A Búra alatt epizódjainak listája

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

A cikk a A Búra alatt című sorozat epizódjainak listáját tartalmazza.

Áttekintés[szerkesztés]

Évad Epizódok Eredeti vetítés
Évad kezdete Évad vége
1. 13 USA 2013. június 24.
Magyarország 2013. Szeptember 11.
USA 2013. Szeptember 16.
Magyarország 2013. December 4.
2. 13 USA 2014. június 30.
Magyarország -
USA 2014. szeptember 22.
Magyarország -
3. 13 USA 2015. június 25.
Magyarország -
USA 2015, szeptember 10.
Magyarország -
Dialog-stop-hand.svg Alább a cselekmény részletei következnek!

Első évad (2013)[szerkesztés]

Sorozat
#
Évad
#
Cím Rendező Író Premier Nézettség
11 „Chester's Mill
Pilot
Niels Arden OplevBrian K. VaughanUSA 2013. június 24.
HUN 2013. Szeptember 11.
USA 13.53 millió
Az első epizódban megismerhetjük Chester’s Mill kisvárosát, amely ha nem is teljes nyugalomban tengeti napjait, mégis rendesen folynak a város ügyletei, amíg egy ismeretlen eredetű búra rá nem zárul a város határaira. A búra lecsapódása nyomán döglött madarak, állatok, egy repülőgép szerencsétlenség és számos katasztrófa áll, hiszen senki sem látta előre az átlátszó falat. Az amerikai kormány azonnal katonákat hív a külső helyszínre, belül pedig megkezdődnek a találgatások és a félelem. Megismerhettük Barbiet, aki az epizód elején egy rejtélyes hullát ásott el, éppen elkerülve a búrával való ütközést. Emellett főszereplő még Julia Shumway, aki a helyi újság riportere, így mindent szeretne megtudni a rejtélyes eseményről. A város szolgálatában áll Duke Perkins rendőrkapitány, aki sajnos az epizód végére meghal, hiszen a pacemakerek és egyéb elektromos szerkezetek hajlamosak felrobbanni a búra közelébe. Emellett megismerkedhettünk Jim Rennie-vel, aki a város második tanácsosa, emellett szereti, hogyha ő irányíthatja a dolgokat. Nagy Jim rejtett alvilági üzleteket folytat a város tudta nélkül. A másik problémát fia, Junior jelenti, aki őrült féltékenységében egy föld alatti bunkerbe zárja barátnőjét, Angie-t. 
22 „A tűz
The Fire
Jack BenderRick ClevelandUSA 2013. Július 1.
HUN 2013. Szeptember 18.
USA 11.81 millió
Az epizód elején kiderült, hogy Duke Perkins végképp elveszett, akinek halálával megkezdődik a káosz a városban, hiszen egyre kevesebb a hatalmi szerv. Ráadásul Nagy Jim és Lester Coggins tiszteletes is szorongatott helyzetbe kerül, amelyben a tiszteletes majdnem életét is veszíti. A szereplőknek ráadásul egy tűzesettel is meg kell küzdeniük, amelyben szintén nem fordulhatnak a külvilághoz. 
33 „Embervadászat
Manhunt
Paul EdwardsAdam SteinUSA 2013. Július 8.
HUN 2013. Szeptember 25.
USA 10.71 millió
Angie-nek az a javaslata, hogy a város alatt húzódó bánya tárnáin keresztül próbáljanak meg kijutni a Búra alól. Nagy Jim eközben úgy dönt, hogy Linda-t nevezi ki seriffnek, annak ellenére, hogy hagyta, hogy Randolph megszökjön a börtönből. 
44 „A járvány
Outbreak
Kari SkoglandPeter CallowayUSA 2013. Július 15.
HUN 2013. Október 2.
USA 11.13 millió
A városban egyre több ember panaszkodik rosszullétre, többen kórházba is kerülnek, ám orvos hiányában nagyon nehezen tudják ellátni őket. Julie eközben elkezd Barbie után nyomozni, mivel a férfi egyre gyanúsabb számára. 
