A Mortal Kombat szereplőinek listája

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Ez a szócikk a Mortal Kombat I. számítógépes játék szereplőit sorolja fel.

Játszható szereplők[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Johnny Cage: Pusztán a hírnévért jött a tornára. Johnny egy elismert harcművész filmsztár, aki többek között a Sárkány Ököl film sorozat nagy sztárja. Végkifejlet: A bajnokság élet-halál harcai során megtanulja a valódi fontosságát a küzdelmi képességeinek. Bajnoki címét megvédve, visszatér Hollywoodba. Cage főszereplőjévé válik a Mortal Kombat: A filmnek és annak folytatásainak.

Kano: Bolond, zsoldos, ex-terrorista és tolvaj – Kano maga a bűnözés, és nem ismer kegyelmet senkivel szemben. Vezetője a Fekete Sárkány nevű szervezetnek. Ez a veszélyes csoport kizárólag az alvilágnak (no meg persze Kanonak) él. Végkifejlet: Goro és Shang Tsung vereséget szenvedett Kano ellen. Ezek után Kano ereje vitathatatlan volt, a Fekete-sárkány rend pedig óriási lett, több nagyvárost is elfoglalt és egyeduralomra tört. A vitáknak vége és egy elég kusza rendet sikerült már Kanonak létrehoznia. A szabadságnak vége lett és meghalt, a viadalon aratott győzelemmel meg lett írva a világ sorsa.

Sonya Blade: Sonya egy ember az Egyesült Államokbeli Speciális Erőknél. Az ő csoportja kapta azt a feladatot, miszerint számolja föl a Fekete Sárkány szervezetet. Sonya Blade rájött, hogy Kano indulni fog a Mortal Kombat viadalon, ezért jelentkezett, hogy elkaphassa.

Shang Tsung: Túszul ejtette a speciális erőknek azon tagjait, akik Sonya csapatába tartoztak – ez volt az utolsó reménye, hogy ne ölje meg őt Sonya. Shang Tsung megígérte, sértetlenül távozhat a csapat… ha megnyeri a mérkőzést. A győzelme nem szabadította föl a csapatot, de megfogta a Fekete Sárkány és Shang Tsung erejét a viadalon.

Sheeva: az ősi Shokan faj tagja. Mint fajtársai, ő is magas és izmos testalkatú, szemei vörösek és négy keze van. Mivel Goro a Mortal Kombat bajnoka, a Shokanok a külvilág (Outworld) legelitebb polgárai közé tartoznak, valamint Shao Kahn nagyrabecsült harcosai. Amikor Shao Kahn a Föld elfoglalásának első lépéseként feltámasztja Sindel királynőt, Sheeva-t nevezi ki a királynő személyes védelmezőjének. Sheeva azonban bizalmatlanná válik, amikor Shao Kahn Motaro-t, egy Centaurian-t, jelöli ki, hogy vezesse harcba megsemmisítő csapatait. Ez sértés a Shokan faj számára, hiszen a Shokanok és a Centaur-ok már régóta halálos ellenségek. Az elkövetkező harcok során Sheeva mindenkit elintéz, aki megpróbál közel kerülni Sindel királynőhöz. Számtalan ellenség kiiktatása után szembekerül Jade-del és Kitana hercegnővel, akik szeretnék megtörni Kahn átkát és kiszabadítani Sindelt, de előbb Sheeva-t kell legyőzniük. Ez sikerül is nekik, Sheeva pedig szégyenében visszavonul a külvilágba. Visszatértekor felháborodva döbben rá, hogy Shao Kahn elárulta a Shokanokat, és támadást indított ellenük. Csatlakozik a Shao Kahn harcosai ellen küzdő társaihoz, ám Shao Kahn serege fölényben van, így a Shokanoknak nincs sok esélyük a győzelemre. Liu Kang azonban legyőzi Shao Kahnt, így Sheeva végre bosszút állhat ősellenségén, Motaro-n. Visszatérve a Földre Sheeva rájön, hogy földi szövetségese, Kano Motaro gondos kezei alatt felgyógyult. Titokban megkörnyékezi Kano-t és egyességet ajánl neki: ha segít neki meggyilkolni Shao Kahnt, cserébe Kuatan bányáiból származó kincseket és ékszereket ad. Kano beleegyezik. Később Motaro visszatér Shao Kahn palotájába, hogy jelentést adjon. Sheeva rejtőzve várakozik, majd rátámad a mit sem sejtő Centaurianra. A hosszú és brutális küzdelemben Sheeva megöli Motaro-t, de mielőtt még megtámadná Shao Kahnt, Kano elárulja Shao Kahnnak, hogy Sheeva megölte Motaro-t, és most az ő életére akar törni. A trónteremben Shao Kahn gyorsan és könnyedén legyőzi Sheeva-t, majd kardjával ledöfi őt. Ám Sheeva valahogy mégis életben marad, és úgy tűnik, részt vesz a Mortal Kombat: Armageddon küzdelemben. Az Armageddon játék befejezésében Sheeva legyőzi Blaze-t, és az ősi istenek (Elder Gods) a pusztítás istennőjévé változtatják át.[1]

