A Barátok közt szereplőinek listája

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Ez a szócikk a Barátok közt című televíziós sorozat szereplőit sorolja fel.

Berényi család[szerkesztés]

Berényi Ákos[szerkesztés]

Berényi Claudia és Berényi Zoltán egyetlen fia; 2001-ben kiírták a sorozatból, a cselekmény szerint egy építkezésen lezuhant.[1]

Berényi András[szerkesztés]

A három édestestvér(nek hitt) Berényi-fivér közül a középső fiú, bár később kiderül, hogy az ő vér szerinti édesapja nem Berényi Zoltán volt. Hosszú évekig a Berényi Kft. társtulajdonosa és építészmérnöke, Berényi Miklóssal ellentétben a lelkiismeretesség és a becsületesség híve. Első felesége Berényi (lánykori nevén) Palotai Zsuzsa, akivel még a nevelőintézetből ismerik egymást: két közös gyermekük született, Kata és Dániel. A legkisebb fiú, Berényi Bandi apja azonban – mint kiderül – nem András volt, hanem bátyja, Zoltán, amely kis híján tönkretette házasságát Zsuzsával. Miután András egykori évfolyamtársa, Kollár János elszereti András feleségét, a házaspár mégis elválik egymástól. András élettársa ezután Illés Júlia lesz, akivel össze is házasodnak, András Júlia gyermekeit a sajátjaként neveli.

2012-ben a szereplőt a sorozat producerei kiírták a sorozatból, arra hivatkozva, hogy karaktere „elfáradt” és képtelen már megújulni:[2] a történet szerint egy jótékonysági rendezvényen a Miklós által felbérelt verőemberek összetévesztik Andrást Berényi Attilával, és az üldözői elől egy toronyház tetejére menekülő András véletlenül megcsúszva a mélybe zuhanva meghalt.

Berényi Dániel[szerkesztés]

 • Váradi Zsolt (1998–2004, visszatérő szereplő)

Berényi András és Zsuzsa másodszülött gyermeke, Kata öccse, Bandika féltestvére. Kamaszkorában sok zűrbe belekeveredett, majd megkomolyodva ösztöndíjat kapott, így az USA-ban tette le az érettségit, ezt követően pedig felvételt nyert egy denveri egyetemre. Néha visszatér a képernyőre, legutóbb apja temetésekor.

Berényi Kata[szerkesztés]

 • Juga Veronika (1998–2004,2005)

Berényi András és Zsuzsa elsőszülött gyermeke, Dani nővére.

Novák Csaba, majd a nála jóval idősebb Kertész Géza szerelme, akitől szülei eltiltják. A cselekmény szerint Londonban él és dolgozik.[1] Apja halála után nem sokkal megszületik kisfia, Brúnó.

Berényi Miklós[szerkesztés]

A sorozat fő gonosztevője, akire jellemző, hogy minden bajt képes túlélni: a cselekmény szerint jég alá lökték, lelőtték, megverték és kómába esett, zuhant le tetőről, rákos lett, és rárobbant egy épület.[3] A sorozatban Berényi Claudia és később Attila vetélytársa, a Berényi Kft. résztulajdonosa.

Berényi Attila[szerkesztés]

Ágnes édestestvére; Zoltán, Miklós és András féltestvére. Nórával volt együtt, miközben Julival is viszonyt folytatott. Végül lebuktak, és András halála után összejöttek. Két gyereke van az első házasságából: Zita és Dominik; valamint van egy törvénytelen lánya, Karolina.

Berényi Ágnes[szerkesztés]

 • Gubík Ági (2014–)

Attila édestestvére; Zoltán, Miklós és András féltestvére.

Egressy Tóni[szerkesztés]

Utcagyerek, akit Berényi Miklós és Balogh Nóra fogadott örökbe, majd Noémi barátja lett. Szerepe szerint egy autóbalesetben veszítette életét,[4] szívét egy műtétre váró fiú,Szloboda Kristóf kapta meg.

