A Doktor Addison epizódjainak listája

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Az itt található lista a Doktor Addison című televíziós sorozat epizódjainak felsorolását, valamint rövid leírását tartalmazza.

A sorozat első évada 9 epizódból áll, mely kiegészül a pilottal, melyet A Grace klinika harmadik évadbeli Döntések és kalamajkák című dupla részében rejtettek el. A premierre 2007. szeptember 26-án került sor az ABC csatornán. Az évad befejező része 2007. december 5-én került adásba. Magyarországon az RTL Klub televíziós csatorna mutatta be a sorozatot.

A második évad premierje 2008. október 1-jén volt az amerikai ABC televíziós csatornán.

Dialog-stop-hand.svg Alább a cselekmény részletei következnek!

Első évad[szerkesztés]

Kép # Magyar cím Eredeti cím Író Rendező Eredeti premier Magyarországi vetítés
1 Ellenséges fogadtatás In Which We Meet Addison, a Nice Girl From Somewhere Else Shonda Rhimes Mark Tinker 2007. szeptember 26. 2008. június 10.
Addison otthagyja a Seattle Grace Klinikát, és Los Angelesbe költözik, hogy egy magánrendelőben vállaljon állást. Naomi, aki az Oceanside Wellness Group egyik tulajdonosa, társai tudta nélkül alkalmazza Addisont, így érkezését vegyes érzelmekkel fogadják.
2 Váratlan látogató In Which Sam Receives an Unexpected Visitor Mike Ostrowski Tony Goldwyn 2007. október 3. 2008. június 17.
Cooper egy kis "meglepetést" küld Samnek. Azonban nemcsak Naomi lesz féltékeny, hanem Addison is, mikor Pete-tel látja a lányt, aki orvosi segítséget kér tőle.
3 Titkok és kalamajkák In Which Addison Finds the Magic Shonda Rhimes és Marti Noxon Mark Tinker 2007. október 10. 2008. június 24.
Addison és Pete együtt próbálnak megoldani egy esetet. Cooper egy rejtélyes betegséggel találja szemben magát. Négy kislány, akik testvérek egyazon betegségben szenvednek. Cooperre vár a feladat, hogy megoldja a rejtélyt.
4 Rögeszme In Which Addison Has a Very Casual Get Together Andrea Newman Arvin Brown 2007. október 17. 2008. június 30.
Addison vendégségbe hívja munkatársait a házába. Violet találkozik volt barátjának feleségével, aki kezelésre érkezik a rendelőbe. Sam egy televíziós műsorban népszerűsíti könyvét.
5 Az álompasi In Which Addison Finds a Showerhead Shonda Rhimes és Marti Noxon Julie Ann Robinson 2007. október 24. 2008. július 7.
Pete egyre inkább felkelti Addison érdeklődését. Cooper nem örül, hogy a klinikán látja Violet volt barátját. Maya, Naomi és Sam lánya, titokban Addison segítségét kéri.
6 Alvászavar In Which Charlotte Goes Down the Rabbit Hole Jenna Bans David Solomon 2007. október 31. 2008. július 14.
Charlotte Pete segítségét kéri. Naomi randira készül, akinek ez lesz az első találkája az egyetem befejezése óta. A klinika egyik betege arra kéri Addisont és Naomit, hogy titkolják el termékenységét a férje elől.
7 Három szülés In Which Sam Gets Taken For a Ride Emily Halpern Jeff Melman 2007. november 14. 2008. július 21.
Addison és Pete elhatározzák, hogy magasabb szintre lépnek kapcsolatukban. Samet házhoz hívja egyik betege. A megadott címre évre azt hiszi eltévedt, mert csak egy boltot talál. Amikor belép, egy lábon lőtt férfit lát és néhány vevőt, akiket egy fegyveres nő tart sakkban. A támadó várandós, ás megindul a szülés. Addson és Naomi betege rá sem bír nézni újszülött gyermekére, amikor megtudja, hogy ismét fiút szült.
8 Vesztegzár In Which Cooper Finds a Port In His Storm Lauren Schmidt Mark Tinker 2007. november 21. 2008. július 28.
Addison Violet egyik betegével randizik. Naomi és Sam egy zárdában próbálnak megoldani egy esetet. Addison és Pete ezalett egy fiatal anya megsegítésére siet.
9 Harcosok klubja In Which Dell Finds His Fight Ayanna Floyd Wendey Stanzler 2007. december 5. 2008. augusztus 4.
Cooper és Charlotte titkos viszonyba kezdenek. Sam és Naomi próbálja eldönteni, hogy kapcsolatuk milyen irányba is halad. Cooper és Pete tanácsadást szervez leendő apukák részére. Dell Sam segítségét kéri nagyapja esetének kivizsgálásában. Addison újra találkozik Kevinnel.

