A Fairy Tail szereplőinek listája

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Ez a lap Masima Hiro Fairy Tail című manga- és animesorozatának szereplőit mutatja be. A sorozat egy kitalált világ egyik országában, Fiorében játszódik. Ebben a világban a mágia létezik és szerves részét képezi az emberek mindennapjainak. A történet legtöbb szereplője varázsló, vagyis olyan ember, aki a mágia használatára szakosodott. A főszereplők mind a Fairy Tail nevű céhbe tartoznak, amelyet Fiore legerősebb máguscéheként tartanak számon. A céh mágusaira jellemző, hogy egy-egy munka elvégeztével hatalmas pusztítást végeznek.

A sorozat középpontjában egy rózsaszín hajú kamasz srác, Natsu Dragneel áll, főként az ő kalandjait láthatjuk. Mashima Hiro elmondása szerint az igazán komplex szereplők nem jellemzők a Fairy Tailre, de az előforduló néhány nagy hatással van a cselekmény alakulására. A 24. kötetben megjelenik a szerző bevallása szerint az általa valaha megalkotott legkomplexebb karakter.

Főszereplők[szerkesztés]

Natsu Dragneel[szerkesztés]

A sorozat főszereplője egy Natsu Dragneel nevű varázsló, aki már évek óta a Fairy Tail tagja. Forrófejű, állandóan keresi a kalandot és a kihívásokat, sokszor a bajtársait is kihívja, de rendkívül szereti a céhet, amely az otthonává vált és bármire képes a bajtársaiért. Vele találkozik először a céhből Lucy Heartfilia. Állandó társa és barátja Happy, a szárnyas, beszélő, kék exceed (macskaszerű lény). Natsut mostohaapja, Igneel a tűzsárkány nevelte fel, aki azonban 7 évvel ezelőtt nyomtalanul eltűnt, nagyjából ekkor lépett be főhősünk a céhbe. Ettől a sárkánytól tanulta el a sárkányölő mágiát, ami olyan ritka és egyedi, hogy az „elveszett mágiák” közé sorolják. Ennek a lényege, hogy átveszi a sárkányok képességeit, azaz lángcsóvát fúj, tűzzel üt, gyakorlatilag az egész testét képes lángokkal körbevenni. A mágia sajátossága, hogy meg tudja „enni” a tüzet ez által visszanyerve az elvesztett varázserejét. A sárkányölő mágia végső formája a Dragon Force.

Lucy Heartfilia[szerkesztés]

Lucy Heartfilia egy 17 éves varázsló és egyben a sorozat női főszereplője. Az ő mágiájával egy a miénkkel párhuzamos világból képes megidézni a „csillagszellemeket”. Ehhez az adott szellem kulcsára és egy vele megkötött szerződésre van szüksége. Általában őszinte, visszafogott, barátságos szereplő bár a kinézetét illetően kissé elfogult. Édesanyját korán elveszítette, apjával pedig elég rossz viszonyt ápol, ezért is szökött el otthonról és állt be varázslónak.

Happy[szerkesztés]

Happy egy kék bundájú macskaszerű teremtény, akire Natsu talált rá még tojás korában. Mágikus képessége, hogy szárnyakat növeszt, amivel repülni is képes, sőt akár egy embert – legtöbbször Natsut – is szállíthat. Gyerekes természete van, imádja ugratni Lucyt, ugyanakkor meglepően sokat tud a mágikus világról. A sorozat folyamán tudjuk meg, hogy ő valójában egy másik világ egyik értelmes fajának, nevezetesen az exceedeknek a tagja.

Gray Fullbaster[szerkesztés]

Gray, a sorozat másodlagos férfi főszereplője, egy 18 éves varázsló, aki jég-alkotó mágiát használ. Segítségével pillanatok alatt képes szinte bármilyen alakú és formájú tárgyat létrehozni. Legtöbbször a harcokhoz szükséges fegyvereket készíti. Natsuval ellentétben ő általában higgadt és a megbízásait is különösebb pusztítás nélkül végzi el, azonban van egy rossz szokása méghozzá, hogy észrevétlenül levetkőzik, ez amolyan berögződés még a gyerekkorából. Mágiáját Ur nevű tanító mesterétől tanulta. Mágiájuk természetéből adódóan rossz viszonyt ápol Natsuval, állandóan versengenek, gyakran összeverekednek.

Erza Scarlet[szerkesztés]

A sorozat másodlagos női főszereplője és egyben a Fairy Tail céh legerősebb női varázslója. Szigorú jelleme van, általában igyekszik visszafogni a céh túlságosan vad tagjait. Szinte mindig páncélban van, a harcokhoz mágikus kardokat, páncélokat használ. Sokra tartja Natsut, ugyanakkor, ha az kihívja őt egy harcra gond nélkül leveri (ez már nem egyszer előfordult). Mindenesetre neki is van egy "gyerekesebb" oldala, amit általában igyekszik elrejteni.