Zuikaku

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Zuikaku
A Zuikaku 1941. szeptember 25-én, szolgálatba állásának napján, a kóbei kikötő előtt.
A Zuikaku 1941. szeptember 25-én, szolgálatba állásának napján, a kóbei kikötő előtt.
Hajótípus Repülőgép-hordozó
Üzemeltető Japán Birodalmi Haditengerészet Japán Birodalmi Haditengerészet
Hajóosztály Sókaku-osztály
Pályafutása
Építő Kawasaki Heavy Industries
Építés kezdete 1938. május 25.
Vízre bocsátás 1939. november 27.
Szolgálatba állítás 1941. szeptember 25.
Sorsa 1944. október 25-én elsüllyedt az Engaño-foki csatában
Általános jellemzők
Vízkiszorítás 29 800 t
Hossz 257,5 m
Szélesség 26 m
Merülés 8,9 m
Hajtómű gőzturbina
Sebesség 34,5 csomó (63,9 km/h)
Hatótávolság 18 000 km 33 km/h-s sebesség mellett
Fegyverzet

  • 16 db 127 mm-es ágyú
  • 36 db 25 mm-es légvédelmi ágyú
Repülőgépek 84

Legénység 1660 fő
Férőhelyek száma 1660 tengerész
A Wikimédia Commons tartalmaz Zuikaku témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

A Zuikaku (japánul: 瑞鶴, szerencsés daru) japán Sókaku osztályú repülőgép-hordozó volt a Japán Birodalmi Haditengerészet kötelékében. Testvérhajójával, a Sókakuval, részt vett számos fontos ütközetben (mint pl. Pearl Harbor vagy a Korall-tenger) a második világháború Csendes-óceáni hadszínterén.

Szolgálatban[szerkesztés]

Illusztrációja a Zuikakuról a hajó eredeti felépítésében.

A Zuikaku a Kawasaki vállalat kóbei hajógyárában épült. 1941-ben, Icsibei Jokokava kapitány parancsnoksága alatt a Zuikakut és a Sókakut Nagumo tengernagy 1. légiflottájának 5. hordozórajához csatolták. Ez a hajóraj 1941 decemberében része volt a Pearl Harbor elleni csapásmérő egységnek.

1942. január 20-án és 21-én a Zuikaku támadást indított Új-Guinea két kikötővárosa, Rabaul és Lae ellen. 1942 áprilisában az Indiai-óceánon lecsapott a colombói és trincomaleei brit tengerészeti támaszpontokra Srí Lankán és elsüllyesztette a HMS Hermest. Májusban a Port Moresby elfoglalására küldték, de mivel az Egyesült Államok hírszerzése tudomást szerzett a japánok terveiről, hajókat tudtak küldeni az offenzíva visszaverésére. A japán vezetés a repülőgép-hordozókat a Korall-tengerre küldte, hogy állítsák meg az amerikaiakat. A kibontakozó csatában repülőgépeinek fele megsemmisült, ezért egy hónappal később nem harcolhatott a midwayi csatában. A Salamon- majd a Santa Cruz-szigeteknél repülőgépei megrongálták a USS Enterprise-t, az utóbbiban pedig megbénították a USS Hornetet (a magára hagyott Hornetet később az Akigumo és Makigumo japán rombolók elsüllyesztették).

A legénység tiszteleg a zászló levonásához, miközben a hajó lassan a jobb oldalára fordul.

1943 februárjában Guadalcanal kiürítésénél segédkezett. Májusban az Aleut-szigetekhez rendelték, de a Attu-szigeti szövetséges győzelem után a küldetését felfüggesztették. 1944. június 19-én a Filippínó-tengeri csatában a Taihót és a Sókakut tengeralattjárók elsüllyesztették, így a Zuikakunak kellett elszállítania a megmaradt repülőgépeiket. A csata után már csak a Zuikaku maradt meg abból a hat repülőgép-hordozóból, amelyek Pearl Harbornál harcoltak.

1944 októberében Ozava Dzsiszaburó admirális északi flottájához csatolták. Október 24-én részt vett az Engaño-foki csatában. Repülőgépeinek nagy részét az Egyesült Államok harmadik flottája lelőtte, a maroknyi megmaradt gépnek sikerült eljutnia Luzonig. A csata során hét torpedó- és kilenc bombatalálat érte. A jobb oldalára dőlő hajóról Ozava admirális az Ójodo cirkálóra helyezte át parancsnokságát. 13:58-kor kiadták a parancsot a hajó elhagyására és levonták a zászlót. 14:14-kor a Zuikaku átfordult és elsüllyedt Takeo Kaizuka ellentengernaggyal és 842 matrózzal a fedélzetén. 862 embert megmentettek a Vakacuki és a Kuva rombolók.

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Japanese aircraft carrier Zuikaku című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.