Harmathy Emma[szerkesztés]

Berényi András házasságon kívül született lánya, édesanyja Harmathy Veronika. András és Veronika az egyetemi évek alatt ismerkedtek meg, amikor András már nős volt. Szerelmük gyümölcseként született meg Emma, akiről András tizenöt évig semmit sem tudott. Emma egy ideig nagynénjével, Grétával él, majd Andrásékhoz költözik. Miután Emma beleszeret Vanda apjába, a nála jóval idősebb Alexbe és viszonyuk miatt botrány tör ki, a férfi pedig faképnél hagyja a lányt, Emma ösztöndíjjal Nizzába költözik tengerbiológiát tanulni.[1]

2011-ben András és Juli esküvőjére hazalátogat, de pár hétre rá visszamegy Franciaországba. 2013-ban ismét feltűnt apja temetésén.

Hoffer család[szerkesztés]

Hoffer Eszter[szerkesztés]

Hoffer József második gyermeke, Misi húga. Szerepe szerint külföldre költözött.[1]

Hoffer József[szerkesztés]

Művezető, aki felesége halála után egyedül neveli két gyermekét, Misit és Esztert. Konzervatív gondolkodású, szigorú családapa, fia másságát sokáig nem fogadja el, és eleinte lánya modellkedését is rossz szemmel nézi. Szerepe szerint új élettársával, Dobi Julival (Nyertes Zsuzsa) vidékre költözött, miután pajzsmirigyrákot kapott és átesett egy komplikációktól sem mentes műtéten.[5]

Hoffer Mihály[szerkesztés]

 • Halász Gábor (1998–2002)

Hoffer József legidősebb gyermeke, Eszter bátyja.

Misi csendes, szorgalmas fiú. Amikor rájön, hogy a saját neméhez vonzódik, Misit konzervatív gondolkodású apja megtagadja, de később megenyhül és elfogadja fia másságát. Állítólag az ő alakjához köthető a magyar televíziózás történetének első meleg csókja.[6] Misi szerepe szerint partnerével, Robival Szegedre költözik.[7]

Érdekesség, hogy a szereplőt alakító Halász Gábor polgármester lett Kiskutason, a sorozatban eltöltött évekről pedig Ellenségek közt címmel könyvet írt sorozatbeli húgával, Konta Barbarával együtt.[6]

Kertész család[szerkesztés]

Mátyás Tilda[szerkesztés]

Vili bácsi és Magdi néni unokája. Ildikó lánya. Ricsi nővére. Anyjával mindig rossz volt a kapcsolata, ezért költözött tinédzserkorában Pesten élő nagyszüleihez. Kapcsolata volt Berényi Danival és Balassa Imrével is. Egyszer egy férfi megerőszakolta. Hosszú idő után sikerült feldolgoznia a történteket. Majd végül összejött Szilágyi Palival, és úgy tűnt, benne megtalálta a számára megfelelő társat. Fiatalon összeházasodtak, azonban a házasságuk csúnya véget ért. Végül összejött Szeibert Erikkel, akivel Szegedre költözött. Később egy időre megint feltűnt a sorozatban.

Mátyás Richárd[szerkesztés]

 • Galgóczy Gáspár (2004–2007)

Kertész Vilmos és Magdi anyus Pécsen élő unokája, Tilda öccse. Anyja, Ildikó elhanyagolja őt, ezért Ricsi Budapestre költözik. A fiú zárkózottsága miatt eleinte nehezen illeszkedik be az új környezetbe, később sikerül barátokat és szerelmet is találnia, először Noémi, majd Emma mellett. Szerepe szerint visszaköltözött az anyjához Pécsre.