Második évad[szerkesztés]

Kép # Magyar cím Eredeti cím Író Rendező Eredeti premier
1 Családi ügy A Family Thing Shonda Rhimes és Marti Noxon Mark Tinker 2008. október 1.
Naomi körül forr a levegő, Addison és Sam aggódva figyelik, ahogy főnökük egyre jobban bezárkózik. Végül Addison nem bírja tovább, és kikényszeríti barátnőjéből az igazságot. Naomi akaratlanul is hozzájárult egy olyan terhességhez, amelynek elsődleges célja nem az új baba megszületése volt, hanem egy hétéves, leukémiás kisfiú megmentése a köldökzsinórvér segítségével.
2 Vak véletlen Equal and Opposite Mike Ostrowski Tom Verica 2008. október 8.
Sam egyik menthetetlen betege, egy 17 éves fiú, szeretne meghalni, de apja kikényszeríti, hogy tovább kezeljék. A fiút az ágyhoz szíjazzák, hogy ne téphesse ki magából a csöveket. Sam nagy dilemma elé kerül. A fiú apjának vállalata nagy bevételt jelent a klinikának, ugyanakkor lelkiismerete nem engedi szenvedni a gyereket. Naomit és Addisont egy fiatal pár keresi fel. A lány szeretne teherbe esni. A genetikai vizsgálat kideríti, hogy a fiatalok testvérek. Mindkettő anyja ugyanazon spermadonor segítségével esett teherbe.
3 Kínos titkok Nothing To Talk About Ayanna A. Floyd Helen Shaver 2008. október 22.
A klinikán feszült a hangulat. Naomi nem beszél Addisonnal, mióta Addison elárulta Samnek, hogy a praxis a csőd felé tart, és Sam felmentette a vezetői székből. Charlotte megpróbálja a kórházba csábítani Addisont. Pete tűzoltóparancsnok betege női alsóneműt hord, és amikor megsérül, nem engedi ellátni a sebeit, nehogy kiderüljön a titka. Violet betege álmatlansággal küzd. Attól fél, kamasz fia pszichopatává válik, ugyanis megölte a kutyájukat.
4 Hős a múltból Past Tense Craig Turk Michael Pressman 2008. október 29.
Cooper kis betegének anyja rájön, hogy az orvos fotóját látta egy felnőtt társkereső oldalon, ezért nem akarja a továbbiakban vele kezeltetni a kisfiát. Addison mindent elkövet, hogy kibékítse Samet és Naomit. Váratlanul felbukkan egy orvosnő, aki korábban Pete-tel az Orvosok Határok Nélkül Szervezetének dolgozott, és a férfi korábbi hőstetteiről mesél az elképedt kollégáknak. Addisont hétvégi kiruccanásra hívja Kevin.
5 Kockázatos lépés Let It Go Lauren Schmidt Michael Zinberg 2008. november 5.
Mivel a klinika a csőd felé tart, Addison nem érti, miért nem adják bérbe valakinek az alattuk lévő emeletet. Violetet felhívja egy fiatalkori barátnője, aki a politikusi pályát választotta. Arra kéri Violetet, lopja el és semmisítse meg az orvosi aktáját, melyből kompromittáló adatokkal lejárathatnák a kampánya során. Addison és Naomi újra konfliktusba kerülnek egymással, amikor Naomi egy halálos beteg fiatal lányt akar teherbe ejteni. Addison kiadja egy cégnek az alsó szintet, hogy megelőzze a teljes csődöt.
6 Indulatok Serving Two Masters Emily Halpern Joanna Kerns 2008. november 19.
Az alsó szinten, melyen az új bérlő próbál berendezkedni, hatalmas a zaj. Violet lemegy körülnézni, és döbbenten látja, hogy Charlotte felügyeli az építkezést. Ekkor jön rá, hogy egy konkurens klinika nyílik majd az övék alatt. Szeretné elmondani Coopernek, hogy Charlotte kijátszott mindenkit, de végül inkább hallgat. A klinikán két terhes nő is felkeresi Addisont. Mindkettő babája ugyanattól az apától fogant. Amikor találkoznak, elszabadulnak az indulatok.
7 Hűtlenek Tempting Faith Jon Cowan és Robert L. Rovner James Frawley 2008. november 26.
Addisont meglátogatja a bátyja, és ez valamelyest hat a klinika többi munkatársára is. Archer a könyve bemutatója után Naomi ágyában köt ki. Samet kissé megdöbbenti, hogy felesége volt az, aki előbb lépett tovább. Charlotte továbbra is titkolja Cooper előtt, hogy klinika megnyitására készül éppen a praxisuk alatti emeleten.
8 Bűn és Bűnhődés Crime and Punishment Shonda Rhimes Mark Tinker 2008. december 3.
