21 115-ös mellékút (Magyarország)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
21 115-ös mellékút
Úttípusösszekötő út
Hossza3,2 km
Ország Magyarország
TartományokPest vármegye
Az út elejeBag
Az út végeIklad 2108

A 21 115-ös számú mellékút egy rövid, alig több mint egy kilométer hosszú, öt számjegyű mellékút, Pest vármegye északkeleti részén; fő szerepe, hogy Domony község számára biztosít közlekedési kapcsolatokat.

Nyomvonala[szerkesztés]

A 3-as főútból ágazik ki, az annak 41-es kilométerénél lévő körforgalmú csomópontból, északnyugat felé, Bag közigazgatási területén. Ugyanebből a körforgalomból indul, az átellenes oldalon a 3105-ös út, amely Bag központjába, onnan tovább Turára vezet. Bag területét az út körülbelül 750 méter után hagyja el. Domony központjáig, nagyjából a 2+200-as kilométerszelvényéig majdnem nyílegyenesen halad északnyugat felé, majd ott északkeleti irányba fordul.

A község házait elhagyva keresztezi a Galga folyását, majd harmadik kilométerén is túljutva, gyors egymásutánban – alig száz méteren belül – kiágazik belőle északkelet felé az Iklad-Domony megállóhelyra vezető 21 318-as út, keresztezi Domony és Iklad községhatárát és a balassagyarmati vasutat, végül a 2108-as útba torkollva ér véget, az országos közutak térképes nyilvántartását szolgáló kira.gov.hu adatbázisa szerint 3,115 kilométer megtétele után, már Iklad területén.

Települések az út mentén[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

  • kira.gov.hu, lekérdezés időpontja: 2019. április 17.

Jegyzetek[szerkesztés]