A Barátok közt szereplőinek listája

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Ez a szócikk a Barátok közt című televíziós sorozat szereplőit sorolja fel.

Berényi család[szerkesztés]

Berényi Ákos[szerkesztés]

Berényi Claudia és Berényi Zoltán egyetlen fia; 2001-ben kiírták a sorozatból, a cselekmény szerint egy építkezésen lezuhant.[1]

Berényi András[szerkesztés]

A három édestestvér(nek hitt) Berényi-fivér közül a középső fiú, bár később kiderül, hogy az ő vér szerinti édesapja nem Berényi Géza volt. Hosszú évekig a Berényi Kft. társtulajdonosa és építészmérnöke, Berényi Miklóssal ellentétben a lelkiismeretesség és a becsületesség híve. Első felesége Berényi (lánykori nevén) Palotai Zsuzsa, akivel még a nevelőintézetből ismerik egymást: két közös gyermekük született, Kata és Dániel. A legkisebb fiú, Berényi Bandi apja azonban – mint kiderül – nem András volt, hanem bátyja, Zoltán, amely kis híján tönkretette házasságát Zsuzsával. Miután András egykori évfolyamtársa, Kollár János elszereti András feleségét, a házaspár mégis elválik egymástól. András élettársa ezután Illés Júlia lesz, akivel össze is házasodnak, András Júlia gyermekeit a sajátjaként neveli.

2012-ben a szereplőt a sorozat producerei kiírták a sorozatból, arra hivatkozva, hogy karaktere „elfáradt” és képtelen már megújulni:[2] a történet szerint egy jótékonysági rendezvényen a Miklós által felbérelt verőemberek összetévesztik Andrást Berényi Attilával, és az üldözői elől egy toronyház tetejére menekülő András véletlenül megcsúszva a mélybe zuhanva meghalt.

Berényi Dániel[szerkesztés]

 • Váradi Zsolt (1998–2004, visszatérő szereplő)

Berényi András és Zsuzsa másodszülött gyermeke, Kata öccse, Bandika féltestvére. Kamaszkorában sok zűrbe belekeveredett, majd megkomolyodva ösztöndíjat kapott, így az USA-ban tette le az érettségit, ezt követően pedig felvételt nyert egy denveri egyetemre. Néha visszatér a képernyőre, legutóbb apja temetésekor.

Berényi Kata[szerkesztés]

 • Juga Veronika (1998–2004,2005)

Berényi András és Zsuzsa elsőszülött gyermeke, Dani és Bandi nővére.

Novák Csaba, majd a nála jóval idősebb Kertész Géza szerelme, akitől szülei eltiltják. A cselekmény szerint Londonban él és dolgozik.[1] Apja halála után nem sokkal megszületik kisfia, Brúnó.

Berényi Miklós[szerkesztés]

A sorozat fő gonosztevője, akire jellemző, hogy minden bajt képes túlélni: a cselekmény szerint jég alá lökték, lelőtték, megverték és kómába esett, zuhant le tetőről, rákos lett, és rárobbant egy épület.[3] A sorozatban Berényi Claudia és később Attila vetélytársa, a Berényi Kft. résztulajdonosa és ügyvezető igazgatója.

Berényi Attila[szerkesztés]

Ágnes édestestvére; Zoltán, Miklós és András féltestvére. Nórával volt együtt, miközben Julival is viszonyt folytatott. Végül lebuktak, és András halála után összejöttek. Két gyereke van az első házasságából: Zita és Dominik; valamint van egy törvénytelen lánya, Karolina.

Berényi Ágnes[szerkesztés]

 • Gubík Ági (2014-2017)

Attila édestestvére; Zoltán, Miklós és András féltestvére

Harmath Gergő[szerkesztés]

 • Zoltán fia, Miklós, András és Attila unokaöccse, Szonja féltestvére, eljátszák a halálát, hogy ne kerüljön gyanúba a gyújtogatás miatt.

Egressy Tóni[szerkesztés]

Utcagyerek, akit Berényi Miklós és Balogh Nóra fogadott örökbe, majd Noémi barátja lett. Szerepe szerint egy autóbalesetben veszítette életét,[4] szívét egy műtétre váró fiú, Szloboda Kristóf kapta meg. 2018-ban újra megjelent Miklósnak, halálközeli élménye során.

Harmathy Emma[szerkesztés]

Berényi András házasságon kívül született lánya, édesanyja Harmathy Veronika. András és Veronika az egyetemi évek alatt ismerkedtek meg, amikor András már nős volt. Szerelmük gyümölcseként született meg Emma, akiről András tizenöt évig semmit sem tudott. Emma egy ideig nagynénjével, Grétával él, majd Andrásékhoz költözik. Miután Emma beleszeret Vanda apjába, a nála jóval idősebb Alexbe és viszonyuk miatt botrány tör ki, a férfi pedig faképnél hagyja a lányt, Emma ösztöndíjjal Nizzába költözik tengerbiológiát tanulni.[1]

2011-ben András és Juli esküvőjére hazalátogat, de pár hétre rá visszamegy Franciaországba. 2013-ban ismét feltűnt apja temetésén.

Hoffer család[szerkesztés]

Hoffer Eszter[szerkesztés]

Hoffer József második gyermeke, Misi húga. Szerepe szerint vidékre költözött.[1]

Hoffer József[szerkesztés]

Művezető, aki felesége halála után egyedül neveli két gyermekét, Misit és Esztert. Konzervatív gondolkodású, szigorú családapa, fia másságát sokáig nem fogadja el, és eleinte lánya modellkedését is rossz szemmel nézi. Szerepe szerint új élettársával, Dobi Julival (Nyertes Zsuzsa) vidékre költözött, miután pajzsmirigyrákot kapott és átesett egy komplikációktól sem mentes műtéten.[5] 2018-ban, Berényi Zoltán emléktáblájának avatásán, újra feltűnt a Mátyás király téren.

Hoffer Mihály[szerkesztés]

 • Halász Gábor (1998–2003)

Hoffer József legidősebb gyermeke, Eszter bátyja.