Szereplő családok[szerkesztés]

Név Megjelenés Megszemélyesítő Megjegyzés
Berényi család
Berényi Dániel 1998–2004, 2009–2010, 2013 Váradi Zsolt Zsuzsa és András fia, Kata öccse. Amerikába költözött, néha hazalátogat, kezelésre szorul.
Berényi Kata 1998–2004,2005 Juga Veronika András és Zsuzsa lánya, Londonba költözött.Nem sokkal apja halála után megszületik kisfia,Brúnó.
Berényi Tímea 2007–2016 Szabó Gréta Barbara
Pekárovics Réka
Rada Klaudia
Jelinek Éva
Miklós és Nóra lánya, Attila, Ágnes és András unokahúga, Kata, Dani, Bandika, Dominik és Liza unokatestvére. Szerepe szerint Svájcban tanul.
Berényi András 1998–2012 R. Kárpáti Péter
Deli Dániel (gyermek)
Zoltán öccse, Miklós bátyja, Zsuzsa, majd később Júlia férje. Lezuhant egy tetőről, így életét vesztette.
Berényi (Palotai) Zsuzsa 1998–2008, 2011, 2013, 2015 Csomor Csilla
Simó Fanna (gyermek)
András volt felesége, Kata, Dani és Bandika édesanyja. Szerepe szerint agydaganatot diagnosztizáltak nála, és Berlinbe utazott kezelésre. Időnként feltűnik a sorozatban.
Berényi Miklós 1998– Szőke Zoltán
Morvay Bence (gyermek)
Zoltán és András öccse, Nóra és Szentmihályi Zsófi korábbi férje, Balázs és Timi édesapja, Egressy Tóni nevelőapja, a kft. többségi tulajdonosa, vezérigazgatója.
Berényi (Kovács) Claudia 1998–2014, 2015, 2016 Ábrahám Edit Berényi Zoltán özvegye, Ákos és Juli édesanyja, Hanna gyámja, Zsófi nagynénje. A kft. egykori résztulajdonosa, korábban vezérigazgatója. Új kedvesével, Komlósi Gyulával Olaszországba költözött. Időnként feltűnik a sorozatban.
Szentmihályi Zsófia 2002–2017 Kiss Ramóna Szentmihályi Gábor és Szilvia lánya, Claudia unokahúga, Bartha Zsolt és Miklós volt felesége. Tóbiástól született egy fia, Bence. Egy ideig Bokros Ádám barátnője.
Dr. Balogh Nóra 1998– Varga Izabella
Kántor Kitty (gyermek)
Miklós volt felesége, Timi édesanyja, Egressy Tóni nevelőanyja, Schneider Róbert özvegye.
Berényi Attila 2009– Domokos László Ágnes édestestvére, András és Miklós féltestvére, Márta volt férje, Júlia mostani férje, Zita és Dominik édesapja.
Berényi Márta 2009, 2011, 2014, 2015 Kulcsár Tamara Attila volt felesége, Zita és Dominik édesanyja, néha megjelenik.
Berényi Zita 2014–2015 Pertics Villő Attila és Márta lánya, Dominik testvére, Kata, Dani, Timi, és Bandika unokatestvére, Ágnes unokahúga.
Berényi Dominik 2010–2011 Barcza Ábel Attila és Márta fia, Zita testvére, Kata, Dani, Timi és Bandika unokatestvére, Ágnes unokaöccse.
Berényi Ágnes 2014-2017 Gubík Ági Attila édestestvére és Miklós féltestvére, Liza édesanyja, Ludwig felesége, Kata, Dani, Bandika, Timi, Balázs, Zita és Dominik nagynénje. Szerepe szerint Ludwig halála után Németországba költözött.
Takács Liza 2015-2017 Paku Éva Lilla (2015-2016)
Podlovics Laura (2016-)
Ágnes lánya, Attila unokahúga, Kata, Dani, Bandika, Zita, Timi, Balázs, Dominik és Timi unokatestvére. Ő gyilkolta meg Robit. Ezután rendőrségi őrizetbe, majd pszichiátriára került. 2016 októberében visszatért. Ludwig halála után anyjával Németországba költözött.
Berényi András Zoltán (Bandika) 1999–2013, 2017- Mile Tamás Zoltán (1999–2005)
Bereczki Gergő (2005–2013,2017-)
Zoltán és Zsuzsa fia, Dani és Kata féltestvére, András unokaöccse és nevelt fia, akit édesapjának tekint, Miklós unokaöccse és keresztfia, Timi, Balázs, Zita és Dominik unokatestvére. Szerepe szerint vidékre költözött az anyjával. 2017-ben visszatért a sorozatba.
Berényi (Jenes) Balázs 2010–2014, 2015, 2018 Aradi Balázs Miklós és Szepesi Anikó fia, Timi féltestvére, Kata, Dani, Bandika, Zita és Dominik unokatestvére. Szerepe szerint Zsolt és a problémái miatt elszökött Bécsbe. Időnként feltűnik a sorozatban.
Berényi Zoltán 1998, 2004 Gáspár Tibor
Figlár Tamás (gyermek)
Miklós és András bátyja, Claudia férje, Ákos és Bandika édesapja, Dani és Kata nagybátyja. Szerepe szerint már az első részben meghalt.
Berényi Ákos 1998–2001 Somorjai Tibor Claudia és Zoltán fia. Szerepe szerint meghalt, miután lezuhant egy építkezésen.
Harmathy Emma 2004–2009, 2011, 2013 Marenecz Fruzsina András és Harmathy Veronika lánya, Dani és Kata féltestvére, Bandika, Timi és Balázs unokatestvére. Franciaországban tanul. 2011 őszén visszatért a sorozatba, majd 2013-ban az apja temetésére.
