5706-os mellékút (Magyarország)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
5706-os mellékút
Úttípusösszekötő út
Hossza8,4 km
Ország Magyarország
TartományokBaranya vármegye
Az út elejeMagyarbóly 5702
Az út végeBeremend 5708

Az 5706-os mellékút egy bő 8 kilométeres hosszúságú, négy számjegyű mellékút Baranya vármegye dél-délkeleti részén; Magyarbólytól húzódik Beremendig.

Nyomvonala[szerkesztés]

Magyarbóly központjának déli részén ágazik ki az 5702-es útból, annak a 24+650-es kilométerszelvénye közelében. Délnyugat felé indul, s a település belterületén a Vasút utca nevet viseli; bő 600 méter után kiágazik belőle délkeleti irányban a Pécs–Villány–Magyarbóly-vasútvonal Magyarbóly vasútállomását kiszolgáló 57 304-es számú mellékút, majd szinte azonnal keresztezi is a vasút vágányait. Kicsivel ezután maga mögött is hagyja a község utolsó házait, nem sokkal azután pedig ki is lép a területéről.

A 2+150-es kilométerszelvénye táján elhalad Magyarbóly, Villány és Beremend hármashatára mellett, de Villányt ennél jobban nem is érinti, a folytatásban már beremendi határok közt húzódik; közben több iránytörése is van. A hatodik kilométere közelében áthalad Püspökbóly településrész házai között, a hetedik kilométerétől pedig már Beremend belterületén húzódik, Hegyalja utca néven. Így is ér véget, a település központjában, beletorkollva az 5708-as útba, annak a 8+550-es kilométerszelvénye közelében.

Teljes hossza, az országos közutak térképes nyilvántartását szolgáló kira.gov.hu adatbázisa szerint 8,368 kilométer.

Története[szerkesztés]

Települések az út mentén[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]