9 és ½ randi

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(9 és 1/2 randi szócikkből átirányítva)
9 és ½ randi
2008-as magyar film
RendezőSas Tamás
ProducerNeményi Ádám, Dér Tamás
Műfajfilmvígjáték
ForgatókönyvíróKöbli Norbert, Sas Tamás
ZeneGulya Róbert
OperatőrMiklauzic Márton
VágóMajor Klára
Gyártás
Ország Magyarország
Nyelvmagyar
Játékidő100 perc
Forgalmazás
ForgalmazóBudapest Film
BemutatóMagyarország 2008. február 14.
Eredeti magyar adóTV2, M1, Comedy Central
Korhatár12 II. kategória (F/6820/J)
Bevétel2.000.000 forint
További információk
SablonWikidataSegítség

A 9 és ½ randi magyar romantikus filmvígjáték, Sas Tamás rendezésében. A főbb szerepekben Fenyő Iván, Kovács Patrícia és Hevér Gábor látható.

A filmet 2008. február 14-én, Bálint-napon mutatták be. Bár a mozikban jól teljesített,[1] a kritika negatívan fogadta: főként a filmben felbukkanó reklámokat, a gyenge forgatókönyvet és a kidolgozatlan szereplőket bírálták.[2][3]

Cselekmény[szerkesztés]

A főhős Dávid, aki valaha író volt. A nők körében ismert, mivel agglegény, és minden hölgy be akarja kötni a fejét. A főhőst sorscsapások érik, amelyeket nehezen visel. Kiadója ajánlatot tesz neki, amelynek nem tud ellenállni. Az ajánlat lényege, hogy tíz nap alatt meg kell írnia egy sikerkönyvet, s ha ezt leadja, akkor megkapja a pénzt, amelyből adósságait ki tudja fizetni. A könyv témája a fővárosi fiatal, egyedülálló nők élete és kapcsolatai. Ahhoz, hogy a könyvet minél jobban meg tudja írni, lehetetlen kapcsolatokba bonyolódik az író, s előáll egy filmvígjáték minden kellékével (pl.helyzetkomikum) egyetemben.

Szereplők[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Gőzsy, Kati: Zabálták Fenyő Ivánt a Valentin-napon (magyar nyelven). Index.hu, 2008. február 18. (Hozzáférés: 2021. január 19.)
  2. Jászay, Tamás: Keserű limonádé (magyar nyelven). Revizor, 2009. január 29.
  3. Valuska, László: Fenyő Iván jól szexista, csak nem éltek vele (magyar nyelven). Index.hu, 2008. február 19. (Hozzáférés: 2021. január 19.)

További információk[szerkesztés]