Üllő FC Cső-Montage

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
Üllő FC Cső-Montage
Csapatadatok
Teljes csapatnév Cső-Montage Budapest Futsal Club
Székhely Üllő, Magyarország
Alapítva 1993
Stadion Üllői Városi Sportcsarnok
Vezetőedző Tóth Miklós, Szalay Gábor
Elnök Gubó János
Bajnokság NB I.
Csapatmezek
Hazai
Idegenbeli
Hivatalos honlap
Üllő FC Cső-Montage honlapja

Az Üllő FC Cső-Montage magyar futsalcsapat.

Története[szerkesztés]

A klub története a most is a csapatban játszó Tóth Miklós és Márkus Ákos gyermekkorába nyúlnak vissza. Mindketten játszottak a Csőszer S.K. serdülő labdarúgócsapatában. Ebben az egyesületben a két fentebb említett játékoson kívül még játszott Kapala Krisztián, Kapala Balázs, Imre Atilla, Koppány Álmos, Fehér Zsolt, akikhez később még csatlakozott Imre Antal, Borók Gábor (ők mindannyian több-kevesebb ideig játszottak a futsalklubban). A CSŐZER S.K. megszűnése után ezek a fiatalok 1993. augusztusában Márkus Ákos, Tóth Miklós, Illés Imre és a fentebb említett barátokkal létrehozták az egyesület elődjét az In Time S.C.-t.

Az első nagy sikerükre nem kellett sokat várni, hiszen 1994 februárjában megnyerték az Adidas-Juventus Top18 nevű tornát, amely akkor Magyarország legnépszerűbb 5+1-es versengése volt és mindmáig úgy indulnak minden 5+1-es rendszerű tornán, hogy a végső győzelemre is esélyesek. Az 1997/98-as évadban az Aramis csapatával közösen indulva megnyerték az első országos rendszerű, egész éves, Magyar Nemzeti Futsalbajnokságot, In Time – Aramis néven. A bajnokság megnyerését követően a kilépett a csapatból hét játékos: Tóth Miklós, Márkus Ákos, Török Tamás, Herczeg Tamás, Kapala Krisztián, Szentandrási Zsolt és Csák Zoltán. Az 1998/1999-es bajnokságban Cső-Montage Budapesti Kispályás Football Klub néven indultak neki a futsal világának. Ekkor csatlakozott a csapathoz Kovács Imre, mint technikai vezető. Az új szponzor (Gubó János) elnöksége alatt a csapat erőteljesen fejlődött, még Európa élmezőnyébe is bejutottak (9. hely a rangsorban).

2002. január 4-től a csapat neve megváltozott Cső-Montage Budapest Futsal Club-ra. Az eddigi legsikeresebb három év az egyesület történelmében a 20012004-es időszak. Ez idő alatt a szervezési feladatokért, többek között Márkus Ákos volt a felelős, aki szintén kiváló munkát végzett. Ebben az időszakban indított a klub átfogó teremlabda utánpótlásképző programot, a Budapest 11. kerületének általános- és középiskoláiban. 2002 végén Kozma Mihálynak, az akkori edzőnek el kellett búcsúzni a csapattól, mert átvette a magyar futsalválogatott szövetségi edzői pozícióját. Helyére Nahóczky Attila érkezett, akinek munkájának köszönhetően a csapat megnyerte a 2002/2003. évi bajnokságot, a kupát és automatikusan a szuper kupát is. A Futsal bajnokok ligájában a spanyol Playas de Castellon-t, valamint az izraeli és a ciprusi bajnokot kapták ellenfélül.

A következő fordulópont a csapat életében még egy edzőváltás volt. Most Nahóczky Attilát a kispadon Jávor István váltotta fel, aki 113 futsalválogatottsággal a háta mögött a dobogó második helyére vezette a csapatot.

A 2004/2005-ös szezon is tartogatott meglepetéseket a csapat számára. A csapatból négy válogatott játékos és két stabil ember távozott a téli átigazoláskor. A megfogyatkozott csapatnak meg kellett elégedniük a harmadik hellyel.

Az elkövetkező években, de a korábbi években is a fiatalítás volt az egyik fő teljesítendő cél a csapatban. Ez a fiatalítás nem történt meg, sőt egyfajta bizalmatlanság alakult ki Jávorban a fiatalokkal szemben és viszont.

Annak ellenére, hogy a 2005/2006-ban 3. helyet, 2006/2007-ben pedig 4. helyet ért el a csapat, a vezetőség ismét az edzőváltás mellett döntött. Tóth Miklós és Szalay Gábor kapta meg a felelősséggel járó feladatot. Ezt a feladatot a csapat új stadionjában, az Üllői Városi Sportcsarnokban kell majd, a hazai mérkőzéseken bizonyítaniuk.

Külső hivatkozások[szerkesztés]