Falla N’Doye

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(Falla Ndoye szócikkből átirányítva)
Falla N’Doye
Személyes adatok
Teljes névFalla N’Doye
Születési dátum1960. március 4.
Születési helySzenegál
Magasság187 cm
Testsúly75 kg
Nemzeti játékvezetés
ÉvekBajnokságStátusz
2005I. Ligajátékvezető
Nemzetközi játékvezetés
ÉvekKonföderációStátusz
19992005FIFA-kerettagjátékvezető
SablonWikidataSegítség

Falla N’Doye (1960. március 4. –) szenegáli nemzetközi labdarúgó-játékvezető.

Pályafutása[szerkesztés]

Nemzeti játékvezetés[szerkesztés]

A játékvezetői vizsgát 1990-ben tette le, pályafutása során hazája legfelső szintű labdarúgó bajnokságának játékvezetője lett. A nemzeti játékvezetéstől 2005-ben, a FIFA 45 éves korhatárát elérve vonult vissza.

Nemzetközi játékvezetés[szerkesztés]

A Szenegáli labdarúgó-szövetség Játékvezető Bizottsága 1995-ben terjesztette fel nemzetközi játékvezetőnek, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) bíróinak keretébe. Több válogatott és nemzetközi klubmérkőzést vezetett. A nemzetközi játékvezetéstől 2005-ben, a FIFA 45 éves korhatárát elérve vonult vissza.

Világbajnokság[szerkesztés]

1997-ben Malajziában rendezték a 11. U20-as labdarúgó-világbajnokságot, ahol az Egyesült Arab EmírségekAnglia (0:5) és a MexikóAnglia (0:1) csoportmérkőzéseken, valamint az egyik negyeddöntőben, az UruguayFranciaország (1:1) találkozón szolgálta a labdarúgást játékvezetőként. Vezetett mérkőzéseinek száma: 3

Dél-Korea és Japán közösen rendezte a XVII., a 2002-es labdarúgó-világbajnokság döntő mérkőzéseit, ahol egy csoporttalálkozót, a Szaúd-ArábiaÍrország (0:3) irányította. Vezetett mérkőzéseinek száma: 1

Afrikai Nemzetek Kupája[szerkesztés]

Burkina Faso rendezte a 21., az 1998-as afrikai nemzetek kupája labdarúgó tornát, ahol kettő csoportmérkőzést, az AngolaNamíbia (3:3) és a ZambiaMozambik (3:1) vezetett.

Ghána és Nigéria közösen rendezte a 22., a 2000-es afrikai nemzetek kupája labdarúgó tornát, ahol az egyik csoportmérkőzést, a TunéziaMarokkó (0:0), az egyik negyeddöntő találkozót, a KamerunAlgéria (2:1) szolgálta játékvezetőként.

Maliban rendezték meg a 23., a 2002-es afrikai nemzetek kupája labdarúgó tornát, ahol kettő csoportmérkőzést, a Libéria–Nigéria (0:1) és a Dél-Afrika–Burkina Faso (0:0) koordinált.

Tunézia hat nagyvárosa adott otthont a 24., a 2004-es afrikai nemzetek kupája labdarúgó rendezvénynek, ahol kettő csoportmérkőzést, a RuandaKongói DK (1:0) és a Nigéria–Marokkó (0:1), az Afrikai Labdarúgó-szövetség (CAF) jelen lévő Játékvezető Bizottsága szakmai munkájának elismeréseként megbízta, a Tunézia–Marokkó (2:1) döntő találkozó irányításával.

A 4 labdarúgó tornán 32 sárga lapot mutatott fel a szabálysértő játékosoknak, ami átlagosa 8 lapot jelez. Figyelemmel a többi nemzetek közötti válogatott mérkőzéseire, megállapítható, hogy az afrikai tornákon a játékosok az elérendő cél érdekében sokkal hevesebben játszanak. Ennek ellenére kiállítással egyetlenegy esetben sem büntetett játékost. Vezetett mérkőzéseinek száma: 9

Vezetett döntőinek száma: 1

Olimpia[szerkesztés]

A 2000. évi nyári olimpiai játékok labdarúgó tornáján egy csoporttalálkozót, a SzlovákiaJapán (1–2) mérkőzést vezette. Vezetett mérkőzéseinek száma: 1

Nemzetközi kupamérkőzések[szerkesztés]

Vezetett Kupa-döntők száma: 9

Afrikai Bajnokcsapatok Ligája[szerkesztés]

A CAF JB felkérésére öt alkalommal vezethette a döntő találkozót.

Afrikai Kupagyőztesek Kupája[szerkesztés]

A CAF JB felkérésére kettő alkalommal vezethette a döntő találkozót.

Afrikai Szuper-kupa[szerkesztés]

A CAF JB felkérésére kettő alkalommal vezethette a döntő találkozót.

Szakmai sikerek[szerkesztés]

2006-ban a nemzetközi játékvezetés hírnevének erősítése, hazájában 10 éve a legmagasabb Ligában (osztályban) folyamatosan tevékenykedő, eredményes pályafutása elismeréseként, a FIFA JB felterjesztésére az 1965-ben alapított International Referee Special Award címmel és oklevéllel tüntette ki.

Források[szerkesztés]