55 „Végítélet
Outbreak
Jack BenderBrian K. VaughanUSA 2013. Július 22.
HUN 2013. Október 9.
USA 11.60 millió
Barbie rájön, hogy egy termonukleáris bombával akarják a búrát megsemmisíteni, ám a hadsereg nem számol az alatta élő emberek testi épségével. Julia ekkor azt javasolja, hogy evakuáljanak mindenkit a régi bánya területére. 
66 „Végtelen szomjúság
The Endless Thirst
Kari SkoglandSoo HughUSA 2013. Július 29.
HUN 2013. Október 16.
USA 11.41 millió
A víztározónál történt baleset után az emberek be pánikólnak, mert azt hiszik, hogy Chester's Mill-nek nincsenek tartalékai. Angie eközben Rose-nál talál menedéket magának Ifi elől, mert nem mer az üres házukban maradni. 
77 „Tökéletlen körök
Imperfect Circles
Miguel SapochnikCaitlin ParrishUSA 2013. Augusztus 5.
HUN 2013. Október 23.
USA 10.42 millió
Joe rájön, hogy nem a Búra közvetlen közelében kell a rejtély megoldását keresniük, ezért Norrie-val megpróbálják felkutatni a középpontot. Linda és Ifi közben elindulnak letartóztatni a Dundee testvéreket, akik megölték Rose-t és megverték Angie-t is. 
88 „Sűrűbb a víznél
Thicker Than Water
Jack BenderAdam SteinUSA 2013. Augusztus 12.
HUN 2013. Október 30.
USA 10.36 millió
Norrie Joe-t hibáztatja az édesanyja haláláért, ezért arra kéri a fiút, hogy ne találkozzanak többet. Közben Linda, Big Jim és Barbie a város egyetlen magánkézben lévő kútját igyekeznek kisajátítani. 
99 „A negyedik kéz
The Fourth Hand
Roxann DawsonDaniel TrulyUSA 2013. Augusztus 19.
HUN 2013. November 6.
USA 10.64 millió
Nagy Jim úgy gondolja, hogy Chester's Mill-re már nem vonatkozik az Egyesült Államok Alkotmánya, ezért azt javasolja, hogy a lakosok szolgáltassák be a fegyvereiket. Ez persze komoly bonyodalmakat okoz a városban. 
1010 „Kezdődjék a játék!
Let the Games Begin
Sergio Mimica-GezzanAndres Fischer-Centeno & Peter CallowayUSA 2013. Augusztus 26.
HUN 2013. November 13.
USA 11.11 millió
Max felbukkanása teljesen felforgatja a város életét, és sem Barbie, sem pedig Jim nem tudja megállítani őt. Angie, Joe és Norrie úgy vélik, hogy Ifi-re van szükségük a kis Búra rejtélyének megoldásához. 
1111 „Az ördög maga
Speak of the Devil
David M. BarrettScott GoldUSA 2013. Szeptember 2.
HUN 2013. November 20.
USA 11.15 millió
Juliát váratlan támadás éri, a saját otthonában lövik le. Barbie és Joe persze mindent megtesznek azért, hogy megmentsék az asszony életét. Doddie közben ismét fogja a külvilág rádiójeleit, s a katonaság Barbie nevét emlegeti, amely még több kérdést vet fel. 
1212 „Szükségállapot
Exigent Circumstances
Peter LetoAdam Stein & Caitlin ParrishUSA 2013. Szeptember 9.
HUN 2013. November 27.
USA 9.72 millió
Norrie mamája figyelmezteti a lányt, hogy rejtsék el a minibúrát, mert a városban házkutatást tartanak több helyen is, Barbie eltűnése miatt. Julia eközben veszélyben van a kórházban, ezért Angie és Barbie megpróbálják kiszöktetni onnan. 
1313 „Függöny
Curtains
Jack BenderBrian K. Vaughan & Scott GoldUSA 2013. Szeptember 16.
HUN 2013. December 4.
USA 12.10 millió
A pillangó kikelését követően mindkét Búra elsötétül, amitől az emberek nagyon megrémülnek. Többen a templomban keresnek menedéket, miközben Nagy Jim próbálja megnyugtatni őket. 

