Zavargás a Lila akác közben

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Zavargás a Lila akác közben!
Született feleségek
7. évad, 10. epizód
Eredeti címDown the Block There's a Riot
ÍróDave Flebotte
RendezőLarry Shaw
Gyártási szám710
Első sugárzás2010. december 12.
2011. május 4.
Kronológia
ElőzőKellemes kiskirályság
KövetkezőMerénylők

A Zavargás a Lila akác közben (Down the Block There's a Riot) a Született feleségek (Desperate Housewives) című amerikai filmsorozat száznegyvennegyedik epizódja. Az Amerikai Egyesült Államokban először az ABC (American Broadcasting Company) adó vetítette 2010. december 12-én.

Mary Alice epizódzáró monológja[szerkesztés]

  • A narrátor, Mary Alice monológja az epizód végén így hangzik (a magyar változat alapján):

"A nap még nem kelt föl a Lila akác köz fölött, de a rémült bámészkodók sikoltozása már elült, a tüntetők dühös skandálása sem hallatszott, sem a sebesültek segélykiáltásai, az utcakövön csak egy férfi léptei kopogtak, aki végre megbüntette az őt elárulókat. Majd a csöndet hirtelen megtörte valami, amire a szomszédok később azt mondták, hogy úgy hangzott, mint egy lövés, de Paul tudta jól, hogy az a bosszú hangja volt."

Az epizód cselekménye[szerkesztés]

Lynette a csapata szervezésében vesz részt, Renée és Tom megállapodnak hogy a titkutak biztonságba tartsák, de mikor megtudja Tom, hogy Susan tud róla, könyörög neki, hogy ne mondja el Lynette-nek. A tüntetéskor egy lövés hallatszik, melyet Bree pisztolya süt el, az égre nézve. Ekkor mindenki menekül, de a tüntetés vége rosszul sül el. Susant összetapossák, Leet agyonverték és Keith apját, kórházba szállítoták. Este Paul azt hiszi, hogy minden a terv alapján ment, de valaki lelövi.