Egresi Antal (Tóni) 2004–2007 Dósa Mátyás Szerepe szerint meghalt, Miklós és Nóra fogadott fia volt.
Berényi (Illés) Júlia 2006– Mérai Katalin Claudia lánya, Ákos féltestvére, Vanda, Péter és Máté édesanyja, Alex és András volt házastársa, Attila felesége
Illés Vanda 2006–2011, 2012, 2013, 2014 Magda Szilvia
Kardos Eszter
Júlia és Illés Alex lánya, Peti nővére, Claudia unokája, András nevelt lánya. Ausztriában van drogelvonó kúrán. Időnként feltűnik.
Illés Péter 2009– Barna Zsombor (2009-2012)
Kiss Péter Balázs (2012–)
Júlia és Alex fia, Vanda öccse, Máté bátyja, András és Attila nevelt fia
Illés Máté 2009– Csepeli Száva Hanna (2009–2010)
Kergyó Richárd (2010-2012) Puha Kristóf (2012-)
Júlia és Alex fia, Vanda és Péter öccse, András és Attila nevelt fia.
Illés Alex 2008–2009, 2012 Kocsis Pál Júlia volt férje, Vanda, Péter és Máté édesapja. Szerepe szerint Egerbe költözött. 2012-ben egy rövid időre ismét feltűnt a sorozatban.
Kertész család
Kertész Géza 1999–2013, 2014, 2015 Németh Kristóf Vilmos és Magdi néni fia, Mónika és Ildikó testvére, Botond, Tilda és Ricsi nagybátyja. Szerepe szerint Kingával és a kis Magdikával vidékre költöztek.
Kertész Botond 2007–2009 Hári Richárd Bálint fia. Kanadai, vér szerinti nagyapjával, Hegedűs Ernővel él.
Kertész Vilmos[8] 1998– Várkonyi András Magdi néni férje, Ildikó, Géza és Mónika édesapja, Tilda, Ricsi, és Berta nagyapja. Jelenleg Bözsi mama férje.
Kertész Vilmosné Magdolna (Magdi néni/anyus) 1998–2009, 2010, 2011, 2013 Fodor Zsóka Vilmos néhai első felesége, Ildikó, Bálint, Géza és Mónika édesanyja, Tilda, Ricsi, Berta és Botond nagyanyja. Szerepe szerint elhunyt, azonban szellemként néha megjelenik.
Kertész Mónika 1998–2003, 2004–2005, 2008, 2014, 2015 Farkasházi Réka (1998-2008)
Huszárik Kata (2014-2015)
Vilmos és Magdi néni lánya, Ildikó és Géza testvére, Botond, Tilda, Ricsi és Berta nagynénje. Szerepe szerint Budapesten él.
Kertész Bálint Hegedűs Ernő és Magdi néni fia. Botond apja. Még nem szerepelt a sorozatban,kivéve a karácsonyi 2004-es karácsonyi különleges epizódokat.
Kertész (Mátyás) Ildikó 2000, 2002, 2004, 2005, 2007, 2009, 2014 Janza Kata
Kovács Vivien (gyermek)
Vilmos és Magdi néni lánya, Géza és Mónika testvére, Tilda, Ricsi és Berta édesanyja, Botond nagynénje. Időnként feltűnik, szerepe szerint Pécsen él.
Nádor Kinga 2005–2013, 2014, 2015, 2016 Som-Balogh Edina Géza volt felesége, jelenleg élettársa. Szerepe szerint Gézával és a kis Magdikával vidékre költöztek. Időnként feltűnik a sorozatban.
Novák család
Novák László 1998– Tihanyi-Tóth Csaba
Varga Péter (gyermek)
Novák Éva, Szabó Csilla és Ferenczi Orsolya volt férje, Csaba édesapja, Ballasa Imre és Temesvári Noémi nevelőapja. Gizi férje.
Dr. Ferenczi Orsolya 2004–2010, 2013 Lóránt Kriszta Laci volt felesége. Szerepe szerint Új-Zélandra költözött. 2013-ban egy rövid ideig ismét feltűnt a sorozatban.
Novák Csaba 1998–2012 Kővári Tamás Novák Laci és Éva fia. Szerepe szerint autóbalesetben életét vesztette.
Balassa Imre 1999–2010, 2012, 2013 Kinizsi Ottó Novák Éva unokaöccse, Laci nevelt fia, Csaba unokatestvére, Nikolett férje. Szerepe szerint Szerbiába (ezen belül a Vajdaságba), Zentára költözött. Később feltűnt Csaba, valamint András temetésén.
Weidner Nikolett 2008–2010 Kakasy Dóra Imre felesége, Kamilla anyja. Szerepe szerint Szerbiába, Zentára költözött.
Weidner Kamilla 2009–2010 Vörös Kinga Nikolett lánya. Szerepe szerint Szerbiába, Zentára költözött.
Fekete család
Temesvári Noémi 2004–2009 Csifó Dorina (2004–2009)
Gonda Kata (2009)
Vermes Tibor és Ferenczy Orsolya lánya, Bözsi mama unokája, Temesvári Levente és Novák Laci nevelt lánya, Csaba és Imi mostohatestvére. Szerepe szerint Amerikában tanul.
Fekete Szabolcs 2009-2014, 2015 Bozsek Márk Tünde fia, Aliz öccse, Bözsi mama unokája, Luca nagybátyja. Szerepe szerint barátnőjével, Annával elutazott. 2015–ben egy rövid ideig feltűnik a sorozatban.
Fekete Tünde 2009, 2014 Simorjay Emese Bözsi mama lánya, Orsolya nővére, Szabi és Alíz édesanyja, Luca nagyanyja. Szerepe szerint visszament vidékre. 2014-ben visszatért Szabi esküvőjére.
Fekete Aliz ( rövid ideig