Második évad (2014)[szerkesztés]

Sorozat
#
Évad
#
Cím Rendező Író Premier Nézettség
141 „Fejek hullnak majd
Heads Will Roll
Jack BenderStephen KingUSA 2014. június 30.
Az első epizódban a Búra erős mágnesességet fejlesztett, ami megzavarta a nyugodalmas akasztást Chester’s Millben. Barbie emiatt menekülhetett meg. A mágneses pulzálás miatt a lakók java része rosszul lett, miközben a Búra egyre húzta magához a fémből készült tárgyakat. Ez végül Linda vesztét okozta. Eközben Julia egy furcsa lányt ment ki a vízből, és később összeismerkedett Sam Verdreaux-val, akiről kiderült, hogy Junior nagybátyja. A férfi egyébként orvoslással foglalkozott régen, azonban később az alkohol okozta a visszavonulását. Eközben Angie, Joe és Norrie próbálta megmenteni Norrie elájult anyukáját. Házuk túl közel volt a Búrához, ezért a mágnesesség porrá rombolta azt. Egy újabb szereplőt ismerhettünk meg Rebecca Pine személyében, aki a középiskola tanárnője, és nagyon régóta tanulmányozza a Búrát. Hatalmas mágnest építettek, hogy visszafogják az erőteret, hiszen a Búra impulzusai egyre inkább veszélyeztették az embereket. Nagy Jim eközben csapdába került. Látomásai voltak a meggyilkolt Doddie-ról és Lindáról is. Elhatározta, hogy ő fogja megölni magát az akasztófán, hogy a Búra abbahagyja ámokfutását. Azonban Julia mindezt megakadályozza, hiszen a Búrának elege van a belső feszültségből és a gyilkolásból is. Eközben Junior furcsa látomást tapasztalt meg édesanyjáról, akiről kiderült, hogy a Búrán kívül éli az életét. A legérdekesebb azonban a különös lány esete, akit Angie követ az iskolába az éjszaka közepén. Benyit egy iskolai szekrénybe is, ami végül a vesztét okozza. 
152 „Rajzás
Infestation
Ernest DickersonKelly Souders & Brian PetersonUSA 2014. július 7.
Jim felfogása a búrával kapcsolatban megváltozik és elhatározza megváltozik. A lakosok is kezdenek bízni benne. Ahogy Angie meggyilkolásának híre elterjed, Rebecca figyelmezteti Nagy Jimet egy hernyó invázióról, ami tönkreteheti a város fennmaradó növényeit. Big Jim és Barbie kiötli, hogy egy repülővel kell lepermetezni a növényzetet. Jim akar menni, de Barbie megelőzi és felszáll a géppel... az üzemanyag vészesen csökken a gépben, s Jim felfedi, hogyan tud hozzáférni az extra rejtett tartályhoz, ezzel megmenti a férfi életét.. Eközben megy a hajtóvadászat Angie gyilkosa után, azonban Junior úgy véli ő a felelős. 
163 „Vis maior
Force Majeure
USA 2014. július 14.
Ahogy az erőforrások fokozatosan csökkennek, Nagy Jim népszámlálást tart, hogy megtudja, Chester’s Mill meddig tud létezni a Búra alatt, miközben káosz alakul ki attól, hogy egy egyszerű felhőszakadás véresővé válik. Junior e-mailben kap egy üzenetet az anyjától. Joe, Norrie és az ismeretlen lány találnak egy évkönyvet a 80-as évekből, amiből kiderül az ismeretlen lányt Melanie-nak hívják... és meglepődnek azon semmit nem öregedett 30 éve. Rebecca és Big Jim úgy dönt Chester Mill lakosságát csökkentik, amely felháborítja Julia-t, de Barbie elfogadja Big Jim és Rebecca tervét. 
174 „Látomás
Revelation
USA 2014. július 21.
Julia és Sam megpróbálja megállítani Nagy Jim és Rebecca népesség szabályozó tervét, közben Barbie, Joe és Norrie segít Melanie-nak visszaemlékezni, Junior pedig Lyle-hoz látogat válaszokért. 
185 „Megbékélés
Reconciliation
USA 2014. július 28.
Julia átveszi az irányítást Chester’s Mill felett, miután a város lakosságát megosztja Nagy Jim és Rebecca terve a népesség korlátozásáról. Ezalatt Joe és Norrie tovább segít eloszlatni a kételyeket Melanie-nak személyisége körül. 
196 „A sötétben
In the Dark
USA 2014. augusztus 4.