Misi csendes, szorgalmas fiú. Amikor rájön, hogy a saját neméhez vonzódik, Misit konzervatív gondolkodású apja megtagadja, de később megenyhül és elfogadja fia másságát. Állítólag az ő alakjához köthető a magyar televíziózás történetének első meleg csókja.[6] Misi szerepe szerint Apjával és Hugával vidékre költözik.[7]

Érdekesség, hogy a szereplőt alakító Halász Gábor polgármester lett Kiskutason, a sorozatban eltöltött évekről pedig Ellenségek közt címmel könyvet írt sorozatbeli húgával, Konta Barbarával együtt.[6]

Kertész család[szerkesztés]

Mátyás Tilda[szerkesztés]

Vili bácsi és Magdi néni unokája. Ildikó lánya. Ricsi nővére. Anyjával mindig rossz volt a kapcsolata, ezért költözött tinédzserkorában Pesten élő nagyszüleihez. Kapcsolata volt Berényi Danival és Balassa Imrével is. Egyszer egy férfi megerőszakolta. Hosszú idő után sikerült feldolgoznia a történteket. Majd végül összejött Szilágyi Palival, és úgy tűnt, benne megtalálta a számára megfelelő társat. Fiatalon összeházasodtak, azonban a házasságuk csúnya véget ért. Végül összejött Szeibert Erikkel, akivel Szegedre költözött. Később egy időre megint feltűnt a sorozatban.

Mátyás Richárd[szerkesztés]

 • Galgóczy Gáspár (2004–2007)

Kertész Vilmos és Magdi anyus Pécsen élő unokája, Tilda öccse. Anyja, Ildikó elhanyagolja őt, ezért Ricsi Budapestre költözik. A fiú zárkózottsága miatt eleinte nehezen illeszkedik be az új környezetbe, később sikerül barátokat és szerelmet is találnia, először Noémi, majd Emma mellett. Szerepe szerint visszaköltözött az anyjához Pécsre.

Szereplő családok[szerkesztés]

