ATLAS (StarCraft)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Mesterséges Tele-empatikus Logisztikai Analizáló Rendszer (Artificial Tele-empathic Logistics Analysis System, ATLAS), mesterséges intelligencia a kitalált StarCraft univerzumban.

Az ATLAS-t Doran Routhe, egy Terran tudós hozta létre azzal a céllal, hogy titkos 56000 fogolyból álló kolónizációs programját felügyelje.

Az ATLAS tanulmányozta a foglyokat, akiket hibernációs álomba áthelyezett. Közülük 40000 választottak ki, akik képesek túlélni az utazást és a kolónizációt. A kiválasztott rabokat négy hajón helyezték el. Ezek a Nagglfar, a Sarengo, a Reagan és az Argo voltak. A maradék 16000 kiválasztott sorsa ismeretlen, de az tény, hogy mielőtt Routhe kijelölte őket a kísérletre, a halálraítéltek listáján szerepeltek.

Az ATLAS a Nagglfar fedélzetén lett elhelyezve, a fedélzeti navigációs számítógép pedig be lett programozva, hogy egy éven keresztül a hiperűrben utazzon a Gantris IV csillagrendszerig. A hajók raktere ezen kívül még tele volt ellátmánnyal és eszközökkel, hogy a cél elérése és az ébredés után a telepesek segítségére legyen a kolónizációban.

Az utazás alatt az ATLAS több különböző mutációt jegyzett fel a génkészletben, amely az emberi agy rejtett pszionikus képességeit növelheti. Ezeket az információkat az ATLAS visszaküldte a Földre Doran Routhe adatbankjába.

Routhe szerencsétlenségére, a navigációs számítógép lekapcsolódott az ATLAS-ról. A hajók vakon sodródtak a hiperűrben majdnem harminc évig, így nem csoda, hogy távol kerültek az eredeti céltól.

A négy hajó a Koprulu szektorban kötött ki, három kolóniát létrehozva a csillagrendszerben. A Tarsonist, Moriát és Umoját. A hibernációból ébredő telepesek egyike sem tudta, hogy hol vannak és emellé még a három kolónia sem tudta egymással felvenni a kapcsolatot.

A Tarsonison élők előnyt élveztek köszönhetöen az ATLAS-nak a többi kolóniával szemben. Hatvan év alatt kifejlesztették a fénysebeség alatti hajtóművek egy új generációját és felfedezték a másik két kolóniát is.

Dialog-stop-hand.svg Alább a cselekmény részletei következnek!

Az ATLAS sorsa ismeretlen. A StarCraft játékokban soha nem jutott szerephez. Sem a Zergek Tarsonisi inváziója előtt, sem az után.