Barbie és Sam felfedezi a rejtélyes alagutat az iskola alatt, amikor az beomlik, ezáltal elzárva a visszautat Chester’s Millbe. Közben Nagy Jimnek homokviharral kell számolnia. 
207 „Hazatérés
Going Home
USA 2014. augusztus 11.
Miután a Búrán kívül találják magukat, Barbie a tőle elhidegült apjától kér segítséget, Sam pedig ismét találkozik Pauline-nal. 
218 „Ébredés
Awakening
USA 2014. augusztus 18.
Barbie rájön arra, amikor megkéri Dont, hogy segítsen eljuttatni egy üzenetet Juliához, hogy Don többet tud a Búráról, mint azt mutatja. Eközben Chester’s Millben Nagy Jim kinevezi magát a város sheriffjének. 
229 „A vörös ajtó
The Red Door
USA 2014. augusztus 25.
Barbie, Sam, Pauline, Lyle és Hunter próbálja elkerülni Dont a seregével, és megtalálni a visszautat Chester’s Millbe, miközben Junior és Melanie elrejti a tojást Julia és Nagy Jim elől. 
2310 „A zuhanás
The Fall
USA 2014. szeptember 1.
Nagy Jim végre rájön a megrázó igazságra azzal kapcsolatban, hogy mi történt a feleségével, Pauline-nal, amikor újra találkoznak. Mind ezalatt az éghajlatváltozás újabb fenyegetést jelent Chester’s Mill számára. Barbie és Julia felkészíti a lakosokat Chester’s Mill egy esetleges evakuálására és próbálják megvitatni a helyzetet. Julia elhatározza, átadja a tojást, de időközben Jim ledobja a szakadékba, ami ennek következtében bezárul. Julia-ék persze nem tudják, hogy Big Jim találkozott a fekete öltönyös emberekkel a búra szélén és alkut kötött velük. Junior eközben brutálisan megtámadja Sam-et, amiért megölte Angie-t, de megjelenik a lány. Angie meggyőzi a fiút kímélje meg Sam életét. A tojás magas hangot bocsát ki, ami Pauline-nak bénító fejfájást okoz. Chester’s Mill városát földrengések bénítják le és Melanie összeesik. Barbie észreveszi, hogy Phil a szakadék felé rohan és beleveti magát, persze nem tudván róla, hogy a szakadék bezárult. Azonnal szörnyethal. Big Jim hazatérve tapasztalja, hogy cselekedetével csak azt érte el, hogy feleségének eltűnt a képessége. 
2411 „Fekete jég
Black Ice
USA 2014. szeptember 8.
Mikor a hőmérséklet elkezd meredeken csökkenni, Sam és Rebecca akcióba lendül, hogy megmentse Chester’s Mill lakosait. A város lakóit az iskolába terelik be. Közben Barbie kockáztatja az életét, hogy megmentse Juliát egy szörnyű balesetet követően. Jim üzemanyag után kutat, közben rálel a tóban Lyle-ra és kimenti. A férfi elmeséli látomását, ami arról szól, hogy az egész város lángokba borul. Hunter lebukik, hogy üzenget a búrán túlra, de kimagyarázza magát, eközben pedig elindul a búra fala befelé. 
2512 „Fordulat
Turn
USA 2014. szeptember 15.
A Búra továbbra is lassan összehúzódik. Melanie állapota tovább romlik, Rebecca ad neki egy vérátömlesztést. Barbie beszél az apjával, és meggyőzi, hogy Melanie él, de életben maradásának az az egyetlen módja, hogy a tojás visszakerül Chester Mill-be. Big Jim ösztönzi Pauline-t, hogy újra fessen, noha látomásai leálltak. A föld megnyílik, és Melanie-t elnyeli. Big Jim gratulál Pauline-nak, de Lyle hátbaszúrja a nőt. Big Jim dührohamában leszúrja Lyle-t. 
2613 „Indulás
Go Now
USA 2014. szeptember 22.
A búra szeszélves időjárással és földrengésekkel sújtja Chester's Mill-t. Pauline sérülése egyre súlyosabb, s míg Jim és Junior nincs a közelben, Pauline megkéri Rebecca-t, hogy segítsen neki enyhíteni a szenvedéseit. Rebecca átsegíti a nőt a másvilágra, Big Jim ezért agyonveri.. a férfi teljesen bekattant. Eközben a város lakosai a barlang felé közelednek, s Barbie javaslatára mindenki lemegy a kráterbe, ahol Melanie eltűnt. A föld alatt a lány ismételt megjelenésével meglepi a lakosokat. 