Név Megjelenés Megszemélyesítő Megjegyzés
Berényi család
Dr. Balogh Nóra 1998– Varga Izabella
Kántor Kitty (gyermek)
Lendvai Anna (kamasz)
Miklós felesége, Timi édesanyja, Egressy Tóni nevelőanyja, Schneider Róbert özvegye. Jelenleg Somogyi Levente élettársa. Miklós kérésére újra (negyedszer) hozzámegy feleségül, hogy átvehesse a Berényi Testvérek Kft. irányítását.
Berényi (Kovács) Claudia 1998–2014, 2015, 2016, 2018, 2019- Ábrahám Edit Berényi Zoltán özvegye, Ákos és Juli édesanyja, Vanda, Péter és Máté nagyanyja, Marci dédnagyanyja, Hanna gyámja, Zsófi nagynénje. A kft. egykori résztulajdonosa, korábban vezérigazgatója. Új kedvesével, Komlósi Gyulával Olaszországba költözött. Időnként feltűnik a sorozatban. 2019- től ismét állandó szereplő lett.
Berényi (Jenes) Balázs 2010–2014, 2015, 2018- Aradi Balázs Miklós és Szepesi Anikó fia, Timi féltestvére, Kata, Ákos, Dani, Bandi, Zita, Dominik és Harmath Gergő unokatestvére. Van egy fia Vandától, Marci. Szerepe szerint Zsolt és a problémái miatt elszökött Bécsbe. 2018-ban visszatért a sorozatba. Jelenleg Vandával járnak együtt. A gyermekfalu felgyújtása miatt letartóztatják, de végül apja vállalja magára a bűnesetet, egy rövid ideig ezért Balázs vezeti a Berényi Kft.-t.
Berényi Attila 2009– Domokos László Ágnes édestestvére, Zoltán, András és Miklós féltestvére, Márta és Júlia volt férje, Zita és Dominik édesapja.
Berényi (Illés) Júlia 2006– Mérai Katalin Claudia lánya, Ákos féltestvére, Vanda, Péter és Máté édesanyja, Marci nagyanyja, Alex, András és Attila volt felesége.
Berényi Miklós 1998–2019 Szőke Zoltán
Morvay Bence (gyermek)
Szőke Bence (kamasz)
Zoltán és András öccse, Nóra és Szentmihályi Zsófi korábbi férje, Balázs és Timi édesapja, Egressy Tóni nevelőapja, Bandi keresztapja, a Berényi Testvérek Kft. (korábbi nevén Berényi Építőipari Kft.) többségi tulajdonosa, korábbi ügyvezető igazgatója. Magára vállalja az általa építetett gyermekfalu felgyújtását, fiát, Balázst védve, börtönbe vonul, a Kft. vezetését Nórának adja át (akit ezért negyedszer is feleségül vesz), majd megkéri családtagjait, barátait, hogy többé ne látogassák.
Berényi András 1998–2012, 2018 R. Kárpáti Péter
Deli Dániel (gyermek)
Kárpáti András (kamasz)
Zoltán és Miklós fogadott testvére, Kata, Dani édesapja, Bandi nevelőapja , Zsuzsa, majd később Júlia férje. Lezuhant egy tetőről, így életét vesztette.
Berényi Zoltán 1998, 2004, 2018 Gáspár Tibor (1998)
Figlár Tamás (gyermek) (2004)
ifj. Szőke Zoltán (kamasz) (2018)
Miklós és András bátyja, Claudia férje, Ákos, Bandi és Harmath Gergő édesapja, Dani, Kata, Timi, Balázs, Liza, Dominik, Zita és Emma nagybátyja, a Berényi Építőipari Kft alapítója. Már az első részben meghalt, húsz év után az is kiderült, hogy védett tanúként, Venezuelában kezdett volna új életet, de erre már nem kerülhetett sor.
Berényi Ágnes 2014-2017, 2018,2020- Gubík Ági Attila édestestvére, Zoltán, Miklós és András féltestvére, Liza édesanyja, Ludwig felesége, Kata, Dani, Bandi, Timi, Balázs, Zita, Dominik és Harmath Gergő nagynénje. Szerepe szerint Ludwig halála után Németországba költözött. Időnként feltűnik.2020-ban ismét feltűnik.
Berényi (Palotai) Zsuzsa 1998–2008, 2011-2013 (epizódszerepben), 2015 Csomor Csilla
Simó Fanna (gyermek)
András volt felesége, Kata, Dani és Bandi édesanyja. Szerepe szerint agydaganatot diagnosztizáltak nála, és Berlinbe utazott kezelésre. Időnként feltűnik a sorozatban.
Berényi Kata 1998–2004,2005 Juga Veronika András és Zsuzsa lánya, Dani és Bandi nővére, Londonba költözött.Nem sokkal apja halála után megszületik kisfia,Brúnó.
Berényi Dániel 1998–2004, 2009–2010, 2011, 2013 Váradi Zsolt Zsuzsa és András fia, Kata öccse, Bandi bátyja. Amerikába költözött, néha hazalátogat, kezelésre szorul.
Harmathy Emma 2004–2009, 2011, 2013 Marenecz Fruzsina András és Harmathy Veronika lánya, Dani és Kata féltestvére, Bandi, Timi és Balázs unokatestvére. Franciaországban tanul. 2011-ben ismét feltűnt a sorozatban, majd 2013-ban az apja temetésén.
Berényi Ákos 1998–2001 Somorjai Tibor Claudia és Zoltán fia, Harmath Gergő és Bandi féltestvére. Szerepe szerint meghalt, miután lezuhant egy építkezésen.
Berényi András Zoltán (Bandi) 1999–2013, 2017- Mile Tamás Zoltán (1999–2004)
Bereczki Gergő (2004–2013,2017-)
Zoltán és Zsuzsa fia, Dani, Kata, Ákos és Harmath Gergő féltestvére, András unokaöccse és nevelt fia, akit édesapjának tekint, Miklós unokaöccse és keresztfia, Timi, Balázs, Zita és Dominik unokatestvére. Szerepe szerint vidékre költözött az anyjával. 2017-ben visszatért a sorozatba. Jelenleg építészetet tanul és Lucával jár.
Berényi Tímea (Timi) 2007–2016, 2018- Szabó Gréta Barbara (2007)
Pekárovics Réka (2008)
Rada Klaudia (2008-2012)
Jelinek Éva (2012-2016)
Pásztor Virág (2018-)
Miklós és Nóra lánya, Attila, Ágnes és András unokahúga, Kata, Dani, Bandi, Dominik és Liza unokatestvére. Szerepe szerint Svájcban tanul. 2018-ban ismét feltűnt a Mátyás király téren. Jelenleg Oszi barátnője.
Berényi Zita 2014–2015 Pertics Villő Attila és Márta lánya, Dominik testvére, Kata, Dani, Timi, és Bandi unokatestvére, Ágnes unokahúga.
Berényi Dominik 2010–2011 Barcza Ábel Attila és Márta fia, Zita testvére, Kata, Dani, Timi és Bandi unokatestvére, Ágnes unokaöccse.
Berényi Márta 2009, 2011, 2014-2015 Kulcsár Tamara Berényi Attila volt felesége, Zita és Dominik édesanyja.
Takács Liza 2015-2017 Paku Éva Lilla (2015-2016)
Podlovics Laura (2016-2017)
Ágnes lánya, Attila unokahúga, Kata, Dani, Bandi, Zita, Timi, Balázs, Dominik és Timi unokatestvére. Ő gyilkolta meg Robit. Ezután rendőrségi őrizetbe, majd pszichiátriára került. 2016 októberében visszatért. Ludwig halála után anyjával Németországba költözött.
Szentmihályi Zsófia 2002-2017, 2018 Kiss Ramóna Szentmihályi Gábor és Szilvia lánya, Giorgio testvére, Claudia unokahúga, Bartha Zsolt és Miklós volt felesége. Tóbiástól született egy fia, Bence. Egy ideig Bokros Ádám barátnője. Szerepe szerint kisfiával, Bencével Rómába költözött. Időnként feltűnik.
Szentmihályi (Kovács) Szilvia (Sissy) 2002-2004, 2011 Hullan Zsuzsa Claudia testvére. Zsófi és Giorgia anyja. Szerepe szerint Olaszországban él. 2011-ben pár epizódra visszatért.
Szentmihályi György (Giorgio) 2002-2005 Gyetván Csaba Szentmihályi Gábor és Szilvia fia, Zsófi bátyja, Claudia unokaöccse. Egy ideig Kata és Tilda barátja. Szerepe szerint barátnőjével, Varga Petrával Olaszországba költözött.
Szentmihályi Gábor 2002-2004, 2011 Forgách Péter Sissy férje. Egy ideig Claudia párja. Zsófi és Giorgio apja. Szerepe szerint Olaszországban él. 2011-ben pár epizódra visszatért.
Szentmihályi Dénes 2003-2004 Ujréti László Gábor apja. Zsófi és Giorgio nagyapja.
Szentmihályi Bence 2017–2018 Szivák Bence (2017)
Kis Nolen (2018– )
Tóbiás és Zsófi közös gyermeke. Szerepe szerint Zsófival Rómában él. Időnként hazalátogat.
Egresi Antal (Tóni) 2004–2007, 2018 Dósa Mátyás Miklós és Nóra örökbefogadott fia. Temesvári Noémi volt barátja. Szerepe szerint autóbalesetben meghalt. 2018-ban szellemként újra megjelenik Miklósnak.
Illés Vanda 2006–2011, 2012, 2013, 2014, 2019- Magda Szilvia (2006)
Kardos Eszter (2007-2014, 2019-)
Júlia és Illés Alex lánya, Peti nővére, Claudia unokája, András nevelt lánya, Marcell édesanyja. Ausztriában van drogelvonó kúrán. Időnként feltűnik. 2019-ben visszatért a sorozatba. És Balázstól született egy fia Marci.
Illés Péter 2009-2019 Barna Zsombor (2009-2012)
Kiss Péter Balázs (2012–2019)
Júlia és Alex fia, Vanda öccse, Máté bátyja, Marcell nagybátyja, András és Attila nevelt fia. Szerepe szerint Olaszországba költözik.
Berényi (Illés) Marcell 2019- Lendvai Nónusz
Samu Benett
Vanda és Balázs fia. Juli és Miklós unokája. Claudia dédunokája.
Illés Máté 2009– Csepeli Száva Hanna (2009–2010)
Kergyó Richárd (2010-2012)
Puha Kristóf (2012-2019)

Kiss Lénárd (2019-)