Asztalos Kristófné)

2011– Nagy Alexandra Tünde lánya, Bözsi mama unokája, Szabi nővére, Luca édesanyja, Rudi volt barátnője, Bartha Krisztián volt menyasszonya, rövid ideig Asztalos Kristóf felesége.
Fekete Luca 2011– Koller Virág Medve Tibor és Alíz lánya, Tünde unokája, Bözsi dédunokája, Szabi unokahúga.
Kertész (Vilmosné) Erzsébet (született: Bátay Erzsebet, korábban Fekete Jánosné) (Bözsi mama) 2012– Szilágyi Zsuzsa Orsi és Tünde édesanyja, Szabi és Alíz nagymamája, Luca dédnagymamája, Kertész Vilmos második felesége.

Családokon kívüli szereplők[szerkesztés]

Név Megjelenés Megszemélyesítő Megjegyzés
Egyéb családok
Bartha Zsolt 2001, 2003–2010, 2010–2015, 2016, 2017- Rékasi Károly Krisztián bátyja, Szilágyi Andrea és Bokros Gizella volt szeretője, Zsófi volt férje, Oszkár (Oszi) és Linda édesapja. Szerepe szerint beteg lett a lába, és külföldre utazott kezelésre. 2017-ben visszatért a sorozatba.
Nádasdi Róbert 2007– Hidegh Bence Pincér
Bokros Linda 2008–2014 Opitz Petra (2008–2009)
Szabó Kitti (2010–2012)
Munkácsy Kata (2013–2014)
Bartha Zsolt és Bokros Gizella lánya, Mátyás unokahúga, Ádám unokatestvére, Krisztián unokahúga, Kertész Botond, Illés Péter és Cheng volt barátnője. Szerepe szerint Peruba, majd Londonba költözött, ahol kislánya született.
Novák (Lászlóné Bokros) Gizella (Gizi) 2008– Gyebnár Csekka Zsolt volt szeretője, Vili bácsi volt, Novák Laci jelenlegi élettársa, majd felesége, Linda édesanyja, Mátyás húga, Ádám nagynénje.
Holman Hanna 2010– Nyári Diána Holman Valter és Rita lánya, Berényi Claudia nevelt lánya, Berényi Balázs, Illés Péter és Bokros Ádám volt barátnője. Péternek egy ideig a menyasszonya.
Bokros Ádám 2011– Solti Ádám Mátyás fia, Gizella unokaöccse, Linda unokatestvére, Aliz és Holman Hanna volt barátja, Kertész Magdika édesapja. Zsófival is járt,jelenleg Veintraub Gigivel él.
Schneider Róbert 2014–2016 Pásztor Tibor Ágnes mostohafia. Ludwig fia, Nóra elhunyt férje. Szerepe szerint Liza, a mostohatestvére ölte meg.
Schneider Ludwig 2015–2017 Zubornyák Zoltán Róbert apja, Ágnes felesége. Bosszút forralt Ágnes és Liza ellen, mert meghalt a fia, illetve Tóbiás ellen, mert ellene vallott, azonban ez nem ment végbe, mert Ágnes véletlenül lelőtte, amit nem élt túl.
Mayer Ottó 2015- Pribelszki Norbert Róbert egy régi barátjának és Juditnak a fia. Egy ideig Liza barátja.
Dr. Mórocz Emília 2016-2018 Sztárek Andrea Iván özvegye. Zsolt pszichológusa volt a börtönben. Illetve Nóra pszichológusa is volt Róbert halála után. Majd lányával, Natasával és édesanyjával, Irmával a Mátyás térre költöztek. 2018-ban Kanadába, Montreálba költözött.
Kővári Natasa 2016- Mezei Léda Iván és Emília lánya. Édesanyjához hasonlóan ő is pszichológusnak készül. Kapcsolata volt Illés Péterrel,jelenleg Vida Rudi párja.
Gál Irma 2016-2018 Borbáth Ottilia Emília édesanyja. Natasa nagymamája. Szerepe szerint világkörüli útra ment.
