2019-es magyar labdarúgókupa-döntő

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
2019-es Magyar-kupa döntő
Groupama Aréna
Groupama Aréna
A mérkőzés adatai
Dátum 2019. május 25.
Stadion Groupama Aréna
Város Budapest
Nézőszám 12 777
döntő
A mérkőzés végeredménye
Budapest Honvéd FC MOL Vidi FC
12
A mérkőzés adatai
Játékvezető Iványi Zoltán

 ← 20182020 → 

A 2019-es magyar labdarúgókupa-döntő volt a sorozat 109. döntője. A finálét az Budapest Honvéd FC és a MOL Vidi FC csapatai játszották. A találkozót 2019. május 25-én a Groupama Arénában rendezték meg 12 777 néző előtt.

Előzmények[szerkesztés]

Ahogyan az ezt megelőző három évben, most is a zöld-fehérek otthonában, a Groupama Arénában rendezik a finálét. Érdekesség, hogy mind a három alkalommal az egyik mérkőző fél a Ferencvárosi TC volt: 2015-ben a Videotont 4–0-ra, 2016-ban az Újpestet 1–0-ra győzte le, 2017-ben pedig Vasassal 1–1-es döntetlent játszott, csak büntetőbárbajjal dőlt el a kupa sorsa, 5–4-re a zöld-fehérek javára.

Történetük során eddig 104 összecsapást rendeztek ,de ez volt az első amit kupadöntőben.

A mérkőzés[szerkesztés]

Részletek[szerkesztés]

Döntő
2019. május 25., szombat
19:30 (tv: M4 Sport)
Budapest Honvéd FC 1 – 2 MOL Vidi FC
Holender (1–0) Gól : 14' 14'
Nagy Sárga lap 32'
LovrićSárga lap 53'
BatikSárga lap 57'
GrófSárga lap 62'
Kukoč Sárga lap 90+3'
(1 – 0)
Jegyzőkönyv
Sárga lap 13' Vinícius
Sárga lap 28' Stopira
Sárga lap 35' Elek
Sárga lap 56' Nikolov
Gól : 79' 79' (1–1) Šćepović
Gól : 90+1' 90+1' Hadžić (1–2) Sárga lap 90+1'
Sárga lap 90+4' Kovács
Groupama Aréna, Budapest
Nézőszám: 12 777
Játékvezető: Iványi (magyar)


A 2018–2019-es Magyar Kupa győztese
MOL Vidi FC
2. cím


Marko Nikolić először vezette kupagyőzelemre a csapatát, összességében ez a klub 2. kupagyőzelme, és ezzel immár biztos, hogy a csapat indulhat az Európa-ligában.

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Marko Nikolić – Gratulálok a csapatnak, egy nagyon jó szezon végén megérdemelt győzelmet arattunk. Három célunk volt a szezon elején: a sikeres nemzetközi szereplés, a bajnoki cím és a kupagyőzelem. Ebből kettőt teljesítettünk, úgyhogy sikeresnek mondhatjuk ezt az idényt. Tavaly bajnokok lettünk, de az Európa-ligában csak a rájátszásig jutottunk előtte, szóval fejlődést mutat a csapat. Jó lezárása volt ez a mérkőzés a szezonnak. A játékosok minden dicséretet megérdemelnek, nagyon örülök, hogy ilyen sokan eljöttek Székesfehérvárról. Ezúttal itt volt a tábor is, ami szintén sokat jelentett. A Honvédnak is gratulálok, az első félidőben jobbak voltak, de a másodikban egy fordulatszámmal feljebb kapcsoltunk és ez elég volt. Közel hatvan meccset játszottunk a szezonban, azt gondolom, ez magyar rekord. Ehhez képest a két hét pihenő nem lesz túl sok, de utána újra mindent meg fogunk tenni, hogy megint sikeresek legyünk Európában"

Supka Attila- Az első félidőben az történt, amit szerettünk volna, nagyon sokszor tudtunk az ellenfél térfelén labdát szerezni és abból támadásokat vezetni, megvoltak a lehetőségeink a tizenegyesen kívül is. Ha kihasználunk még egy-két helyzetet, nagyobb előnyt is szerezhettünk volna. A második félidőben két kényszerű csere miatt változtatni kellett a csapaton, sajnos akik bejöttek, nem tudtak hozzátenni a játékhoz. A Vidi viszont tudott minőségi cseréket húzni, mi kontrára játszottunk a vége felé, de ezeket nem tudtuk rendesen végigvinni. Két rögzített helyzet után kaptuk a két gólt, pedig erre többször is felhívtuk a csapat figyelmét. Ettől függetlenül gratulálok a játékosoknak ehhez az évhez, mert sok nehézség árán értük el a nemzetközi indulást és a kupadöntőt

Források[szerkesztés]

Kapcsolódó szócikkek[szerkesztés]