Júlia és Alex fia, Vanda és Péter öccse, András és Attila nevelt fia. Panni barátja.
Illés Alex 2008–2009, 2012, 2019 Kocsis Pál Júlia volt férje, Vanda, Péter és Máté édesapja. Szerepe szerint Egerbe költözött. 2012-ben majd 2019-ben egy rövid időre ismét feltűnt a sorozatban.
Harmath (Lovas) Szonja 2018- Bátyai Éva Építész, Lovas Karcsi lánya, Gergő féltestvére, Berényi Miklós volt menyasszonya, Balázs volt barátnője, Nóra volt ügyfele és riválisa.
Harmath (Lovas) Gergő 2018- Pesák Ádám Berényi Zoltán eltitkolt fia, Szonja, Ákos és Bandi féltestvére, Berényi Attila ügyfele. Tönkre akarta tenni a Berényieket, az apjukkal történtek miatt. A végén kiderül, hogy igazi édesapja Berényi Zoltán. Összejött Adéllal, majd a gyerekfalu leégése után rendőri figyelmeztetésre megrendezi a saját halálát.
Lovas Károly 2018-2019 Katona Gábor
Rézműves Roland (kamasz)
Ő is a nevelőotthonban nevelkedett. Szonja édesapja. Gergő nevelőapja. Amikor Berényi Zoltán tönkretette üzletileg; és amikor megtudta, hogy Gergőnek nem ő a vér szerinti apja, hanem Zoltán, öngyilkos lett. Szonja és Gergő bosszút akartak állni a haláláért a Berényi családon.
Rácz Béla 1999–2001, 2013 Bezerédi Zoltán Nóra és Rozi édesapja, Timi és Lara nagyapja.
Rácz Rozi 2000, 2002 Rácz Rita Béla lánya, Nóra húga, Lara édesanyja, Miklós volt sógornője, Timi nagynénje.
Rácz Lara 2020- Pályi Stefánia Rozi lánya, Nóra unokahúga. Timi unokatestvére. Oszkárnak segít, hogy megússza a kirúgást.
Kertész család
Kertész Géza 1999–2013, 2014, 2015 Németh Kristóf Vilmos és Magdi néni fia, Mónika és Ildikó testvére, Bálint féltestvére, Botond, Tilda és Ricsi nagybátyja. Szerepe szerint Kingával és a kis Magdikával vidékre költöztek.
Kertész Vilmos[8] 1998– Várkonyi András Magdi néni férje, Ildikó, Géza és Mónika édesapja, Tilda, Ricsi, és Berta nagyapja. Bálint nevelőapja. Jelenleg Bözsi mama férje.
Kertész Vilmosné Magdolna (Magdi néni/anyus) 1998–2009, 2010, 2011, 2013, 2018, 2019 Fodor Zsóka Vilmos néhai első felesége, Ildikó, Bálint, Géza és Mónika édesanyja, Tilda, Ricsi, Berta és Botond nagyanyja. Szerepe szerint elhunyt, azonban szellemként néha megjelenik.
Kertész Mónika 1998–2003, 2004–2005, 2008, 2014, 2015 Farkasházi Réka (1998-2008)
Huszárik Kata (2014-2015)
Vilmos és Magdi néni lánya, Ildikó és Géza testvére, Bálint féltestvére, Botond, Tilda, Ricsi és Berta nagynénje. Szerepe szerint Budapesten él.
Kertész Bálint 2004 Gellért Pisti (gyermek) Hegedűs Ernő és Magdi néni fia. Vilmos nevelt fia. Botond apja. Még nem szerepelt a sorozatban,kivéve a karácsonyi 2004-es karácsonyi különleges epizódokat.
Kertész (Mátyás) Ildikó 1998(említésben), 2000, 2002, 2004, 2005, 2007, 2009, 2014, 2018 Janza Kata
Kovács Vivien (gyermek)
Vilmos és Magdi néni lánya, Géza és Mónika testvére, Bálint féltestvére, Tilda, Ricsi és Berta édesanyja, Botond nagynénje. Időnként feltűnik, szerepe szerint Pécsen él.
Mátyás Tilda 2000-2009 Erdélyi Tímea (2000-2003)
Szabó Erika (2003-2009)
Ildikó lánya. Ricsi és Berta testvére. Magdi néni és Vili bácsi unokája. Géza, Bálint és Mónika unokahúga. Berényi Dani és Balassa Imre volt barátnője. Szilágyi Pali volt felesége. Szerepe szerint új barátjával Erikkel Szegedre költöztek.
Mátyás Richárd (Ricsi) 2004-2007 Galgóczy Gáspár Ildikó fia. Tilda és Berta testvére. Magdi néni és Vili bácsi unokája. Géza, Bálint és Mónika unokaöccse. Harmathy Emma volt barátja.Szerepe szerint visszaköltözött Pécsre.
Kertész Botond 2007–2009 Hári Richárd Bálint fia. Bokros Linda és Illés Vanda volt barátja. Szerepe szerint Kanadába költözött a vér szerinti nagyapjához, Hegedűs Ernőhöz.
Nádor Kinga 2005–2013, 2014, 2015, 2016, 2018 Som-Balogh Edina Géza volt felesége, jelenleg élettársa. Bokros Ádám és Balassa Imre volt barátnője. Szerepe szerint Gézával és a kis Magdikával vidékre költöztek. Időnként feltűnik a sorozatban.
Farkas Erzsébet 2001 Várnagy Katalin Magdi nővére
Novák család
Novák László 1998– Tihanyi-Tóth Csaba
Varga Péter (gyermek)
Holló Bence (kamasz)
Novák Éva, Szabó Csilla és Ferenczi Orsolya volt férje, Csaba édesapja, Ballasa Imre és Temesvári Noémi nevelőapja. Gizi férje.
Novák János Novák Laci apja. Novák Csaba nagyapja. Mária férje. Szerepe szerint meghalt.
Novák Csaba 1998–2012, 2018 Kővári Tamás Novák Laci és Éva fia. Adél unokatestvére. Szerepe szerint autóbalesetben életét vesztette, azonban Miklós halálközeli álmában szellemként megjelenik.
Balassa Imre 1999–2010, 2012, 2013 Kinizsi Ottó Novák Éva unokaöccse, Laci nevelt fia, Csaba unokatestvére, Nikolett férje. Szerepe szerint Nikolettel és Kamillával Szerbiába (ezen belül a Vajdaságba), Zentára költözött. Később feltűnt Csaba, valamint András temetésén.
Szilágyi (régen Novák) Éva 1998-2003, 2012, 2018 Csapó Virág Novák Laci volt felesége. Csaba anyja. Szerepe szerint hozzáment Szilágyi Tamáshoz, és Szegedre költöztek. 2012-ben Csaba halálakor néhány epizódra visszatért, 2018-ban ismét feltűnt.
Epres Adél 2019- Papp Barbara Angol tanár. Novák Laci unokahúga. Irén lánya. Csaba unokatestvére. Áron volt barátnője. Gergő barátnője.
Novák Irén Novák Laci féltestvére. Adél anyja. Szerepe szerint meghalt daganatban.
Szépvölgyi Valéria Novák Laci és Novák Irén nagynénje. Mária testvére. Mikor 1968-ban el akart menni az egész család Kanadába akkor a határőrség megállította. Börtönbe zárták és szerepe szerint meghalt az 1970-es évek végén.
Szépvölgyi Mária 2019 Zsurzs Kati Novák Laci és Novák Irén anyja. Csaba nagyanyja. János volt felesége. Vali nővére. Mikor Jancsi meghalt később újra férjhez ment, és így született Irén. Szerepe szerint a daganat következtében Japánban hunyt el Laci karjai között.
Fekete család
Temesvári Noémi 2004–2009, 2018 Csifó Dorina (2004–2008,2018)
Gonda Kata (2008-2009)
Vermes Tibor és Ferenczy Orsolya lánya, Bözsi mama unokája, Temesvári Levente és Novák Laci nevelt lánya, Egressy Tóni volt barátnője, Csaba és Imi mostohatestvére. Szerepe szerint Amerikában tanul. 2018-ban feltűnt Aliz és Krisztián esküvőjén.
Dr. Ferenczi Orsolya 2004–2010, 2013, 2018 Lóránt Kriszta Bözsi mama lánya. Novák Laci volt felesége. Noémi édesanyja. Tünde testvére. Aliz és Szabi nagynénje.Szerepe szerint új barátjával, Bencsik Márkkal Új-Zélandra költözött. 2013-ban egy rövid ideig ismét feltűnt a sorozatban, majd 2018-ban Aliz és Krisztián esküvőjén.
Fekete Szabolcs 2009-2014, 2015 Bozsek Márk Tünde fia, Aliz öccse, Bözsi mama unokája, Luca nagybátyja, Orsolya unokaöccse. Szerepe szerint barátnőjével, Annával elutazott. 2015–ben egy rövid ideig feltűnik a sorozatban.
Fekete Tünde 2009, 2014, 2018 Simorjay Emese Bözsi mama lánya, Orsolya nővére, Szabi és Alíz édesanyja, Luca nagyanyja. Szerepe szerint visszament vidékre. 2014-ben feltűnt Szabi, majd 2018-ban Aliz esküvőjén.
(Bartha Krisztiánné) Fekete Aliz (rövid ideig Asztalos Kristófné) 2011– Nagy Alexandra Tünde lánya, Bözsi mama unokája, Szabi nővére, Luca és Lili édesanyja, Orsolya unokahúga, Ádám és Rudi volt barátnője, Bartha Krisztián menyasszonya majd felesége, rövid ideig Asztalos Kristóf felesége.
Fekete Luca 2011– Koller Virág (2011-2019)
Truckenbrod Fanni (2019-)
Medve Tibor és Alíz lánya, Tünde unokája, Bözsi dédunokája, Szabi unokahúga, Bandi barátnője.
Kertész (Vilmosné) Erzsébet (született: Bátay Erzsebet, korábban Fekete Lajosné) (Bözsi mama) 2012– Szilágyi Zsuzsa Orsi és Tünde édesanyja, Szabi és Alíz nagyanyja, Luca és Lili dédanyja, Kertész Vilmos második felesége.
Bokros család
Bokros Linda 2008–2014,2016 Opitz Petra (2008–2009)
Szabó Kitti (2010–2012)
Munkácsy Kata (2013–2014,2016)
Bartha Zsolt és Bokros Gizella lánya, Mátyás unokahúga, Oszkár féltestvére, Ádám és Lili unokatestvére, Krisztián unokahúga, Kertész Botond, Illés Péter és Cheng volt barátnője. Szerepe szerint Peruba, majd Londonba költözött, ahol kislánya született.
Novák (Lászlóné Bokros) Gizella (Gizi) 2008– Gyebnár Csekka Zsolt volt szeretője, Vili bácsi volt, Novák Laci jelenlegi élettársa, majd felesége, Linda édesanyja, Mátyás húga, Ádám nagynénje.
Bokros Ádám 2011–2019 Solti Ádám Mátyás fia, Gizella unokaöccse, Linda unokatestvére, Aliz és Holman Hanna volt barátja. Egy ideig Nádor Kinga barátja. Ebből a kapcsolatából született egy kislánya, Magdika, akit Kinga Gézával nevel. Zsófival és Veintraub Gigivel is járt. Szerepe szerint kiköltözzött Afganisztánba fotózni.
Bokros Mátyás 2012 Rátóti Zoltán Ádám édesapja és Gizi bátyja. Szerepe szerint világkörüli úton van.
Bartha család
Bartha Krisztián 2013– Seprenyi László Bartha Zsolt öccse, Lili apja, Linda és Oszkár nagybátyja, Aliz férje.
Bartha Zsolt 1998– Rékasi Károly Krisztián bátyja, Lili nagybátyja és keresztapja, Linda és Oszkár apja.
Bartha Lili 2019– Török Luca Krisztián és Alíz lánya, Zsolt unokahúga, Linda és Oszkár unokatestvére.
Szilágyi Oszkár (Oszi) 2010–2016, 2018- Z. Lendvai József (2010–2016)
Gombos Krisztián (2018-)
Bartha Zsolt és Szilágyi Andrea fia. Szerepe szerint édesanyjával Németországba, Stuttgartba költözött. 2018-ban hazatér meglátogatni az édesapját. Jelenleg Berényi Timivel jár.
Somogyi család
Somogyi Levente 2019– Karalyos Gábor Eszter volt barátja. Nóra barátja. Timi volt tanára jelenleg Timi nevelő apja. Evelin fia. Simon testvére.
Somogyi Simon 2019- Tóth Károly Levente testvére. Evelin fia. Vanda szeretője.
Somogyiné Bányai Evelin 2019- Sára Bernadette Levente és Simon édesanyja.