Markovics Milán 2016- Venczli Alex Emília unokaöccse. Natasa másodfokú unokatestvére.
Szegő Gréta 2018 Farkas Viktória Milán édesanyja
Leitold Piroska (Piros) 2016- Fazakas Júlia Júlia egykori cellatársa, Stella édesanyja. Időnként feltűnik.
Molnár Stella 2016- Draskóczy Bora Piros lánya. Gizella és László örökbe fogadott lánya.
Molnár Katalin 2016- Papp Györgyi Piros sógornője, Stella nagynénje és korábbi gyámja. Alkoholista. Időnként feltűnik.
Holman Valter 2009–2011 Kárpáti Levente Hanna édesapja, Klaudia egykori szerelme és Bartha Zsolt bűntársa. Szerepe szerint elhunyt.
Holman Rita 2012,2015 Bognár Gyöngyvér Hanna édesanyja, Vadkerti Zsombor bűntársa.
Nagy Tóbiás 2014– Józan László Zsófi üzlettársa és volt homoszexuális barátja, Bence édesapja, Kristóf szerelme és volt élettársa.
Asztalos Kristóf 2016– Hajnal János Tóbiás volt párja, Aliz névleges férje.
Asztalos Frédi 2017 Incze József Kristóf és Sári édesapja. Szerepe szerint szívbetegségben meghalt.
Asztalos Sári 2017 Kovács Dézi Kristóf testvére. Szerepe szerint eleinte Kristófot akarja kiforgatni az örökségből, végül a két testvér kibékül,és átveszik a csokigyárat.
Pécsi Margó 2015– Antal Olga Tóbiás édesanyja.
Bartha Krisztián 2013- Seprenyi László Zsolt testvére, katona, aki Afganisztánban szolgált. Kapcsolata volt Enikővel, Zsófival és Alizzal is.
Bárány Enikő 2013–2015 Pataki Szilvia A Szabó ikrek nagynénje. Szerepe szerint mérgezte Krisztiánt, majd miután ez kiderült, kirabolta Zsoltot és eltűnt a házból.
Vida Rudi 2014- Csórics Balázs Krisztián egykori katonatársa. Zsolt üzlettársa.Elvált, két gyermeke van. Kapcsolata volt Enikővel és Alizzal is. Jelenleg Natásával jár.
Horváth Katalin 2012, 2013 Nagy Enikő Berényi András volt egyetemi évfolyamtársa.
Takács Sarolta 2009 Kökényessy Ági
Vadkerti Zsombor 2012 Szabó Győző Holman Rita bűntársa.
Varga Petra 2004–2005 Németh Franciska Szentmihályi György menyasszonya, majd felesége. Szerepük szerint Olaszországba költöztek.
Berze Patrícia 2010 Bíró Ica
Kisfalussy Róbert/ Veintraub Tamás (Tomci) 2010/ 2015-2016 Trokán Péter Meg akarta szerezni Kingát, és pénzt ajánlott neki, ha a szeretője lesz. Kinga azonban elutasította az ajánlatát. / Miklós üzlettársa.
Veintraub Georgina (Gigi) 2016- Görgényi Fruzsina Veintraub Tamás felesége, majd özvegye. Jelenleg Bokros Ádammal él.
Veintraub Barna 2017- Tóth Olivér Veintraub Tamás öccse és Gigi sógora, aki Budai Valentinnak adja ki magát.
Hárs Félix 2016-2017 Lux Ádám Ludwig és Veintraub Tamás üzlettársa, Emília párja.
Bencsik Márk 2010 Babicsek Bernát Szakács a Rózsában, később Ferenczy Orsolya szerelme. Szerepe szerint Új-Zélandon dolgozik.
Mayer Judit 2016- Závodszky Noémi Ottó édesanyja, Alzheimer-kórral kezelik. Időnként feltűnik.
Vári László pincér 2009–2010 Kunga Péter