Violet és Sam megpróbálnak közös nevezőre jutni, amikor Violet korábbi betege, Doug, meggyilkolja feleségét, Sam korábbi betegét, Karent. Karen gyógyíthatatlan betegségben szenvedett, Doug azt állítja, felesége kérte meg, hogy lője le őt, és Violet hisz neki, ám később mégis kételyei támadnak. Megnek megengedik, hogy a klinikán rendeljen, de nemtetszést vált ki, amikor kiderül, hogy abortuszokat hajt végre.
9 Versenyhelyzet Know When To Fold Elizabeth J.B. Klaviter Jeff Melman 2008. december 10.
Amikor Charlott megnyitja klinikáját, óriási verseny alakul ki a két praxis között. Az orvosok valósággal lopkodják egymás betegeit, amitől eléggé feszült a hangulat. Dell segíteni akar egy egyedülálló várandós anyának, és összehozza a lányt egy gyermektelen párral. Charlotte rosszulléteit látva Cooper azt hiszi, hogy terhes, de kiderül, hogy pusztán gyomorrontásról van szó. Addisont bosszantja a konkurens klinika orvosának arrogáns stílusa.
10 Különvélemény Worlds Apart Steve Blackman Bethany Rooney 2008. december 17.
Meg visszatér, de Pete úgy érzi, a kapcsolatuknak nincs jövője, ráadásul vonzódik Violethez. Cooper nehéz döntés elé kerül egyik kis betege kapcsán. A kollégák felháborodnak, amikor Naomi elfogadja Charlotte kollégájának ajánlatát, és meddőségi szakértőként konzultál Wyattel egyik rákos beteg kapcsán, aki teherbe szeretne esni. Addison és Kevin között problémák merülnek fel, amikor Addison segíteni próbál egyik betegén, aki call girlként keresi meg a tanulmányi költségeit.
11 Karantén Contamination Fred Einesman Kate Woods 2009. Január 8.
Az Oceanside Wellness karantén alá kerül, amikor Cooper egyik kis pácienséről kiderül, hogy kanyarós. Michael testvére egy oltás után autista lett, ezért Arlene a többi gyereket nem oltatta be. A felelőtlenség Michael halálához vezet. A legkisebb gyereket Cooper az anya akarata ellenére beoltja. Naomi arra kéri Addisont, segítsen Wyatt páciensén. Dell harcol, hogy kizárólagos felügyeletet szerezzen kislánya felett, mert aggódik, hogy Heather nem elég jó anya. Violet és Peter továbbra is folytatják viszonyukat, ám Violet életében megjelenik Sheldon is.
12 Titkos viszonyok Homeward Bound Sal Calleros Mark Tinker 2009. Január 15.
Violet egyszerre folytat viszonyt Pete-tel és Sheldonnal, és egyáltalán nem zavarja az új helyzet. Pete, aki egy új szintre emelné kapcsolatukat, nagyon megdöbben, amikor rájön, hogy Violet életében egy másik férfi is van. Sam egyik betege nem hajlandó Floridába költözni a fiához, hogy ott gondját viseljék. Violetnek bevallja, miért. Fia képtelen elfogadni leszbikus kapcsolatát. Kevin és Addison között egyre több a súrlódás, és Addison végül elfogadja az arrogáns Wyatt doktor vacsorameghívását.
13 Viszonyok hálójában Nothing to Fear Jon Cowan és Robert Rovner Allison LIddi-Brown 2009. Január 22.
Kevin úgy érzi, hogy barátnője titkol valamit. Addison valóban csak arra tud gondolni, hogy csókolózott a rivális klinika orvosával előző este. Felmerül benne, hogy Kevin talán mégsem hozzá való. Violet rájön, hogy terhes, de mivel párhuzamosan két férfival folytatott viszonyt, nem tudja, ki lehet a gyereke apja. Charlotte arra kéri Coopert, vegye őt feleségül.
14 Késő bánat Second Chances Craig Turk Jim Frawley 2009. január 29.
Cooper arra biztatja Violetet, hogy beszéljen terhességéről Pete-tel és Sheldonnal. Violet puhatolózik, de mindkét férfin úgy érzi, hogy nem akarnak gyereket. Addison fivére a városba költözik, és újrakezdi viszonyát Naomival. Charlotte végül úgy dönt, igent mond a rendes esküvőre, de Cooper ekkor már megígérte Violetnek, hogy hozzá költözik.
15 Acceptance Mike Ostrowski Steve Gomer 2009. február 5.
16 Ex-Life Jon Cowan, Robert Rovner, Krista Vernoff és Debora Cahn Mark Tinker 2009. február 12.
17 Wait and See Steve Blackman Michael Zinberg 2009. február 19.
18 Finishing Shonda Rhimes Donna Deitch 2009. március 12.
19 What Women Want Lauren Schmidt Mark Tinker 2009. március 19.
20 Do the Right Thing Craig Turk Eric Stoltz 2009. március 26.
21 What You Do For Love Ayanna A. Floyd Tom Verica 2009. április 23.
22 Yours, Mine and Ours Jon Cowan és Robert Rovner Michael Zinberg 2009. április 30.

