Antsla község (1999)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(Antsla (község) szócikkből átirányítva)
Antsla község
Antsla község zászlaja
Antsla község zászlaja
Antsla község címere
Antsla község címere
Közigazgatás
Ország Észtország
MegyeVõrumaa
Népesség
Teljes népesség3303 fő (2017. jan. 1.)[1]
Népsűrűség12,3 fő/km²
Földrajzi adatok
Terület270,79 km²
IdőzónaEET, UTC+2
EEST, UTC+3
Térkép
Antsla község elhelyezkedése Észtországban
Antsla község elhelyezkedése Észtországban
Antsla község weboldala

Antsla község közigazgatási egység volt Võrumaa megye nyugati részén, a megye legnagyobb kiterjedésű községe. A községet Merike Pratz polgármester vezeti.[2] A község területén található a Karula Nemzeti Park. Több tó is van a községben, melyek közt a legnagyobbak a Pormeistri-tó, a Sibula-tó illetve az Alakonnu-tó. A község lakossága 2016. január elsején 3325 fő volt, amely 270,79 km²-es területét tekintve 12,3 fő/km² népsűrűséget jelent.

Közigazgatási beosztás[szerkesztés]

Városi rangú települések[szerkesztés]

Falvak[szerkesztés]

Antsla község területéhez 24 falu tartozik: Anne, Antsu, Haabsaare, Jõepera, Kaika, Kikkaoja, Kollino, Kraavi, Litsmetsa, Luhametsa, Lusti, Madise, Mähkli, Oe, Piisi, Rimmi, Roosiku, Savilöövi, Soome, Säre, Taberlaane, Tsooru, Viirapalu, valamint Ähijärve.

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben az Antsla vald című észt Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Források[szerkesztés]

  1. Észt Statisztikai Hivatal. (Hozzáférés: 2017. május 30.)
  2. Siseministeerium: Kohalike omavalitsuste juhid 2014. a. jaanuari seisuga Archiválva 2014. október 17-i dátummal a Wayback Machine-ben, vaadatud 17. oktoober 2014