Üresjárati szabályozó szelep

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Az üresjárati szabályzó szelep, más néven üresjárati fordulatszámszabályzó egy megkerülő levegőszelep, amely zárt fojtószelepállás mellett képes a légtömegáram vezérlésére. Az üresjárati fordulatszám szabályozó zárt öntvényházból és peremes csatlakozású mágneses szervoegységből áll, amelyre fúvókaegységet rögzítenek. A fúvóka egység a szervóegység mozgásával eltérő levegő keresztmetszeteket szabadít fel, és így képes a fojtószeleppel együttműködve, a tömegáram szabályozására.

Az üresjárati szabályozó szelep működési elve[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Az üresjárati fordulatszám szabályozó, mint ahogyan a neve is mutatja a motorirányító rendszeren belül, a motorfordulatszám szabályozásáért felelős alapjáraton. Ha alapjáratban megváltozik a motor terheltségi állapota, akkor többletlevegőre és üzemanyagra van szükség ahhoz, hogy megakadályozzuk a motor leállását.

Pluszterhelést jelenthet például a klímaberendezés vagy egy további villamos fogyasztó bekapcsolása. Az alapterhelés a vezérlő egység tárolójában egy állandóként elmentett kritikus értékként van jelen. A motor fordulatszámának a kritikus érték alá csökkenése aktiválja az üresjárati szabályzó szelep mágnesszelepét, amely fokozza a légáramlást. Ezzel egy időben a motor igényeihez folyamatosan igazodva meghosszabbodik az üzemanyag befecskendező szelepek nyitási időtartama is, amíg a motor teljesítmény helyre nem áll a kritikus értékhez képest.

Az üresjárati szabályozó szelep meghibásodásai[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A szabályzó szelep meghibásodására utal a túl magas alapjárati fordulatszám, a motorellenőrző lámpa kigyulladása,vagy ha a motor alapjáraton leáll,illetve ha a motor alapjáraton plusz fogyasztó bekapcsolása esetén áll le. Az alapjárati fordulatszám szabályzó működéskiesését okozza az erős szennyeződés vagy gyantásodás, a tekercs zárlatai, az elektromos mágnesszelep beragadása, illetve ha a vezérlőegység nem biztosítja a megfelelő feszültségellátást.

Javítás[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A peremestömítés cseréje bizonyos esetekben megoldást nyújt ilyenkor a rögzítő csavarok meghúzási nyomatéka 12-15 Nm. Biztos megoldást az üresjárati szabályozó szelep cseréje hoz.