10-es típusú harckocsi

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Type 10
Type10MBT.jpg

Fejlesztő ország Japán
Gyártó Mitsubishi Heavy Industries
Gyártási darabszám 13
Általános tulajdonságok
Személyzet 3 (parancsnok, vezető, irányzó)
Hosszúság9,42 m
Szélesség3,24 m
Magasság2,3 m
Tömeg 40–48 tonna (moduláris páncélzat mennyiségétől függ)
Páncélzat és fegyverzet
Páncélzat moduláris, kompozit páncélzat
Elsődleges fegyverzet 120 mm-es ágyú (Japan Steel Works Ltd )
Másodlagos fegyverzet Type 74 7,62 mm-es párhuzamosított géppuska
12,7 mm-es M2H légvédelmi géppuska
Műszaki adatok
Motor nyolc hengeres dízel-motor
Teljesítmény 1200 LE
Felfüggesztés hidropneumatikus
Sebesség70 km/h
Fajlagos teljesítmény 27 LE/tonna
A Wikimédia Commons tartalmaz Type 10 témájú médiaállományokat.

A 10-es típus, (10式戦車 Hitomaru-siki szensa) más jelzéssel TK-X a Japán Önvédelmi Erők új 4. generációs harckocsi fejlesztése, mellyel a 74-es típus és a 90-es típus leváltását tervezik. A prototípust 2008 február 13-án mutatták be Szagamiharában a Technology Research and Development Institute (TRDI) kiállításon.

Jellemzői[szerkesztés]

A jármű számos olyan újítást tartalmaz amelynek köszönhetően úgy lehetett növelni tűzerejét és védettségét, hogy közben a jármű össztömege csökkent. Erre azért volt szükség, mert a szigetország hegyvidéki, szűk utakkal jellemezhető területeinek közel 60%-án nem használhatják az 50 tonnánál nehezebb korábbi harckocsikat:[1]

A jármű teljesen újratervezett löveget kapott, amely sokkal nagyobb üzemi nyomáson működik, mint a világon elterjedt 120 és 125 mm-es ágyúk. Ennek köszönhetően a tömeg és a csőhossz növelése nélkül is lehetővé vált a Leopard 2A5 számára kifejlesztett Rheinmetall 120 mm-es L/55 lövegek teljesítményének túlszárnyalása. Emellett egy teljesen új Type 10 jelű APFSDS (Armour-piercing fin-stabilized discarding sabot) lőszer is kifejlesztésre került amivel tovább fokozták a páncéltörő képességet (550 mm) és a lövedék immár kevéssé érzékeny a robbanó-reaktív páncélokra.

A jármű páncélzatát külön erre a célra kifejlesztett nanokristályos felületi keményítésű acélötvözetből készítik, amely kisebb vastagság és tömeg mellett is megfelelő védelmet nyújt. A jármű homlokpáncélzatait emellett SLERA (önkorlátozó robbanó-reaktív páncélzat) egészíti ki, ami modulárisan cserélhető blokkokba lett építve. A blokkokat kívülről további keményített acélpáncél fedi. A járműre többféle modul került kialakítása, ezért feladattól függően 40 és 48 tonna között változik tömege, miközben harcértéke megfelel a 70 tonna körül mozgó Leopard 2A7 és M1A2 SEP járműveknek.

A jármű irányítása teljesen digitális, világszinten is egyedülálló C4I (Command, Control, Communication, Computer & Intelligence) elven működő vezérlő-híradó és adatcserélő rendszerrel, amely a légierővel és a hadsereg ezred-szintű parancsnoki pontjaival élő kapcsolatban működik együtt, megkönnyítve a célfelderítést (a jármű olyan célra is tüzelhet amit nem is lát). A jármű mobilitásáról 1200 lóerős V8-as nagy nyomáson működő dízelmotor és fokozat nélküli váltó gondoskodik, változtatható állású hidropneumatikus (hasmagasság) felfüggesztésen keresztül.

2016 végéig 103 készült a járműből, eddig nem ismertek alváltozatai

Kapcsolódó oldalak[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Type 10 című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel.