A Fairy Tail szereplőinek listája

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Ez a lap Masima Hiro Fairy Tail című manga- és animesorozatának szereplőit mutatja be. A sorozat egy kitalált világ egyik országában, Fiorében játszódik. Ebben a világban a mágia létezik és szerves részét képezi az emberek mindennapjainak. A történet legtöbb szereplője varázsló, vagyis olyan ember, aki a mágia használatára szakosodott. A főszereplők mind a Fairy Tail nevű céhbe tartoznak, amelyet Fiore legerősebb máguscéheként tartanak számon. A céh mágusaira jellemző, hogy egy-egy munka elvégeztével hatalmas pusztítást végeznek.

A sorozat középpontjában egy rózsaszín hajú kamasz srác, Natsu Dragneel áll, főként az ő kalandjait láthatjuk. Mashima Hiro elmondása szerint az igazán komplex szereplők nem jellemzők a Fairy Tailre, de az előforduló néhány nagy hatással van a cselekmény alakulására. A 24. kötetben megjelenik a szerző bevallása szerint az általa valaha megalkotott legkomplexebb karakter.

Főszereplők[szerkesztés]

Natsu Dragneel[szerkesztés]

A sorozat főszereplője egy Natsu Dragneel nevű varázsló, aki már évek óta a Fairy Tail tagja. Forrófejű, állandóan keresi a kalandot és a kihívásokat, sokszor a bajtársait is kihívja, de rendkívül szereti a céhet, amely az otthonává vált és bármire képes a bajtársaiért. Vele találkozik először a céhből Lucy Heartfilia. Állandó társa és barátja Happy, a szárnyas, beszélő, kék exceed (macskaszerű lény). Natsut mostohaapja, Igneel a tűzsárkány nevelte fel, aki azonban 7 évvel ezelőtt nyomtalanul eltűnt, nagyjából ekkor lépett be főhősünk a céhbe. Ettől a sárkánytól tanulta el a sárkányölő mágiát, ami olyan ritka és egyedi, hogy az „elveszett mágiák” közé sorolják. Ennek a lényege, hogy átveszi a sárkányok képességeit, azaz lángcsóvát fúj, tűzzel üt, gyakorlatilag az egész testét képes lángokkal körbevenni. A mágia sajátossága, hogy meg tudja „enni” a tüzet ez által visszanyerve az elvesztett varázserejét. A sárkányölő mágia végső formája a Dragon Force.

Lucy Heartfilia[szerkesztés]

Lucy Heartfilia egy 17 éves varázsló és egyben a sorozat női főszereplője. Az ő mágiájával egy a miénkkel párhuzamos világból képes megidézni a „csillagszellemeket”. Ehhez az adott szellem kulcsára és egy vele megkötött szerződésre van szüksége. Általában őszinte, visszafogott, barátságos szereplő bár a kinézetét illetően kissé elfogult. Édesanyját korán elveszítette, apjával pedig elég rossz viszonyt ápol, ezért is szökött el otthonról és állt be varázslónak.

Happy[szerkesztés]

Happy egy kék bundájú macskaszerű teremtény, akire Natsu talált rá még tojás korában. Mágikus képessége, hogy szárnyakat növeszt, amivel repülni is képes, sőt akár egy embert – legtöbbször Natsut – is szállíthat. Gyerekes természete van, imádja ugratni Lucyt, ugyanakkor meglepően sokat tud a mágikus világról. A sorozat folyamán tudjuk meg, hogy ő valójában egy másik világ egyik értelmes fajának, nevezetesen az exceedeknek a tagja.

Gray Fullbuster[szerkesztés]

Gray, a sorozat másodlagos férfi főszereplője, egy 18 éves varázsló, aki jég-alkotó mágiát használ. Segítségével pillanatok alatt képes szinte bármilyen alakú és formájú tárgyat létrehozni. Legtöbbször a harcokhoz szükséges fegyvereket készíti. Natsuval ellentétben ő általában higgadt és a megbízásait is különösebb pusztítás nélkül végzi el, azonban van egy rossz szokása méghozzá, hogy észrevétlenül levetkőzik, ez amolyan berögződés még a gyerekkorából. Mágiáját Ur nevű tanító mesterétől tanulta. Mágiájuk természetéből adódóan rossz viszonyt ápol Natsuval, állandóan versengenek, gyakran összeverekednek.

Erza Scarlet[szerkesztés]

A sorozat másodlagos női főszereplője és egyben a Fairy Tail céh legerősebb női varázslója. Szigorú jelleme van, általában igyekszik visszafogni a céh túlságosan vad tagjait. Szinte mindig páncélban van, a harcokhoz mágikus kardokat, páncélokat használ. Sokra tartja Natsut, ugyanakkor, ha az kihívja őt egy harcra gond nélkül leveri (ez már nem egyszer előfordult). Mindenesetre neki is van egy "gyerekesebb" oldala, amit általában igyekszik elrejteni.

