A Maszk 2. – A Maszk fia

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(A Maszk 2. - A Maszk fia szócikkből átirányítva)
A Maszk 2. – A Maszk fia
(Son of the Mask)
2005-ös amerikai–ausztrál film
RendezőLawrence Guterman
Producer
AlapműThe Mask
Műfaj
ForgatókönyvíróLance Khazei
Főszerepben
ZeneRandy Edelman
OperatőrGreg Gardiner
Vágó
JelmeztervezőMary E. Vogt
Gyártás
GyártóNew Line Cinema
Ország
Nyelvangol
Játékidő90 perc
Költségvetés84 000 000 $
Forgalmazás
Forgalmazó
BemutatóUSA 2005. február 18.
Korhatár12 II. kategória (F/1981/J)
Bevétel
  • USA
  • 17 018 422 $
  • Más államok
  • 40 534 165 $
  • Összesen
  • 57,552,587 $
Kronológia
ElőzőA Maszk
További információk
SablonWikidataSegítség

A Maszk 2. – A maszk fia (eredeti cím: Son of the Mask) 2005-ben bemutatott egész estés amerikainémet film, a nagy sikerű A Maszk című film folytatása. A magyar mozikban nem mutatták be, de később DVD-n kiadták. Eredetileg szerették volna felkérni Jim Carrey-t, hogy újból játssza el a főszerepet, de ő már nem vállalta el.

A film nem aratott sikert, hanem csúfosan leszerepelt a nézők és kritikusok előtt; a 84 millió dolláros költségvetéssel készült film az Egyesült Államokban csupán 17, a többi országban pedig 40 millió dolláros bevételt hozott. A film továbbá az Arany Málna díj nyolc kategóriájában kapott jelölést, ebből a Legrosszabb remake, folytatás vagy utánzat-kategóriában nyert. Az Internet Movie Database elnevezésű filmes weboldalon a Maszk 2. a 100 legrosszabb film listáján jelenleg az 53. helyen áll. A kritikusok és a nézők jelentős része idétlen humorúnak és pocséknak tartják a filmet.

Cselekmény[szerkesztés]

Alább a cselekmény részletei következnek!

Miután Stanley Ipkiss bedobta a folyóba a maszkot, az elsodródott Edge City vidéki részére. Eközben egy viking isten, Odin, megbízza fiát, Lokit, hogy szerezze vissza a maszkot, mert csak bajt okoz a földön.

Tim Avery egy rajzfilmstúdióban dolgozik, mint egy jelmezes teknős. Titkon komoly karrierről álmodik és egy saját rajzfilmsorozatról. Rettegéssel tölti el a gondolat, hogy egyszer ő is apa lesz. Felesége, Tonya pont az ellentéte: sikeres üzletasszony és már nagyon szeretne családot alapítani. Kutyájuk rátalál a maszkra egy patakmederben, majd hazaviszi. Tim egy Halloween buliba hivatalos, de elkallódott az álarca. Felesége tanácsára a varázslatos maszkot viszi el és veszi fel a buliban. A lapos bulit teljesen felforgatja és mindenki elképed, mert nem ilyennek ismerték a kollégájukat. A parti után hazamegy a feleségéhez és eltöltenek együtt egy szerelmes éjszakát. Tonya teherbe esik, de csak részben férjétől, mint inkább a maszktól. A maszknak hála Tim fia már a vérében hordozza a maszk őrületes képességeit, de sokáig ez rejtve marad. Tim feleségének el kell utaznia egy hétre és a férjére bízza a gyereket. A kisgyereken ekkor jelentkeznek elsőnek különös képességei, mellyel az apját halálra rémíti és kis híján az őrületbe is kergeti. A család kutyája megszerzi a maszkot és átalakul. Őrült ötlete támad: hogy újra magára vonzza gazdája figyelmét, megöli a babát. Azonban az ellenség sem hagyja magát, ő maszk nélkül is tud minden varázslatot. Megkezdődik a harcuk. De közben Loki is megérkezik a maszkért és elrabolja a gyereket. Tim leveszi kutyájáról a maszkot, majd a közben visszatért felesége segítségével elindul megmenteni közös fiukat.

Itt a vége a cselekmény részletezésének!

Szereplők[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]