Zoo Tycoon 2

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Zoo Tycoon 2
FejlesztőBlue Fang Games (eredeti)
MacSoft (Mac verzió)
KiadóMicrosoft
SorozatZoo Tycoon
MotorGamebryo
PlatformokMicrosoft Windows, Mac OS X
Kiadási dátum2004. november
MűfajGazdasági szimulátor
JátékmódokSingleplayer
USK-besorolásUSK 0
Adathordozó1 db CD-ROM
A Zoo Tycoon 2 weboldala
SablonWikidataSegítség

A Zoo Tycoon 2 egy állatkertépítő és irányító menedzser-videójáték, a Zoo Tycoon második része. A játék elérhető Microsoft Windows, Mac OS X operációs rendszeren, továbbá mobiltelefonon és Nintendo DS konzolon.

Játékmenet[szerkesztés]

A játék célja, hogy a rendelkezésre álló pénz megfelelő elköltésével egy népszerű és látványos állatkertet építsünk az állatoknak, és minél több látogató látogassa azt meg. A belépőjegyek árából további állatokat vásárolhatunk. A kerítésépítés és a növényzet kiválasztása közben figyelembe kell venni az állatok igényeit, mert a boldogtalan vagy rosszul tartott állatok elpusztulnak.

A Zoo Tycoon 2 alapvetően nem más, mint egy, a klasszikus Tycoon-hagyományokat követő menedzser-játék, melyben egy állatkert felépítése a feladat. Ehhez mindenekelőtt kerítésekkel körülzárt területeket kell elkülönítenünk, melynek belsejét a kiválasztott állatnak megfelelően kell berendeznünk. Mindenekelőtt a talajtípust kell meghatározni (például sivatagi homok vagy vizes terület), majd néhány díszítőelemet – növények, sziklák –, vagy játékot belerakni. Ezután jöhet az állat betelepítése, ennek során mi választhatjuk ki, hogy hím- vagy nőnemű lényt szeretnénk látni a ketrecben (illetve ezeket milyen arányban). Igazából kezdetben praktikusabb ez utóbbi két lépést felcserélni, mert miután van egy élőlény a ketrecben, tanácsot kaphatunk a szakértőtől, hogy mi is az, ami hiányzik még az állatnak, vagy mi nem tetszik neki. Sőt, amikor például növényeket telepítünk az állatokhoz, vigyorgó vagy szomorkodó kis smiley-k képében láthatjuk, hogy valójában jó-e, amit csinálunk. (Pont emiatt nagyon hasznos a visszavonás funkció, mert így gyorsan eltüntethetjük a már felesleges sziklát vagy bokrot.)

Az állatok mellett két dologra kell még figyelmet fordítanunk: az alkalmazottakra és a látogatókra. Az előbbiek gondoskodnak az állatokról, etetik őket, és tisztítják a ketreceiket, valamint figyelnek a látogatókra is, és takarítanak utánuk. A látogatók pedig a bővítéshez szükséges pénzt hozzák, így nem árt, ha odafigyelünk az igényeikre. Padoktól kezdve üdítőital- és pizzaáruson keresztül állatsimogató épületig óriási választéka vár a különféle létesítményeknek.

A játék az előző verzióhoz képest rengeteget fejlődött. Számos új játékmóddal bővült a Zoo Tycoon, például a kampánnyal, A kihívás játékmóddal (Challenge) és a kötetlen játékkal (Freeform).

Állatok[szerkesztés]

Alpesi állatok[szerkesztés]

Északi erdei állatok[szerkesztés]

Sivatagi állat[szerkesztés]

Szavannai állatok[szerkesztés]

Bozótosi állatok[szerkesztés]

Mérsékelt övi erdei állatok[szerkesztés]

Trópusi erdei állatok[szerkesztés]

Tundrai állatok[szerkesztés]

Vizes élőhelyen élő állatok[szerkesztés]

A füves pusztai állatok hiányoznak.

Dolgozók[szerkesztés]

A játékban különböző alkalmazottakat is fel kell venni a park megfelelő működésének a biztosításához

Kiegészítők[szerkesztés]

A játékhoz öt kiegészítő jelent meg:

Gépigény[szerkesztés]

Lásd még[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]