1520 mm-es nyomtávolság

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Tengelyátszerelő a magyar-ukrán határon
Szapszan széles nyomtávolságú nagysebességű szerelvény

Az 1520 mm-es nyomtávolság (ismert még mint orosz nyomtávolság vagy röviden csak széles nyomtávolság (helytelenül)) egy vasúti nyomtávolság, melynél a két sínszál távolsága 1520 mm-re (4 láb 11 27⁄34 hüvelyk) található egymástól.

Ez a világon a második legnagyobb hosszúságban alkalmazott nyomtávolság, az európai normál nyomtávolság után. Továbbá ez a nyomtávolság a második leggyakrabban alkalmazott nagysebességű vasúti nyomtávolság is, a világ nagysebességű vasútjával rendelkező 22 ország közül Oroszország, Finnország és Üzbegisztán alkalmazza ezt a szélesebb nyomtávolságot.

1520 mm-es nyomtávolságot alkalmaz Oroszország, a volt szovjet udódállamok, Finnország és Mongólia. A világ vasúthálózatának 225 000 km-e széles nyomtávolságú.

A szélesebb nyomtávolság lehetővé teszi a nagyobb űrszelvényt, továbbá a széles nyomtávolságú vasútvonalakon nagyobb a megengedett tengelyterhelés is.

A széles és a normál nyomtávolságú vasutak találkozásánál az árukat át kell rakodni vagy pedig a tengelyeket át kell szerelni. A Berlinből Moszkvába közlekedő nemzetközi vonat nyomtávváltásra is alkalmas Talgo kocsikból áll, így elég a két vasút találkozásánál egy nyomtávváltó berendezés is.[1]

Az országos vasúthálózatokon kívül metró- és villamosvonalak is épültek 1520 mm-es nyomtávolsággal.

A világ leghosszabb vasútvonala, a Transzszibériai vasútvonal szintén széles nyomtávolsággal épült meg.

További információk[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

Commons:Category:1520 mm track gauge
A Wikimédia Commons tartalmaz 1520 mm-es nyomtávolság témájú médiaállományokat.
  1. Nánási Zoltán: Jön a moszkvai Talgo