Aléxandrosz Monasztiriótisz

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(Alexandros Monastiriotis szócikkből átirányítva)
Aléxandrosz Monasztiriótisz
Személyes adatok
Teljes névAléxandrosz Monasztiriótisz
Születési dátum1924
Születési helyAthén, Görögország
Halálozási dátumnem ismert
Nemzeti játékvezetés
ÉvekBajnokságStátusz
Szúper Línga Eláda
Nemzetközi játékvezetés
ÉvekKonföderációStátusz
1962–1966FIFA-kerettagJátékvezető
SablonWikidataSegítség

Aléxandrosz Monasztiriótisz (görögül: Αλέξανδρος Μοναστηριώτης; Athén, 1923 – ?) görög nemzetközi labdarúgó-játékvezető.

Pályafutása[szerkesztés]

Nemzeti játékvezetés[szerkesztés]

Játékvezetésből Athénban vizsgázott. Vizsgáját követően az Ahéni Labdarúgó-szövetség által felügyelt labdarúgó bajnokságokban kezdte sportszolgálatát. A Görög labdarúgó-szövetség Játékvezető Bizottságának (JB) minősítésével a Szúper Línga Eláda játékvezetője. A küldési gyakorlat szerint rendszeres partbírói szolgálatot is végzett.

Nemzetközi játékvezetés[szerkesztés]

A Görög labdarúgó-szövetség JB terjesztette fel nemzetközi játékvezetőnek, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) 1962-től tartotta nyilván bírói keretében. A FIFA JB központi nyelvei közül az angolt beszéli. Több nemzetek közötti válogatott, valamint Vásárvárosok kupája és Kupagyőztesek Európa-kupája klubmérkőzést vezetett, vagy működő társának partbíróként segített. A görög nemzetközi játékvezetők rangsorában, a világbajnokság-Európa-bajnokság sorrendjében többedmagával a 18. helyet foglalja el 1 találkozó szolgálatával. A nemzetközi játékvezetéstől 1966-ban búcsúzott. Válogatott mérkőzéseinek száma: 6.

Labdarúgó-Európa-bajnokság[szerkesztés]

Az 1968-as labdarúgó-Európa-bajnokságon az UEFA JB játékvezetőként foglalkoztatta. A mérkőzés irányítását a források megosztottan jegyzik, a másik játékvezető Dzuvárasz Pétrosz.

Időpont Helyszín Mérkőzés típusa Mérkőzés Eredmény Nézők száma
1966. szeptember 21. Népstadion, Budapest előselejtező (5. csoport) MagyarországDánia 6 – 0 18 487

Források[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]