Volt Családok[szerkesztés]

Név Megjelenés Megszemélyesítő Megjegyzés
Hoffer család (1998-2003,2004,2018)
Hoffer Eszter 1998-2003 Konta Barbara József lánya. Misi testvére. Szilágyi Pali volt barátnője. Szerepe szerint Londonba költözött.
Hoffer Mihály 1998-2003 Halász Gábor József fia. Eszter testvére. Homoszexuális. Szerepe szerint párjával,Róberttel Szegedre költözött.
Hoffer József 1998-2003, 2004, 2018 Körtvélyessy Zsolt Eszter és Misi apja. Szerepe szerint rákot diagnosztizáltak nála. Majd miután legyőzte a betegséget,vidékre költözött. 2004-ben egy rövid időre ismét feltűnt a sorozatban. 2018-ban újra megjelent Berényi Zoltán emléktáblájának felavatásán.
Szilágyi család (2001-2008,2010,2011,2012,2013,2014,2015,2016,2018)
Szilágyi Tamás 2001-2003 Bognár Zsolt Özvegy vállalkozó, Pali, Andrea és Lóránt édesapja. Szerepe szerint feleségül veszi Novák Évát, és vidékre költözik.
Szilágyi Pál (Pali) 2001-2008 Bruckmann Balázs Tamás fia. Andrea és Lóránt testvére. Hoffer Eszter volt barátja. Mátyás Tilda volt férje.Szerepe szerint a Tildával való válása után elköltözött a Mátyás Király térről. Novák László egykori futárcégét vezeti.
Szilágyi Andrea 2001–2007,2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2018 Deutsch Anita Tamás lánya. Pali és Lóránt testvére. Kertész Géza, Berényi Miklós és Bartha Zsolt volt barátnője. Zsolttól született egy fia, Oszkár. Szerepe szerint Stuttgartba költözött a párjával és fiával, Oszkárral. Néha még megjelenik.
Szilágyi Lóránt 2001-2003 Magyar Bálint Tamás fia Andrea és Pali testvére. Kertész Mónika volt barátja. Szerepe szerint szaxofonozás közben, aneurizmában meghalt.
Szabó család (2013-2015)
Bárány Enikő 2013–2015 Pataki Szilvia A Szabó ikrek nagynénje. Szerepe szerint mérgezte Krisztiánt, majd miután ez kiderült, kirabolta Zsoltot és eltűnt a házból.
Szabó Tekla 2013-2014 Danyi Judit A Szabó-ikrek édesanyja, Enikő nővére.
Szabó Marcell 2014 Hegedűs Miklós Tekla volt férje, az ikrek édesapja. Enikő azzal vádolta, hogy megerőszakolta.
Szabó Botond 2013-2015 Németh Norbert Enikő unokaöccse, Kende ikertestvére.
Szabó Kende 2013-2015 Németh Gergő Botond ikertestvére, Enikő unokaöccse.
Holman család (2009–2018)
Holman Hanna 2010–2018 Nyári Diána Holman Valter és Rita lánya, Berényi Claudia nevelt lánya, Berényi Balázs, Illés Péter és Bokros Ádám volt barátnője. Péternek egy ideig a menyasszonya. Szerepe szerint balesete után tolókocsiba került, majd Olaszországba utazott Claudiával, hogy ott kezeljék.
Holman Valter 2009–2011 Kárpáti Levente Hanna édesapja, Klaudia egykori szerelme és Bartha Zsolt bűntársa. Szerepe szerint betegségben elhunyt.
Holman Rita 2012, 2015 Bognár Gyöngyvér Hanna édesanyja, Vadkerti Zsombor bűntársa.
Asztalos Család (2016-2018)
Asztalos Frédi 2017 Incze József Kristóf és Sári édesapja. Szerepe szerint szívbetegségben meghalt.
Asztalos Kristóf 2016–2018 Hajnal János Tóbiás fiúbarátja, Aliz névleges férje. Eredetileg tűzoltó volt, majd testvérével, Sárival a családi csokigyárat vezeti. Szerepe szerint Tóbiással Párizsba költöznek.
Asztalos Sári 2017-2018 Kovács Dézi Kristóf testvére. Szerepe szerint eleinte Kristófot akarja kiforgatni az örökségből, végül a két testvér kibékül,és átveszik a családi csokigyárat.

Családokon kívüli szereplők[szerkesztés]

