Ugrás a tartalomhoz

Üzleti elemző

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Az üzleti elemző (angolul: Business Analyst (BA)) vagy rendszerszervező (angolul: Systems Analyst) kifejezések az esetek túlnyomó többségében olyan személyek foglalkozását jelölik, akik üzleti (gazdasági) jellegű számítástechnikai rendszerek elemzésével, fejlesztésévével kapcsolatos munkákat végeznek. Az üzletelemző fő feladata a megbízó részére készítendő szoftverrel szemben támasztott elvárások precíz, szisztematikus dokumentálása.

Jelentősége[szerkesztés]

Az üzletelemző munkakör a rendszerváltást megelőzően főiskolai oklevélhez kötött rendszerszervező képesítést igénylő munkaköröknek felel meg. A hagyományosabb rendszerelemző (Systems Analyst) munkakörből fejlődött ki és az a rendszerelemzői munkán belül az üzleti és a technikai oldal szétválását tükrözi.

A számítástechnikai rendszerek életciklusában az üzletelemző feladata, hogy közvetítsen a megrendelő (aki üzleti folyamatainak működéséhez elengedhetetlenül szükséges informatikai rendszer) és az informatikai szállító (aki az informatikai rendszer kifejlesztésért ill. rendelkezésre bocsátásáért felelős) között.

Az Üzletelemzés Nemzetközi Intézete (International Institute of Business Analysis)[1] meghatározása szerint az üzletelemző feladata, hogy elemezze az ügyfele szoftver kialakításával kapcsolatos igényeit és segítsen meghatározni az üzleti problémák megoldásához szükséges számítógépes megoldások kialakítását. Az igények meghatározásánál a hangsúly azon van, hogy mit kell a rendszernek csinálni és nem azon, hogy hogyan kell a rendszernek működnie.

Az üzletelemző tipikusan a számítástechnikai csoport tagja és feladata az, hogy szisztematikus módon (megbeszélés, megfigyelés, elemzés stb. útján) részletesen dokumentálja a felhasználó szoftverrel kapcsolatos szükségleteit. Esetenként az üzletelemező az üzleti csoportnak is lehet a tagja, sőt az is előfordulhat, hogy mind az üzleti (megrendelői) mind a számítástechnikai csoport rendelkezik üzletelemzővel.

Az Üzletelemzés Nemzetközi Intézete egységesítette az üzletelemező munkakör betöltéséhez szükséges elméleti és gyakorlati ismereteket és azt egy vizsga útján elnyerhető úgynevezett Vizsgázott Üzletelemző Diploma (angolul: Certified Business Analyst Professional - CBAP) képesítéssel ismeri el.

Az üzletelemzői munkakör jelentősége a szolgáltatásorientált architektúrák elterjedésével egyre nagyobb jelentőséget kap. Az informatikai rendszerek komplexitása, a web alapú eljárások egyre szélesebb körű elterjedése magas szintű üzletelemzői tevékenység nélkül elképzelhetetlen. A drága és használhatatlan informatikai rendszerek létrejötte rendszerint az üzletelemző hiányára, vagy a nem megfelelő üzletelemzői munkára vezethetők vissza.

Üzleti elemző főbb feladatai[szerkesztés]

1. Az ügyfél igényeinek megértése

2. Követelmények tisztázása, ügyfélinterjúk

3. Üzleti folyamatok elemzése

4. Rendszeres kapcsolattartás az ügyféllel

5. Rendszerelemzési feladatok elvégzése

6. Új követelmények kezelése

Üzleti elemző és rendszerszervező közötti különbségek[szerkesztés]

A rendszerszervezők és az üzleti elemzők két kulcsfontosságú szakma az IT világában. Mindkettő feladata az összetett rendszerek és folyamatok elemzése, valamint a szervezeti folyamatok javítása. Ez a két szerepkör azonban különbözik egymástól, és különböző készségeket igényel.

Üzleti elemző[szerkesztés]

1. Üzleti megközelítés

2. Üzleti folyamatok elemzése

3. Üzleti szempontból oldja meg a problémákat

4. Erős domain ismeretek

5. Erős kommunikációs és prezentációs készség

Rendszerszervező[szerkesztés]

1. Technikai megközelítés

2. Jóváhagyott követelmények elemzése

3. Műszaki szempontból oldja meg a feladatokat

4. Erős informatikai ismeretek (SQL, adatmodellezés, hibakeresés)

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. International Institute of Business Analysis. [2012. július 13-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2018. november 22.)

Külső hivatkozások[szerkesztés]