Harmadik évad (2015)[szerkesztés]

Sorozat
#
Évad
#
Cím Rendező Író Premier Nézettség
271 „Továbblépni
Move On
Peter LetoAdam SteinUSA 2015. június 25.
HUN 2015. augusztus 27.
 
282 „-
But I'm Not
Peter WellerTim SchlattmannUSA 2015. június 25.
HUN 2015. szeptember 3.
 
293 „Visszatérés
Redux
Olatunde OsunsanmiAlexandra McNallyUSA 2015. július 2.
HUN 2015. szeptember 10.
 
304 „Közösség
The Kinship
Ed OrnelasCathryn HumphrisUSA 2015. július 9.
HUN 2015. szeptember 17.
 
315 „Alaszka
Alaska
David M. BarrettBronwyn GarrityUSA 2015. július 16.
HUN 2015. szeptember 24.
 
326 „Ketrecben
Caged
Sergio Mimica-GezzanAndres Fischer-CentenoUSA 2015. július 23.
HUN 2015. október 1.
 
337 „Törmelékzápor
Ejecta
David M. BarrettPeter CallowayUSA 2015. július 30.
HUN 2015. október 8.
 
348 „Töréspont
Breaking Point
Sam HillJames C. Oliver & Sharla OliverUSA 2015. augusztus 6.
HUN 2015. október 15.
 
359 „B terv
Plan B
Eriq La SalleTim Schlattmann & Mark Linehan BrunerUSA 2015. augusztus 13.
HUN 2015. október 22.
 
3610 „Hagyaték
Legacy
Dennie GordonAlexandra McNally & Andres Fischer-CentenoUSA 2015. augusztus 20.
HUN 2015. október 29.
 
3711 „A szerelem, csatatér
Love Is a Battlefield
Lee RosePeter Calloway & Adam SteinUSA 2015. augusztus 27.
HUN 2015. november 5.
 
3812 „Ragyogás
Incandescence
PJ PesceBronwyn Garrity & Cathryn HumphrisUSA 2015. szeptember 3.
HUN 2015. november 12.
 
3913 „A belső ellenség
The Enemy Within
Peter LetoNeal Baer & Tim SchlattmannUSA 2015. szeptember 10.
HUN 2015. november 19.
 
Dialog-go-hand.svg Itt a vége a cselekmény részletezésének!