Név Megjelenés Megszemélyesítő Megjegyzés
Velencei Kálmán 2019 Claudia régi ismerőse, a Berényi Kft potenciális partnere, alkoholista.
Keleti Ágoston 2019- Baksa András Főszerkesztő annál a blognál ahol Aliz dolgozik.
Selmeczi Vince 2020- Nagy Péter János Építész. Ági szeretője.
Tóth Gábor 2010- Tóth András Pincér a Rózsában. Epizódszerepben.
Dr. Petrik Gedeon 2014-2019 Gáspár András Rosszindulatú, sunyi, alattomos ügyvéd, Nóra volt egyetemi évfolyamtársa, riválisa és üzlettársa. Időnként feltűnik.
Veintraub Georgina (Gigi) 2016- Görgényi Fruzsina Veintraub Tamás felesége, majd özvegye. Egy ideig Bokros Ádám barátnője. Majd Zsolt barátnője,Zsolt piszkos ügyei miatt szakítanak és újból Ádám barátnője. Miután Ádám kiment Afganisztánba szakítottak (Zsolt miatt).
Szántó Áron 2019 Volosinovszki György Gergő cégében dolgozik. Miklósnak is dolgozott egy ideig, de Gergő lebuktatta. Adéllal járt, de lebukott amikor kiderült, hogy ellopta a kincset. Jelenleg a Berényi Kft.- nél dolgozik építésvezetőként, ő gyújtja fel az épülő gyermekfalut.
Várhegyi Olivér 2019- Szabó Máté Szakács a Rózsában. Panni apja. Beépített rendőr, Zsoltot és Ilonát akarja lebuktatni. Később leszerel.
Brezi Eszter 2019– Bajor Lili Somogyi Levente volt barátnője.
Várhegyi Panni 2019– Jakab Ada Olivér lánya. Máté barátnője.
Kenderesi Kornél 2019 Kiszely Zoltán A rendőrakadémia egyik oktatója. Jelenleg Oszit akadályozza, hogy bejusson a rendőrtisztire.
Bánházi Salamon 2019 Harsay Gábor Ékszerész, Áron neki adta el a lopott gyémántokat.
Alkony Bálint 2019 Csata Zsolt Gergő egykori barátja. Perrel fenygette Gergőt, végül elbukott.
Hegedűs János 2019 Ilona Fia,szerepe szerint Berényi Zoltán miatt meghal, a sorozatban csak említik, de nem jelenik meg.
Hegedűs Ilona 2018–2019 Takács Katalin Zsolt főnőke. Maffiózó. Laci volt főnöke. Lebukott a rendőrség előtt de elmenekült Zsolt segítségével.
Nádasdi Róbert 2007 Hidegh Bence Pincér.
Ábrahám Ervin (Miguel Cortez) 2018-2019 Fillár István Berényi Zoltán egykori titkára, piszkos ügyeinek intézője, tanuvédelmi program keretében elhagyta az országot. Vele találkozik Miklós Venezuelában, tőle értesül bátyja múltjainak sötét titkairól.
Schneider Róbert 2014–2016, 2018 Pásztor Tibor Ágnes mostohafia. Ludwig fia, Nóra elhunyt férje. Szerepe szerint Liza, a mostohatestvére ölte meg. Azonban újra megjelenik Miklósnak halálközeli álmában.
Schneider Ludwig 2015–2017, 2018 Zubornyák Zoltán Róbert apja, Ágnes felesége. Bosszút forralt Ágnes és Liza ellen, mert meghalt a fia, illetve Tóbiás ellen, mert ellene vallott, azonban ez nem ment végbe, mert Ágnes véletlenül lelőtte, amit nem élt túl. 2018-ban újra megjelenik Miklósnak halálközeli álmában.
Mayer Ottó 2015-2018 Pribelszki Norbert Róbert egy régi barátjának és Juditnak a fia. Egy ideig Berényi Timi és Takács Liza barátja. Szerepe szerint Japánba utazott.
Dr. Mórocz Emília 2016-2018 Sztárek Andrea Iván özvegye. Zsolt pszichológusa volt a börtönben. Illetve Nóra pszichológusa is volt Róbert halála után. Majd lányával, Natasával és édesanyjával, Irmával a Mátyás király térre költöztek. 2018-ban Kanadába, Montreálba költözött.
Kővári Natasa 2016-2019 Mezei Léda Iván és Emília lánya. Édesanyjához hasonlóan ő is pszichológusnak készült. Kapcsolata volt Illés Péterrel, majd Vida Rudi párja volt egész a férfi haláláig. Szerepe szerint Kanadába költözött tanulmányait befejezni.
Dr. Gál Irma 2016-2018 Borbáth Ottília Emília édesanyja, nyugdíjas belgyógyász, Natasa nagyanyja. Szerepe szerint világ körüli útra ment, Rudi temetésére azonban visszatért, hogy támogassa unokáját.
Markovics Milán 2016-2018 Venczli Alex Emília unokaöccse. Natasa másodfokú unokatestvére, Luca volt barátja. Szerepe szerint Afrikába utazott az édesanyjához.
Weidner Nikolett 2008–2010 Kakasy Dóra Balassa Imre felesége, Kamilla anyja. Szerepe szerint Imrével és Kamillával Szerbiába, Zentára költözött.
Weidner Kamilla 2009–2010 Vörös Kinga Nikolett lánya. Szerepe szerint Nikolettel és Imrével Szerbiába, Zentára költözött.
Szegő Gréta 2018 Farkas Viktória Milán édesanyja
Leitold Piroska (Piros) 2016-2018 Fazakas Júlia Júlia egykori cellatársa, Stella édesanyja.
Molnár Stella 2016-2018 Draskóczy Bora Piros lánya. Gizella és László örökbe fogadott lánya.
Molnár Katalin 2016-2018 Papp Györgyi Piros sógornője, Stella nagynénje és korábbi gyámja. Alkoholista.
Nagy Tóbiás 2014–2018 Józan László Zsófi üzlettársa és volt homoszexuális barátja, Bence édesapja, Kristóf szerelme és élettársa. Szerepe szerint Kristóffal Párizsba költöznek.
Holdas Boldizsár 2018 H. Varga Tamás Kristóf új meleg barátja
Pécsi Margó 2015–2018 Antal Olga Tóbiás édesanyja.
Vida Rudolf "Rudi" 2014-2018 Csórics Balázs Krisztián egykori katonatársa és legjobb barátja, Zsolt üzlettársa. Elvált, két gyermeke van. Kapcsolata volt Enikővel és Alizzal is. Végül Natasával is összejött. Alizék esküvőjén, miközben a Zsolt által bedrogozott Ádámot próbálta visszafogni, lezuhant a hajó fedélzetéről, így életét vesztette. Szellemként egyszer megjelent a halála után.
Horváth Katalin 2012, 2013 Nagy Enikő Berényi András volt egyetemi évfolyamtársa.
Takács Sarolta 2009 Kökényessy Ági
Vadkerti Zsombor 2012 Szabó Győző Holman Rita bűntársa.
Varga Petra 2004–2005 Németh Franciska Brigitta húga. Szentmihályi György menyasszonya, majd felesége. Szerepük szerint Olaszországba költöztek.
