Álmok nyomában

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Álmok nyomában
(Chasing Dreams)
1982-es amerikai film
RendezőTherese Conte
Sean Roche
ProducerDavid G. Brown
Therese Conte
Marc Schwartz
Vezető producerMarcus Robertson
Műfajdráma
ForgatókönyvíróDavid G. Brown
Therese Conte
Sean Roche
Kevin Kilroy
FőszerepbenDavid G. Brown
John Fife
Jim Shane
Claudia Carroll
Matt Clark
Cecilea Bennett
Kelly McCarthy
Lisa Kingston
Don Margolin
Kevin Costner
ZeneGregory Conte
OperatőrConnie Holt
VágóRobert L. Sinise
Jerry Weldon
JelmeztervezőNancy Flaherty
Meg Morrison
GyártásvezetőTimothy Silver
Gyártás
GyártóNascent Productions
OrszágUSA USA
Nyelvangol
magyar (szinkron)
Játékidő94 perc
Forgalmazás
ForgalmazóUSA Prism Entertainment Corporation
BemutatóUSA 1989. május (VHS)
KorhatárAmerikai Egyesült Államok PG (VHS)
További információk
SablonWikidataSegítség

Az Álmok nyomában (eredeti cím: Chasing Dreams) 1982-ben készült amerikai sportdráma Therese Conte és Sean Roche rendezésében, David G. Brown főszereplésével. A történet egy tizenéves fiúról szól, aki egy farmon nőtt fel, majd felfedezi, hogy kiváló tehetséggel rendelkezik a baseballban. A film leginkább Kevin Costner kis szerepéről emlékezetes, aki a főhős idősebb testvérét alakítja.

Az Amerikai Egyesült Államokban kizárólag VHS-en jelent meg 1989 májusában, Magyarországon lakossági forgalmazásban nem került kiadásra, a Cinemax tévécsatorna viszont több alkalommal műsorára tűzte.

Történet[szerkesztés]

Minden gyerek számára, aki koszt dörzsölt a kesztyűjébe, és rágja a rágógumit, mint a dohányt, a nagybajnoki baseball iránti rajongás egy életre megmarad. Hogy valaki a lelátón vagy a pályán köt ki, tehetségétől, a véletlentől és az elszántságától függ. Ez egy olyan játék, amely sok görbét dob, és néha egy másik ember bátorságára van szükség ahhoz, hogy a játékos saját álma megmaradjon.

Gavin (David G. Brown), egy kisvárosi tanyasi fiú élete fordulópontjához érkezett. Kövesse bátyja és példaképe, Ed (Kevin Costner) nyomdokait aki profi baseball-játékos, vagy folytassa tovább szülei farmján, ahol segítsége elengedhetetlen. Legnagyobb rajongója bénult kisöccse, Ben (Matt Clark), aki morális támogatást nyújt számára a farm és az egyetem nyomásaival szemben. Miután egy baseball edző (Don Margolin) rábeszéli, hogy játsszon, egy kis megnyugvást talál a sportban, és végül kitűnik benne. Egy nap az edzés során lehetőséget kap az ütésre, és kiüti a labdát a pályáról. Testvérei tudják, hogy megvan benne, ami kell ahhoz, hogy eljusson a profi baseball bajnokságba, és ezt az új edzője is így látja. Csak a lelkes bátorításukra és hitükre van szükség ahhoz, hogy Gavin a legjobbját nyújtsa a baseballpályán.

Szereplők[szerkesztés]

Színész Szerep
David G. Brown Gavin
John Fife Parks
Jim Shane apa
Claudia Carroll anya
Matt Clark Ben
Cecilea Bennett Pam
Kelly McCarthy Cindy
Lisa Kingston Sue
Don Margolin Stevens edző
Kevin Costner Ed