Somogyi Nándor „Soma” 2007, 2010 Tűzkő Sándor Uzsorás, Zsolttal és Lacival is konfliktusba került.
Juhász Gabriella 1998–1999, 2011–2012, 2013, 2016 Pető Fanni (1998–1999)
Peller Anna (2011–2013,2016)
A Rózsa Bisztró első üzletvezetője, Novák Laci volt barátnője, Berényi Bandika keresztanyja. Legelőször a meddősége miatti szégyenében költözött el a házból. Később, miután az árvaházból egy félreértés miatt elküldték, ismét visszaköltözött a Mátyás térre. Szerepe szerint visszament az árvaházba és férjhez ment. Időnként feltűnik a sorozatban.
Stella Kovačová 2010–2011 Kálóczi Orsolya Miklós egykori barátnője. Szerepe szerint visszaköltözött Szlovákiába.
Lendvai Zalán (Zala) 2010 Lenzsér Olivér Illés Péter barátja.
Csurgó István 1998–2009 Kiss Zoltán Berényi Zoltán egykori sofőrje.
Látrányi Roland 2010 Horvát Andor
Berényi Márta 2009, 2011, 2014-2015 Kulcsár Tamara Berényi Attila volt felesége, Zita és Dominik édesanyja.
Cserép Iván 2011 Földi László Stella ellensége.
Szilágyi Oszkár (Oszi) 2010–2016 Z. Lendvai József Bartha Zsolt és Szilágyi Andrea fia. Szerepe szerint édesanyjával Németországba, Stuttgartba költözött.
Márton József 2009–2010 Miklós Marcell
Kovács Erzsébet (Böbe) 2011 Sáfár Anikó Berényi Attila nagynénje, akivel egy éjszakás viszonya volt, melyből született a lánya, Karolina.
Kovács Karolina 2011 Nagy Karina Böbe és Berényi Attila lánya. Szerepe szerint a Balatonnál dolgozik.
Gyulai Antal (Gyutacs) 2011 Zágoni Zsolt
Nagy Krisztina 2012 Mikecz Estilla
Nemes Izabella 2011–2012,2015 Wégner Judit Zsófi barátnője, Ádám kuncsaftja.
Bokros Mátyás 2012 Rátóti Zoltán Ádám édesapja és Gizi bátyja. Szerepe szerint világ körüli úton van.
Szepesi Anikó 2013 Major Melinda Miklós egykori szeretője, Balázs édesanyja. Jelenleg Ausztráliában él.
Molnár Tamara 2012-13 Szabó Hédi Anikó lánya, Balázs féltestvére. Jelenleg Ausztráliában él.
Szabó Tekla 2013-2014 Danyi Judit A Szabó-ikrek édesanyja, Enikő nővére.
Szabó Marcell 2014 Hegedűs Miklós Tekla volt férje, az ikrek édesapja. Enikő azzal vádolta, hogy megerőszakolta.
Szabó Botond 2013-2015 Németh Norbert Enikő unokaöccse, Kende ikertestvére.
Szabó Kende 2013- 2015 Németh Gergő Botond ikertestvére, Enikő unokaöccse.
Cheng 2013-2014 Lee Henrik Linda volt barátja. Szerepe szerint Győrbe költözött.
Oravecz Nikol 2014-2015, 2016, 2017 Csomor Ágnes Oravecz Nándi húga, Áron édesanyja. Bartha Zsolt volt barátnője.
Serfőző Áron 2014-2015 Buzási Máté Nikol fia, egy rövid ideig Berényi Zita barátja.
Petrik Gedeon 2014- Gáspár András Rosszindulatú, sunyi, alattomos ügyvéd, Nóra volt egyetemi évfolyamtársa és riválisa. Időnként feltűnik.
Parragh Endréné 2015- Nádasi Veronika Egészségügyi ellenőr, először Péter alkoholos joghurtja iránt kutakodott, majd a kisboltban ebvizeletet talált a lisztben és beakarja záratni a boltot, de Laci bezárja a boltba és megegyeznek. Időnként feltűnik.

