Apróláb

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Apróláb
(Smallfoot)
2018-as amerikai animációs film
RendezőKarey Kirkpatrick
Producer
Vezető producer
  • Jared Stern
  • Allison Abbate
Alapmű
Műfajfantasy, kaland, musical, vígjáték
Forgatókönyvíró
Hang
ZeneHeitor Pereira
OperatőrStephen W. Childers
VágóPeter Ettinger
Gyártás
Gyártó
Ország Amerikai Egyesült Államok
Nyelv
Játékidő96 perc
Költségvetés80 000 000 USD
Képarány2,35:1
Forgalmazás
Forgalmazó
Bemutató
KorhatárHat éven aluliak számára nem ajánlott
Bevétel214 140 103 $ (világszerte)
További információk
A Wikimédia Commons tartalmaz Apróláb témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

Az Apróláb (eredeti cím: Smallfoot) 2018-ban bemutatott amerikai 3D-s számítógépes animációs film, amely Sergio Pablos kiadatlan mesekönyve nyomán készült. Rendezője Karey Kirkpatrick, a forgatókönyvet Karey Kirkpatrick és Clare Sera írta. A főszereplők eredeti hangjain a filmben Channing Tatum, James Corden, Zendaya, Common, LeBron James, Danny DeVito, Gina Rodriguez, Yara Shahidi, Ely Henry és Jimmy Tatro szólal meg.

A gyártó filmstúdió, a Warner Bros. 2018. szeptember 28-ára tűzte ki a film amerikai premierjét. Magyarországon egy nappal előbb 2018. szeptember 27-én mutatták be.

Cselekmény[szerkesztés]

Migó, a hóbortos jeti az első gongkongatói napján nem találta el a gongot hanem elrepült. Talált egy embert, amit a jetik aprólábnak neveznek és nem hisznek a létezésében. Eközben felkelt hívás nélkül az égi csiga. Migót majdnem eltalálta egy repülőgép még mielőtt megtalálta az embert. Eközben Percy hallotta a Migóval való találkozását. Míg Migó megmutatta a repülőgépet ami az orra előtt lezuhant. Migó Miggivel a Kő őrző lányával barátkozott és az bevette a bandájába. Migó tovább bizonygatta hogy létezik Apróláb, ezért száműzték. Percy Brendát az asszisztensét próbálta rávenni hogy a jeti jelmezbe öltözve tegye őt híressé. Elkezd énekelni egy dalt Brendának de egy rövid időre nem néz oda és addig a lány lelép. Erre Percy kimegy és találkozik Migóval akiről azt hiszi hogy Brenda az a jetijelmezben. Elkezd forgatni de meglátja Brendát és ekkor rájön, hogy egy jetivel áll szemben.

Percy megpróbálja megölni Migót de sikertelenül. Percy Migó fejére ül de pont eltalálja a saját altató lövedéke. Migó elkezdi Percyt hordozni de egy hóvihar miatt beviszi egy barlangba Ott észreveszi hogy az Apróláb megfagyott. Miután átmelegítette az ember elfut és találkozik egy medvével akitől Migó megvédi. Majd megérti hogy a jeti barátkozni szeretne ezért veletart a faluba. Migó a faluban büszkén mutogatja Percyt, akinek nagy sikere lesz de Kő őrző bezárja egy üvegbe. Ezután Migónak megmutatta a titkot hogy miért jó ha nem hisznek az aprólábakban. Migó emlékszik hogy Percy is hasonlót tett vele ezért korábbi barátait kigúnyolja és azt mondja hogy az apróláb egy jak. Ezután Migi eltűnik ezért ő és barátai megkeresik.Majd elkezdi a jetiket üldözni a rendőrség ezért Migó magára vonja a figyelmet de Percy lelövi. Percy jetiruhában odaáll a rendőröknek. Ezalatt Migó odaér a többiekhez és azok csodálkoznak hogy a rendőrök előtt lévő alak Percy. Majd a jetik megjelennek és egy csomó ember mellettük áll. A jetik új vallást találnak ki maguknak.

Szereplők[szerkesztés]

Szereplő Eredeti hang Magyar hang Leírás
Migo Channing Tatum Szatory Dávid ?
Percy Patterson James Corden Jéger Zsombor ?
Meechee Zendaya Csuha Borbála
Radics Gigi (ének)
?
Kőőrző Common Kálid Artúr ?
Gwangi LeBron James Barabás Kiss Zoltán ?
Kolka Gina Rodriguez Andrusko Marcella ?
Dorgle Danny DeVito Balázs Péter ?
Brenda Yara Shahidi Csondor Kata ?
Fleem Ely Henry Scherer Péter ?
Thorp Jimmy Tatro Bognár Tamás ?
Medvemama Patricia Heaton Udvarias Anna ?
Garry Justin Roiland ? ?
Pilóta Jack Quaid Bercsényi Péter ?
Operatőr ? Varga Rókus ?
Karaokézó srác ? Welker Gábor ?
Soozie mamája Sarah Baker ? ?

Források[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]