Varga Brigitta 2004-2005 Kántor Zsuzsa Petra nővére. Kertész Géza volt barátnője. Szerepe szerint meghalt, amikor egy liftaknába zuhant.
Berze Patrícia 2010 Bíró Ica Escort-hölgy, Lacival került kapcsolatba.
Kisfalussy Róbert/ Veintraub Tamás (Tomci) 2010/ 2015-2016 Trokán Péter Meg akarta szerezni Kingát, és pénzt ajánlott neki, ha a szeretője lesz. Kinga azonban elutasította az ajánlatát. / Miklós üzlettársa. Miután elrabolta és foglyul ejtette Miklóst, szívrohamban meghal.
Veintraub Barna 2017 Tóth Olivér Veintraub Tamás öccse és Gigi sógora, aki Budai Valentinnak adja ki magát, de lebukik.
Hárs Félix 2016-2017 Lux Ádám Ludwig és Veintraub Tamás üzlettársa, egy ideig Emília párja.
Bencsik Márk 2010, 2018 Babicsek Bernát Szakács a Rózsában, Ferenczy Orsolya volt páciense, majd szerelme. Szerepe szerint Új-Zélandon dolgozik. 2018-ban újra megjelent Aliz és Krisztián esküvőjén.
Mayer Judit 2016-2018 Závodszky Noémi Ottó édesanyja, Alzheimer-kórral kezelik. Időnként feltűnik.
Vári László pincér 2009–2010 Kunga Péter
Somogyi Nándor „Soma” 2007, 2010 Tűzkő Sándor Uzsorás, Zsolttal és Lacival is konfliktusba került.
Juhász Gabriella 1998–1999, 2011–2012, 2013, 2016 Pető Fanni (1998–1999)
Peller Anna (2011–2013,2016)
A Rózsa Bisztró első üzletvezetője, Novák Laci volt barátnője, Berényi Bandi keresztanyja. Legelőször a meddősége miatti szégyenében költözött el a házból. Később, miután az árvaházból egy félreértés miatt elküldték, ismét visszaköltözött a Mátyás térre. Szerepe szerint visszament az árvaházba és férjhez ment. Időnként feltűnik a sorozatban.
Stella Kovačová 2010–2011 Kálóczi Orsolya Miklós egykori barátnője. Szerepe szerint visszaköltözött Szlovákiába.
Lendvai Zalán (Zala) 2010 Lenzsér Olivér Illés Péter barátja.
Látrányi Roland 2010 Horvát Andor
Cserép Iván 2011 Földi László Stella ellensége.
Márton József 2009–2010 Miklós Marcell
Kovács Erzsébet (Böbe) 2011 Sáfár Anikó Berényi Attila nagynénje, akivel egy éjszakás viszonya volt, melyből született a lánya, Karolina.
Kovács Karolina 2011 Nagy Karina Böbe és Berényi Attila lánya. Szerepe szerint a Balatonnál dolgozik.
Gyulai Antal (Gyutacs) 2011 Zágoni Zsolt
Nagy Krisztina 2012 Mikecz Estilla Fekete Szabi volt barátnője.
Szepesi Anikó 2013 Major Melinda Miklós egykori szeretője, Balázs és Tamara édesanyja. Jelenleg Ausztráliában él.
Molnár Tamara 2012-13 Szabó Hédi Anikó lánya, Balázs féltestvére. Jelenleg Ausztráliában él.
Cheng 2013-2014 Lee Henrik Linda volt barátja. Szerepe szerint Győrbe költözött.
Oravecz Nikol 2014-2015, 2016, 2017 Csomor Ágnes Oravecz Nándi húga, Áron édesanyja. Bartha Zsolt volt barátnője.
Serfőző Áron 2014-2015 Buzási Máté Nikol fia, egy rövid ideig Berényi Zita barátja.
Parragh Endréné 2015 Nádasi Veronika Egészségügyi ellenőr, először Péter alkoholos joghurtja iránt kutakodott, majd a kisboltban ebvizeletet talált a lisztben és beakarja záratni a boltot, de Laci bezárja a boltba és megegyeznek.
Szeibert Erik 2006-2009 Réti Barnabás Tilda barátja. Szerepe szerint Tildával elköltözött Szegedre.
Vadász Ferenc 2005-2006 Sárosi Gábor Áron Egy ideig Kinga, majd Zsófi barátja. Szerepe szerint elköltözött a Mátyás király térről, miután édesapja elrabolta Magdit.
Szabó Csilla 1999-2001, 2014 Timkó Eszter Novák Laci volt felesége. Szerepe szerint elköltözött a házból, miután akkor Laci visszament Évához. 2014-ben ismét feltűnt.
Pintér Balázs 2000 Nikolényi Gergely Pincér volt a Rózsában. Beleszeretett Csillába. Végül elköltözött a házból.
Csurgó István 1998-2000, 2006, 2018 Kiss Zoltán Berényi Zoltán sofőrje és bizalmasa volt. Szerepe szerint vidékre költözött. 2006-ban pár epizódra visszatért, valamint 2018-ban egy epizódra volt látható.
Marosi Krisztina 1998-2001 Ullmann Mónika Berényi Miklós volt barátnője. Szerepe szerint elköltözött a házból.
Fenyvessy Sándor 1998-2001 Oberfrank Pál Simlis ügyvéd. Ő okozta Berényi Ákos balesetét. Szerepe szerint börtönben ül, miután Miklóstól pénzt csalt ki Nóráért cserébe, és ő börtönbe juttatta.
Sztojevics Míra 2006 Bátyai Éva Balassa Imre vajdasági szerelme. Az albán lány később eltűnik a történetből, miután Imre számára kiderül, hogy csak kihasználta. Bátyai Éva ma Harmath Szonját alakítja a sorozatban.
Szloboda Kristóf 2008 Kollárik Rezső Ő kapta meg Egressy Tóni szívét a balesete után. Egy ideig Harmathy Emma barátja.
Kocsis Bernadett 2002 Szabó Margaréta az ál-Berényi Ágnes
Szénási Judit 2002-2003 Fekete Gizi Berci kutya gazdája
Farkas Erzsébet 2001 Várnagy Katalin Magdi nővére
Tölgyesi professzor 2004 Incze József Zsófi és Imre tanára
Kolosszár (Kovács) Patrik 2008 Szakács Tibor Nóra volt barátja
Sági Rita 1998-1999 Fésűs Nelly Berényi Miklós volt barátnője, aki megöli Nagy Ferencet, Miklóst pedig jég alá löki.
Nagy Ferenc 1998-1999 Salinger Gábor Ellenérdekelt építési vállalkozó, a család őt okolja Berényi Zoltán haláláért. Merénylet végzett vele: Sági Rita robbantja fel őt, az autójával együtt.
Bauer János 2006 Mészáros Árpád Zsolt Géza üzlettársa. Később meghal.
Jankovics Máté 2009 Kocsis Dénes Illés Péter barátja
Hegedűs Ernő 2009 Szombathy Gyula Vilmos volt katonatársa és barátja, Magdi anyus egykori szeretője, Bálint édesapja, Botond nagyapja. Szerepe szerint meghalt, halastavát végrendeletében Vilmosra hagyta.

