Yu-Gi-Oh! (televíziós sorozat, 1998)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Yu-Gi-Oh!
(遊☆戯☆王, Yū☆gi☆ō)
Jami Jugi a Shadow Game 13. részében
Jami Jugi a Shadow Game 13. részében
Műfajsónen, kaland, fantasy

AlkotóTakahasi Kazuki
ÍróTakahasi Kazuki
RendezőKakudou Hirojuki
FőcímKawaita Sakebi by Field of View
VégefőcímAshita Moshi Kimi ga Kowaretemo by WANDS

OrszágJapán
Nyelvjapán
Évadok1
Epizódok27 (epizódlista)
Gyártás
Részenkénti játékidő25 perc
GyártóToei Animation
Sugárzás
Eredeti adóTV Asahi
Eredeti sugárzás1998. április 4. – 1998. október 10.
Státuszbefejezve
További információk
SablonWikidataSegítség

A Yu-Gi-Oh! (vagy Yu-Gi-Oh! Shadow Game, (遊☆戯☆王, Yū☆gi☆ō, King of Games) japán animesorozat, amely Takahasi Kazuki azonos című mangája alapján készült 1998-ban, amit a TV Asahi vetített és a Toei Animation készített el. A sorozat a manga 1-8 kötetét dolgozza fel. A sorozat fűződik az őt követő Yu-Gi-Oh! Duel Monsters részekhez, ami a mangában is összefügg. Az első sorozatot 1998-ban vetítették, április 4.-e és október 10.-e között, 27 résszel. A mangát és az animet is egy-egy fejezet címet kapott, mivel több cselekmény van és nagyon hosszú. A főszereplők Mutou Jugi, Dzsonoucsi Kacuja, Mazaki Anzu, Honda Hiroto és Noszaka Miho. Ebben a sorozatban ellenségként mutatkozik Kaiba Szeto.

Ez a Yu-Gi-Oh! széria legelső (eredeti) sorozata 1998-ból. A főszereplők ugyan azok, mint a Duel Monsters-ben, de ez a sorozat megmutatja az előzményeket. Hogyan került Yugi-hoz az ezeréves ikon (vagyis a Yami no Game = Árnyjáték), hogyan rakta össze, hogyan kezdte használni, stb. Csak Japánban adták le, így szinkronos változat soha sem készült róla. Ebben a sorozatban Yugi az Árnyjátékot nem csak szörnyek előhívására használja (persze alkalmanként ez is megesik), hanem a gonosz emberekkel játszik egy-egy különféle játékot, melyben ha az illető csal, megnyílik a Sötétség Kapuja, és elnyeli őt, ezután folyamatosan rémálmok gyötrik majd. A hangsúly tehát nem a szörnyeken, hanem az igazságosztáson van.

Ezt a sorozatot angol nyelvterületen sose mutatták be.

Árnyjáték, vagyis Jami no Game[szerkesztés]

Ebben a szériában Jami Jugi nem kérdőjelezi meg az embereket, hogy akarnak-e játszani a Duel Monsterst. Ehelyett a Yami no Game-re hívja őket, ahol ő diktálja a szabályokat. Ugyanakkor, ha kihívója csal, megnyílik a Sötétség Ajtaja, ahova büntetésből elküldi és annak a személynek rémálmai lesznek. A Duel Monsters nagy szerepet nem kapott nála, de alkalomkor játszott vele.

Szereplők[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a Yu-Gi-Oh! (1998 TV series) című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.