
8 Földönkívüliek / Légyburger
Az első részben Melák és Rocko véletlenül beleolvasnak Filburt naplójába. A tartalma és néhány különös egybeesés miatt kezdik azt hinni, hogy Filburt egy földönkívüli, aki világuralomra tör. A második részben Rockót hússütés közben zaklatja Flecko, aki ezért leüti a spatulájával. Bár semmi baja, Flecko mégis feljelenti, és a bíró arra ítéli Rockót, hogy egy napig éljen légyként.
9 Melák a kosárban / Egy görkoris wallaby
Az első részben Őszibarack számára lelkeket kell szereznie a pokolba. Áldozatnak Melákot nézte ki, akit egy ál-TV-műsorban szerepeltet. Melák produkciója azonban közel sem olyan, mint várta. A második részben Rocko szerelmes lesz egy Sheila nevű lányba. A lány tud görkorizni, Rocko viszont nem. Így Melák lesz a tanítómestere.
10 Csengőbetyárok / Parókás madarak
Az első részben Filburt és Melák becsengetőset játszanak. Rászedik Rockót is, hogy csengessen, ennek viszont káros következményei lesznek… A második részben Rocko elkíséri Filburtöt egy madárnéző túrára, ahol is szeretné megszerezni egy sas parókáját a gyűjteményébe.
11 Hipnotizálás / Farkas asszonyság vezet
Az első részben Melák hipnotizálja Rockót, aki ennek hatására azt képzeli magáról, hogy ő egy kutya. De ami még nagyobb baj, megszökik, és Nagyfejűné talál rá, aki pudliként kezeli. A második részben Melák apja nem engedi, hogy az új családi autót bárki vezesse rajta kívül. A felesége, Virginia viszont szeretné, és Rockót kéri meg, hogy tanítsa őt vezetni.
12 Emlékek / Utazás a jövőbe
Az első részben Melák túl sok legelőfüvet eszik, és emiatt kórházba kerül. Ismerősei összegyűlnek a betegágya felett, és elmesélik, hogyan ismerték meg őt. A második rész a jövőben játszódik, ahol Filburt gyerekei találnak egy banánt Rocko rég elhagyott házában. Apjukhoz viszik, aki egy érdekes történetet mesél el a banánról.
13 Mi legyen a pulykákkal? / Zavaros ősapák
Az első részben Rocko hálaadás napján akaratán kívül pulykákat rejteget a házában. Az éhes városlakók viszont egyetlen példányhoz sem tudnak hozzájutni… A második részben a város napján Nagyfejű Ed, a nagymarsall, nem engedi a parádén elindulni Rockóékat. Ennek hatására parázs vita alakul ki arról, kinek az ősei alapították a várost.

Források[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a List of Rocko episodes című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel.