Music Channel

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(1 Music Channel szócikkből átirányítva)
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Music Channel
Jelmondat: 1 like U
Adatok
Indulás 2010. január 8.
Társaság Music Channel Company Romania
Tulajdonos RCS&RDS (DIGI)
Nézettség0,1% (2018)[2]
Ország  Magyarország
 Románia
Vételi terület 32,4% (2018)[1]
Társadók H!T Music Channel H!T Music Channel RO Music Channel RO
Vétel
Műholdas vétel
Digi97. programhely
DIGI SAT (Szerbia) - az ingyenes román és a magyar változatot is sugározza28, 29. programhely
Kábeles vétel
DigiSD: 125. HD: 126. programhely
PR-Telecom163. programhely
Tarr Kft.
Invitel
Vidanet
Kábelsat-200052. programhely
IPTV
Externet43. programhely
Invitel
Online adás
1music.huÉlő adás
Hivatalos oldal

A Music Channel (másik nevén 1 Music Channel) egy zenecsatorna, az azonos nevű román televíziócsatorna magyar verziója. 2010. január 8. óta sugároz a H!T Music Channellel együtt. Érdekessége, hogy a nap 24 órájában zenét ad, illetve a magyar zenetelevíziók között az első, amelynek műsorát az interneten, ingyenes streamen keresztül is lehet élőben követni. A Music Channel műsorvezetője és egyben (2010-2016-ig, majd esetenként) női csatornahangja Dukai Regina, férfi hangja ismeretlen.

A csatorna reklámblokkját az Atmedia birtokolja.[3]

2016. szeptember 1-jén arculatot váltott, a logó ezzel egyidőben 2D-s lett, valamint új műsorokkal, slágerlistákkal, koncertfelvételekkel és friss tartalommal bővült a programja.

Mitől más?[szerkesztés]

A Music Channel a klasszikus értelemben vett zenecsatorna, amely zenét ad. A klipek folyamát nem szakítják meg sorozatok, vetélkedők vagy valóságshow-k. A csatorna kiemelt figyelmet fordít a minőségi magyar produkciókra, így a megjelenített klipek legalább 40%-a hazai. A hazai zenecsatornák közül egyedülálló módon HD adásminőséget biztosít mind a televízióban, mind az online streamen.

A csatorna műsora a www.1music.hu oldalon követhető a nap 24 órájában, így bármilyen széles sávú internetkapcsolattal rendelkező eszközről elérhető. A csatornán megjelenített videóklipek egymásutániságát a rádiókhoz hasonló szisztéma szerint szerkesztik. Emellett a képernyőn külön hangsúlyt fektetnek a web2-s jelenlétre, ezáltal a televízió, a rádió és a web2 speciális fúzióját kínálja.

Web2[szerkesztés]

1music.hu - a Music Channel hivatalos honlapja, ahol a videostream, a legfrissebb sztárhírek és az aktuális nyereményjátékok mellett megtalálhatók a műsorinformációk, illetve a műsortárból elérhető az összes korábbi műsor is.

Facebook-oldal: facebook.com/1music

Twitter: twitter.com/1MusicHu

Instagram profil: http://instagram.com/1musichu

Android és iOS rendszerű telefonokra is letölthető a Music Channel applikáció, amelyen elérhetők a csatorna legfrissebb hírei, illetve az online stream. A Samsung Smart TV applikáció segítségével az ilyen televízióval rendelkező, ám más tévés szolgáltatónál levő nézők is elérhetik a csatornát.

Műsorok[szerkesztés]

 • K - POP NOW - Dél - Koreai Popzene minden pénteken 17:00-tól egy órában, ismétlés vasárnap 15:00-tól.
 • News – hétköznap 17, hétvégén pedig 3 alkalommal, 3-5 percben jelentkezik a Music Channel friss zenei híreivel, hasznos információkkal és riportokkal. Műsorvezető: Dukai Regina
 • Happy Coffe – pörgős zenékkel és a napkezdéshez fontos alapinformációkkal (pontos idő, időjárás) segít, hogy jól induljon a reggel. Egy órás blokkokban válogatott klipekkel támogatja a nézőket az ébredésben.
 • Magyar óra – a név önmagáért beszél: egyórás klip válogatás, kizárólag magyar előadók klipjeivel.
 • Top21 – a Music Channel Top 21, a Music Channel hivatalos slágerlistája. A heti playlist alapján szakmai gondossággal összeállított sikerlista hűen mutatja a Music Channel heti kedvenceinek erősorrendjét. Új listát minden szombaton 17 órától láthatnak a nézők, ismétlés vasárnap, kedden, csütörtökön és pénteken.
 • Online chart – a Music Channel heti rendszerességgel, hétfőn 17:00-tól jelentkező, 1 órás top 10-es listája, amely a nézők szavazatai alapján áll össze. A www.1music.hu/onlinechart oldalon lehet szavazni. 30 klipből lehet választani a szavazáshoz, de ha nincs a listában a szavazó által kedvelt előadó, javasolhat új klipet a listára.
 • Dance Chart – szombatonként, egy órában, este 20:00-tól egy slágerlista segítségével mutatják be a hazai és a nemzetközi klubok legkedveltebb számait.
 • 1like HIPHOP – minden héten szerdán 23:00-tól egy órában rapkulturális ismeretterjesztés az Animal Cannibalsszel. A műsor hétről hétre beszámol a hazai és nemzetközi koncertekről, videóklip és lemezmegjelenésekről, illetve bemutatja a hazai hiphop közösséget.
 • PartyStarter – ha van olyan, hogy afterparty, miért ne lehetne beforeparty is! Pörgős klipekkel segít rákészülni a bulizásra esténként több alkalommal, egyórás blokkokban.
 • Happy hour – naponta több alkalommal egyórás blokkokban a legújabb klipek.

Jegyzetek[szerkesztés]

 1. Magyar tévécsatornák lefedettsége 2018-ban. CRT (2019. feb. 10.) (Hozzáférés: 2019. feb. 10.) arch
 2. 2018-as nézettség: a 71 legnézettebb magyar tévécsatorna. CRT (2019. feb. 11.) (Hozzáférés: 2019. feb. 11.) arch
 3. Music Channel. Atmedia. [2012. november 20-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2012. november 7.)

Források[szerkesztés]