Harmadik évad[szerkesztés]

Kép # Magyar cím Eredeti cím Író Rendező Eredeti premier Magyarországi vetítés
1 Egy családtag halála A Death in the Family Shonda Rhimes, Jon Cowan & Robert Rovner Mark Tinker 2009. október 1.
2 Ilyenek voltunk The Way We Were Patti Carr & Lara Olsen Donna Deitch 2009. október 8.
3 Itt és most Right Here, Right Now Dana Baratta Rob Corn 2009. október 15.
4 Határeset Pushing the Limits Ayanna A. Floyd Allison Liddi-Brown 2009. október 22.
5 Furcsa társak Strange Bedfellows Kathy McCormick Steve Gomer 2009. október 29.
6 Veszélyes vizeken Slip Slidin’ Away Fred Einesman Helen Shaver 2009. november 5.
7 Nehéz ügy The Hard Part Steve Blackman Mark Tinker 2009. november 12.
8 Kimondatlan Sins of the Father Elizabeth J.B. Klaviter Tom Verica 2009. november 19.
9 Szülők csapdája The Parent Trap Craig Turk Donna Deitch 2009. december 3.
10 Robbanások Blowups Sonay Washington Mark Tinker 2009. december 3.
11 Egy második esély Another Second Chance Krista Vernoff & Kathy McCormick Michael Zinberg 2010. Január 14.
12 Ember tervez Best Laid Plans Patti Carr & Lara Olsen Bethany Rooney 2010. Január 21.
13 Patthelyzet Shotgun Jon Cowan & Robert Rovner Karen Gaviola 2010. február 4.
14 Love Bites Dana Baratta Matthew Penn 2010. Február 11.
15 Holtodiglan holtodiglan Til Death Do Us Part Craig Turk Kenny Leon 2010. Február 18.
16 Légörvény Fear of Flying Mark Tinker Ayanna A. Floyd 2010. Március 4.
17 Szerelmi háromszögek Triangles Tom Verica Steve Blackman 2010. Március 11.
18 Függőben lévő életek Pulling the Plug Ann Kindberg Kathy McCormick 2010. Március 25.
19 Tágra zárt szemek Eyes Wide Open Eric Stoltz Jesse Zigelstein 2010. Április 1.
20 Másodiknak lenni Second Choices Jeff Bleckner Patti Carr & Lara Olsen 2010. Április 22.
21 Háború War Eric Stoltz Elizabeth Klaviter & Sonay Washington 2010. Április 29.
22 A szerelem nevében In the Name of Love Mark Tinker Fred Einesman 2010. Május 6.
23 Egy gyönyörű barátság vége The End of a Beautiful Friendship Jeannot Szwarc Debora Cahn 2010. Május 13.

További információk[szerkesztés]