Železničná spoločnosť Slovensko a.s.

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
Železničná spoločnosť Slovensko a.s.
Železničná spoločnosť Slovensko logo.svg
I0326 Bf Poprad-Tatry, 361 003.jpg
Típus zártkörűen működő részvénytársaság
Alapítva 2004
Székhely  Szlovákia, Pozsony
Alapító Szlovák állam
Iparág vasúti személyszállítás
Tulajdonos Szlovákia
Forma részvénytársaság

A(z) Železničná spoločnosť Slovensko a.s. weboldala
Commons
A Wikimédia Commons tartalmaz Železničná spoločnosť Slovensko a.s. témájú médiaállományokat.

A Železničná spoločnosť Slovensko a.s. (magyarul: Szlovákiai Vasúttársaság Rt., rövidítve: ŽSSK) Szlovákia személyszállítással foglalkozó állami vasúttársasága.

Története[szerkesztés]

IC vonat Csorbán

Mivel a mai Szlovákia területe a trianoni békeszerződésig Magyarországhoz tartozott, ezért addig magyar vasúttársaságok (Magyar Királyi Államvasutak, Kassa–Oderbergi Vasút és számos HÉV-társaság) tulajdonában volt a vasúthálózat. 1920 után a Felvidéket valamint Kárpátalját megkapta Csehszlovákia, így a vonalak kezelése pedig a Csehszlovák Államvasutakhoz (ČSD) került.

Az önálló szlovák vasút 1993-ban jött létre először[forrás?] Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) néven. 2002-ben széttagolták a céget, létrejött a Železničná spoločnosť a.s. (ŽSSK), amely a személy- és árufuvarozást vette át, a ŽSR pedig azóta csak a vasúti infrastruktúráért felel.

2005-ben a ŽSSK-t is felosztották. Megalakult a személyszállítással foglalkozó Železničná spoločnosť Slovensko a.s. (ŽSSK), a teherszállítás pedig a Železničná spoločnosť Cargo Slovakia a.s.-hez (ŽSSK Cargo) került.

Vonalak[szerkesztés]

3480 kilométeres normál nyomtávolságú vonalhálózatából 1578 km villamosított (45%). Különlegesség, hogy vonalainak északi fele 3000 V egyenárammal, déli része pedig 25 kV 50 Hz váltóárammal üzemel. Ennek eredményeképpen háromféle vontatójármű közlekedik a ŽSSK vonalain, egyenáramú (általában zöld festésű), váltóáramú (piros) és kétáramnemű (kék).

A ŽSSK üzemelteti a 42 km hosszú, villamosított Tátrai Villamosvasutat és Csorbatói Fogaskerekű Vasutat is.

Egyenáramú mozdony vontatta személyvonat
Motorvonat a Zólyom-Margitfalva vonalon

Fővonalai:

2002. február 1-jén 20 kevésbé kihasznált mellékvonalon szűnt meg a menetrend szerinti forgalom. 2011-ben további járatritkításokra került sok.

Vonatok[szerkesztés]

  • SCSuperCity, a Cseh Vasút nagysebességű Pendolino motorvonata. A Slovenská Strela 2006 decembere óta közlekedik Pozsony és Prága között Pendolino szerelvénnyel. Pót- és helyjegy váltása kötelező.
  • ECEuroCity vonat, MÁV, ČD vagy DB-kocsikkal. Pótjegy váltása kötelező, a helyjegyváltás fakultatív.
  • ICInterCity vonat, nemzetközi forgalomban is, ŽSSK, MÁV vagy ČD kocsikkal. Általában csak a nagyobb városokban állnak meg. Pót- és helyjegy váltása kötelező.
  • Ex – Expresný vlak (expresszvonat), belföldi és nemzetközi forgalomban egyaránt. Nagyvárosok között közlekedik és csak a nagyobb városokban áll meg. A helyjegyváltás fakultatív, pótjegyet 2007 szeptembere óta nem kell venni.
  • R – Rýchlik (gyorsvonat), nagyvárosok között közlekedik és csak a nagyobb településeken áll meg. Helyjegy váltható, pótjegyet 2007 szeptembere óta nem kell venni.
  • Zr – Zrýchlený vlak (sebesvonat), általában csak nagyobb településeken áll meg. Pótjegyet nem kell rá venni.
  • EREuroRegio, a szomszédos Ausztriába közlekedő nemzetközi személyvonat. Ilyen vonatok közlekednek Pozsonyból Bécsbe.
  • Os – Osobný vlak (személyvonat), minden állomáson és megállóhelyen megáll.
Villamos motorvonat a kassai főpályaudvaron

Az EuroCity vonatok általában a (Budapest-) PárkányPozsonyJókút (-Prága) és a KassaZsolnaCsaca (-Prága) útvonalon közlekednek. Az IC vonatok száma a többi országhoz képest elég csekély, mindössze Pozsony és Kassa között jár néhány vonatpár. A gyorsvonatok a PozsonyZsolnaKassa vonalon egész nap kétórás ütemben közlekednek. A többi fővonalon csak néhány közlekedik belőlük.

Magyarországról Szlovákiába néhány nemzetközi vonat közlekedik, számuk az utóbbi éveken jelentősen csökkent, néhány vonalon (Budapest - Rajka - Pozsony, Komárom - Révkomárom, Bánréve - Sajólénártfalva, Fülek - Somoskőújfalu, Párkány - Szob) megszűnt. Négy EuroCity Párkányon és Pozsonyon át Prága felé, egy EuroCity vonat Bohumínba, Metropol EuroNight Berlinbe, valamint a Rákóczi és a Hernád- InterCity Kassára közlekedik. Nemzetközi személyvonatok 2011 májusától már nem közlekednek.

Külső hivatkozások[szerkesztés]