Egyéb szereplők[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

 1. a b c d Bella, Brigitta: Agyvérzés, baleset, Új-Zéland - így tűnnek el a Barátok közt-figurák (magyar nyelven). Origo, 2012. június 17. (Hozzáférés: 2013. február 21.)
 2. Újabb főszereplőt írnak ki a Barátok köztből (magyar nyelven). Origo, 2012. június 25. (Hozzáférés: 2013. február 21.)
 3. Mindig Berényi Miklós kerül bajba - Szőke Zoltán a forgatásokról (magyar nyelven). Origo, 2011. augusztus 25. (Hozzáférés: 2013. február 22.)
 4. Barátok közt: volt nagy sírás (magyar nyelven). Origo, 2007. augusztus 31. (Hozzáférés: 2013. február 21.)
 5. Hoffer Józsi kiszáll a Barátok Köztből (magyar nyelven). Origo, 2002. május 3. (Hozzáférés: 2013. február 22.)
 6. a b Meleg sorozathősből lett polgármester (magyar nyelven). Origo, 2006. október 23. (Hozzáférés: 2013. február 21.)
 7. Barátok közt: Hoffer Misi elbúcsúzott (magyar nyelven). Origo, 2002. október 24. (Hozzáférés: 2013. február 21.)
 8. Szerepe szerint 1957-ben született.