A Futrinka utca epizódjainak listája

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Ez a lista a Futrinka utca című magyar bábfilmsorozat epizódjait tartalmazza.

   #   Epizód címe   Első sugárzás
   1.    A kóbor eb    1979. augusztus 24.
   Futrinka utca lakói esős napra ébrednek, de még nem sejtik, hogy a legnagyobb fejtörést aznap nem a nedvesség, hanem egy kóbor kiskutya felbukkanása okozza majd. Mármost kinek a dolga befogadni a fázó kiskutyát?
   2.    Tanuljunk házőrzést    1979. augusztus 31.
   Cicamica megkéri Morzsát, hogy a kis Buksit tanítsa meg házat őrizni. Buksi olyan komolyan veszi a tanulást, hogy kitartásával nem csak mesterét ejti ámulatba, hanem a valódi bajtól is megóvja a ház környékét.
   3.    Rókica    1979. szeptember 7.
   Buksi unatkozik, mert a felnőtteknek mind dolguk van. Unalmában gödröket ás, csakhogy ezzel kárt okoz. Mennyivel könnyebb lenne, ha lenne kivel játszani! Szerencsére Sompolyogihoz éppen vendégségbe érkezik unokahuga.
   4.    A szájkosár    1979. szeptember 14.
   Morzsa elviszi Buksit sétálni, hogy unalmában ne okozzon több kárt. Útközben nem lehet vele bírni és ennek bizony súlyos következménye lesz. Egyedül Cicamica bízik abban, hogy Buksi hallgat a szép szóra.[1]
   5.    A sas    1979. szeptember 21.
   Buksi ugatásával zavarja a Futrinka utca lakóit. Mikor kell egy kutyának ugatni? Ebben most kivételesen Cicamica sem tud neki segíteni. Mielőtt újra bajt keverne, Morzsa a pártfogásába veszi.
   6.    Az edzett eb    1979. szeptember 28.
   Morzsa Buksiból edzett kutyát akar nevelni, ezért a napi mozgásról a szakadó eső miatt sem hajlandó lemondani. Csakhogy bőrig áznak, és ez néha még egy edzett ebben is kifog!
   7.    Az őrző-védő kalap    1979. október 5.
   Nyúl kalapos fejfedőit veszély fenyegeti, így segítségért folyamodik a tapasztalt házőrzőhöz. Morzsa helyett Buksi vállalja el a feladatot. A veszély végül olyan formában érkezik, amilyenre senki sem számított.
   8.    Tájékozódó futás    1979. október 12.
   Morzsa Buksival a tájékozódó futást szeretné gyakorolni, de Sompolyogiék sült kolbászának illata minduntalan eltántorítja a kiskutyát. Teljesen beleéli magát, hogy a sportolás végén kapni fog a kolbászból.
   9.    De jó vicc!    1979. október 19.
   Morzsa nagytakarít, de közben elmegy bevásárolni. Rókica minden áron meg akarja tréfálni az öreg kutyát és végül sikerül Buksit is beszerveznie. A tréfán csak ők nevetnek és azt hiszik, senki sem sejti titkukat.[2]
   10.    Nyuszibaba    1979. október 26.
   Rókica egyre az újabbnál újabb játékaival dicsekszik Buksinak. Cicamica és Morzsa mindent megtesznek Buksi boldogságáért, de a hencegéssel nehéz versenyezni. Megeshet azonban, hogy a hencegő végül egyedül marad.[3]
   11.    Rókavadászok    1979. november 2.
   Morzsához vendégek érkeznek: régi barátja Boxer Kristóf és a fia Bagó. Cicamica már előre örül, hogy Buksinak lesz játszótársa. Egy kisebb játszótársat azonban nem könnyű elviselni, főleg ha közben akad más barát is.[4]
   12.    Ezüstpenész    1979. november 9.
   Buksi mindennel játszik, ami a keze ügyébe kerül, és nem figyel arra, milyen galibát okoz ezzel másoknak. Mégha igyekszik is rendbehozni a dolgokat, Cicamicát ezúttal komolyan megbántotta.[5]
   13.    Morzsa kutya díványa    1979. november 16.
   Morzsa kutya tapétázni készül, ezért kiteszi díványát az udvarra. A hívogató ugrálóalkalmatosság Rókicát és Buksit is lázba hozza. A jókedv egészen addig tart, amíg egy rugó ki nem szakítja a huzatot.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Futrinka utca (magyar nyelven). MTVA Archívum. (Hozzáférés: 2019. május 12.)
  2. Futrinka utca (magyar nyelven). MTVA Archívum. (Hozzáférés: 2019. május 12.)
  3. Futrinka utca (magyar nyelven). MTVA Archívum. (Hozzáférés: 2019. május 12.)
  4. Futrinka utca (magyar nyelven). MTVA Archívum. (Hozzáférés: 2019. május 12.)
  5. Futrinka utca (magyar nyelven). MTVA Archívum. (Hozzáférés: 2019. május 12.)

Sablon:Magyar rajzfilm