Régi szereplők[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

 1. ^ a b c d Bella, Brigitta: Agyvérzés, baleset, Új-Zéland - így tűnnek el a Barátok közt-figurák (magyar nyelven). Origo, 2012. június 17. (Hozzáférés: 2013. február 21.)
 2. Újabb főszereplőt írnak ki a Barátok köztből (magyar nyelven). Origo, 2012. június 25. (Hozzáférés: 2013. február 21.)
 3. Mindig Berényi Miklós kerül bajba - Szőke Zoltán a forgatásokról (magyar nyelven). Origo, 2011. augusztus 25. (Hozzáférés: 2013. február 22.)
 4. Barátok közt: volt nagy sírás (magyar nyelven). Origo, 2007. augusztus 31. (Hozzáférés: 2013. február 21.)
 5. Hoffer Józsi kiszáll a Barátok Köztből (magyar nyelven). Origo, 2002. május 3. (Hozzáférés: 2013. február 22.)
 6. ^ a b Meleg sorozathősből lett polgármester (magyar nyelven). Origo, 2006. október 23. (Hozzáférés: 2013. február 21.)
 7. Barátok közt: Hoffer Misi elbúcsúzott (magyar nyelven). Origo, 2002. október 24. (Hozzáférés: 2013. február 21.)
 8. Szerepe szerint 1957-ben született.