11 117-es mellékút (Magyarország)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(11 117-es közút szócikkből átirányítva)
11 117-es mellékút
Úttípusösszekötő út
Ország Magyarország
TartományokFejér vármegye
Az út elejeBicske, 1104
Az út végeVasztély

A 11 117-es számú mellékút egy körülbelül 7 kilométer hosszú közút Fejér vármegye északi részén, a Gerecse hegység és a Zsámbéki-medence határvidékén. Fő iránya nagyjából északnyugati.

Nyomvonala[szerkesztés]

Bicske területén ágazik ki északnyugat felé a Zsámbék felé vezető 1104-es útból, amely maga is csak néhány méterrel korábban ágazott ki – egy körforgalmú csomóponttal – az 1-es főútból. Elhalad a Szent László-patak duzzasztásával kialakított Csabdi-halastó mellett, majd áthalad az 1-es autópálya pályateste alatt. Nem sokkal ezután belép Csabdi területére, ahol a Szabadság utca nevet veszi fel.

A község központjában északkeletnek fordul, ott egy szakaszon Malom köz a neve, majd miután keresztezi a Szent László-patakot, visszatér az északnyugati irányhoz és így halad végig a település északabbi részein, Béke utca, majd Ady Endre utca néven. A falu utolsó házait elhagyva kiágazik belőle egy bekötőút a közigazgatásilag Óbarokhoz tartozó Nagyegyháza felé. Innen még körülbelül 2 kilométert halad északnak, míg el nem éri Vasztélyt, ami régen szintén önálló település volt, de jelenleg Csabdihoz tartozik. Kilométer-számozása ott véget ér, de mint út, egy keskeny, egy sávnyi széles aszfaltcsíkban folytatódik a Vasztélyt övező lankák között, amin az előbb említett nagyegyházi elágazásig lehet visszajutni.

Források[szerkesztés]

  • Fejér megye térképe 1:150 000. Készítette és kiadta a Nyír-Karta Bt., adatok lezárva: 2004. január

Jegyzetek[szerkesztés]