Csillagszellemek[szerkesztés]

A csillagmágusok, mint Lucy tudják őket előhívni.

 • Aquarius: (ő a vízöntő csillagjegy) A 12 Zodiákus csillagszellem egyike, ezért is van aranykulcsa. Lucy-val kötött szerződést, már az anime elején is vele van. Ő Scorpio barátnője és imádja Lucy orra alá dörgölni, hogy neki „van pasija”, nem úgy mint gazdájának. A természete eléggé érdekes, ugyanis azt mutatja hogy nem szereti Lucy-t de ez nem teljesen igaz, lehet hogy néha felidegesíti de attól még kedveli.
 • Pisces: (ők a halak csillagjegy) A gazdájuk Yukino Agria a Sabertooth (egy másik céh) mágusa. Ők halakként vannak ábrázolva,de emberi formájuk is van.Szintén a 12 Zodiákus csillagszellemek közé tartoznak,nekik is arany kulcsuk van.
 • Aries: (ő a kos csillagszellem) A 12 Zodákius csillagszellem egyike,arany kulcsa van. Az első gazdája Karen Lilica, ott Leo-val vannak egy gazdánál és jó barátok lesznek. A második gazdája Sorano az Oración Seis tagja. Lucy legyőzi Sorano-t, majd a harc után elveszi tőle a kulcsait. Lucy a harmadik gazdája.
 • Taurus: (ő a bika csillagszellem) Ő is a 12 Zodiákus csillagszellem egyike, arany kulcsa van. Lucy a gazdája, akit imád a teste miatt, eléggé perverz.
 • Gemini: (ők az ikrek csillagjegy) A 12 Zodiákus csillagszellemekhez tartoznak. Első gazdájuk Sorano volt,majd Lucy-val kötöttek szerződést. Igazán aranyosak,kis báb ként vannak ábrázolva, de bárki alakját fel bírják venni akit megérintenek.
 • Cancer: (ő a rák csillagjegy) Arany kulcsa van, a 12 Zodiákus csillagszellem egyike. Első gazdája Layla Heartfilia volt, tőle örökölte Lucy, így ő lett a második gazdája.Furcsa stílusa van,imád fodrászkodni.
 • Leo: (az oroszlán csillagjegy) A 12 Zodiákus kapu vezetője,a legerősebb csillagszellem. Első gazdája Karen volt, majd szerződést kötött Lucy-val. Imádja Lucy-t és bármi áron megvédi.
 • Virgo: (ő a szűz csillagszellem) Egyike a 12 Zodiákus csillagszellemnek, arany kulcsa van. Első gazdája Everlue, majd egy küldetés során megszerzi jelenlegi gazdája Lucy. Tudja változtatni a kinézetét.
 • Libra: (ő a mérleg csillagjegy) A 12 Zodiákus csillagszellem közé tartozik, arany kulcsa van. Jelenlegi gazdája Yukino Agria.
 • Scorpio: (ő a Skorpió csillagjegy) Szintén a 12 Zodiákus csillagszellemhez tartozik és arany kulcsa van. Első gazdája Sorano volt, majd Lucy-hoz került. Ő Aquarius pasija. Eléggé fel van pörögve.
 • Sagittarius: (ő a Nyilas csillagjegy) Arany kulcsa van, a 12 Zodiákus csillagszellemek egyike. Első gazdája Moka, aki hálája jeléül adja Lucy-nak a kulcsot. Minden mondatában benne van a „mosi, mosi!” (jelentése: helló).
 • Capricorn: (ő a bak csillagjegy) Első gazdája Layla, aki halála előtt odaadja Capricorn-t Zoldeo-nak, aki beleköltözik a testébe. Leo „felszabadítja”, majd miután visszanyeri erejét Lucy-hoz társul. Alapvetően egy erős csillagszellem. Ameddig Zoldeo uralja a testét addig a Grimore Heart-nál van (az egyik legnagyobb sötét céhnél). A 12 Zodiákushoz tartozik, arany kulcsa van, mint a többieknek.
 • Nikora/Plue: Ő egy gyenge csillagszellem,de nem is harcosnak teremtették,inkább házi kedvencnek. Úgy is szokás hívni hogy Kiskutya. Ezüst kulcsa van. Lucy a gazdája.
 • Lyra: Ő is egy kevésbé harcra szánt csillagszellem, inkább énekelni szeret, egy lanton játszik. A harc inkább a Zodiákusok dolga. Lucy a gazdája. Ezüst kulcsa van.
 • Crucis: Ő egy bölcs csillagszellem aki szinte mindent tud, de gyakran elalszik gondolkozás közben. Gazdája neki is Lucy. Szintén ezüst kulcsa van.
 • Horologium: Ő Lucy csillagszelleme, gazdája eléggé sokat szokott benne utazni. Ezüst kulcsa van.
 • Caelum: Első gazdája Sorano volt, majd Lucy szerezte meg a kulcsát. Ezüst kulcsa van. Róla sok mindent nem lehet megállapítani, mert lényegében egy gép.