Öld meg Lincolnt!

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Öld meg Lincolnt!
A szökés
1. évad, 5. epizód
Eredeti cím English, Fitz or Percy
Író Zack Estrin
Rendező Randall Zisk
Gyártási szám 1AKJ04
Első sugárzás 2005. szeptember 19.
Első sugárzás Magyarországon 2006. szeptember 20.
Kronológia
Előző1x04
Édes méreg
Következő1x06
Zendülők és falfúrók
A szökés epizódjainak listája
Az Öld meg Lincolnt! (English, Fitz or Percy) A szökés című sorozat első évadjának ötödik epizódja.

Ismertető[szerkesztés]

Dialog-stop-hand.svg Figyelem: Itt az A szökés 1. évadának cselekményét vagy a végkifejletet is olvashatod.

Pope eleinte nem akarja végrehajtani a Kellermanék által benyújtott áthelyezési határozatot, azonban felemlegetik múltját, és a feleségének elmondanának egy-két titkot, ha nem működik együtt. A zsarolás sikeres, Michaelnek elmondja Pope az áthelyezés hírét. Ő kéri, hogy a bátyja kivégzéséig maradhasson a Fox Riverben, de az igazgató elmondja, hogy nem ő kezdeményezte az áthelyezést. Westmoreland elmondja Michaelnek, hogy az áthelyezés ellen célszerű egy kérvényt írni, aminek az átfutási ideje 3 hét, mert addig nem vihetik át másik börtönbe.

Pope irodájában egyedül marad Michael, és az Abruzziék által készített kulcsmásolattal kijut a tetőre. A létszámellenőrzésen nem találják, így hívják a rendőröket. A Fitz útról nem jöttek a zsaruk, így a szökés éjjelén arra felé kell majd menekülniük.

Veronicáék a kapott videoszalag történéseit elemezve úgy gondolják, az megrendezett és a szalagot elviszik egy szakértőhöz. Ez felhívja a figyelmüket arra, hogy a pisztolylövés hangját utólag keverték a felvételre. Ezt azonban az eredeti felvétel hiányában nem hajlandó tanúvallomásba adni. Az eredetit azonban nem sikerül megszerezni, ugyanis a bizonyítékokat a raktárban épp elmosta egy csőtörés. Mire hazaérnek, a lakást valakik átkutatták és a videókazettát elvitték. Veronicában gyanú ébred Nickkel szemben, mivel a kazetta helyéről csak ő tudott.

Pope ismerteti Kellermanékkel Michael kérvényét, ők azonban ismét előszedik a múltat. Kiderül, hogy a képeken látható halott Pope törvénytelen fia. Így a kérvény az iratmegsemmisítőben végzi. Michael igen rosszul viseli a hírt. Másnap már kísérik ki a kapun, ám Pope az utolsó pillanatban meggondolja magát és a kérvényre hivatkozva visszatartja Michaelt. Ezután hazaindul, hogy feleségének beszéljen a fiáról.

Az elmaradhatatlan telefonhívás során Kellermanéket Lincoln mielőbbi likvidálására szólítják fel.

Fájl:Wikiquote-logo.svg
A magyar Wikidézetben további idézetek találhatóak A szökés#Öld meg Lincolnt! témában.