Liu Kang: Egy harcos a szupertitkos Fehér Lótusz rendből, azt a balsorsú Shaloin templomot őrizte mely egyben az otthona volt és Shang Tsung katonái feldúltak. Ekkor Liu Kang megtudta ki az a Shang Tsung és mik a tervei. Liu Kang erős, ezért bízott erejében és szembeszállt a boszorkánymesterrel. Végkifejlet: Miután legyőzte Gorot, a torna Shang Tsung birodalmának megdöntésével ért véget. Ezek után Kang visszatért otthonába, a Shaolin templomba, ahol hősként ünnepelték. Hatalmas öröm és tisztelet vette körül, mert megnyerte a nagyszerű tornát.

Raiden: A villámok istene, aki emberi alakot öltött és koldusnak álcázva magát nevezett be a viadalra, hogy legyőzze Shang-Tsungot. Raiden egyszer már megállított egy inváziót, abban reménykedik, újra sikerül. Végkifejlet: Raiden győzelme nem volt meglepő, Shang Tsung vereséget szenvedett. De Raiden benevezését a viadalra a többi isten nem nézte jó szemmel, ezért ideiglenesen, megfosztották elrettentő hatalmától. Ám 4 év múlva Raiden visszakapta hatalmát. Boldog volt, mert megállított egy szörnyű háborút – még időben. „Kellemes napot.”

Scorpion: Származása ismeretlen, eredeti nevét pedig csak kevesen ismerik: Hanzo Hatasy. Scorpion régi riválisa volt Sub-Zero. Amikor megtudta, hogy jelentkezik a Mortal Kombat viadalra, Scorpion utána ment, hogy legyőzze és megalapíthassa saját klánját. Végkifejlet: Scorpion megölte a Lin kuei klán nagy harcosát Sub-zerot, majd Shang Tsungot is legyőzte. De győzelmének hatalmas ára volt. A viadal megnyerése után, amikor Scorpion visszatért meghalt és az alvilág királya lett. Scorpion soha többé nem látta a családját és sohasem tudott kijutni a titkos átok fogságából.

Sub-Zero: Valójában kettő Sub-Zero létezik: egy idősebb és egy fiatalabb. Mindkettejük a Lin Kuei klán harcosai (NEM ROSSZ Orgyilkosok, de NEM ninják, mivel a Lin Kuei egy kínai szervezet. Ennek ellenére néhány MK részben ninjákként vannak említve.) . Mindketten rendelkeznek a fagyasztás képességével. A fiatalabbik Sub-Zero könnyen felismerhető a jobb szemén lévő sebhelyről, amelyet egy Kung Lao elleni összecsapás során szerzett. Az idősebbik Sub-Zero az első MK részben szerepelt Sub-Zero-ként, majd miután Scorpion megölte, Sub-Zero öccse váltotta fel őt a későbbi MK részekben. Később, az idősebbik Sub-Zero-ból lett Noob Saibot, a halhatatlan alvilági harcos. Végkifejlet: A nagy bajnok elérte célját, és egy végzetes csapással végzett Shang-Tsung boszorkánymesterrel. Ezek után Sub-Zero felhagyott veszélyes, orgyilkosi hivatásával.

Reptile (titkosított): Reptile nem hivatalos versenyző a ligán. Kémként indult, hogy információkat szerezzen Shang Tsung részére. Reptile embereket eszik és úgy gyűjt erőt magának.

Kitana Kitana egy hercegnő, akinek van egy gonosz klónja, Mileena. Mileena minden áron meg akarja szerezni Kitana trónját, ezért ellenségekké válnak.

Nem játszható szereplők[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Goro: Goro-nak négy keze van.A Shokan faj vezetője (egyszerűbb nevükön: sárkányemberek) és már több mint 500 éve a Mortal Kombat liga egyik bajnoka. Shang Tsung felfogadja testőrének Gorot. Így a győztesnek előbb vele kell kiállnia aztán Shang Tsunggal.

Shang-Tsung: Shang Tsung egy boszorkánymester. Ő rendezi a Mortal Kombat ligát Shao Kahn parancsára minden emberöltőben egyszer! Annak idején végzet Liu Kang bátyával. Akit megöl, annak elrabolja a lelkét, és saját magát erősíti vele.

Jegyzetek[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]