A Jane Austen könyvklub (film)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
A Jane Austen könyvklub
(The Jane Austen Book Club)
2007-es amerikai film
RendezőRobin Swicord
ProducerJohn Calley, Julie Lynn, Diana Napper
AlapműThe Jane Austen Book Club
Műfaj
ForgatókönyvíróRobin Swicord
Főszerepben
ZeneAaron Zigman
VágóMaryann Brandon
Gyártás
OrszágUSA Amerikai Egyesült Államok
Nyelvangol
Játékidő106 perc
Forgalmazás
Forgalmazó
  • Sony Pictures Classics
  • Netflix
  • Vudu
BemutatóUSA 2007. október 5.
Korhatár12 II. kategória (F/6822/J)
További információk
SablonWikidataSegítség

A Jane Austen könyvklub (eredeti cím: The Jane Austen Book Club) 2007-ben bemutatott romantikus filmdráma, rendezője Robin Swicord. A forgatókönyv Karen Joy Fowler regénye alapján íródott, melyben megvitatja Jane Austen regényeit.

A könyvklub tagok, miközben kutatnak Jane Austen irodalmában, meglelik önmagukat, élettapasztalataikat párhuzamba helyezik az olvasott könyvek témáival.

Cselekmény[szerkesztés]

Sylviát húsz év házasság után elhagyja férje, Daniel, egy másik nőért. Barátnője, Bernadette ekkor alapít egy Jane Austen Könyvklub-ot, amellyel más gondolatokra akarja rávezetni Sylviát. Ebben a klubban a brit írónő, Jane Austen hat regényéről lesz szó. Hat regény, hat tag. Sylvia legjobb barátnője, a szingli és kutyatenyésztő Jocelyn hozza el véletlen ismerősét, Grigg-et, aki az egyetlen férfi a csoportban. Az egyetlen indítéka a csatlakozásra az, hogy Jocelynnél pontokat szerezzen, és jobban megismerje őt. Sylvia leszbikus lánya, Allegra csak anyja kedvéért csatlakozik a klubhoz. A boldogtalan házasságban élő francia tanárnő, Prudie, akit az a veszély fenyeget, hogy viszonyba kezd egyik diákjával, a hatodik tag. A klub tagjai havonta találkoznak, hogy megvitassák Austen egy-egy művét. Fokozatosan kiderül, hogy az egyes klubtagok szerelmi élete egybeesik a regények cselekményével.

Szereplők[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Der Jane Austen Club című német Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

További információk[szerkesztés]